!!

Är arg och irreterad. Har precis gjort min sämsta hoppträning någonsin. Skriver imorgon så allt hinner smälta innan jag skriver något dumt!
/ Alex

Det ska stå något här?

 
Hej!
Jag har varit i stallet nästan hela dagen! Bobby red jag tidigt på morgonen. Han var lite jobbig och lyssnade inte riktigt på mina hjälper, nästan ignorerade mig. Anna kom med lite tips och vi löste det bra! Anna fotade också och jag tänkte jag skulle ladda upp bilderna nu men Anna har kameran just nu!
 
Red sedan ut på Otto gick super men han var riktigt pigg! haha!
 
Priffe hände det en liten dramatisk grej med, så blev inte att jag red honom idag.
Linus (en unghäst) kom tillbaka idag efter ha varit på inridning/utbildning, så han släpptes ut i valack hagen där Priffe står då. Det blev väldigt mycket spring. Så Priffe har förmodligen skrapat i berget som finns i hagen i eller så har en pinne eller något stickt honom. Så det blödde rejält från det högra frambenet lite över kotan på utsidan, fick först panik när jag såg honom då han blödde mycket och att han hade blod på mulen för att han förmodligen nosat på såret.. Men när jag tvättade rent det, så var det inte mer än ytligt sår som blött en hel del.
 
Så nu går Priffe tillsamman med en annan häst. och jag tror nog han får stå kvar där också för dom var så mysiga tillsammans och hästen han står med kan nog få ner Priffsson lite på jorden. Hans kaxighet mot andra hästar behöver tonas ner litegrann haha! Han är absolut inte elak mot någon häst enbart lite dominant och kaxig min lilla ponny haha! Han var även lite sån mot mig i början, men jag sätte gränser för det på en gång. Han kunde liksom bara gå över mig och dra iväg med mig speciellt om det fanns gräs i närheten, men idag vet han att det inte är okej! Visst kan det fortfarande hända. men då blir inte mamma Emelie glad.... Haha!
 
Imorgon kommer jag förmodligen gå med honom eller skritta på honom. Eftersom såret inte alls var så farligt som jag trodde först! Det kommer nog vara lite svullet precis vid såret, men det blir bara bättre om han rör på sig lite!
 
 
Söten!
 
 
 
Emelie
 

Debbie

Debbie! Jag vet inte riktigt var jag ska börja? Den underbara lilla vita ponnyn som lärt mig så otroligt mycket, den lilla vita ponnyn som jag både skrattat och gråtit när jag har ridit,
 
Jag kan ju börja med hur allt började!
 
För exakt 2 år, 3 månader och 15 dagar sedan fick jag och min syster Debbie på foder,
Vi hade tjatat på mamma och pappa länge om att få en egen häst. Och tjatet lönade sig, vi åkte och provred Debbie. Ingen av oss riktigt gillade henne om jag ska vara helt ärlig, Jag har aldrig sagt det till någon förens nu, Att vi faktiskt inte tyckte om henne.
Men jag och Anna trodde att vi aldrig skulle hinna att hitta en ny sommarponny, för ja det var tänkt att vi bara skulle ha henne som en sommarponny som Linus en B-ponny vi delade med en tjej år 2005. Mamma och Pappa sa senare att vi skulle hyra henne på helår istället, Men tillbaka där jag var, Hon var inte särskilt fin eller så när vi provred, Muskler saknades, svanhals och en riktig sommartjockis, Men den 15 Juni åkte vi för att hämta henne i mellerud hos två helt fantastiskt goa tjejer som hade henne ett halvår innan vi skulle provrida henne. På vägen hem var jag och Anna som två bomber i baksätet, Herregud vi skulle ha en egen ponny! 
 
Tiden gick och jag och Anna blev bara duktigare och duktigare likaså Debbie. Vi började hoppträna för tränare, Och jag minns så väl min första hoppträning. tränaren frågade mig om jag tryckte på henne så mycket eller om hon var så galet hoppglad och pigg, Jag sa lite nervöst att nej hon är bara väldigt pigg, Ska jag vara ärlig hade jag ingen kontroll över henne alls, även det blev bättre,
 
Idag är hon en helt annan ponny, och jag älskar fortfarande henne galet mycket även fast vi aldrig riktigt klickade,
 
I början av sommaren bestämde jag mig för att sluta dela Debbie med Anna för att det var då bestämt att jag skulle få en egen, att vi skulle få varsin ponny, Anna Debbie och jag min. Så under hela sommaren red jag Bobby medans jag letade häst. Så nu idag har jag två fantastiska ponnys Min alldeles egna fina älskade
Noolia´s Pride och Bobby. (Bobby är dock inte min helt egna ponny)
 
Debbie kan ni läsa om mer på annaadielsson.blogg.se! 
 
Bilder:
 
Första gången jag hoppar Debbie (från provridningen) Ser inte speciellt bra ut ha? får lite halvt ångest när jag ser på bilden?
 
Till sista hoppträningen med Debbie! lite skillnad eller? Bilden är från början av sommaren 2012 altså iår. 
Denna Hoppträningen gick åt helvete rent ut sagt, eller det var bra, men inget fanns, det var tomt. om ni fattar vad jag menar? Det var riktigt jobbigt faktiskt, Mina sista språng med Debbie, om jag inte kan fjäska med Anna nästa gång hon ska hoppa med henne Haha :,) 
 
Här kommer ångesten tillbaka... Vad höll man på med? Denna bilden är också från provridningen, 
Idag KAN jag faktiskt säga till mig sjäv att det jag håller på med altså hästar, Det har jag blivit riktigt BRA på, även om jag har lite svårt att inse det ibland.. Men ser jag tillbaka på dessa bilder och filmer inser jag hur mycket man har utvecklats, blivit riktigt duktig. Der säger jag till mig sjäv nu. 
 
Dessa bilderna är tagna någon gång i december 2011 - jan feb  2012 Det är väldigt stor skillnad eller?
Eftersom vi aldrig riktigt klickat, Jag och Debbie, så har jag haft väldigt svårt att hitta knapparna, för Anna var det väldigt enkelt, Detta ridpasset minns jag väl. det gick jättebra, Jag var jätteglad efteråt efersom det var ett ridpass som gick riktigt riktigt bra, det var inte så många sådana för  mig och Debbie haha! . och det var sjuuuuuukt kallt. tror min näsa nästan åkte av haha! mina ridstövlar som jag rider i på bilden är så gott som nya här, så jag hade sår i knävecken efteråt. och vristerna var nog intryckta till kina. och det ända Anna tjatade på mig om var att trycka ner hälarna men det gick bara inte Haha! Jag var asglad efteråt ändå! 
 
 
 
Anna och Debbie på tävling för några veckor sedan på Dingle! Visst är dom fina! Mitt absoluta favorit ekipage!<3
Anna Adielsson på Debbie varsågod och rid! Älskar orden!  
 
Sista gången jag hörde de orden om mig och Debbie var på Ambroscup. Och jag vann! Bättre sista tävling kan man inte få eller?!<3
 
 
Emelie 
 
 
 
 
 
 
 
  
 

Goddag?

Idag har jag haft sovmorgon sov till halv tolv. Och jag som är morgonpigg? Men det var riktigt skönt att sova ut ordentligt. Men eftersom jag vaknade så sent så blev mitt schema kaos. Skulle ha sett ut såhär:
8-9 vakna/slappa
10 blogga
11 duscha
11.30-12 plugga
15.30 åka till stallet
18 hoppträning

Men nu blev det inte så. Jag får fixa blogginlägg ikväll. Fick inte heller någon tid till att slappa utan det blev direkt in i duschen och plugga. Tog en liten paus nu men ska fortsätta när jag har lagt upp detta på bloggen :)

Idag blir det hoppträning för mig och Winnie. Ska försöka övertala pappa att filmen. Så förhoppnings vis får ni film imorgon :)

Nu måste jag fortsätta med plugget!

Vi hörs, kram Alexandra!

Godmorgon!

 
Ska snart bege mig till stallet, släppa ut hästarna, fixa alla grejerna och rida Bobby. Priffe tar jag senare ikväll. För att jag ska tvätta hans ben ordentligt, och då kan jag lika gärna göra det direkt efter jag ridit och sedan ställa honom i boxen direkt inför natten, istället för att behöva ställa honom i leriga hagen!
 
Idag kommer jag att fixa lite med filmerna.´Vissa kommer upp idag, andra under veckan Ett inlägg om Debbie kommer upp senare idag också! med bilder som jag aaaaaldrig tänkt visa! håll utkik!
 
Ha det bra!
 
Emelie
 
 
 

Dressyrponny Winnie?

Egentligen skulle det här inlägget komma upp på måndag men eftersom Ponnysanning skrev det så har jag fått många frågor så har kommer svaret :)
 
På lördag ska Winnie tävla dressyr!! Evelinas häst har blivit skadad och det är DIV.2 finalen så hon undrade om hon kunde låna Winnie, klart man ställer upp för laget. Så Winnie ska iväg och tävla dressyr såklart följer jag med och är groom. Ska bli spännande att se hur han reagerar. Nu i veckan ska Evelina rida honom ganska mycket. Längtar tills på fredag då vi ska fixa iordning allt inför tävlingen, mys! Det kommer bli en lång dag i stallet då, och så ska vi upp tidigt på lördagen och kommer komma hem sent på kvällen så ska försöka fixa inställda inför helgen så inte uppdateringen blir kaos. Alltså det är bara för den här gången. Hon ska inte tävla honom i dressyr.
 
Men på söndag ska jag och Winnie iväg på hopp clearround också, där vi ska hoppa 90 & 100 cm. Så nästa vecka ska vi ta det lite lugnare. Mysa mycket, gå promenader och ska stretchs rida honom.
 
Blivande dressyrponny? Nää skulle inte tro det ;)
Kram Alexandra

Följer trenden!

10 saker ni inte visste om mig!:
 
 
* Jag är helt crazy när jag är bland vänner som står mig nära
 
* Om jag är med någon jag inte tycker om eller om jag är arg på en person, visar jag det väldigt tydligt. Jag är väldigt dryg och kan upplevas väldigt kall. Dock händer det INTE ofta att jag blir arg på någon om det inte finns en ordentlig orsak för det, Blir aldrig sur/grinig/arg för små saker, Har viktigare saker för mig! (förutom på min syster och bror haha Syskonkärlek<3 ! )
 
* Min humor är sjuk
 
 
*Jag är laktosintolerant, så varje gång jag sover över hos folk får jag ta med mig egen mjölk, jag klarar inte en frukost utan mjölk!
 
* jag äter som en häst!
 
* Jag är grymt petig att det ska vara rent omkring mig, speciellt i stallet,
utan när jag lagar mat eller mitt rum då ser det ut som en bomb.
 
* Jag har ramlat av 52 gånger 
 
* Hade jag varit tvungen att välja mellan Priffe och Bobby hade det inte gått! Jag älskar deras olika personligheter, och att jag måste rida båda helt annorlunda, så jag rider Priffe hade jag aldrig kunnat rida Bobby t.ex. 
 
*Jag har väldigt lågt och dåligt självförtoende, Men Bobby har faktiskt "hjälpt" mig med detta, låter sjukt men så är det. och människor med högt självförtroende eller iaf utsrålar sjävförtoende avundas jag och ser på nått sett upp till denne!..
 
 
*Jag har sjukt mycket otur och har alltid haft med skador eller att jag blir sjuk och sånt.
 
+ Att jag älskar mitt liv, mina hästar, familj och vänner! Min familj, vänner och hästar värdesätter jag över allt annat! Det förgyller min vardag hellt enkelt
 
 
 
 
Debbie och Priffe!
 
 
 
 
Emelie
 
 
 

Musik!

Dom låtarna som spelas mest i mina högtalare nu är:
 
 
 
 
 
 
 
Sedan är det många mer :)
 
Kram Alex

Bulycke Ryttarförening!

Imorgon kommer jag och för hoppnings vis Anna och Emelie befinna oss på Bulycke för att kolla DIV.2 Finalen i hoppning. Ska kolla på tävlingarn men åker mest dit för att träffa min saknade kompis Emma. Vi har inte sett på hur länge som helst, ska riktigt mysigt att träffa henne igen. Ska se om jag kan få med mig kamran dit och till Winnie så ni kan få nya bilder. Imorgon ska Evelina rida Winnie och varför får ni veta på måndag.
 
Kram Alexandra
Saknade Zirocco! <3

Tiden?

Eftersom min syster tog Winnie idag så tänkte jag att jag skulle fixa flera blogg inlägg för helgen och nästa vecka, men helt plötsligt blev kl tjugo i tio? Har haft en underbart mysig kväll med min bror. Mat och film. Vi såg på LOL. Varför finns det inte killar som är som killarna på filmer? Filmen var grym. En till film i listan för bästa filmer.
 
Min top 3 på filmer just nu är:
1. The Hunger Games
2. LOL
3. Dear John
 
Måste även säga förlåt för min uppdatering men har verkligen inte orka eller haft några ideer...
 
Kram Alex

Skolfotot

Uppdatering kommer senare!

Kram Alexandra

Det är inte sant..

 
Igår när jag red Priffe i paddocken, så ville han inte gå i en vattenpöl på spåret så han tryckte upp sig mot staketet, mitt knä skrapades/trycktes då upp ordentligt, Fick väldigt ont och lite senare började jag känna att det sved också, tittade då på knät till chock ser jag att det sitter en liten spik som är i ungefär storlek som ett sånt där guldigt häfstift lite tjockare bara, i knät, det var inte så farligt alls igår, gjorde lite ont när jag gick i knät och sved lite i såret. Men ingen fara lixom! Och nu imorse när jag vaknade har jag svårt att böja och sträcka ut benet. det gör förj#vla ont.... så jag får helt enkelt rida i lååånga dressyrläder eller inte rida alls om det gör för ont! F-A-N. HAHA jag orkar inte med min otroliga otur när det gäller skador och att jag blir sjuk aaaaaaa jag som precis blivit av med min ögoninflamation.. Jaja får se hur detta slutar, Kommer att avvakta i några dagar går det inte över eller blir bättre får jag åka och kolla upp det. Vill verkligen inte att det ska bli värre i mitt knä som brukar spöka lite för mig!
 
Ni får ha det super! /Emelie
 
 
 
 

ToDo!

 
Helgens To-do list:
 
*Priffe och Bobby ska få mycket kärlek!<3
 
* Mitt rum och förrådet ska städas.
 
* Plugga
 
* ALL utrustning inklusive kläder ska tvättas, läder ska putsas,
 
*Blogga, fixa video på stallet, se om Emma kan skicka videon när jag hoppar bobby snart!
 
*söndag morron har jag utsläpp i stallet
 
*Fixa fotopapper, ska sätta upp lite bilder i rummet.
 
*om vädret tillåter, Tvätta både Bobbý och Priffe inför vinter massa kalla dagar framöver!
 
*Se om jag kan vara med på hoppträning med Bobby på söndag.
 
*Tvätta akvariet + fixa ny lampa
 
*Blogga ännu mera fixa tidinställda!
 
* Ta nya bilder till bloggen
 
* Se om jag kan komma iväg till Hööks, Köpa boots och sadelgjorden!
 
*Naturnära, köpa mat till ponnyplutt!
 
 
/ Emelie
 
 
 
Gosegrabbarna!! :D Bobby och Priffe!
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemma!

Allt som har med hästar att gör är klart!
 
Bobby red jag då ut med själv. Gick hur bra som hellst! Men jag var nära på att ramla av Haha! Jennny med Läcker (ni vet den där svarta nordsvensken jag har lagt ut på bild en annan gång?) Dom kom iaf runt ett hör, och jag travade på väldigt ordentligt med Bobby, tempo lixom och så bara tvärnit! La mig på halsen haha!
 
Med Priffe red jag ut med Lisa från stallet, hästarna var lite fjantiga av si, Men Priffe var så modig och gick först när Lisas häst inte ville gå fram Haha! :D Travade sedan lite i paddocken, Jätte duktig var han!
 
Priffe och Bobby Är dom mest underbara ponnysarna som finns!<3
 
 
 
Emelie
 

stallet next! :D

Sitter här klar för att gå upp till stallet, Tandställningen är spänd och jag och mamma sprang in en sväng på frölundatorg, fick med mig två tröjjor. Tack Mamma<3 två vita, Lite sommriga dock men med rätt kläder till blir det så snyggt nu till vinter! :D
 
 
Jag ska ta med mig systemis så jag kan ta lite nya fina bilder på världens bästa ponnys!
Hejdå!  / Emelie
 
 
 
 

21.54

 
När jag äntligen får tid över till bloggen har jag ingen aning vad jag ska skriva? är inte det bara såå typiskt?
 
Fixat och donat med hästar hit och dit idag, Pluggat som aldrig förr. Jobbigt kemi prov imorgon,, T-t-t-t-tagga!! eller?
 
Kommer inte vara med och sälja på föräldramötet iallafall, ska på en värre sak.. Tandslaktaren........ Nej men jag ska spänna min tandställning, så nu blir det att käka soppa och typ mjukmat i en vecka eller två,
Här snackar vi tandvärk och ömma tänder!
 
När jag blivit av med tandställningen ska jag aldrig, jag sa ALDRIG klaga på tandvärk, behöver bara tänka på hur det var efter man spänt tågrelsen i munnen då, så gör det nog inte så ont längre Hahaha!!
 
Jag får se om jag hinner skritta ut på Priffe och Bobby när jag kommer hem, efter tandläkarrrrn:D nu på fre lör och sön ska jag försöka göra många tidsinställda inför veckan så jag slipper ursäkta mig om min dåliga bloggning, Bland annat lite ridfilmer och film på hur stallet ser ut som vi fick en fråga om på frågestunden! :D
 
Ska bli riktigt skönt med studiedag på fredag, pusta ut lite och plugga mer till nästa veckas prov och glosor och allt vad det är haha :D Och defenitivt ge mina underbara ponnys mycket tid, gos och mera gos, putsa alla grejjer MÅSTE göra i helgen, grymt smutsigt!
 
Men ska nu gå och lägga mig, Godnatt :D
 
 
Emelie
 
 
Ska även ta lite nya bilder i helgen om vädret tillåter :D
 
 
 

Bilder Troya 22/9-12!

Har tyvärr inga bilder från när jag hoppar, bara framridningen. Men om du har fotat mig och Winnie i lördags så hade det varit jätte snällt om du skickade bilder på emelieoalexandra@hotmail.se. Så klart länkar jag dig om jag lägger upp bilderna :)
 

Pappa och WInnie <3

Stark

Godmorgon!
När jag vaknade idag kände jag mig otroligt stark, pigg och vaken. Idag står det dressyr på schemat men först skolan. På fredag ska Winnie få nya skor. Konstigt inlägg men bättre än inget. Har gjort ett inställt till idag.

Kram A

Frågestund Med Alexandra!

Nu ska jag ha en frågestund. Svara när jag har fått tillräkligt med frågor :)
 
Så ställ alla möjliga frågor i detta inlägget! :)
 
Mvh Alexandra ;) Vad seriös jag var där ;)

Hmm!

Jag är verkligen dålig på att komma på rubriker.  Kom på nu att iskolan lärde vi oss att man ska sätta rubriker efter man har skrivit texten. Kanske något att tänka på. :)
 
Har iallafall inte varit i stallet sedan söndags och idag var jag jätte taggad på att rida men icke sa picke. Under gympan i skolan fick jag migrän anfall. Och det slutade med att min syster tog Winnie idag.... Hoppas jag får rida honom imorgon så jag hinner rida innan hoppträningen på torsdag. Hela min planering går i krachs när sådant här händer. Ska försöka få tag på en rak maskin i veckan också så lille Winnsson inte behöver se ut som en nalle björn ;) Problemet är bara att jag aldrig har rakat någon häst så det kommer se katastrof ut. Det problemet tar jag senare.
 
Har bloggtorka så undrar vad ni vill läsa om? Ska försöka fixa film på stallet snart men som sagt vill jag inte filma någon annan så ska försöka fixa det så snart som möjligt :)
 
Kram Alexandra
 

Hej hej!

Kära bloggläsare jag måste ursäkta att jag ej bloggar så bra, kommer inte kunna göra det på ett tag heller... Har 3 prov denna vecka + 2 glosförhör med text, 2 av proven är avklarade. kändes bra haha! men har en hel del att plugga till nästa vecka också, då vi laddar om för två nya prov och läxförhör i tyskan, oj glömde matteläxan till torsdag också.....
Jag tror jag smäller av hur mycket ska lärarna lägga på oss egentligen? vi måste väll få leva lite också eller? men men det måste göras, och göras ordentligt.. 
 
Priffe fick iallafall på sig sin sko idag, Rider varken honom eller Bobby idag, Plugga står på schemat! Imorgon skrittar jag ut med Priffe och Bobby får stå igen. på torsdag får båda stå, ska sälja kakor på föräldramöte på skolan lame... På fredag är det studiedag och då rider jag lugnt med båda ponnysarna!
 
Dessa två veckor framöver kommer jag att lägga bloggen på hyllan lite samt kompisar Haha ponnysarna och skolan går långt före nu! så puss och hej! :D kommer titta in så ofta jag hinner! :D
 
Emelie

Tävling

Näst gång jag och Winnie åker iväg och tävlar är den 7/10. Det är en clearround på gråbo ridklubb! Anledningen att vi åker så långt är att min systers gamla ridlärare är ridskolechef där och ville att vi skulle komma så hon får se Winnie :)

Kram Alexandra

Sängen väntar!

Först tack för alla fina kommentarer om filmen från tävlingen. Idag har jag varit funktionär nästan hela dagen. Winnie fick vila.

Har inte något att skriva så säger godnatt!
Kram Alexandra

19.37

Jag har haft grymt bra flyt idag! Istället för att rida ut med Bobby red jag i paddocken med Hanna..
Jag ville inte rida ut ensam haha!
 
vi hoppade!
 
jag som sa att jag inte skulle hoppa på ett tag haha! men idag kändes det så Hääääääär bra! Han fick beröm och morot typ efter varje språng och när han var duktig, Och det blev an helt annan inställning! Hade knappt någon kontroll på slutet, Han blev lite pigg och stark! Hahaha, men häldre det en att han vägrar redan 10 m innan hindret! Idag sög han verkligen! och Jag bara njöt av att sitta på hans rygg!<3 Vi tyckte att det var roligt!
när jag värmde upp honom var han väldigt duktig! jag galopperade på en liten volt utan problem och han bar sig riktigt bra! Så satte allt! kommer film! 
 
Hovslagare ska förhoppningsvis komma imorgon! och slå på nya dojjor! :D
 
 
Transporten blev jätte fin och ren! Fotocentret blev kanon!
 
Älskat dagen altså! :D
 
Emelie
 
Mumma<3!

Charmigt?

Snygge ponnyn!

Dagens planer!

Ska stå i ungdomsektionens foto center kl 1 på torslanda stallet, för att det är tävling där idag. Innan ska hästarna fixas Bobby ska jag rida ut om jag hinner det innan.  Sedan ska jag och Anna tvätta transporten
Kommer förhoppningsvis komma hem från ToRk vid 3-4 kanske och ska jag plugga massor! Har prov i samhällsekonomi imorgon! Tagga eller?
 
Det kommer komma upp lite inlägg under dagen hoppas jag.. Det är ju inte så lätt när jag inte har min telefon längre.. Haha!
 
 
 
Emelie

Troya 22/9-12

Kan börja med att säga, en grym anläggning. Jätte fin. Har inte så mycket att säga förutom att vi är på väg upp i toppen nu ;)
 
LD+5 Clerround 0 fel!
 
Det var sju språng. Vår första nolla tillsammans. Har inget att säga om denna rundan för den var grym.
 
LC A:0 A:0 0+4 fel!
 
Allt stämmde här också. Vägra på sista hindret. Han trodde vi skulle hoppa ett annat hinder och när jag styrde på det andra så blev han förvånad och stannade, tyvärr. Men är sjukt nöjd. Kom två utanför placering.
 
Är ganska trött så ett rörigt inlägg. Men ni får bedöma själva. Och tänk på att jag bara har haft honom i fyra månader, allt är INTE perfekt!
 
 Kram Alexandra

Emelie fail

Vi sitter och chillar och Hanna snackar om att hon vill gå på Justin Biebers konsert i Sverige,

Hanna: Jag vill gå på JB konserten!
Alex: Men har du biljetter då?
Hanna: Nej men man kan ju köpa på blocket fast mamma vill inte det för att man kan bli lurad och så...
Emelie: Men på Börjes har dom jätte snygga ridstövlar för bara 1700 spänn!

Hahaha! Asså jag dör Emelie....

Förlåt!

Jag är tillbaka! Förlåt för att jag inte bloggat på hela veckan. Har inte hunnit o.s.v. Torsdag till fredagvar alla vi nior på vandring! 3 mil typ.... det var det värsta jag någonsin varit med om! OCH VI TÄLTADE ute nu!!!! det var så j#vla kallt... Hatar och vandra och kommer aldrig att göra det igen!!!
 
 
Priffe har tappat en sko, igen.. Haha!
 
 Och vet ni vad!! Jag och Bobby ska göra våran tävlingsdebut nu i oktober! Det här är roligt! Allt har funkat bra med honom under veckan nu. Var lite knackligt ett tag som jag skrev om. Har bara myst med honom och varit ute med honom! så nu taggar vi om!! Det ska bli jädrnas kul!!! :D
 
Priffe får då stanna hemma haha! Söten är den bästa ponnyn någonsin!! :D Jag har verkligen börjat hitta mer och mer knappar och i det har han även börjat testa mig lite, inte testa på negativt sätt, utan lite mer att vi testar varandra om ni fattar vad jag menar? Det kommer bli bra det här!! :D
 
 
Fina underbara fantastiska ponny<3
 
 

HEJSAN HOPPSAN EMELIE OCH ALEXANDRA

Gissa vem jag är???? Jag är Emmys o Alexs coola frieeeend! Ha D! :D

Hemma!

Är hemma just nu men ska göra mig klart för ikväll ska jag hem till Anna och Emelie med tjejorna, mysigt! Utvädering av tävlingen kommer men är sjukt nöjd och glad! Vi hörs!
Kram Alexandra

Bästa ponnyn!

Nolla i cr!

Nu är vi på väg!

Tagga tagga!

Första hoppträning för Emma 20/9-12

Hemma!

Är hemma efter en lång men rolig dag. Först var det vildmarksleden, som gick så mycket fortare än vad jag trodde. Sedan var det direkt till stallet där jag möte Evelina. Vi snackade om allt möjligt. Mysigt!

Sedan fixade jag alla grejer, gjorde i ordning Winnie inför träningen. Fy fan vad bra träningen gick. Det var mycket tekniska linjer. Med mycket lydnad. I slutet satte vi ihop allt. Och då filmade pappa ska se om jag kan lägga upp den :) Vi är starkare än någonsin nu. Taggar inför lördag som ska tillbringas på Troja Horse Arena!

Imorgon kommer inte uppdateringen vara på topp (inte för att den har varit det under hela veckan) för jag kommer tillbringa kväll i stallet för att fixa inför tävlingen. Men ska försöka uppdatera något iallafall.

Vi hörs!
Kram Alexandra (som har bildbrist)

Torsdag den tjugonde september!

Godmorgon!
Fick en grym ide igår kväll. Eftersom jag är ganska upptagen ikväll så satte jag klockan en och en halv timme innan jag skulle gå upp för att PLUGGA! Skulle upp halv tio men satte den på åtta. Men eftersom jag är morgonpigg så vaknade jag tjugo i åtta. Så har nästan varit uppe i en timme och pluggat. Kände att jag behövde en paus så tänkte att jag kunde blogga :)

Har en fråga till er! Vad vill ni läsa om? Jag har slut på idéer just nu. Emelie ska ut och vandra i skogen. Från idag till imorgon och ser att hon inte har gjort några inställda så jag får fixa bloggen nu.

Kram Alexandra

Revolt

Nu ska jag gå och lägga mig. Ska läsa världens bästa serie. Är inne på sista boken, jag vill läsa ut den men då vet jag att jag inte har något att läsa så vill inte läsa ut den. Aja nog tjat om det!
Godnatt Lovers!

Kram Alexandra

Mellanlandning

Goddag!
Är hemma just nu, ska få i mig lite mat. Sedan ska jag åka till stallet, där det blir ett dressyr pass. Vi har stallmöte ikväll också så när jag kommer blir det plugg. Alltså kommer jag kanske inte uppdatera mer idag... Ska kolla vad som hände med Emelie också.

Imorgon blir det hoppträning ändå, ska testa att träna för Emma Emanuelsson. Ska bli spännande. På Fredag blir det lösgörande inför tävlingen på lördag. Längtar!!

Juste, imorgon ska vi gå vildmarksleden i skolan= 1 mil. Egentligen ska man gå 2 men eftersom det är så blött i marken.

4 underbara månader...

Men många fler kvar! Idag är det exakt fyra månader sedan världens bästa ponny kom in i mitt liv. Under dom här månaderna har jag lärt mig otroligt mycket, med hjälp av Winnie. För varje dag som går litar vi mer och mer på varanndra. Igår när jag gick en promenad med honom så travade han när jag sprang, gjorde halt när jag stannade. JAG ÄLSKAR DIG WINNETOO! <3

Bilder i repis! Måste ha nya bilder nu. ;) Kram världens lyckligaste Alexandra

Koppla av!

Red i skogen idag med Priffe istället, Hanna och Läcker och Becka med Otto var med! Och jag kan säga att jag vart posetivt förvånad över vilken koll Priffe har på sina ben i massa terräng! Visst snöpplande han till massa gånger men jag trodde det skulle vara mer! Haha! Äskar mitt hjärta!<3 Bobby vilade idag, myste endast lite med honom, Har börjat gå väldigt mycket utför för oss ett tag nu speciellt i hoppningen, Han vill inte alls längre! Han som alltid tyckt det varit roligt, Men jag har hoppat väldigt mycket med honom så han har förmodligen tröttnat lite... så bestämde mig för att låta honom vila helt från mig! Kommer bara att mysa och rykta och gå ut på promenader ett litet tag nu Sedan kommer jag bara rida ut MASSA! Utan motgångar kommer inga framgånngar! försöker jag tänka! Ska nu lägga mig i sängen läsa en bok och plugga lite.. Koppla av!

Tävlingen!

Ska iväg och tävla på lördag, fick en fråga vart jag ska. Jag ska till troja horse arena. Vi kommer att hoppa Ld+5 som är en clerround bara och sedan ska jag hoppa Lc A:0 A:0. Det var lite konstiga klasser. Hade tänkt att ta Lc & Lb men sedan såg jag att det var Lb+5 och jag känner att jag inte mentalt är redo för det. Winnie är men inte jag. Är det någon av er som ska dit? :) Både jag och Emelie (hoppas jag eftersom Anna ska tävla också) är på plats ;) Kram Alexandra

Hur mår jag igentligen?

Jag undrar hur jag mår igentligen, igår kväll efter träningen var jag helt hundra på att jag haee gjort två inställda tills idag men det hade jag antagligen inte.... Frågade pappa vad jag gjorde efter jag kom hem igår han sa att jag hade ätit och kollat p X-factor sedan gått och lagt mig. Känner att jag har bra koll. Måste ha drömt att jag har gjort inställda :/ Vi hörs under dagen hoppas jag ;)
Kram Alexandra

Hej hej! :D

Har kollat runt lite på en ny sdaelgjord till Priffe, den jag har nu är hemsk! Hittade en på Hökks, Samma som Bobby har fast svart. Den är toppen bra, får se om jag kommer iväg någon gång denna månaden och köper den?! Den har väldogt bra pris desutom!
 
Mamma och Pappa om ni läser detta så vet ni nu att jag önskar mig den här tjocktröjan på bilden här ovan i julklapp, så nu vet ni det ! :D  Älskar er mamma o pappa! hehehe.
Den är dösnygg! och ryggen är annu bättre! Hv Polo<3
 
Ëmelie
 
 

Söndag 16/9

Godmorgon!
Hoppas ni har sovit bra, det har inte jag gjort... Har vaknat flera gånger. Men tror det beror på att jag så täppt i näsan att jag inte kan andas ibland.

Idag blir det hoppträning kl 6. Hopptränade i torsdag också men fick inte till en bra känsla och det var sista hoppträning innan tävlingen på lördag så kollade om det fanns plats idag och det gjorde det. Hoppas det går bra idag annars vet jag inte vad jag ska göra... I fredags red jag unger i 20-30 min för det gick så himla bra så ville ha kvar den känslan så slutade. Igår red min systers kompis ut med honom och det hade gått super. Hoppas att hon vill rida honom regelbundet. Men vi får se.

Vi hörs under dagen!
Kram Alexandra

Kram Alexandra

Snyft!

Idag var det sista dagen min älskade iphone såg ljuset!
Den har varit en trogen vän! Och försökt hålla ihop in i det sista med halva glaset borta och resten sprucket, Fel på batteriet och förmodligen en hel del krossat inuti telefonen.. Den kommer iallafall få en värdig begravning i soptunnan.. Farväl min vän!
 
Nej men asså, tänkte bara meddela att videon jag tänkt lägga upp när jag hoppar Bobby inte kmr upp för att den finns på min nu stendöda telefon och inte på simkortet... Men fixar en ny imorgon, för då ska jag hoppa med honom!
 
Priffe ska jag rida ut med i skogen, få klättra lite och öva motorik och få muskler imorgon! :D förövrigt var han duktig i paddocken idag, lite larvig var han dock i början, Han ville inte gå förbi en vit plaststol som han sätt många gånger nu haha. Det satt nog ett spöke på det idag...
 
 
 1 m med Bobby
 
 
Emelie

16.36

Har varit i stallet nästan hela dagen. och jag ska upp dit snart igen och rida Priffe!
 
Red ut med goa människor, Bobby skötte sig!  red i nästan 2½ h
har sedan bara flummat med Becka i stallet! Haha :D
 
 
Emelie

Död

Har sovit fyra timmar inatt.... Kan säga att det känns, vi somnade runt halv fyra och skulle upp halv åtta för jag och Ewe hade arbetsdag istallet. Jag var sådär lagom trött dom två sista timmarna. Så när jag kom hem så har jag sovit två timmar. Ska försöka att fortsätta städa mitt rum nu. Efter det ska jag lägga mig i badkaret och läsa The Hunger Games. Världens bästa film/bok. Jag har sätt filmen tre gånger den här veckan hehe.

Ni får ursäkta mig för ett osammanhängande text men är som sakt död.


Kram Alexandra

Natthumör

Sista svaren på frågestunden!


Anonym;
1. Hur går det med Winnie ?
2. Hur läde ni känna varandra ?
3.Går ni i samma klass ?
4. Vad är era/erat favoritmärke på ridkläder ?
5.Vilken klass går ni i ?
Det var lite fårgor, ha en bra dag ;)) Ni har en välidgt fin blogg :D Kram
 
1. Super
2. Vi gick i samma gymnastik, Och sen när Alexandra började rida Olle och Zirocco!
3. Nej.
4. Emelie - HV Polo och Alexandra - HV Polo.
5. 9:an
Tack! 
 
Linnea:
Vad har du för kavaj? (Aalexandra)
 
Jag har en Animo kavaj.
 
Ronja:
 
Vem är den bästa fotografen ni känner?
 
Emma fellenius på Eastyles.blogg.se Det är vi enade om haha! :D
 
 
Emelie - Jag kommer att lägga upp inlägget om hur Bobby är att hoppa också, men ha tålamod, det kommer! :D
 
Emelie och Alexandra!
 
 

Oherre!

Borde vi ringa teknisk support nu tro?


Winnie!

Har äntligen fixat klart min tavla som ska upp på väggen nu :)

Vacker syn!

Älskar när jag sätter på telefonen och möts av denna bilden, på världens underbaraste häst! Tänk att han är min<3

Noolia's Pride!Fullt ös medvetslös


Bobby red jag snabbt barbacka i paddocken seriöst i crocs och joggingbrallor... Toppen av lathet idag haha !

Hoppade sedan upp en stund på Otto (en häst i stallet) och det gick super!
Hade satt på mig ett par ordentliga skor då också! Haha:D


Priffe fick gå en promenad och imorgon ska han ridas i paddocken! :)

/ Emelie:)


Love!

Älskar er min grymmaste vänner! <3

Instagram! :)

Sorry

Hästarna gick super idag, red ut med priffe istället! Tämkör imon, men jag har grymt mycket läxa att göra, sp bloggar inte mer idag. Skolan går alltid före tyvärr..... Haha puss EmelieJAG DÖR!


Behöver jag säga något mer?

Igår

Bobby!

Kommer lägga upp filmer när jag rider honom också, Kommer upp i morgon

Ingen bloggning!

Kommer inte blogga mer idag eller imorgon. Kanske imorgon...

Min grymma dag blev hemsk på 1 sekund :'(

/ Alexandra

Tappskon!

Priffe stog som en lite ängel när hovis slog på tappskon! Trodde inte alls att det skulle gå så bra som det gjorde, haha! Han får iallafall vila idag och så tömkör jag honom i morgon och sen på torsdag så rider jag honom! Bobby rider jag senare idag, imorgon rider jag ut och på torsdag i paddocken Båda två får vila på fredag, mycket att göra då. vi ses /Emelie

Fan..


HAHA jag tror jag smäller av!
Jag går seriöst in i depression nu. Sveriges väder asså!
Regnat bara VRÄKER ner. Regn regn regn.!
Det var så himla bra väder i morse och så pang! Himlen öppnade sig, bara sådär!

Winnies schema!!

Winnies schema för den veckan ser ut så här: Måndag: Vila Tisdag: Skritta Onsdag: Lösgörande Torsdag: Hoppträning Fredag: lugnt, kanske rida ut om någon vill rida tillsammans. Lördag: Antagligen tar min syster honom. Söndag: Markarbete Kram Alexandra

Nervös!


Imorgon kommer hovslagaren och slår på en ny sko på Priffe, Han har ju tappat den, så den är spårlöst försvunnen! haha :D Men lite nervöst är det faktiskt.. Första gången han träffar en ny hovslagare här, först gången han skos här.. Känns lite lugnande att det bara är en sko som ska på Det tar ju inte lika lång tid då så han slipper tappa tålamodet.
 
+ att Debbie ska hålla honom sällskap eller att han får lite att tugga på :D Så jag hoppas att det går bra nu....
 
Har inte kunnat göra så mycket mer än att gå ut på promenad och släppa honom i paddocken nu med tappskon. så det ska bli roligt att sitta upp på honom igen snart...Han lär ju vara pigg!
 
Idag stog han lugn som en filbunke när jag rycktade honom, så jag passade på att tvätta hans svans, så den är inte brun längre haha:D
 
 
Bobby red jag i paddocken tills svetten rann på honom! Kort och väldigt intensivt. Mycket gallopp på volt, och han var kanon! Drog sig en hel del mot utgången dock , Så jag blev lite irreterad på honom när han inte lyssnar..  jag lurade honom lite då!, vände över paddocken mycket senare och gick succesivt inåt, i galopp. det är endast då han drar sig..  så tillslut gick han på en volt längst upp i paddocken! HA! Skit fint och samlat. Fick in känsla då
 
Juste! Kollade vikten på Bobby idag! Och jag fick en chock! i mitten på sommaren vägde han ca 450 kilo, Och nu
trumvirvell...... ca 425 kilo!! han har alltså gått ner 25 kilo!! Man kan se en markant skillnad på magen nu vilket är jättekul! ska se om jag kan fixa en jämförelse bild! :D SÅ nu tänker jag fortsätta rida honom som jag gör. för det har ju visat resultat både på magen och konditionen på honom haha! :D
 
 Vilket långt inlägg det blev nu hehe! Ska jag kanske dela upp inläggen så det blir ett om Bobby och ett om Priffe kanske? vad tycker ni om det ? :D

 
/ Emelie
 
 
 
 
 
  

iPad!

Bloggar från mammas nya iPad. Winnie blev vaccinerad idag och det hade gått jätte bra :) Min syster tog honom idag så har stall fri dag. Idag ska jag plugga och kolla på The Hunger Games igen. Vi ska läsa en eng bok i skolan, men vet inte om jag hinner klart så ska sitta och anteckna under tiden jag kollar på filmen. Men hoppas på att jag ska hinna läsa klart boken också. :)
Bjuder på bilden!

Kram Alexandra

Winnetoo del 2!

Pappa och Linn bestämde tid för besiktning. Den 15 maj 19.30. Alla i stallet sa att jag skulle förberedda mig på att han inte går igenom, för att jag inte skulle bli lika besviken om han inte gick igenom. Men hade en känsla hela dagen att han skulle gå igenom, och det gjorde han lätt som en plätt. Om man inte räknar med spatt saken, men veterinären sa att vi skulle kolla på vad för resultat han hade gjort efter den här röntgenförendrigen. Hon sa att om hon hade haft chansen skulle hon ha köpt honom.
Den 18 maj åkte jag & pappa och köpte foder osv. När jag kom till stallet. Gick jag upp och red Zirocco. Sedan fixade jag boxen, sadelkammaren osv. Jag var super glad! Sen var det bara att vänta. Linn och hennes pappa körde Winnie till oss, dom ville se hur han skulle få det. Halv 5 så ser vi deras transport komma. Det var då jag förstog att JAG skulle få en egen ponny! Vilken känsla! När jag skulle lasta ur honom, så kändes det som om halva stallet var där... Min syster filmde ska se som om jag kan sno den ;) Fick flera kommentarer om att vi hade hittat en skit fin häst som redan hade gått höga klasser. När jag tog in honom i boxen så var grannen mer nyfiken än Winnie, han stog vid oss och kelade. Sedan dess har det fortsatt hur bra som helst, vi trivs super bra med varanndra.
Nu ska ni få följa våra fram- och motgångar här på bloggen! / Alexandra

Gårdagens Winnetoo!

Så här såg banan ut som vi hoppade igår:
Första övningen var att vi skulle hoppa det svarta lägga en eller två volter innan vi fortsatte på det gröna. En jätte nyttig övning för mig och Winnie för att det är mig han ska ha koll på inte hindret. Det behövdes verkligen. Sedan skulle vi göra samma fast från det orangea, det var mycket svårare i detta varv pga han var stelare i detta varv idag. Det var till och med att han hoppade det blå när jag skulle lägga volten bara för jag inte fick runt honom. Men det gick bättre och bättre. Sedan skulle vi hoppa oxern till räcket i mitten. Först skulle det bara rulla på, gick då på 5 galoppsprång. Sedan skulle jag gå på 7, blev lite knasigt, men till slut fick jag till det. Efter det skulle jag gå på 8. Och vi lyckades på första försöket.
 
Sedan skulle vi hoppa bana,
Hoppas ni fattar. Ettan, två går jätte bra. Kommer mot 3 och hoppar den fint, men efter så drar han bara= jag får ingen kontroll. Men jag måste lära mig att inte lägga volter i sådana lägen om det inte blir farligt för oss. Men så fick hoppa om den linjen, men han hoppade av skit stort alla gånger på 4:an så fick hoppa om tills jag hängde med ordentligt. Efter det så kom vi på 5:an och 6:an skit bra sedan var svänga runt honom på 7:an kommer lite fel, men då lägger jag ingen volt utan går rätt på nästa men då kommer vi HELT fel så han stannar, var skit nära på att ramla av ;) Men gör om den och klarar den perfekt och restan av banan går super :)
 
Idagens träning var tekniskt, det behöver verkligen jag för att hittat knapparna på WInnie. Är nöjd över helheten men hade kunnat vart mer bestämd från början.
Anna var med och fotade så väntar på bilderna från henne.
Kram Alexandra

Fullt upp!


Haft mycket att göra under dagen så bloggen har stått stilla från min sida.. Tur att vi är två! Lite darför vi bestämde oss för att ha en blogg tillsammans, Bloggen blir inte som ett stressmoment, som det lätt blir för mig när jag bloggade själv.
 
Priffe tappade en sko i hagen i lördags, typiskt.. så det blev en promenad med honom idag. skötte sig gjorde han förutom i stallgången. herre min tid.. där var han otålig! fick räkna till tio en gång, lugna ner mig själv lite haha!
Det är verkligen olika från dag till dag.
 
Bobby red inte jag idag, Utan jag höll en lektion för en tjej på honom. Jätteduktiga var dom!  Emelie agerar ridlärare haha :D
 
 
Jag ska fixa lite tidinställda inlägg för några dagar framöver. kommer ha mycket med skolan nu, Så då kommer det kännas skönt att det blir lite uppdatering! Bland annat ett inlägg med en film på när jag hoppar Bobby! fick ju en fråga angående det på frågestunden, Hur Bobby är att hoppa, så en video och lite text blir det. Håll utkik! :D
 
Jag kan inte se mig mätt på honom! Underbara häst<3
   
Emelie

Inställda!

Har gjort två inställda tills imorgon, ett om träningen idag och Winnetoo del 2 kommer upp här imorgon så håll koll. Nu måste jag gå och lägga mig, skola imorgon.... Min syster tar WInnie imorgon. Han ska vaccineras och vilar om han inte får sig en skritt tur. Men vi hörs imorgon!
 
Kram Alexandra
 

Instagram

Följa mig på instagram, alexandragustafssonn heter jag. OBS två nn!

Träningen!

Jag har världens bästa ponny!
Gör en utvärdering efter jag har pluggat, vi hörs senare! :)

YOU light up my world like nobody else!

 

Ja min ponny har ganska kul!


Ewe

Har vart hos Evelina sedan igår, har spelat spel och haft mysigt. Igår red jag barbacka i manegen ett lite lugnare pass. Idag blir det bara lite lösgörande. Imorgon ska vi åka till Simmenäs och träna för Linn. Hon ska ha någon hoppträning där :) Ska bli kul att få hjälp av Linn igen :) Just nu är vi på väg till stallet, vi hörs sedan :) /Alexandra

Har det gött!

Hemma hos Linnea, med gott sällskap! Bloggar imorgon! Puss o hej!

Winnsson<3

Natti natti


Ska sova nu. Börjar inte förens halv 10 imorgon, Chill!

HÄSTARNA IDAG:

Jag testade att tömköra Priffe idag, och det var han van med.! Endast jag som är lite ringrostig haha! Det är riktigt svårt att tömköra, när man inte är så duktig på det själv.. Eller lixom krångligt. Men jag tycker det är bra att kunna se från marken när han jobbar rätt osv, han behöver biffa till sig lite, men det kommer haha! Gubben!<3

Bobby red jag som sagt i paddocken, men det kändes inte ALLS bra, Jag red dåligt, stressat. KASST! Blev arg på mig själv, Han blev ju såklart som ett ? han försökte men det går inte när jag sitter där och förstör.. Bestämde mig då för att ta en lugn uteritt, och då föll det på plats! Båda skärpte sig lixom, mest jag. Släppte honom lite i galoppen och det tyckte han var roligt haha!! :) skönt att det blev ett lyckligt slut iaf!! :)

Emelie

Winnetoo del 1!

Vi hade börjat prata om att köpa häst, men det skulle vara till hösten men så blev det inte! Jag var på hoppträning med Zirocco (min gamla medryttarhäst) så säger Evelina till mig att jag borde kolla Linns blogg. Jag blev som ett fråge tecken, men tänkte inte mer på det förrens jag satt i bilen på väg hem och kollade Linns blogg, och såg inlägget om att hon skulle sälja honom... Pratade lite med pappa men trodde aldrig att Linn skulle vilja att vi kom och provred Winnie. Så vi pratade inte mer om det, förrens den 22 april då pappa frågade om vi skulle mejla på Winnie. Jag var lite osäker, men varför inte försöka. Så vi mejlade ett långt mejl. Berättade om familjen och hur han skulle få ha det osv.

 

En halvtimme efter vi hade skickat mejlet plingade det till i både min och pappas telefon, det var Linn! Jag blev helt hyper, kunde inte plugga på hela dagen. Pappa och Linn bestämde tid för provridning den 1/5 2012. Kunde inte sova den natten, var så sjukt nervös. När vi kom fram så kändes det rätt när jag såg Linn och Winnie gå ner för baken till manegen. När Linn visade honom så stog jag och skakade. Han var som en kanon kula för han hade vilat två/tre dagar när Linn hade varit i Danmark. När jag hoppade upp så slutade jag skaka och blev helt lugn. Kände mig trygg på honom! Testade lite broms och gas. Efter en stund satte vi upp hinder, då blev det full fart framåt ;) Hoppade en kombination som han hoppade studs i, sen hoppade vi ett räcke och ett kryss. Jag var helt såld! Det var den hästen jag skulle ha!

 

En dag efter provridningen så ringde min syster till Linn och frågade om vi kunde komma igen, redan dagen efter satt vi i bilen. Denna gången var jag inte nervös. Vi kommer dit och så går vi och gör iordning Winnetoo, denna gången var det paddocken. Allt gick super bra tills jag skulle galoppera. Det blev rodeo... Fick inte stopp på honom förrens efter 5 varv, Linn testade och hoppade upp, men gjorde samma med henne. Så vi abröt... Dagen efter fick min syster en mms bild på hans hov, skon satt inte rätt... stackan. Sen åkte vi dit igen efter han hade fått nya skor osv. Den här gången gick det super bra. Vi satt oss hemma och pratade. Men för mig var det inget att diskutera, JAG skulle ha honom! När pappa skulle hämta mig från stallet så sa han att han hade lagt ett bud på Winnie, jag trodde inte på honom. Men när Linn ringde tbx så förstog jag. Dom accepterade budet.
Del 2 kommer någon annan dag :)
 
Kram Alexandra

Rubrik!

Sitter på bussen på väg till skolan nu. Har gjort ett inställt som handlar om första kontakten med Linn, provridningarna som kommer upp lite senare idag. :) Idag ska Winnie få gå ett dressyr pass om jag inte hittar någon som vill rida ut med mig. Om det blir ett dressyr pass så ska jag fortsätta där vi slutade igår. Han var riktigt grinig igår. Vi var mest och jobbade på volter. Vi jobbade med att flytta rumpan och att jag skulle rida med sitsen. Vilket gick skit bra i slutet :) Han var så snygg!

Svar på frågestunden Del 2

ojojoj!

Kom hem för en kvart sedan. Winnie var både kaos och underbar idag. Tränade för min syster, han var katastrof i början men i slutet så var han så jäkla snygg!!! Är skit trött så märker att det inte är någon ide att skriva så säger att vi hörs imorgon!
 

Klar!

Bobby var fin idag med tanke på att jag hoppade i förgår och att stina skrittade på honom igår. Han var grymt stel i sidorna, men efter mycket lösgörande på volter och åttvolter var han någorlunda okej! Rider samma sak imorgon, och då kommer han förhoppningsvis vara mjukare,, har en hel del filmer får se om jag lägger upp dem, Kommer massa annat i filmerna eftersom goa Emma filmade massa annat också haha! (inget illa menat Emma! Tycker om dig ändå knas!) 
 
ska se om jag lyckas klippa ihop något, för som i kanske förstått så går jag och tekniska prylar inte så bra ihop, inte hyllor heller för den delen.... kommer upp senare isåfall :)
 
Priffe var GOOS idag! Jag gjorde lite ledarövningar med honom när jag ändå skulle gå en bit, Såsom stanna när jag stanna och gå när jag går O.s.v. Det skötte vi bra! Betade honom lite vid ridvägskanten oockså, lite mysstund med honom. Jag älskar min Priffe<3
 
Bilder som Emma på EAstyles.blogg.se tog idag! :D
 

Gose Grabben!

Emelie
    

Lite spontant sådär!

Hanna och Läcker kom till paddocken vid stallet, och jag fick hoppa upp och köra lite dressyr på honom, Och Shiit. jag brukar mest hoppa honom, så varje gång jag rider dressyr så har jag seriöst kramp i benen..
 
 Lite bilder på Läckerbams med lååånga manen! :D
 
 
 
Foto: Emma Glamhed

/ Emelie

Ridning!

En film från när jag och Anna red i en gamal hage :)
 
 Jag ska testa och ha VideofyMe!

stallet nästa!


Går upp till stallet snart, Bobbys och Priffes grejjer ska fixas, kanske att jag är så snäll och gör Debbies också,
Har tagit mer alvedon så näsan min gör inte lika ont längre och svullnaden har gått ner, känns bättre!
 
Bobby ska gå lätt i paddocken idag! ser om Becka kan filma lite? :D
 
 
 Min knäppgök igår....det är verkligen såhär vissa dagar, och andra står han som en ängel, Han har så himla go personlighet<3 Min gråa knäppgök!
Emelie
 

Hemma

Hemma från skolan idag, slog i min näsa i en hylla igår.. Blödde en massa och är nu svullet haha ser knäpp ut och så har vi Skolfoto idag! Lyckat ja?

Men det gör grymt ont. Skönt att vi knappt har några lektioner, så jag fick stanna heemmaaa!

Mycke tid åt bloggen och Priffsson<3 låååååångrunda med han idag, tar med mig mini kameran.

Emelie

Ni är så duktiga, syrran och Debbie!

Svaren!! :)

Nya tränset!

Visst är det snyggt!
Priffe kommer bli skit fin i ett remont! Har dock inte testat det än, utan gör det imorgon eftersom jag ska gåå en låångrunda med honom.. på lite nya ställen, så han vet ännu mer om omgivningen här haha!
 
 
 
 

Glad Tjej Här!

Fick detta på fb :)
 
Hej Alexandra! Jag tycker du verkar vara en underbar människa. Tyvärr har jag ju inte hunnit "lära känna dig" så mycket, men jag läser eran blogg och kollar alltid dina bilder! Det hade vart väldigt roligt att träffa dig, du är en sådan människa som jag gillar, verkar det som! ^^

Tycker du och Winnie har gjort ett helt otroligt bra jobb. Jag grät när jag läste att Linn skulle sälja han, och det var jobbigt att veta att han inte skulle vara hos Linn längre. Men när jag läst din blogg ett tag kändes det faktiskt toppen! Du verkar vara en jättebra tjej, och ni tillsammans kommer komma långt, det är jag övertygad om!

Kram!
 
 
 
Hur glad blir man inte? :D
Tack så JÄTTE mycket!

Kram Alexandra

Tekniska prylar....

....Gör mig GALEN! ingenting fungerar. försöker fortfarande få upp videon på bloggen, men nej inte ska det fungera, Måste ju först få upp det på youtube men det är så segt, trögt och jobbigt va! Och nu fungerar inte min telefon heller.. vad ska jag ta mig till? puss emelie

Jag vill ha från kat:A till storhäst!

Det här är dom hästarna jag skulle kunna tänka mig att köpa, som är till salu just nu! (Alla annonser finns på HästNet)
 
Kat. A

Typ: A  -  Inriktning: Hoppning  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2000  
Namn: Sir Maximilian 
Max är nu till salu då ryttaren snart blir för gammal att tävla honom. Många segrar och plac t.o.m nat. LA. Etta på TDB:s ranking för A-ponnyer -10 och -11. Bra gångarter och välutbildad i dressyren dock endast tävlad en gång (LB:1, 61%). Jättesnäll i all hantering, (lasta, sko, klippa etc).Tror att Max även skullle göra sig bra inom ponnygalopp då han har en mycket bra galopp och tycker om att springa. Filmer finns på Youtube, sök på MrSirmax1.
Priset kan diskuteras med rätt köpare
 
LA hopp, LB-LA dressyr
 
 
Pris  55 000 kr
 
 
Kat. B
Typ: B  -  Inriktning: Hoppning  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 1996  
Namn: Prins  
En af Danmarks absolut bedste Grand Prix kat. B ponyer er nu til salg.

Prins har gået MSVA siden 2004 og han har ført 4 ryttere på højeste plan i Danmark. Han har deltaget i Danmarksmesterskaberne, MSVA, 6 gange og i 2009 vandt han bronzemedalje.
Prins har en utrolig styrke og han bliver mere og mere forsigtig for hvert år der går og rører næsten aldrig en bom.

Prins springer ubesværet de helt store spring og er hurtig i omspringning. Prins vandt Nordic Park Cup d. 9. juni 2012 blandt Danmarks 15 bedste Kat. B ponyer. Han er blevet nr. 1 og 2 i de sidste 7 klasser ud af 10 inden for de seneste 2 måneder. I juni gik han 3 nulrunder ud af 3 i MSVA. En helt utrolig stabil pony!

Prins har gået med ialt 4 ryttere som alle har redet LC/LB da de fik ham. Han har nu flere gange vist at han kan bringe rytteren til tops.¨

Prins sælges kun da rytteren falder for aldersgrænsen.

Mere video: http://youtu.be/GHkibtrBQHM
 
Prins sælges med alt udstyr. Prisen er 190.000
 
Pris   170 000 kr
 
Kat. C
Typ: C  -  Inriktning: Hoppning  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2001  
Namn: Alex 592  
Valack född -01, 138 cm mkh, imp Tyskland. Alex är en fantastiskt snäll ponny, okomplicerad i all hantering, såsom sko, lasta, klippa och rida ut på. Hoppar med mycket scoope och med en enorm vilja. Tävlad 5 msv A med mycket goda resultat, vinst och placeringar upp till msv A. En väldigt modig och 100% ärlig ponny, totalt otittig. Pigg och framåt, men ej het eller stark, välriden på marken. Säljes pga övergång till storhäst, då ryttaren fyller 18 år. Passar perfekt till den satsande ryttaren, men även till den som söker en pålitlig läromästare.

Senaste resultatet 27/7 i Bollnäs : tredjeplacerad msv B, vinst msv A

Kontakt endast via telefon.
 
Msv A hoppning
 
Pris   170 000 kr
 
Kat. D
 
Typ: D  -  Inriktning: Hoppning  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2001  
Namn: Kantjes Urbion  
Vi ska nu sälja "Ubbe" vår Underbara Ponny som gett vår dotter många roliga år. Seger i Ung ponny SM, massa placeringar i MsvB, Baltic Cup mm. Senaste meeting Juli 2012, 3 starter 2:a, 1:a, 4:a, Ubbe är New Forest efter den smått berömde Kantjes Ronaldo och har en spännst utöver det vanliga, snabb & vändbar. Är lätt att hantera i alla former, snäll och tillgiven, vill komma till en lugn ryttare som älskar hästar. Blir lätt en ponny att älska och kommer då att ge allt. Priset är pru
 
Regelbundet tränad för A-Tränare
 
Pris   150 000 kr
 
Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Hoppning  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2004  
Namn: Caruso  
Valack född 2004 e Indoctro - Calido I - Landgraf. Skimmel ca 164 cm. En fantastisk valack med en hög ridbarhet, positiv och energisk inställning till allt och som hoppar väldigt lätt över stora hinder. Långt kommen i markarbetet. Debuterat 150, han har vinster och placeringar upp tom 140. Stora möjligheter att utvecklas vidare. Importerad från Tyskland som 3-åring och har varit i vår ägo sedan januari -08, aldrig haft några som helst skador. Mycket frisk och sund häst.

Helt okomplicerad i all hantering. En fantastisk häst att rida varje dag!

Vid seriöst intresse kontakta gärna mig för pris och provridning. Bra hem mycket viktigt!
 
 
 
Pris   400 000 kr
 
Kram Alexandra!
 
 
 
 
 
 
 
 

Ang frågestunden!

Emelie har filmerna, just nnu försöker hon lägga upp dom på youtube men det kommer ta flera timmar... Så vi lägger upp dom så fort vi kan!

Still sick!

Fortfarande sjuk, så ska se om jag orkar uppdatera idag känner mig lite piggare aja vi får se. Kan ialla fall inte sova mer eftersom jag sov nästan hela dagen igår, nu ska jag se om jag får i mig lite mat.
/ Alexandra

NEJ!

Skulle ju åka och hämta ut tränset idag som jag tjatat om lite hit och dit. men så kommer jag dit och så är det stängt... blir så less på det, När det står att det ska vara öppet mån - fre 12-18 och det inte sitter en lapp om att det är stängt och varför som hon nästan alltid sätter upp, så blev man lite fundersam. Ska dit imorgon igen och se om det är öppet. Hoppas! :D Älsklings ponnyn! Du är bäst gubben min<3

Frågestunden!

Frågestunden är nu avslutad. Alla svaren kommer komma i 2 delar. I en VIDEO! :D Har kommit lite frågor nu i efterhand som vi kommer skriva ner svaren på istället, eftersom vi glömde skriva när frågestunden var avslutad i söndags kvälll då vi spelade in svaren uuppss ;) / Emelie och Alexandra! :D

Bilder!

Bilder från tävlingen i lördags! Alla är fotade utav Anna eller Emelie!
 Om  någon av er har bilder på mig och Winnie från i lördags skulle det varit jätte snällt om ni ville skicka dom till mig på emelieoalexandra@hotmail.se :)


Kram Alexandra

Sjuk! -.-

Är på väg hem från skolan, mår inte alls bra. Ville hålla ut till lunchen men klarade inte det... Så nu ska jag hem och plugga, städa rummet o sova. Runt halv tre ska jag vara i stallet för tandläkaren ska komma och kolla på Winnies tänder. Han ska få vila idag. Vi hörs! Alexandra

Godnatt!!

Kommer att lägga in bilder på det jag köpte imorgon. Åkte aldrig till myone för vi hann inte, får dra dit någon annan gång under veckan:) hämtar ut tränset imorgon. Snyggt är det!! Ni får bild på det också :)

Juste imorgon kommer videon med svaren på frågestunden! Dom kommer i två filmer :D Sov gott nu!

Emelie

Utvädering BHSK!

LC Ute
 
HAHAHA jag dör, jag var skit klantig. Winnie ville inte gå in på banan, så jag hoppade av och ledde in honom så sa dom att jag hade överskrivit dom 45 sekunderna, men dom gav folk startsignal innan man hade kommit in på bannan :/ Så pappa och Lennart Linderlöv gick och överklagade, men då kom dom på att jag hade gått in med honom. Så fick inte hoppa om, men man lär så något nytt varje dag. ;)
 
LB 0+Ute
 
Hoppar hela grunden felfrit, kommer till omhoppingen börjar slappna av och tänker JAG HAR KOMMIT TILL OMHOPPNING I MIN ANDRA LB! Så kommer vi mot tian som var ett helblått plank och han hoppar av SKIT stort, har bild på det visar sedan, och då hänger jag inte med så tar honom för mycket i munnen och då ville han inte mer så vi vägrade ut oss på 11:an. Men är hur nöjd som helst med denna rundan :) FIck förresten beröm av Linderlöv ;)
 
 
 
 
Inlägg var tänkt att komma upp tidigare idag men om man är en klant som jag så glömde jag att lägga ut det :/

Frölunda torg!

Åker med mamma till frölunda torg, ska lämna tillbaka ett par byxor och sedan åker vi till myone. Ska köpa en krok för vatten hinkar och ett par Boots :) ses sen puss! Emelie

Smutsig ponny jag har<3

Godmorgon!

Klockan är tidigt på morran, och jag vet fortfarande inte om jag är vaken? Men pappa kommer snart och hämtar mig hos alex, för jag har lite jobb att göra + att jag har lunch fodring i stallet kl 11.30.. På tisdag eller torsdag ska jag hämta och betala ett döösnyggt träns till Priffsson på Spårhaga Häst och Ryttare. Jag kommer att fota det när det är hemma! älskar det, grymt snyggt. Men planerna imorgon är hoppning på Bobby och en promenad med Priffe, Han har fått ta det väldigt lugnt under några dagar nu, och jag känner att vi har lärt känna varandra mycket bättre och att han har fått känna in den nya miljön ordentligt. Känns bra! Sedan ska jag även göra alla sysslor i stallet, och att jag ska tvätta en box som Priffe lyckats skita ner haha! Alex har lovat att hon ska filma när jag hoppar Bobby, fick en fråga om hur han var i hoppningen i frågestunden (som vi har gjort filmer med svaren) Så då tänkte jag att det är lite lättare om ni får se det på film! :D Emelie

Frågestunden!

Sista chansen att ställa frågor på frågestunden! Ställ frågorna här :)
Kram Alexandra

Tävling!

Blev utesluten i båda klasserna men gjorde en riktig klant sak i Lc, skriver mer när jag kommer hem :)

GodMorgon!

Nu blir det att fixa iordning allt sedan bär det av till stallet för att fixa bästa Winnie, hoppas verkligen inte att han har smutsat ner sig... Måste skynd! Vi har tyvärr inte hunnit göra några inställda för dagen men ska försöka uppdatera lite iallafall :)
RSS 2.0