7 minuter kvar!

7 minuter till ett nytt år, 7 min till en ny start! lets go!finns det nått bättre sätt att fira in det nya året med världens finaste vänner, som man verkligen fått kvitto på att dom är!

E

GOTTI!/E

Mys!!

Har nu ätit förrätt, nu dags för varmrätt! Riktigt mumsigt! Jag har väll inte så mycket mer att tillägga, mer en GOTT NYTT ÅR!

Uppdatering som bilder kommer upp ju längre in i kvällen vi kommer! Puss Emelieabstinens!!

Har suttit och tittat runt på youtube, på folks tävlingsfilmer med sina hästar! Igen.. Och jag blir helt till mig! Mitt tävlings-sug är på högsta topp just nu.. Darför får jag sådan inspo till att verkligen träna träna träna med Priffe! Köra på ordentligt nu, trimma och träna för grymma tränare! Utbilda vidare min grymma ungponny! Jag har lite planer nu till våren och sommaren! "Om allt går på räls förstås.. Vågar inte skriva vidare om jag inte skriver detta först! Peppar peppar ta i trä - Håll dig på alla fyra benen nu priffe, inga mera sår, och inga andra dumheter heller!!'"
 
Om jag verkligen kör på med honom nu och hela våren, Så kommer jag om vi är redo både vara med på ett tre dagars träningsläger om det blir av, och kanske även starta några CR under slutet av våren och under sommaren! Det ser jag vekligen fram emot! Vi startar enkelt på låga höjder, så vi leker oss igenom! Vi ska ta det lugnt!  Sen ska han även årsmätas då han fyller sex år den 15 juni! Plutten!
Det finns så mycket jag ser fram emot år 2013! Jag taggar verkligen det nya året! Det blir fokus på Priffe, Min stjärna! speciellt nu när Bobby.. ja ni vet.    
 
Jag älskar verkligen att fira in nya år. speciellt detta. Jag vill verkligen köra på en ny start. verkligen komma igång med allt! Jag har bra vibbar inför 2013. Dock har jag aldrig kunnat lita på min magkänsla, det blir alltid fel iallafall! Jag tycks vara förföljd av otur speciellt under 2012.. Ända gången det blivit riktigt bra var att Priffe blev min, trotts den knackliga starten<3 Jag trodde aldrig jag skulle fästa mig så vid honom så fort. Det brukar ju ta ett tag innan man lär känna varandra. Men jag är helt såld på min grabb! Kan det ha att göra med att vi fick en sådan jobbig start, att vi lärde känna varandra. När jag satt hos honom en hel natt, när han hade haft kolik, och jag var så orolig att han skulle få ont igen, Eller våra promenader. Det kanske inte var så dumt ändå..?? Jag kanske har tur i oturen igentligen? Detta kanske bara gynnar mig och Priffe i framtiden! Att jag nästan alltid lyckas vända saker och ting till något posetivt! Hihi!
 
 
  
Emelie
 
 

2012 har vart bra men 2013 kommer bli bättre!

Helt galet sista dagen på 2012. Planer för idag är att jag ska åka och handla lite saker till ikväll och sedan ska jag åka till stallet. Har insläpp, Winnie får vila. Har redan stressigt som det är.

Hoppträningen gick super igår, om man inte räknar med att jag flög av hahah. Vi kom mittemellan två språng och han stannade och det var inte jag med på ;) Det var ända missförståndet på hela träningen. Hade inte hoppat på mer än två veckor men ändå var han så lugn och lyssnade skit bra. Ska se om jag hinner få upp filmen idag annars får ni den imorgon :)

Men ha en bra dag, så ses vi sedan!
Kram Alexandra

Så kan det gå! ;)

Gästbloggning - Maria Asplund

Trots att jag inte vann gästbloggningen så fick jag den stora äran att gästblogga här ändå! Riktigt roligt och tack Emelie och Alexandra!

Vem är då jag?

Maria Asplund heter jag, går sista året på samhällsvetenskapliga programmet, jobbar i en fiskbil och brinner för att rida in och utbilda ungponnyer. En av anledningarna till varför jag följer just Emelies och Alexandras blogg är för att jag är Priffes gamla ägare. Därför tänkte jag idag berätta om när jag köpte Priffe, hade honom och senare när jag sålde honom till Emelie. Men först en presentation om mina nuvarande hästar.

Briazzo är min storhäst som jag tränar aktivt med, främst dressyr men även hoppning. Han är född 05 och jag köpte honom på hösten 09 då han var fyra år. Han är e. Briar 899  u. Tarkina ox. Briazzo är en kille med mycket vilja och ger man honom lillfingret, ja då tar han hela handen! Trots att han bara är 164 cm i manken är han mycket häst att rida (det kan Emelie intyga ;) ). Fastän han är 7 år så har jag bara startat honom pay and jump och programridningar några gånger. Jag resonerar så att åker jag och tävlar så hinner jag bara rida en häst den dagen men stannar jag hemma hinner jag istället rida tre! Dessutom har jag kanske inte det riktiga intresset när det gäller tävling utan gör det för att hästen/ponnyn ska få komma ut och miljötränas. Där emot så ser jag gärna att ponnyerna som kommer från mig syns på tävlingsbanorna med tiden!

 

Uppvärmning före markarbete/hoppning.

 

Jack O´Connor är Priffes helbror. Han är efter Verona´s gerswin och mamman är en
connemara från Irland. Jack är 4 år och jag köpte honom i slutet av mars/början
på april från uppfödaren nere i Skåne. Jack är en känslig kille och det har
tagit mig lite tid innan han har fått förtroende för mig. Han var uppsutten i
samtliga gångarter sommaren innan han kom till mig men jag fick i princip börja
om på nytt. Men nu är vi på god väg och det går bättre och bättre. Han är
startad 3-årstest med 8,8,9 på gångarter och han är en fröjd att sitta på. Med
en duktig och känslig ponnyryttare så tror jag han kan gå långt om man bara ger
honom den tid och förtroende som han behöver.

Samma mamma, samma pappa, bara ett år som skiljer dem
åt. Jack bakom och Priffe framför.
 

Tredje och sista hästen är fullblodet Templeton, min pappas häst men som jag rider ca 1-2 gånger i veckan. Han är född 02 och gick på galoppbanan upp till fem års ålder när han sedan såldes som ridhäst och lite senare hamnade hos oss. Han är rolig att rida för han är så känslig för hjälperna och sitsen så det räcker oftast att man ”tänker” vad man vill göra. Trots att han är avlad för galopp så har han väldigt lätt för att samla sig och han älskar att jobba. Det bästa han vet är nog när pappa tar ut honom på en ordentlig galopp, då njuuuter han av att få sträcka på sig!

Templeton

 

Min historia om Noolia´s Pride

Nu när jag har fått äran att blogga här så vill jag passa på att berätta hur det gick till när jag hade Priffe och hur det var när Emelie köpte honom.

Allt började med att jag hade sålt min c-ponny och var sugen på ett nytt litet projekt eftersom ungponnyer är bland det bästa som finns! Eftersom jag har blivit ganska (väldigt) kräsen när det gäller hästar så istället för att leta sida upp och sida ner på nätet så la jag upp en annons om vad jag sökte. Fick mycket svar och några var riktigt intressanta, så jag och pappa åkte ner till Jacks och Priffes dåvarande ägare och uppfödare. När jag kom till uppfödaren så kände jag bara att ”Här, här ifrån vill jag köpa häst!” Underbara människor och massa fina, sunda hästar <3! Det fanns dock ett problem – jag kunde inte bestämma mig…Jack eller Priffe, Priffe eller Jack?! Saken blev ju inte bättre att de var otroligt lika och hade i princip samma färg på vårkanten. Dessutom var bägge inridna samtidigt under lika långt tid så bägge var lika långt i utbildningen. Hur som helst så slutade det med att jag inte kunde bestämma mig och köpte bägge :D!

När jag fick hem brossorna så började jag lite smått med bägge två. Priffe gick som en klocka och gjorde stora framsteg varje gång jag red honom. Han ville så mycket så man fick säga till honom ”lugn, du behöver inte kunna detta ännu”. Pigg och glad med samtidigt cool när det gällde nya och läskiga saker. Jack däremot blev nervös så fort Priffe var utom synhåll, hans storebror fanns ju alltid hos honom annars. Jag arbetade honom mycket från marken men kom aldrig riktigt in i hans bubbla och fick inte den där optimala kommunikationen. Efter 3 månader började jag bli lite smått desperat. En jättefin ponny som jag inte gjorde några större framsteg med trots att jag gjort allt jag kunde för att nå honom. Någon förändring behövdes göras. Efter en natts funderingar bestämde jag mig för att Jack fick åka iväg på sommarbete till en helt ny flock och gå och ha det bra och förhoppningsvis då även mogna lite mentalt och bli mer självständig. Samtidigt skulle jag lägga ut Priffe på annons. Det tog emot att sälja honom så snart men Priffe var så cool och mogen för ett nytt hem och en egen ryttare. Och skulle jag få bra ordning på Jack så behövdes det att jag delade på brossorna trots allt.

Sagt och gjort och snart låg ett intressant mail i inkorgen. Emelies mail :). Hon berättade om sig själv, stallet, sin syster och hennes Debbie. Under tiden hade jag två andra som var och provred Priffe men det klickade inte – som tur var ;)! När Emelie och hennes familj kom kände jag samma känsla som jag gjort hos uppfödare – ”vilken härlig familj”! Först visade jag Priffe och sen var det Emelies tur att hoppa upp. Jag gick med lite grann och berättade hur jag brukade göra/tänka och sitta när jag red honom och vad för slags jobb jag la ner på honom i nuläget, och Emelie ja hon är en fantastiskt bra lyssnare! Hon gjorde det jag sa – bara sådär! Det är inte det enklaste att hoppa upp på en helt ny häst och samtidigt ta instruktioner. Dessutom så var hon ödmjuk och hade ett öga för hästar. Jag var nöjd och Emelie strålade upp ifrån sadeln. Hon badade med honom och tog en sväng på en liten skogsslinga också. Jag tror att Emelie var gaaaanska fast vid Priffe redan första gången hon var och provade honom. Dock så ”tvingde” ;) jag henne att sova på saken och i bästa fall komma och prova honom igen om hon fortfarande var intresserad. Huvudsaken är ju att det ska kännas rätt, ska man lägga tid, energi, pengar, svett och tårar på en sak då måste man också trivas med den.

Ungefär 1 vecka (?) senare så kom Emelie och red Priffe igen. Vi sadlade Priffe och Briazzo och red ut i skogen en runda. Det blev ingen ”skritterunda” bara för att det var första gången hon red ut på ungponnyn. Nää, vi galopperade på friskt ibland och hade jättekul, dock bara en kort runda. När vi kom hem tog vi några små språng på några stockar och sen red vi en liten stund i paddocken. Då ville inte Priffe jobba riktigt eller hur det var så jag och Emelie bytte häst så hon red Briazzo och jag Priffe. Sen bytte vi tillbaka igen när vi skulle skritta av. Just när Emelie sätter sig ner på Priffe igen pustar hon ut ”- Åh, vad jag tycker om Priffe!” (Som jag tidigare nämnt, Briazzo är ganska mycket häst att rida). Strålade Emelie första gången som hon red Priffe, jaa då skulle ni se henne nu, smilade från öra till öra ;)! Och jag var superglad, det var just en sådan här ryttare jag ville att Priffe skulle komma till! De passade varandra som handen i handsken enligt mig och det var en fröjd att se dem ihop. Plötsligt så kändes det inte så hemskt att släppa iväg Priffe från mig trots allt. Det var detta han behövde och förtjänade – en egen ryttare som älskade honom som sin egen ponny och la ner all sin tid på. Och Emelie var exemplarisk, hon ville ut och tävla så småningom men hetsade inte med det (vilken var viktigt för mig). En god lyssnare som ville lära sig mer och växa IHOP med sin ponny + en bra sits :). Dessutom kom våra familjer så bra överens och vi skrattade och pratade.

Den 16 augusti (samma dag som jag kuggade på körkortet..) lämnade vi Priffe på eftermiddagen uppe i Torslanda. Emelie kom och mötte oss nere vi vägen och visade oss vägen till stallet. Vi möttes av en stoor vovve när vi stannade på stallplanen och jag var ganska nervös när jag lastade av Priffe ”bara inte den stora hunden skrämmer honom, eller går bakom…”. När Priffe inte ens tittade på hunden som studsade runt honom så kom jag på att Priffes uppfödare hade en grand noir, och jag skrattade åt mig själv. Emelie visade oss vägen till boxen och jag lämnade lite grimmor och sådär som kunde vara bra att ha. Jag fick en rundvisning vid stallet och en gick vi hem till dem och käkade.

Jag kunde inte ha hittat en bättre köpare till Priffe och jag är sååå glad för att det blev just Emelie! Jag tänker på henne och Priffe varje dag och önskar dem all lycka och framgång trots att deras första månader har börjat som dem börjat.... Och när Emelie går över till storhäst så vet jag att hon kommer vara Minst lika noga med var Priffe hamnar. Jag hoppas att Emelie och jag kommer ha kontakten framöver i många år trots att hästar kommer och går. Och jag har redan…kanske en liten plan för Emelie till sommaren…hon vet bara inte om den ännu ;) hihi.

Emelie Adielsson <3 Noolia´s Pride = LYCKA! Här kommer lite bilder när Priffe stod hos mig.

 
 
 

Kraam Maria :)

 

Hejhej!

 
 
Hon som kom och kollade på Bobby idag, tyckte jag var väldigt duktig och bra för Bobby! trotts att han testade henne och inte fattade galopp, så jag fick hoppa upp en stund, så gick det över förväntan! Det löste sig exemplariskt mot slutet!
och hon ska komma tillbaka redan imorgon! Det bästa var nästan att om hon bestämmer sig för Bobby, så kommer hon bara att ha honom på halvfoder, och då kommer han att få stå kvar! Jätteduktiga var dom!
 
Priffe red jag i paddocken en stund, han var lite stel, antagligen för att han stått och spänt sig, för att han var så rädd för smällarna igår! Men annars jätteduktig! Jag tror han fortfarande inte riktigt lugnat ner sig i boxen sedan igår, för han är lite på tårna där inne! Tror det gör susen att han kommer att få stå i stallet under nyårsafton!
 
Överlag har jag inte varit hemma på hela dagen!, Även mockat ur hela priffes och paybacks hage!....puh! Det var jobbigt, tur att man hade hjälp! Det som göms i snö kommer fram i tö! Haha
 
 
Emelie
 
 
 

Mys!

Mysssss innan hoppträning!

2012!

Detta året har vart ett av dom mest händelserika åren. Allt rullade på fram till April. Då vi började prata lite mer seriöst om häst. Det var då Winnies annons kom upp på Linns blogg och Evelina började tjata på mig om att vi skulle mejla Linn. Ewe "hotade" även pappa hahaha. Tillslut skickade vi mejlet och redan veckan efter fick vi komma och provrida Winnie. Ungefär tre veckor senare fick jag min första egna ponny!

Ungefär en månad senare blev det sommar lov. Vi åkte till Grekland i en vecka för att fira mamma och pappas silverbröllops dag! När jag kom hem var Winnie det ända i mina tankar. Jag bodde nästan hemma hos Anna och Emelie resten av sommaren. Tror inte det var någon dag jag inte såg någon av tvillingarna. Förutom när vi var ute med båten.

Ungefär två månader efter jag hade fått Winnie skulle vi på pay and jump i Orust. 80 & 80 cm. Linn och hennes mamma kom. Då red jag med jaktstång. Det hade gått bra på träningarna med det bettet. Men när det var allvar visade han att han inte trivdes med bettet. Började redan på framhoppningen då han kröp ihop jätte mycket. Väl inne på banan blev det många vägringar. Folk fattade inte hur jag kunde sitta kvar.
Redan samma vecka fick jag komma och träna hos Linn. Det var då det började gå riktigt bra för oss. Allt rullade på, vi var ute på fler tävlingar och fick bra känsla på nästan alla. Sen kom motgången. Det funkade inte i dressyren och verkligen inte i hoppningen. Det var många tårar som kom dom träningarna. Men jag gav inte upp. För jag hade min familj, vänner,er bloggläsare, min tränare sist men inte minst Linn.Hon trodde på oss och det fick mig att kämpa ännu mer än jag gjorde. Ni stöttade mig, och vi kom ut ur motgången och tog imot framgången. Alla träningar gick skit bra. Allt stämde. Tyvärr kom vi knappt ut på några tävlingar den perioden. Nu har Winnie haft vila och är helt igång.

Vi är så laddade på 2013 tävlings år som man kan bli!

Detta året har jag även insätt vilka som är mina riktiga vänner och dom som kom krypandes när dom fick reda på att jag hade köpt Winnie. Jag har nästan inga vänner kvar från min gamla klass. Och det var detta året jag slutade ta kontakt för dom ringde aldrig tillbaka eller tog initiativet att ringa, det var alltid jag. Och så slutade jag, nu är dom historia. Jag har få vänner men dom är riktigt nära till mig. Dom är som mina systrar, vi kan varandra utan och innan. Ni vet vilka ni är och tack för att ni finns i mitt liv!

 
Kram Alexandra

Usch!

 
Här där jag bor, har de redan börjat smälla raketer så det står härliga till , man hade kunnat tro att det var nytt år redan! Vilket Priffe inte är så glad över! Jag har ALDRIG sätt Priffe så rädd, som han blir när det smäller raketer. Han stog och skakade! Darför har vi i stallet beslutat att Priffe kommer att få stå i Bobbys box inne i stallet, bland fler och tryggare hästar på nyår, Då Otto och Priffe stressar upp sig själva!  Bobby är nog bra för Otto också, För bara Bobby har mat så bryr han sig inte ens om det smäller en raket bredvid honom! Jag tor Priffe kommer känna sig lite bättre inne i stallet, och jag kommer inte känna mig lika orolig för att han ska fastna någonstans! Då han stegrade i boxen idag när det smällde lite grann! Jag ska visa med en bild imorgon, var det är risk för han att fastna! Så det ska åtgärdas så snart som möjligt! Jag ska försöka få upp en spånskiva där eller något! I will show you! Usch Det verkligen gjorde ont i mig att se han sådan! Jag tänker då minsann inte smälla några raketer iår! För mig räcker det att jag har roliga vänner omkring mig! En sak är om man inte bor ute på "landet" typ..(mer djurtätt område) För där finns det inte så många djur, men här ute! Ne usch! Jag är verkligen helt nördigt djurvän!, Och jag är överdriven med det också... Men det är något jag alltid varit! 
 
 
 
 
 
Emelie

Kom igen!

Vill verkligen blogga nu, men har absolut inga idéer. Har skrivit om 2012 som kommer upp vilken dag som helst.

Winnie har vart skit rolig att rida dom två senaste dagarna, han har haft sina tankar på annat. Men kunde ta ledande tygeltag men fem meter bort så svängde han ;) haha!
Imorgon ska jag hoppträna. Winnie har inte hoppat på mer än två veckor så han kommer bli riktigt glad, även jag! När det inte är några träningar blir jag inte alls motiverad. Så det är bra att dom börjar snart igen :)

Nu ska jag väll sova, vi hörs imorgon! ❤

Kram Alexandra

Så fina! ❤

Foto: Paulasfoton.blogg.se

det gick så fort...

imorgon kommer första spekulanten jag ska visa Bobby för.. det känns sådär :-\ jag trodde inte det skulle gå så fort.. aja jag skriver mer imorgon. tror inte jag orkar nu..
emeloe

10 saker ni inte visste om Priffe ♥

Noolia´s pride ♥

♥ Priffe älskar att vara ute i ALLA väder!

♥  Han är väldigt cool och modig av sig, + i kanten är också att han tar siuationer väldigt lugnt och chill, för att vara  en femåring!

♥ Jag tycker han är väldigt kräsen med vad han stoppar i sig när det gäller mumsbitar och "okänd" mat Haha!

♥ Han kommer ALLTID fram till en i hagen eller överallt egentlige! Han är otroligt social och nyfiken!

♥ Han kan stå lös i stallgången och stå stilla!

♥ Redan efter första provridningen var jag helt förälskad i Priffe, Jag minns första gången jag travade på honom och jag bara tänkte wow!

♥ Han är otroligt pigg och har mycket energi! darför blir han fort otålig och har dåligt tålamod, förutom när det gäller att stå i stallgången! Jag kan stå och pyssla med honom länge och han bara njuter! Det är mysigt! 

♥ Ställer jag mig och kliar på hans manke, gör han samma sak på min axel! Gosisen 

♥ Han är jätteduktig med att gå på och av transporter! Bara man har en hink med gosaker som han gillar så går han på utan att tveka! Vilket är jätteskönt!

♥ Han rullar sig nästan alltid minst två gånger när han kommer ut på morgonen, Ibland spelar det ingen roll om det är hårt i marken, Just nu när det nästan bara är is lägger han sig inte, men annars finns det inget som stoppar honom! Haha!

  Emelie

 

 

Masterchef sweden ABSOLUT!

 
Kladdkaka ala Emelie

Godmorgon fina ♥

Har en hel del att göra idag! Först nu på morgonen ska jag upp till hästarna och göra alla grejerna
Sen när jag kommer hem ska jag baka, åka iväg med det till torslanda stallet, för att lämna det till Alex och Ewe som ska sälja det för Us. Det är någon kurs där imorgon nämligen!
Sedan ska jag och en väldigt go och rolig tjej ut och rida tillsammans! Jättemysigt ♥
Efter det ska jag försöka skriva klart en uppsats som ska in när jag kommer tillbaka till skolan, Det hade varit skönt att ha den klar! :D
 
självklart ska jag försöka hinna blogga mellan varven, Kameran hänger med till stallet och ridturen kanske! Kommer att prata med Maria idag också med gästbloggningen! :D
 
Ha en super bra dag nu! så ses vi snart igen!
 
 
 
 
Emelie

Flumm och annat

Hej undrbara! Tar mig äntligen lite tid åt att blogga! Jag har haft en underbar dag som startade med massa prat i telefon med Maria! (Priffes gamla ägare) Det var en bra start på dagen! Hon ska bland annat gästblogga här imorgon eller i övemorgon!
 
Klockan bara tickade iväg efter det, jag somnade en stund på soffan tidigare idag. tills jag fick ett ryck! ringde Alex och drog bort och flummade med henne i stallet! Fick mig även en liten ridtur på Winnie. Som bestog av skratt och en travande ponny! Det var ett äventyr i sig om man saäger så! Haha
Efter det drog vi till mina ponnys och red dom! Vi skrittade ut en sväng tillsammans, då Alex lånade Bobby! Även det var ett äventyr, med två övertaggade ponnys!
 
 
 
Emelie
 
 

Japp!

Förlåt för uppdateringen från min sida. Har inte haft lust eller ork.

Har inget att skriva så kommer tillbaka när jag får lust igen.

//Alexandra

11.44

 
Nu har jag och Anna kommit hem från torslanda stallet, då vi varit sedan kl 9. Jag mockade och så åt en häst och Anna red ewes fina ponny Citizen. Gav även Ewe sin julklapp från mig och Anna också! Haha :D
 
Nu ska jag upp och ta hand om mina fina! Bobby ska jag rida ut med och Priffe gör jag nod detsamma! :D
 
 
Emelie

härligt!

nu har jag så jag klarar mig ett litet tag! Haha:-)
kommer foton på allt imorgon! puss Emelie3 par byxor, en tröja och en skinnjacka<3

söten<3Emelie

Stan!

idag blir de att dra in till stan och shoppa lite! har en hel del som jag verkligen behöver!! ska speciellt titta på ett par snygga jeans! haha
ska sebom jag hinner göra Priffes och Bobbys grejjer innan vi åker. men det ser mörkt ut! Haha:-)Emelie

ps. är det nån som vet hur man får bilderna åt rätt håll, när man bloggar från telefonen? ;-)

Priffe och Bobby

 
Idag tog jag första skritturen med Bobby efter hans vila. Jag kan ju säga att han var galen... Man kan inte tro att den hästen besitter sådan energi! Haha! Men det gick bra i övrigt!
 
Priffe skrittade jag ut på med Lisa. Han skötte sig super, Stackarn var som Bambi på hal is med bakbenen, för jag hade bara broddar fram.. Gubben min!♥
 
Emelie
 
 

Sommar, sommar och sol.....

När det har varit ett sådant grymt tråkigt väder som det varit idag, längtar man ju bara till sommaren eller?
När man slipper gå som michelingubbar.. Hahah!
 
Här kommer lite härliga sommarbilder!
 
Emelie

frisör ala Emelie

Före:Efter:

Han blev så fin så!

Emelie

Lyckligast dagen i mitt liv!❤

GodmorgonGodmorgon!

 
Nu ska jag klä på mig, äta frukost och sedan gå up till stallet. Jag och Anna ska skritta ut med Debbie och Priffe, skrittar efter det även lite på Bobby.
Jag blev grymt snopen idag när jag vaknade när det knappt finns någon snö kvar!
Menmen. Vi fick en vit julafton iallafall! Hoppas det kommer ny snö snart igen dock, så jag kan galoppera genom snön med ponnysen! Finns det något bättre?
 
Min julafton har varit helt grym! Så nu taggar jag om till nyårsafton hemma hos Alexandra! Men kan alla lova mig en sak! Ta det lugnt med raketerna iår.. Tänk på djuren, Era hästar O.s.v. Då blir dom också glada ;)
 
SNÖÖ!
 
 
Emelie

Julafton!

God jul!

Gud Jul från mig och Winnie! :)

Hej goingar!

God jul på er alla föresten!
 
Har haft en helt underbar julmorgon, med julegröt i stallet och presentutdelning! En go tradition vi har i där!
Vi bestämde oss för att inte släppa ut Priffe i valack hagen, då det är väldigt halt. Och jag kan säga att det var ett smart val av oss. hästarna vär skogstokiga imorse.
Och DEBBIE gjorde världens vurpa. Och de som känner Debbie rätt. aa ni fattar. det händer inte, Hon brukade ints ens trava i hagen. det var skritt eller stå stilla som gällde. Men hon har fått energi! Anna har en film på det och det ser för roligt ut! Hoppas hon inte fick jätte ont bara stackarn! Hon bara for upp igen och travade vidare så det var ett gott tecken!
 
Gosen!
 
Emelie

Tillfälig heaader och design!

Fick lite panik igår på våran gamla header och design så frågade Emelie om vi kunde ändra till något annat under tiden vi väntar på den riktiga vi ska få.
 
Får passa på att säga GOD JUL med det här inlägget med! Hoppas ni får en riktig bra julafton och sista vecka av 2012. Vi hörs under dagen antagligen.
 
Kram Alexandra

HV-Polo

Jag är ingen direkt märkesnörd alls, förutom när det gäller mitt och alexandras favvorit märke HV-Polo!
Det jag gillar är kvalitén på deras grejjer, designen, och att det inte är överpris på det. Det är inte farligt dyrt, Att priset ligger på ett mellanting, med en design och kvalité de hade kunnat ta mer betalt för. Det känns så iallafall!
 
 
Har nu kollat igenom deras Vinterkollektion under 2012, på lite grejjer som inte hade varit fel att ha, och som minst sagt är behövligt, eller nästan iaf! Tänkte att man kanske skulle passa på att köpa detta, inte långt innan deras vårkollektion inför 2013 kommer ut. man kan ju få det för rätt goa priser då!
 
Favoriterna!
 
En tjocktröjja man kan ha en kall vinterdag under en snygg väst eller bara den under en sommarkväll i stallet.
 
Behöver den ens en förklaring...Snygg, stilren och marinblå med bruna dataljer! Perfekt
 
 
Vems häst skulle inte sett bra ut i detta? schabraket kan man även matcha med hv-Polos bruna benskydd! Snyggt! ( Det är samma nyans på produkterna i verkligheten om jag inte minns fel?)
 
 
Lite grymma hissar av mig. Emelie Adielsson. En inblick av min stil! Hahaha!
 
 
 
 
 
 

aww!

tänk vad hästar kan göra med humöret!<3

Den bästa hästen!<3

E

Julafton!

Imorgon är det julafton, en av årets mysigaste dagar. Under dagen ska jag åka till stallet för att fixa allt till Winnie och Flora (En stor häst jag och Evelina passar medans ägarna är borta) Sedan åker jag hem och fixar iordning mig för kvällen. Ska till stallet sedan på kvällen för vi har kvällsfodring. Då jag även tar en barbacka tur i manegen. Bara en massa mys. Ska be pappa filma, så ni kan få en mysig film ;)
 
Det kommer även en tillfällig överraskning på bloggen. Men det får ni se imorgon. :)
 
Kram Alexandra
Random bild ;)
 

Hej!

Tidigt imorgon ska jag och Anna upp och äta julgröt i stallet. även fast jag är sjuk tror jag att jag följer med, Då vi ska prata om att Priffe ska få gå ut i den stora hagen igen, tillsammans med Bobby, Otto och Palten. Det tror jag Priffe kommer tycka är superkul! Dock har jag en känsla av att han kommer få gå ut i en rustning eller nått... Hahaha! efterssom Palten är en unghäst tror jag att det kommer bli MYCKET spring och lek, så jag tar med mig kameran så blir det kanske lite roliga foton, om hästarna går bra ihop!
Bobby och Otto har han ju redan stått med så det funkar! 
 
 
Emelie

Imorgon!

 
Imorgon är det julafton, Längtar!! Kommer även ett långt inlägg imorgon på eftermiddagen, gråtit floder när jag skrev det. Det börjar närma sig nu. Ett tufft beslut skall göras, med förslag som ger mig knutar i magen.En del kommer att förstå.. Bobby
 
 
 
Emelie

Goa Låtar!

 
 
Kram Alexandra

God morgon allihopa'

Vaknar av att Anna dampar loss på min telefon ;) får typ hundra sms eller något sådant. Idag är planen ett ridpass i manegen, ville egentligen skritta ut men det blåser en massa och har precis börjat sätta igång Winnie igen så han är mer uppe i luften än på marken ;)

Jag har vart och shoppat två dagar också. Alla julklappar är köpta och inslagna (kom på att jag har en till att slå in) Men jag köpte en tröja, ett par byxor och en nyårs klänning, allt från missäy! (Y)

Fick ingen bra bild på tröjan men ni får nöja er med den som den är ;)
Kram Alexandra

True!

Jag lever, tog en oplanerad paus. Motivationen är inte på topp, men ska försöka så gott som det går ;)

Kram Alexandra

NEJ!

känns väldigt roligt att bli sjuk under jullovet! det kallas emelieoturensomhonalltidhar.
F A N
men alla ni friska goa människor där ute, GO JUL<3

emelie

hur gott är inte detta!
sen blev det även snabbt äbdrade planer, så vi åker in till stan imorgon istället!:-)

hejhej!

snart åker jag och Anna in till stan för att handla lite julkkappar! ich jag får nog med mig den blåa skinnjackan! waa!<3 men just nu ligger vi och gottar oss i soffan!

hästarna tar vi hand om ikväll! :-)

PRIFFMAISTER♥

Tack Paula på paulasfoton.blogg.se för de fina bilderna!♥
 
 
 jag vet inte riktigt vad ponnyn håller på med på de tre näst sista bilderna... wellwell han får sina ryck!
 
Har många fler fina bilder, men jag sparar dom så jag kan andvända dem i inlägg istället! Puss
 
Emelie

Mumms!

Mys med bästa tvillingar! <3

Martina Gästbloggar!

 
 
Hej! Kul att få gästblogga på Emelies och Alexandras blogg! Vi börjar väl med en presentation:
 
Mitt namn är Martina Aurén och jag bloggar alltså på RetardRiders.blogg.se tillsammans med Maja Turesson. Många har säkert sett parodierna som vi gör på andra hästbloggare, då dem blivit rätt uppskattade. Vår blogg handlar dock inte bara om andra såklart, utan vi har egna hästar som vi tränar och tävlar med, allt för att nå våra mål. 
 
 
Själv äger jag fem stycken hästar men en ska säljas. Tiden räcker helt enkelt inte till. Dem hästarna som syns mest i bloggen är Zeo, Kortez och Zorn. 
 
Zeo är ett sto född 04 efter Negro, som importerades från Holland 2010. Kort efter att hon kommit till Sverige så köpte jag henne. Vår resa har vart lång med många motgångar men allt har äntligen gett resultat. Tillsammans har vi tävlat upp till regional 110 i hoppning och LB:3 i dressyr.
 
 
 
Kortez är en valack född 05 efter Sir Neel, hans farfar är alltså Darco. Men trots hans rena hoppstam så är han min dressyrstjärna. Jag importerade honom från Polen i maj 2012 enbart för att utbilda och sälja vidare, som ett projekt. MEN, jag fastnade allt för mycket för honom så därför har jag kvar honom än. Tillsammans har vi hittills startat LA:3 i dressyr men vårt bästa resultat är i LB:3 på dryga 73%.
 
 
 
Zorn är min ponny som jag har kvar trots att jag är överårig. Jag och mamma har ägt honom sen han var 6 månader och nu är han snart 11 år. Därför kommer han förmodligen alltid att stanna hos oss. Jag har själv ridit in honom, lärt honom allt och tävlat honom upp till LB i hoppning och dressyr. Mer hann vi inte då jag fyllde 18, men nu är det en annan liten ryttare som ska tävla honom. På bloggen får ni läsa om honom då och då!
 
 
Men nu till själva ämnet. Jag vill ta upp detta med anonyma kommentarer, som säkerligen alla bloggare har råkat ut för någon gång- stor som liten blogg. Jag tycker det är så sjukt tråkigt att se hur elaka människor kan bli bara för att dem kan gömma sig bakom skärmen. Sen har man ju läst skräckexempel om folk som kommit på sina bästa vänner, att det är just DEM som stått bakom dessa kommentarer. Även många vuxna människor har avslöjats med att skriva elakt på ungdomars bloggar här på internet. Dessa två händelser om något vore ju bland det värsta som kan hända. I många fall så är det ju säkerligen så också, att folk man är bekant med eller känner inte alltid vågar säga vad dem tycker IRL.
 
Men varför skriver folk sånt som dem vet sårar andra? Vad vill dem få ut av det? Många tror att det grundar sig på avundsjuka, men jag har svårt att tro att det enbart kan vara det. Det måste finnas något mer som triggar folk så enormt att dem förvandlas till nätmobbare. Sen så kan säkert avundsjuka vara en del av det hela. Men jag tror också att olika åsikter kan vara en grej, eller att bloggaren kanske skriver något som gör att denna anonyma person känner sig utpekad och träffad. Ett exempel att bloggaren dissar ett speciellt bett som den anonyma råkar använda på sin häst, jag tror att sånt kan trigga igång ganska lätt. Sen fortsätter detta som i en ond cirkel, och den anonyma personen börjar störa sig allt mer och mer på personen bakom bloggen.
 
Tillslut så postas den där onödiga, tråkiga och elaka kommentaren allt för att få ut ilskan och frustrationen som den anonyma personen skapat inom sig. Men då får man ju faktiskt tänka här! Vem ligger problemet hos? Bloggaren som bara skrev sin åsikt eller personen som tog åt sig så hårt av bloggaren? Problemet ligger ju givet hos den anonyma personen. Man måste förstå att olika åsikter kommer vara en del av din vardag, vart du än går. Det funkar liksom inte att ta åt sig bara för att någon annan inte tycker som dig. Så länge du är stark nog och tror på dig själv så behöver du inte ta åt dig av det andra säger eller skriver. Därför är det viktigt att försöka vara stark, och inte låta dig tryckas ned av saker som många andra hade tagit med en nypa salt.
 
Dock så finns det ju en klar och tydlig osäkerhet hos dem människor som postar kommentarer anonymt. Om nu personerna hade stått klart och tydligt för kommentaren dem postade så hade dem ju faktiskt skrivit sitt namn, för att sedan kunna vidare diskutera detta med bloggaren. Annars är det ju inte ett argument som dem själva står för? Jag tror att ofta står det en väldigt rädd, osäker men samtidigt frustrerad person bakom dessa kommentarer. Dem vill få ut så mycket ilska från sig själva att det ibland går långt över gränsen för vad som är OK och inte. Bara för att dem KAN, då dem inte syns. Man ska dock veta att man aldrig är anonym fullt ut, IP-adresser går ganska lätt att spåra numera så själv hade jag sett upp om jag var en sån person som kommenterade elaka, anonyma kommentarer.
 
Jag skulle aldrig försvara någon som kommenterar anonymt eller utger sig för ett annat namn. Jag tycker det är tråkigt att man inte kan prata med varandra och kanske förklara för bloggaren att "Nej nu känner jag mig utpekad, kan du utveckla din åsikt eller var den menad på ett annat sätt än så som jag tolkade den?" Jag tror att man växer som person om man vågar stå för sitt namn, för tänk vad skönt efteråt när du inser att bloggaren inte alls menade på det viset, så som du hade tolkat det. För det är ju väldigt få bloggare som faktiskt vill pika och hänga ut en annan person med flit. Även om detta också händer så finns det ju mer anonyma kommentarer än sådana pik-inlägg.
 
Sen är ju hästvärlden i sig väldigt speciell. Det är ju en stor hysteri kring alla dess åsikter som finns, och den ena värre än den andra. Man måste helt enkelt inse att hästar är individer precis som vi. Det som funkar på den ena, blir pannkaka på den andra. Bara för att en häst går som en klocka på pelhambett, så betyder det inte att den andra hästen gör det. Därför är det viktigt att prova sig fram, lyssna på andra, men framförallt våga stå för det som funkar för dig och din häst. So what om någon annan inte håller med? Så länge du och din häst trivs så är det ju ingen mening med att byta eller ändra något.
 
Jag hoppas med handen på hjärtat att dessa anonyma kommentarer kommer att försvinna mer och mer. Det är ju ingen som mår bra av dem, för jag tror knappast att personen som skrivit dem mår bra efteråt? Isåfall så är det ju något mer fel ärligt talat. Och tänk för bloggaren som bara ville få ut sin åsikt som blir totalt kränkt och elakt bemött? Av någon som inte ens kunde stå för sitt namn? Jag tror att en bloggare som skriver åsiktsinlägg faktiskt VILL höra andras åsikter också, för att själv kunna växa och utveckla sina kunskaper. Men säg dem på rätt sätt då, och unvik påhopp och kränkningar. Men framförallt- stå för ditt namn!
 
//Martina på RetardRiders.

Priffe och Bobby

 
Hej fina bloggläsare! Sitter hemma och ser på TV.
kl 2 ska jag upp till stallet, fixa iordning priffe för en uteritt med Hanna. är jätteglad att det gick att rida ut idag. Förmodligen kommer Priffe tycka det är kul han också! Kommer att ta med mig kameran till stallet, Bobby är ännu ett oklart kapitel, vet inte vad jag ska göra med honom!
 
Finns det nått jag älskar att göra är det att rida barbacka, Vet inte varför. men jag älskar det! hahaha påtal om det nu vet jag vad jag ska göra med Bobby idag!
 
 
Emelie

Lite tankar om allt!

"Hon vann för hennes häst är grym, hon förtjänar inte den hästen, hans pappa är stenrik och kan köpa vilken häst som möjligt till honom" Det är ofta sånt man får höra inom ridsporten!
 
"Man måste kunna vara BORTSKÄMD utan att bli OTACKSAM och OFÖRSKÄMD och man måste kunna SKÄMMA BORT sina barn lite lagom utan att de blir otacksamma och oförskämda!"
 
Ridsporten är en orättvis sport, ju mer ens föräldrar är engagerade desto bättre förutsättningar. Om man ska ligga på topp i ridsporten kostar det massor och tar mycket tid inte bara ifrån ryttaren utan från familjen också. Tidiga morgnar, sen kvällar i stallet. In/utsläpp och kvällsfodringar.  Om inte familjen ställer upp så blir det svårt att komma upp i klasserna. Sedan finns det dom som vill ligga på LC & LB klasserna. Men om man vill till SM måste familjen ställa upp. Köra till och från tävlingar. Det är något som inte går att undvika i denna sport.
Viktigaste faktorn i detta är ryttarens inställning! Man måste våga tro på sig själv och sin häst, annars går det inte. Sedan måste man ha hjälp av tränare osv. Men våga satsa.
 
Med detta inlägget vill jag säga tack till alla som ställer upp för mig och Winnie. Det är guld värt! Och alla ni där ute, våga tro på dig själv. Om inte har mycket självförtroende läs detta då! Ruskigt bra!
 
Världens finaste! ♥

VInnaren av gästbloggningen!

Vinnaren blev Martina som bloggar på http://retardriders.blogg.se/ (Martina är även en av dom som gör parodier av dom olika hästbloggarna, som är skit roliga) :)
 
Martinas förklaringa var denna:
Så nu har jag gillat på facebook, samt länkat er blogg på vår!

Jag vill vinna därför att jag har följt er blogg från början och blev väldigt fast direkt! Tycker ni är två goa tjejer med fötterna på jorden som är duktiga på det ni gör. Hade därför varit en ära att få gästblogga hos er, och hade givetvis gästbloggat om något roligt! :D
 
Grattis Martina och hör av dig på mejlen för mer info: Emelieoalexandra@hotmail.se
 
Kram Alexandra
 

Goafton!

 
Har kommit hem från stallet nyligen! har duschat och ska snart iväg till kompisar! sover borta ikväll, mysigt!
 
Jag gick på en promenad med Priffe idag tillsammans med Anna och Lisa, imorgon rider jag honom ute på ängen i början, och sen om det inte är jätte mycket is i paddocken avslutar jag där.
Det är svårt att rida ute på ridvägarna nu efterssom det är så mycket is. Idag hade det gått, men det ska bli minusgrader inatt, så imorgon är det troligen kört med det.. Hahah
Dålig bloggning från min sida idag, har egentligen haft all tid i världen på att blogga.. wellwell! måste skynda! Puss
 
splasch!!
 
 
Emelie
 

Mysss!

Film och fika! :)

Kram Alexandra

morgonpigg idag?


seriöst! klockan är nu kvart i 6, men jag har vsrit vaken sedan 5! resten av familjen sover som stockar, och jag vaken och pigg.... det är konstigt:-\emelie

Hejhopp!

Har kommit hem nu, haft det roligt och mysigt med goa släkten på lisse! Dock regnade det ju lite grann, men inte så farligt! Ska nu gå och lägga mig, så puss och godnatt
 
 
Emelie

taggar jul på lisseberg

emelie

Bilder!

Snodde dessa bilder från Evelina som bloggar på http://nattstad.se/Evelinaketola">nattstad.se/Evelinaketola :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3852746/images/2012/pic_50cf1888ddf2b36fd70002f7.jpg" class="image">Kram Alexandra

Godmorgon!

Godmorgon solstråle, världen hälsar dig hej! Tänker alltid på en av min äldsta kompisar när någon säger den meningen.

Jag slutar skolan på torsdag, en vecka kvar till julafton. Två veckor kvar av året. Ska fixa inlägg om 2012. Det här året har vart grymt men 2013 kommer bli ännu bättre.

Vi hörs under dagen.
Kram Alexandra

godmorgon

måndagmorgon. kill me. Ska försöka ta mig till skolan nu. vi har dock knappt några lektioner, så man kan egentligen stanna hemma och ta lov nu. Men jag ska vara duktig. man vet ju aldrig, det kanske sägs något viktigt inför vårtetminen haha :-) kl 5 idag iaf la familia till liseberg med la släkten, så snabba ryck här hemma sen med hästarna! oj vad klockan blivit mycket! puss hej!

priffe igår! denna bilden fick jag enna ta fort! dåligt tålamod var det ja! haha
Och iväg igen!

Ska snart åka till stallet igen för vi har US möte kl 6, ska även fixa Winnies saker eftersom jag inte orkade gör det förut. Det är inte mycket uppdatering om Winnie nu för han har sin vila men funderar på att longera honom lite ikväll så han blir av med lite energi ;)
Har vart mycket mys nu, både jag och Winnie behövde denna vila. Men ska bli kul att komma igång igen.

Har vart hemma en stund och pluggat matte... Satt även och skrev ett inlägg men min dator dog och hittar inte laddaren, men så fort jag hittar den ska jag skriva klart! Lovar ska även få upp vinnaren av gästbloggningen för hundrade tionde gången!

Kram Alexandra!

stallet snart!

snackade precis i telefon med hanna! vi ska skritta ut en sväng sen. hoppas det inte är isgata ute.

vid kl 6 ikväll är det US möte.

jag känner mig lagom trött idag, men ingen tid för att vila! Bobby rider jag troligen i paddocken. efter jag skrittat ut på priffmaister<3

ha det så bra sålänge! /Emelie

Hejsan!

Har vart vaken i några timmar ;)
Just nu sitter vi och väntar på att Emelie ska bli klar med våfllorna mumma, uppdaterar er senare :D

Kram Alexandra

Tjolahopp!

 
Har precis kommit hem från en riktigt rolig julfest i torslandastallet! Det var go mat och häärliga människor, med fråge-quiz om klubben och massa tjöt!
 
Nu sitter iallafall jag hemma med Bella och Alexandra, som ska sova här ikväll! Ska se om vi kanske sätter på en film, för att sedan sommna till den!
 
Ha det så bra, och sov gott! :D
 
 
 
Emelie

Tack!

Tack så jätte mycket för bilderna carolina!
 
 
Emelie och Alexandra!

Fina ponny!

Smakprov från fotograferingen i söndags!
Alla foton har paulasfoton.blogg.se tagit!

Bäst just nu!

 
 
kram Alexandra

Vänner visar sin kärlek - när du har det svårt, inte när allt går bra

Den här veckan har jag haft för mycket i huvudet. Har gått runt och analyserat allt. (skulle ha haft so prov denna veckan, hade antagligen fått A då ;)) Men har haft en vecka då mitt liv har vart en bergochdalbana. Ena stunden kan jag sitta och gråta över hur lycklig jag är och nästa kan jag sitta och tänka hur dåligt mitt liv är. Men idag när jag kom till stallet insåg jag att jag har ett grymt liv. Jag har en egen häst, det är inte många som får det. Jag har världens bästa kompisar. Skickade precis iväg sms om hur mycket dom betyder för mig. 
Sist men inte minst så har jag min familj. Dom ställer upp för mig, kör mig till och från tävlingar/stallet och finns där ovansätt vad som händer. Det är helt underbart!
 
Får ju inte glömma av er heller! NI betyder också massa för mig. Ni tror på mig och WInnie.
 
Vill bara säga tack! <3
 
Kram Alexandra

Snabb och effektiv!

 
Klockan är halv sju, och jag är klar med allt i stallet, Ridit två pigga ponnys och gjort dess grejjer på 3,5 timmar. känns bra! Haha jag brukar inte vara hemma förens kl 9 i vanliga fall.
Nu när jag har så mycket tid över tänkte jag göra lite inlägg för helgen, då mycket ska göras och lite tid för bloggen blir över!
 
Priffe fick uppskattningsvis en helt ny energi idag, när jag började ridpasset ute på ängen. Dessutom skötte han sig suuper denna gången! Helt själva var vi också!  Man märker då att han var trött på samma gamla visa i paddocken, så när jag avslutade passet där så såg han ridbanan med andra ögon haha! Lite roligt för både mig och Priffe! Det har varit så svårt att rida ute med honom, då jag alltid kommit till stallet när det är kolsvart ute!
 
Bobby började jag i paddocken, men han var helt låst i huvudet, så drog då ut på ängen med han med, och hejhå vad det gick! Springa av sig i gallopp på en snötäckt äng var INTE halt fel ;) 
 
 
Ska nu se om jag kan få i mig lite mat i magen också, vilket är en bristvara i min mage , då den kurrar som bara den! :D
 
Emelie
 

Puh!

 
Har städat upp som tusan i huset. Känner mig lite duktig.
Ska nu upp till hästarna och rida Priffe och Bobby medans det är ljust ute, Rider Priffe litegrann på ängen, ska se om han kan sköta sig någorlunda där idag, Han var lite jobbig senast jag var där och red, så vart lite arg på honom då. Nåväl bråttom bråttom! Måste ta vara på de få ljusa timmarna! Puss
 
 
Emelie

Lugnet!

När jag kommer till stallet så är det som tiden står stilla! Alla problem är lösta osv!

Kram Alexandra

Winnie vila!

Winnie har fått en vintervila på en vecka. Han har gått hårt i höst och fick bara vila 4 dagar i somras så då får han vila nu.

Denna veckan kommer bestå av massa mys och promenader. Har ingen motivation till verken ridningen eller bloggen just nu då det händer en del runt mig. Ska lösa alla problem och sådant innan jag kommer gång ordentligt. Men försöker uppdatera er så mycket som möjligt. Det ska vara kul att blogga men nu det senaste har jag bara känt mig tvingad men ska försöka finna motivationen igen!

Kram Alexandra

En liten fråga till ER!

Hur många av våra bloggläsare har egna hästar/ponny, respektive Medryttarhäst/ponny, ridskola o.s.v? Och finns det någon mer som har ungponny/häst som jag?
 
Jag vill veta lite om våra läsare. vilka det är som följer oss :D
 
 
Emelie
 
 

Plugg!

Någon mer än jag som hatar franska, fattar inte ett skit!!!
Och pricken över i så har jag prov imorgon. Har sovmorgon men kommer åka tidigare till skolan för att plugga inför provet! Jag har blivit så sjukt skoltrött detta året så det inte är sant! Aja sista provet för terminen, skönt det iallafall.

Kände för att skriva av mig lite ;) Men det jag ville komma fram till var att vinnaren drar jag imorgon för jag måste fortsätta att plugga, annars kommer jag få F och det vill jag inte....

Kram Alexandra

Studiedag!

Hur skönt är det inte att ha studiedag? Behövde verkligen det, jag är hyfsat morgon pigg men vaknade av att pappa ringde halv elva. Trodde klockan var åtta då haha!
 
Ska åka till stallet om en halvtimme typ, Winnie får vila idag eftersom jag har franska prov imorgon och måste plugga. Tog en paus i pluggande för att uppdatera er. Jag har börjat kolla på One Tree Hill, igen. Älska serien typ 3 gången jag kollar på den!
 
Idag avgörs även tävlingen om gäst bloggningen. Så anmäl er om ni inte har gjort det!
 
Kommentera gärna ett ämne jag kan skriva om, så kommer det antagligen upp imorgon. Har inga ideer alls.
 
Förlåt för ett rörigt inlägg, men bättre än inget ;)
 
Kram Alexandra

Kom hem från stall.....

 
......et nyligen, Har hunnit äta mat, och klockan är halv 10.. Nu ska jag sitta och göra tyska läxa. Känner att jag kör slut på mig själv. upp tidigt, stressar genom skoldagen, hem stallet sen läxa, sitter och gör det sent in på natten! Inte bra, för att sedan gå upp tidigt nästa morgon igen.. inte heller bra. Nu under veckan så har jag
Tyska läxan imorgon
NO prov imorgon eller på torsdag
2 Bilduppgifter som ska vara klara tills på torsdag
och idag har jag klarat av SO redovisnongen som jag fick sitta och förbereda under helgen och måndagen!
Rätt mycket att hinna med. Darför vilade Priffe och Bobby idag. Bobby har faktiskt vilat hela veckan som gått. not so god!  något av det värsta som finns är att rida stressad! Jag gör INTE det! Blir bara pannkaka av allt då. så det är darför. Men snart är denna vecka slut och dom vi slutar snart skolan inför jullovet! Herregud vad skönt det ska bli. Att komma in i lite mera männskliga rutiner igen! HÄRLIGT! Sätta igång Priffe och Bobby ordentligt under de få ljusa timmarna som är! Kan ju rida mycket på ängarna då, när det är ljust! Halva paddocken är stenfrusen, och andra halvan snö, så på den halvan går det att rida, men det blir inte samma sak, Blir roligare att variera lite, på vart man rider. Har ju i princip sattit igång priffe i paddocken, Han är nog ganska trött på den nu!
 
Jag har börjat sätta igång Priffe i galopp nu. Så igår galopperade jag på den halvan av paddocken där det gick, och han var superduktig! Han har även blivit lite goare att rida, Han slappnar av mer, så att jag kan placera honom lägre så han jobbar med hela kroppen under sig! Speciellt i traven har det släppt!
 
Nu spårar jag iväg bland bokstäverna igen, När jag väl sattit igång och skriva finns det inget stopp!
Fått EN HEL DEL med inspiration till bloggningen nu, Det känns toppen!
 
Knäppte lite bilder på honom idag!
 
Fågelperspektiv jaooo!
 
Emelie!
 

Glöm inte!

Glöm inte att anmäla er till tävlingen, bläddra ner lite i inläggen! ;)

På väg till...

Lisebergs hallen där vi ska ha folkdans uppvisning. Kommer bli skit kul!

Kram Alexandra

Emma och Anna! /Alexandra

Motivation!

 
Det har jag tappat helt på bloggen.. tyvärr. försöker hitta tillbaka.
Jag kommer inte på något roligt att skriva om, Jag hoppas och vill att motivationen ska komma tillbaka när den nya headern kommer. Jag läser massa hästidningar för att hitta inspiration som leder till roligare bloggning.Vi får se, jag älskar och blogga ska bara försöka hitta tilbaka haha!
 
 
Emelie

Helgen!

Förlåt för uppdateringen, har inte orkat uppdatera. Men har velat uppdatera från mobilen men blogg.se appen har dampat sönder...
 
I fredags var jag snabb i stallet och åkte hem och myste med familjen. Igår skulle jag vara själv hemma, men det blev ändrade planer. Anna, Emelie och Emma skulle sova hos A och E, men vi åkte hem till mig och åt mat och hade skit kul, skrattade så jag fick skit ont i magen. Vi skrittade även ut.
 
Idag åkte vi stallet runt halv 12, Paula kom och vi red ut och fotade. Winnie var lite knasig och ville springa åt andra hållet. Men han är bäst ändå. Hoppas att jag får bilderna snart så jag kan visa er några :D
 
Uppdateringen kommer vara så där denna veckan eftersom vi har lussedans måndag, tisdag. Men ska försöka fixa några inlägg.
 
Vi hörs!
 
Kram Alexandra

Fredag 7/12 2012!

Blev lite förvånad när jag skrev rubriken! Det är sjukt hur fort tiden går. Det känns inte som om det nästan var en månad sedan jag och Winnie var ute på våran sista start för i år.

Hoppträningen igår gick jätte bra, han hoppade så ruskigt snyggt och genom hela kroppen, som ni kanske ser på filmen så är jag nära på att skjutas ut ur sadeln flera gånger. Men är så nöööjd!! <3

Dagen är rätt så lugnt, inga jobbiga lektioner om vi räknar bort so provet. Efter skolan blir det stallet, tror jag tar en barbacka tur i manegen eller paddocken. Får se hur jag känner sedan, efter stallet är det hem och ta det lugnt. Det ska bli ruskigt skönt med helg!!

Kram Alexandra!

god morgon!

Dagens planer då:
nu såhär tidigt på morran går jag och syrran upp till stallet, fixar grejjerna till hästarna.
Vi börjar inte förens halv 10. Kommer hem efter stallet, gör oss skolklara,
sedan direkt hem till matilda efter skolan, Och hjälper henne hemma hos henne för att förbereda tjejkväll! Mysmys! käka go mat och bara prata och skratta, med goa vänner
 
Kommer hem någon gång vid 10 på kvällen, Då gäller det att sova, upp igen på morran för att släppa ut hästar TAGGA.... Nej men det är faktiskt riktigt mysigt, att gå upp tidigt till stallet, det är ffr lite halvmörkt, men snön lyser upp så mycket!
Har jag sagt att jag älskar snö, om inte, så säger jag det nu!♥
 
 
Känns helt grymt att jag och Anna faktiskt fick varsinn ponny tillslut! Det bästa som finns är att tänka på att Priffe är MIN bara min, Jag står som ägare för världens finaste ungponny♥
 
/Emelie
 
 
 

Lucka 6 hoppträning 6/12-12

Go`kväll

 
Jag orkar ibland inte med mig själv, jag har haft en riktigt dålig dag, spekulerat om allt, Usch jag har bettett mig som en riktigt "tjejtjej" idag! Grinat över att allt varit kasst typ.. skrattar åt mig själv nu.. Antar att det var för att jag hade för lite mat i magen så där fram till lunch, då började jag bli lite mer normal igen!  Som grädden på moset har jag stukat fingret också. Men det läker snabbt!
 
Tänker fortsätta städa mitt rum nu med mitt glada humör och go musik, så hörs vi imorgon!
- Skratta åt livet innan livet skrattar åt dig
motto of tha day!
 
 
 
E
 

Åh underbar!

 
Kommit hem från stallet, för sisådär en halvtimma sedan. Gjort Bobbys och Priffes grejjer. Sedan ridit Priffmaister,
Han var väldigt jobbig i brjan, tog inte mina tygeltag, och var stel, gjorde då mycket volter, ställa och böjja, lösgörande övningar, och i slutet släppte det och min prins kom fram! haha<3 travade honom lång och låg då när han var så lösgjord och fin. Det känndes super ;)
 
Förövrigt har jag haft mycket med ALLT! därför har bloggen legat lågt, Den har legat lågt överhuvud tagen under den här veckan.
 
 
 
Emelie
 

Luck 4 & 5!

 Denna lucka är en tävling, där man vinner en gäst bloggning!
 
För att vara med så måste:
1. Du måste gilla våran blogg på Facebook HÄR!
 
2. Skriv en text om varför du vill vinna!
 
Ni får gärna länka oss också (det blir plus där;)) Men ni behöver inte :)
 
Kram Alexandra

Facebook!

Ni vet väll att ni kan gilla våran blogg på Facebook?

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=492291940816174&set=a.492291937482841.113339.491644354214266&type=1&refsrc=https%3A%2F%2Fupload.facebook.com%2FEmelieoalexandrabloggse%3Fref%3Dstream&_rdr#!/Emelieoalexandrabloggse?ref=stream&__user=100000085890874

Om inte länken fungerar så är det bara att söka på emelieoalexandra.blogg.se :)

Klart!

Nu är det klart! Ska försöka fixa efter och före bilder men ni får det som jag har nu ;)

Ang. Lucka 4 så har jag ärligt talat inte haft tid, så imorgon får ni lucka 4 & 5 i samma! :)

Kram En glad Alexandra

Färgar håret!

Ni får resultat sedan :)

Kram Alexandra

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3852746/images/2012/pic_50be4870ddf2b369e8000908.jpg" class="image">

Hästarna idag!

 
Jag och Anna red ut med Debbie och Bobby, för att rejsa och ha lite kul på de snötäckta ängarna, Det var iallafall lite snö<3 Jisses vad det gick! Kommer lite små bilder från det imorgon, och om ni vill se en liten film från när jag stegrar med Bobby?
 
Efterssom han varit en gammal cirkus häst, så kan han det inlärt, som kommando. När Bobby kom dock, så stegrade han sig ofta för att han var förbannad på något, Jag menar, när han kom till oss hade han bara varit valack i typ ett halvår ett år? MYCKET egen vilja hade han och fortfarande har men på ett annat vis!  Nu kan jag bara "lägga" komandot att han ska stegra så gör han det, fint och kontrollerat, uppvägt och balanserat på bakbenen, antagligen precis så han fått lära sig på cirkusen! SKITKUL! Vill ni se?
 
 
Priffe då... spänd som en fiolsträng, var han. Det var någon som höll på med smällare och sånt några hus längre bort antar jag, så varje gång det small, var det som om det small i honom, reagerade på allt och ingenting. Men för just situationen var han duktig. Så så fort det gick bra bestämde jag mig för att avsluta när han började slappna av mer, Då tog Anna lite fina bilder på oss! Dock väldigt kass kvalite, för att ljuset var dåligt.
 
Pälsen tar över Priffe! Kram annars<3
 
Absoluta favvosen<3 kolla in biffiga nacken!
 
Ett av de få gångerna han faktiskt slappnade an någorlunda, och höjde ryggen!
 
 
/Emelie
 

Finaste!

Snnööö!

Nu har snön kommit till Göteborg, så himla mysigt!

Idag blir det ett dressyr pass på Winnie. Ska fokuserar på att han ska lyssna riktigt bra på gas och broms!

Just nu har jag bild men vi hörs under dagen!

Kram Alexandra

Lucka 3!

Två otroligt fula bilder!

Tävling hos linnolsson.se

Äntligen!

Igår fixade Anna internet kabeln, så nu fungerar internet här hemma. Jag har ju inte bloggat på ett bra tag nu.. usch! Annars har det inte hänt så mycket. i fredags kväll var jag ute med kompisar, riktigt roligt. då red jag varken Bobby eller Priffe, De fick vila. borstade endast på dom!
Och igår red jag bägge två!
 
Dessutom ramlade jag av Priffe först gången!  HAHA! Jag hade ju planerat in att jag skulle ta en gallopp med honom igår, men paddocken var stenfrusen, Men det hindrade mig inte HAHA så jag och Anna drog till en äng som, man med lättehet kan galoppera på! klädde på honom både benskydd och boots, för jag visste att han skulle bocka, ena varvet gick jätte bra! Självklart bockade han, jag fick ryta lite på honom, men sen galopperade han ett halvt varv bra, och när jag bytte varv, fattade galoppen och vips så tappade jag balansen! HAHA roligast av allt var ju att han bara ställde sig och tittade på mig, som om jag vore knäpp! Hoppade upp igen, sa till honom lite extra fattade galopp och tog även här ett halvt varv, när han skötte sig saktade jag av dirrekt! 
 
Idag vilade bägge två, Det är fruset överallt typ! Men imorgon, rider jag båda på någon äng någonstans, där man kan rida ordentligt, Jag önskar det kom massa snö! så man kan ut och pulsa med hästarna! Mysigt! Drar med mig kameran upp!
 
En liten sammanfattning av helgen blev det, Nu ska jag sätta mig och göra läxa!jag ska även ringa Alex och kolla när vi ska göra våran första "diskuterar film" haha! :D
 
Hörs senare!
 
Emelie
 
Skev ponny<3

Lucka 2!

Utveckling 2012 i filmer!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Senaste hoppträningen!
 
Kram Alexandra

Julkanendern!

Tycker den nya julkanendern är jätte mysig!!! Godmorgon säger jag och glöm inte att kolla på julkanendern ;)

Kram Alexandra

Hehe!

Kom på att jag inte har lagt ut filmen från hoppträningen i torsdags, så ni får den nu. :)
 
 
Hälsar även från Emelie att hon har gjort sönder deras internät kabel så det är därför hon inte uppdaterar :(
 
Kram Alexandra

Lucka 1!

Min ridhistoria!
 
När jag var ungefär 5 år fick min stora syster en ponny. Det är meningen som beskriver hur mitt intresse för hästarna kom till. Chess som Viktorias häst hette var en D-ponny skimmel som inte hade gjort något innan vi köpte honom. Chess var den hästen jag först galopperade på, man kan säga att det var han som jag gjorde allt med först.
 
 
Två år senare började jag på ridskolan Bulycke. (Där Chess var uppstallad) Jag var väldigt försiktig av mig, och var fram tills i år. Red mycket på B-ponnysarna! Bland annat där ifrån jag har fått min balans, för dom hade rätt så mycket egen vilja ;) haha!
Red där tills för två år sedan typ. Men under dom 5 första åren lärde jag mig grunderna men dom sista åren tyckte jag inte det gav så mycket, men var med i hoppspecial och tävlingar på klubben för att utvecklas så mycket som möjligt.
Mulle, min favorit i många år!
 
Jag började kolla efter medryttar hästar utan framgång, en dag när jag hade lagt ner det här med att leta efter medryttar häst så kommer VIktorias kompis Katta till mig och frågar om jag skulle vilja hjälpa henne med hennes storhäst. Såklart jag ville. Jag började sköta Mikey (Make My Day är hans riktiga namn) Han är en storhäst som då var 1,75 m i manken. Jag var tolv år och mini haha!
Första gången jag red honom, Lycka!!
 
 

Jag tog hand om honom och som belöning fick jag rid honom när Katta inte kunde. Ingen kunde fatta att jag fick/kunde rid honom när jag var så lite. Han var ung (kommer inte ihåg exakt) När Katta red kunde han var busig men med mig på ryggen så var han helt underbar. Var med på en CR med honom och nollade båda rundorna!
 
Men när sommaren kom fick jag beskedet att Katta skulle flytta till en gård i Älvängen så jag var tvungen att sluta sköta honom... Var jätte ledsen, men tog tag i det och började leta efter medryttar häst igen. Utan framgång... Under början av hösten så var jag med min syster i Torslanda stallet och skulle rida ut på Shannon. Så möte vi Katarina som stod i stallet där det var en B-ponny som sökte medryttare. Jag var redan på väg att bli förstor för B-ponnys. Så tänkte inte mer på det, förrens Viktoria ringer och frågar mig om hon ska kolla med ägarna till ponnyn som var nere och hopptränade om dom fortfarande sökte medryttare och det gjorde dom, redan på fredagen efter så kunde jag komma och provrida Olle som ponnyn heter.
 
 
Jag började rida Olle tre dagar i veckan, jag startade två tävlingar med honom. Dressyr KM där vi red LC:1 & LB:1. Vi fick 47 % & 48 % (tror jag) Sedan var vi med på Ambroscup där det var en cr klass och en LD. Vi nollade båda och kom två utanför placering i LD klassen.
 
 
Sedan kom den hemska torsdagen i mitt liv då pappan i familjen ringde till mig och sa att Olle skulle säljas... Då brast mitt liv. Börjar gråta av bara tanken. Men inget hände på ungefär 4/5 månader. Då började vi prata lite om egen häst, för att jag hade blivit för stor för Olle. Men så kom den dagen då han blev såld. Familjen skulle köpa en C-ponny. Som jag även skulle få rida. Var och provred honom och det kändes bra. Men var ledsen för att Olle skulle åka..
 
Zirocco var den ponnyn jag verkligen lärde mig rida på. När det började gå jätte bra, så blir jag av slängd och bryter nyckelbenet. Får inte rida på flera veckor. Detta var för exakt ett år sedan. Jag börjar rid under jullovet igen och vi är med på en hoppkurs för Augusta. Det var där allt släpptes i hoppningen, jag var ute på en Pay and Jump. Men jag ville komma ut och tävla, tyvärr så hittade vi inte tävlingar som passde oss och familjen som äger honom. Det var då Annika (Bellas mamma) sa att vi skulle söka stallplats i på torslanda stallet, det brukar ta lång tid innan man får en stallplats så vi sökte. Vi började kolla på hästnet efter lite hästar, men det var ingen jag fastnade för specielt. Sedan kom Winnies annons ut och då så tjatade Evelina på mig att vi skulle mejla på honom. Efter lite tjat här hemma så skickade vi iväg mejlet och en vecka senare var vi iväg och ni vet ju hur det gick ;) Jag och Zirocco gjorde våran bästa tävling den näst sista dagen jag red honom. Dagen innan Winnie kom. VI kom tvåa. Var så lycklig att jag skulle spricka. Först blir jag placerad i den sista tävlingen på Zirocco och dagen efter skulle min egen ponny komma!!!
Idag är jag ägare till världens finaste ponny! <3
 
Kram Alexandra
 

Kalender// Alexandra

RSS 2.0