Plugga plugga!

Emelie följde med mig hem, just nu sitter vi och pluggar. Efter vi är klara så svarar bi på frågestunden!

Kram Alexandra

Sista chansen!

Nu är det sista chansen att fråga en eller flera frågor på frågestunden, ikväll svarar vi! Här frågar du! http://emelieoalexandra.blogg.se/2013/march/fragestund.html#comments

Kram Alexandra och Emelie

Shopping horse show!

Det var strul igår när jag skulle skriva detta inlägget, så ni får det nu. Jag kunde inte ladda upp bilder, men nu är det fixat.
 
Tre-delat pannband som jag har gått och suktat efter länge. Så snyggt!
 
Tävlings sett från kyro, älskar kombon med pannbandet. Kan man inte vara bäst kan man vara snyggast iallafall.
 
Tyras bok!
 
Häst godis, lösvikt!
 
Stövel strumpor!
 
Termo täcke, med en mysig kant.
 
Det var det jag köpte på horse show för iår.
 
Kram Alexandra
 
 

Årets bästa dagar är över!

 
Jättetrött och glad tjej här! Jag fick med mig mitt älskade Dyon träns working collection, Det kommer klä Priffe fint! Det med ett blått pannband! super. Jag fick även passat på att köpt lite pälsglans. Jag hade kunnat köpa upp hela mässan, den var verkligen grym iår, men jag hade inte sparat ihop några särskillda pengar eller hade inte något jättebehov efter något! men mitt träns är med och då är jag nöjd haha!
 
Till showerna då, AMAZING! totallt tröttnat på gymkhanan, agilityn ja i princip allt som inte innebär hoppningen och de större tävlingarna, GP.ponnyn är även en favorit! Sen var bloggkampen så in i bänken rolig, Nytänk och ny show riktigt roligt! Älskade att Peder och Tyra bjöd så mycket på sig själva! haha
 
Nu ska jag äta sen ska jag upp till Priffe och fota han i det nya tränset :D 
 
 
Det blir nääästan som lite sneakpeak bilder... Ni får se bilder imorgon! Kraaaaammm!
 
Emelie

Hem färd!

Trodde jag hade bloggat förut men icke sa picke. Är nu på väg hem från horse show. Roffe kom sexa i finalen. Det var inte många som nollade men de red GRYMT. Berättar mer när jag kommer hem. Ska även visa allt jag har köpt :)

Kram Alexandra

Läsa!

Nu ska jag lägga mig och läsa Tyars bok som jag köpte idag, hoppas det var värt det :)

Kram Alexandra

Dagen

Gårdagen!

Var hela tolv timmar på horse show igår. På förmiddagen var det jag och Evelina som vip. Det var underbart! Hade bästa platserna. Kollade nästan på alla grejer igår. Jag och Ewe virrade runt på mässan som två myror. Vi checkade mest in allt vi ville ha. Transportskydden jag pratade om fanns bara i full. Så det blev inga sådan får se om jag hittar några idag.

På eftermiddagen kom Anna och Emelie in och så mötte vi dem, vi kollade på wc hoppningen och sedan gick vi och till där Linns hejarklack skulle mötas :) Vi gick igenom vad vi skulle göra osv. Sedan gick vi in på arenan. Helt galet vad alla skrek och hejade. Bloggkampen var det roligaste på hela dagen! Ett extra plus var att Linn vann :D
Sedan sprang jag och Anna in som galningar till mässan för att hämta schabraket (hon skulle blinga det så fick hämta det senare)
När vi kom in i arenan igen var det avtackning till Ninja. Tror inte det var ett enda öga tort i Scandinavium. Jag och Anna började stor lipa. Så himla fin häst! Sedan kollade vi på Young riders hoppningen, runt halv elva gick vi till bussen för att åka hem!
Så det ända jag köpte var kryo tävling sätt! Det kommer invigas nästa helg i lilla Edet!

Kram Alexandra

Underbar dag!

Skriver mer imorgon, skulle ha uppdaterat under dagen men telefonen dog....

Kram Alexandra

det godaste som finns!


kommit hem från skolan, sitter nu och käkar frukt som vanligt haha! ska snart ta hand om Priffe sen gbg hs! ha gött! / Emelie

Tagga!

Ligger i sängen under tiden Evelina är inne i duschen. Idag kommer vi befinna oss på horse show hela dagen, först har vi vip sedan har vi kvälls biljetter. Till kvällen kommer Anna och Emelie också! Så himla skönt att vara ledig när de andra går i skolan. Viktoria tar Winnie idag.

Igår på hoppträning var Winnie väldigt stark men lyssnade bra ändå. Vi övade på svängar och den sista rundan satt klockrent. Ni kommer få filmen imorgon eftersom jag åkte hem till Evelina direkt efter stallet igår.
Det har blivit ändrade planer för imorgon istället för Johanna ska gå så går Bella. Johanna gick omkull med sin häst härom dagen och har varit på sjukhus. Krya på dig gumman!
Jätte tråkigt att hon inte kunde komma...

Jag vet inte om jag kommer ha kvar någon röst efter ikväll när Linn ska rida. Kommer bli grymt! :) heja heja Linn och Malin :)
Kram Alexandra

nu till stallet



Emelie

Mitt schema!

Inför de närmsta timmarna, halv sju är det hoppträning sedan åker jag hem till Evelina. IMORGON är det horse show!

Kram Alexandra

Fina Winnetoo!

Det är sjukt hur vacker han är!

Kram Alexandra

25/4-13

Vilken tråkig rubrik, men ni vet att jag är dålig på att komma på rubriker.
Nu sitter jag på bussen på väg till skolan. Har en redovisning idag och en inlämning. Har två inställda lektioner också så åker hem innan stallet. Har hoppträning ikväll och då SKA ni få film eftersom min pappa ska med.

Blev lite ändrade planer igår. Jag åkte med in till hors show ändå igår. Emelie fick rida Winnie som ni kanske läste. Det såg jätte fint ut den lilla stunden jag var där. Hon fick även några tips hur hon skulle rida honom och såg riktigt fint ut! Spanade in ett par transportskydd jag ska köpa. Kommer passa till hans tävlings täcke! Han kommer bli så snygg! Denna helgen kommer bli sjukt rolig, kommer träffa en massa nya folk! Jag är rätt så blyg i början men sedan blir jag galen! Haha! Ska träffa ungefär halva gänget som ska till AW också!
Jag längtar!

Kram Alexandra

Transportskydden ser ut som kanten på täcket! Så snyggt!

Kvällstankar!

Ridsporten är mer en bara en sport, som fotboll eller handboll. I ridsporten tar vi utövare hand om livs levande varelser, Det om nått innebär ett enormt ansvar, att ta hand om en boll är bra mycket mildare ansvar. Nu pratar jag om att ha egen häst eller att få ta hand om någon annans häst, att gå på ridskola är så långt ifrån du kan komma en egen häst egentligen.
Att ha egen häst kostar så otroligt mycket pengar och TID en massa tid tar det och det kräver ANSVAR.
Men vad är ansvar egentligen och vad innebär det? för det är ju inte så svårt att mocka skit egentligen? Ansvaret med att ha egen häst tycker jag är att kunna sätta hästens välbefinnande före ALLT annat! att tillgodose alla dess behov allt från att ha rent vatten till bra ren utrsustning, någonstans att vila, skugga på sommaren, kärlek, medicin om hästen blir sjuk, och bra mat! Minsta lilla detalj måste tänkas igenom egentligen, det kan inte vara sådär halvdant allt är så viktigt.
 
En annan tanke som också dök upp är hur mycket det kostar att dra runt på vår älskade ridsport.
Jag inser mer och mer hur mycket det kostar för mamma och pappa VARJE månad för att dra runt på min och min systers sport, Jag vet inte hur jag ska kunna tacka mina föräldrar för att dom tillåter detta och vill betala för det, Och de är ändå så lite insatta i hästvärlden man kan bli, och de vet nästan inte vad de betalar för, man vet ju lite själv hur tråkigt det är att betala för nått man tycker är lite halvkul eller inte är så insatt i. Ändå hängde dom med på göteborg horseshow när vi var för små för att gå där själva, ändå åker Pappa tävling efter tävling med oss, och ändå betalar dom för hela kalaset. TACK! 
 
 
 
Emelie
 

the day!

 
Äntligen hemma! käkat lite och satte mig nu i lugn och ro! härligt,
jag har iallafall gjort alla grejjer till Priffe, och så hjälpte jag Alex med Winnie, ett barbackapass i manegen i joggingbyxor fick det bli haha! Det gick bra, efter galoppen var det dock bara gas, gas, gas! haha men det löste sig, Alex kom med lite tips också innan hon åkte från stallet haha! :D 
 
 
Emelie
 

puh!

jag har nu lagt ifrån mig penna och papper, ännu ett nationellt prov har lämnats in. provet var engelska och det är enklaste som finns! taggar ett A nu haha! men så säker känner jag att kan vara haha. jag har ingen aning om hur många prov det är kvar att skriva, det vet är att det är två engelsKa och ett matte. tagga



Emelie

Idag börjar det!

Idag börjar horse show, har fått frågan om jag vill ha biljetter tills idag men har alldeles för mycket att göra för att hinna med det + jag har insläpp så hade fått åka från stan till stallet och sedan in igen. Inte idag.
Min dag består av engelska nationella nu på morgonen och sedan så har vi två lektioner efter. Jag åker till stallet och tar in hästar och fixar maten och mockar åt både Winnie och Citizen(Evelinas häst) Sedan ska jag rida Winnie, tror det blir ut om vinden lägger sig för det blåser väldigt mycket just nu. Sedan är det hem och göra franska läxan. Det är ungefär så här min dag ser ut, imorgon är sista dagen för mig i skolan denna veckan. Har även två inställda lektioner imorgon så slutar två istället för fyra. På kvällen är det hoppträning. Och sedan åker jag hem till Evelina eller hon hem till mig och sover där för på fredag så går vi VIP på förmiddagen och på kvällen kommer Anna och Emelie in och går med oss! Denna helgen kommer bli grym!

Kram Alexandra

Foto: Rebecka Olsson

Hej

 
Det var ett tag sen! Men jag har haft det så roligt och fullt upp att jag inte brytt mig om att blogga haha! sorry!
 
Nu ska jag snart iväg på middag, det är några grannar som bjudit bort oss på en tisdag haha? Gott ska det bli iallafall!
Efterssom vi äter såpass tidiigt tar jag hand om Priffe efterråt!
 
Vad har jag gjort med Priffe då? jo det vanliga, Jag har ridit ut, jag har hoppat, jag har varit i manegen, och jag har låtit han vila! en vanlig vecka lixom!
 
Men nu ska jag gå så ses senare!
 
Emelie
 

Go Linn!

Ni är väll på? Tycker det är grymt av Nicholai att dra igång detta!

Kram Alex

Debut LB+ 4 fel 21/4 Billdal

LB+!

Han hoppade mig nästan ur sadeln så mycket han hoppade med ryggen. Gick in för att nolla om jag hade nollat hade jag blivit placerad. Men fick ett stop på sjuan, han hade kunnat hoppa men så blev det inte. Jag tog en dålig väg. Men jätte nöjd med honom!  
 
Kram Alexandra
 

LB 21/4 Billdal 4 fel åttonde placering

LB! 
Som han brukar vara så stod han emot de första hindrena men han var så nära att stanna på femman men fick över honom ändå, allt flöt på bra. Fick ett pet i omhoppningen för att han hann inte hoppa upp sig ordentligt så fick med sig frambommen. Nöjd!!
kram Alexandra

Vecka 17

Ny vecka och jag är helt död efter helgen... Har inte fått sova ut någon dag och har gått och lagt mig sent. Är som en zombie idag, ingen rolig dag i skolan heller. Men får göra det bästa av situationen och gå och lägga mig tidigt ikväll. Som tur är har jag sov morgon till halv elva imorgon så då kan jag sova ut lite iallafall! 
 
Är verkligen super nöjd efter igår, han hoppade så himla fint! Ååå vad jag älskar honom! Nästa tävling blir Div 1 omg 2 i lilla Edet den 5 maj om jag har någon som kan köra mig. Då hoppar vi LB och LB tror jag det är.
 
Denna veckan kommer bli grym! Eller iallafall helgen! En lugnt vecka i skolan också, två läxor och ett nationella i engelska hör och läs. Och på fredag är jag ledig för jag ska på horse show! På torsdag är det hoppträning. Och jag har kvällsfodring då! Sedan sover jag och Evelina kanske hos varandra och på fredag, lördag och söndag är det horse show! Om ni ser mig kan ni komma fram, hade vart lite kul att få se några av er! :) 
 
Kram Alexandra
 

Galet trött!

Blogg.se appen har legat nere hela dagen, så har inte kunnat uppdatera er. Det har iallafall gått super bra! En åttonde placering i LB och precis utanför i LB+! Jag tror ni får filmer och utvärdering imorgon då jag är super trött så jag ska kolla på ponnyakuten och äta sedan ska jag dejta sängen! :) 
kram Alexandra

Tävlings dag!

Igår hade vi fullt upp, kl tio hade vi arbetsdag i stallet. När den var klar åkte vi bort till Anna och Emelie för att hoppa Priffe och Debbie. Efter det åkte vi bort till mitt stall där Winnie hade blivit riden av Evelina. När vi kom dit började vi med alla tävlings förberedelser. Ponnyn fick sig ett ordentligt bad, han blev så vit! Efter det putsade vi och sånt! Tog en promenad med Winnie så han skulle torka innan vi bytte till ett regntäcke med hals för att han ligger ner och sover och vill inte att han ska få bajs fläckar på sig som han har varenda dag.

Sedan åkte vi hem till mig och hade allmänt kul. Jag har vaknat lite tidigare än Anna och Emelie för jag ska hoppa in i duschen. Är det någon av er som ska till Billdal idag? :)

Kram Alexandra

Vi är bästa ungdomar!

Wiihoo!

Ambros kür förberedelser

Wiiihhhooo!

// Alex

Trött?

Kul att jag somnade när jag skrev ett inlägg om hoppträningen igår. Får skriva lite kort om det nu istället, vi hoppade mycket svängar igår! Han hoppade som aldrig förr. Han litar verkligen på mig nu, så även om vi kommer lite tokigt så hoppar han. Emma tyckte vi hade utvecklats jätte mycket sedan sist jag tränade för henne. Det är jätte kul att höra, fick en hem läxa att jag måste ligga intill honom med benen i språnget, jag har väldigt lätt att släppa benen då. Men det ska jag tänka på! Pappa filmade sist rundan vi gjorde så ni får den ikväll.

Idag har vi den skoj saken på stallet, det ska bli skit roligt och Anna, Emelie och jag kommer vinna! ;) hahah nedå men vi kommer ha roligast iallafall, ska kolla om jag kan hitta någon som kan filma, för ni vill väl se? ;)

Vi hörs senare!
Kram Alexandra

run!

efter Us mötet ska jag nu dra ut på en spring tur! hörs sen!



Emelie

Göteborgs horse show!

Nu börjar det närma sig!! Kommer bli galet roligt. Jag ska vara där hela helgen, fredag, lördag och söndag! På fredagen ska jag gå med Anna, Emelie och Evelina. Fast på dagen kommer jag gå med Evelina sedan kommer Anna och Emelie.
På lördagen ska jag gå med Johanna som jag aldrig har träffat innan, vi ska på AW tillsammans. Ska bli jätte kul att träffa henne, hon är jätte trevlig :)
Sedan på söndagen ska jag gå med min syster!
Det ända jag behöver köp är transportskydd men kommer köpa annat också!
Kram Alexandra

önskeinlägg - snygga ridoutfits!

 
Jag och Alex fick en frågan om vi kunde slänga ihop några snygga ridoutfits och jag kände varför inte? haha Jag gillar att kolla utrusning, men jag brukar inte vara den som sitter och gör collage på sina drömoutfits liksom haha, det finns ju dom! Nu tävlar ju inte ens jag så, jag har inte så stort behov av någon flashig utrustning för tillfället, utan trivs bra med mina hemma grejjer jag har nu, det är liksom heybabberiba, gamla tjocktröjor och svarta tyglar till brun träns..osv haha! :D
 
Jag gillar i alla fall nästan allt, både stilrena och lite mer utstickande. Jag vill gärna ha en "röd tråd" genom stilen, men absolut inte allt i samma färg som man hade när man var liten haha!
 
min favvofärg... Jag var ju bara tvungen! BLÅ!
 
 
 
 
Denna är ändå lite ball!
 
Lite känsla har jag ändå för det eller? Detta var första gången jag sitter och knåpar ihop sånna här collage och jag tar tillbaka det jag skrev ovan, det var ganska kul att göra det hehe...
 
´Tycker ni såna här inlägg är bra inlägg, liksom interresant och kanske lite inspo?
 
Emelie
 
 

Regn!

Visst är det lite små mysigt med regn? Fast vi vill ha sol och värme. Idag så ska jag hoppträna för Emma Emanuelsson. Har tränat för henne en gång innan så det ska bli kul att träna för henne idag, så hon kan se hur mycket vi har utvecklats.
Alla ni som har gissat på varför Evelina red Winnie har gissat rätt! :)
Hon rider honom för att hon ska tävla honom i dressyr den 19 maj i munkedal! Ska bli så himla kul! Hon hjälper även mig att rida igenom honom ordentligt. Fick massa beröm över att han har blivit finare än senaste gången hon red honom. Så himla roligt att höra att det går framåt. Länken kommer senare då jag inte kommer ihåg vem som var snabbats! ;)

Kram Alexandra

sent till stallet!

 
 
klockan är snart 6 och jag har inte varit i stallet än, Det blev en liten slappis stund i goa vårsolen haha! man får ju passa på! Dock behöver jag nog rappa på lite grann, då jag har två hästar att ta hand om, och båda ska ridas haha!
 
Igår bestämde jag mig för att bara busa lite med Priffe, Han var så full av energi, så jag släppte honom i paddocken, och hej vad det gick! Jag trodde aldrig han skulle sluta springa! haha Jag kan säga att han blev riktigt trött! Anna filmade när han galopperade runt som en dåre och även när jag håller på lite med honom, vill ni se? :D
Jag står i mitten och typ biter av fingrarna på mig för jag är så nervös att han ska gå omkull, det gick ganska fort och så ska han slänga in bocksprång mitt i allt, Men han hade mer koll än vad jag tror! full kontroll på vad han hade benen haha! Idag kommer jag nog bara ta en rolig uteritt! och Otto ska skrittas! :D Men nu blev det bråttom!
 
Haha kom ni ihåg när jag gjorde den här bilden haha! det var när jag fick honom, då ville han ALDRIG stå stilla, och idag bara njuter han av att bli borstad och kan stå i stallgången hur länge som helst, Han har nog mognat lite min lilleman haha! :D
 
Emelie
 

Vad jag gör nu!

Just nu sitter jag och tittar när Evelina rider Winnie, det ser jätte fint ut ens så länge. Frågan är ju varför rider Evelina Winnie. Nu ska ni gissa på varför och den första som gissar rätt får en läkning!

Kram Alexandra

Svar på kommentar:

Fick en kommentar av en som undrade om jag skulle på några meeting i sommar! Planen var att åka till varbergshoppet eller räkanhoppet eftersom de var samtidigt men eftersom jag ska resa bort då så blir det inget av dem, sedan har jag inte koll på andra meeting så kom gärna med tips om olika meeting som inte är allt för långt bort från Göteborgs trakten. :) Hade gärna velat åka på meeting i sommar!

Kram Alexandra

Hheeeeeej!

 
Nu har jag precis fått i mig lite mat, så om nån timma drar jag på mig springskorna för en liten runda
När jag kommer hem ska jag tömköra Priffe eller om jag rider ut. Jag har inte bestämt mig än..
 
igår skrittade jag ut jättelänge med honom. och det gick bra, han blev dock riktigt fjantig när jag skulle gå över ett pyttelitet dike med vatten i med honom, och jag menar han vet att det inte är farligt, men jag tog det lugnt och bara lät han utforska en kort stund sen la jag om skänklarna och han hoppade över haha! Diken brukar alldrig vara farliga längre men det var lite läskigt, och jag vill inte ta upp nån konflikt, vilket man aldrig ska göra, då allt ska vara roligt för en unghäst, för att på så sätt alltid få en så posetiv inställning till allt! Snacka om att jag öste berömm över ponnyn när han hoppade haha!
 
 
 
Emelie
 

yea high five mom!

Emelie

Tävlingar framöver!

21/4 Billdal LB och LB+!

5/5 Lilla Edet LB och LB!

11/5 Torslanda Rk cr 100 cm och klubb tävling LD! Det var den sista tävlingen jag gjorde med Zirocco och blev andra placerad där, så ska vara med för skoj skull!

26/5 (min födelsedag) Ale-Jennylund LB och LA!

Detta är de tävlingarna som är säkra, sedan kommer det antagligen vara en till innan vi åker till AW! Men det tar vi senare ;)

Kram Alexandra

Godmorgon Måndag!

Winnies vecka ser ut så här:

Måndag: Vila
Tisdag: rida ut om väder tillåter
Onsdag: Evelina ska rida honom
Torsdag: Manegen/paddocken lite kortare pass(hinner inte rida länge pga us möte)
Fredag: antagligen ambros kür, en skämt ska vi har i klubben!
Lördag: lösgörande
Söndag: tävling Billdal LB och LB+5

Vill tacka för all respons jag får från i lördags med filmerna! Tack! Det är verkligen jätte kul! :)
Kram Alexandra

Godafton!

 
Hej jag har haft fullt upp hela dagen med stallmöte och ridit två hästar, varav på Otto fick vi avbryta då han inte var helt ren i sitt bakben, men Priffe körde jag på med lite upphöjda bommar och vanlig motionsridning. sen var min kompis Linnea här en stund på kvällen! mysigt!
Nu ska jag nog ta och gå till sängs, Jag är supertrött!
 
Föresten mitt inlägg om mammor som står på läktaren och håller ridlektioner för sina barn under tävling, Jag har idag fått lära mig att det är ok under hopptävling men inte dressyr, och ni som skrev det behöver inte vara anonyma! Jag sa ju faktiskt att ni fick rätta mig om jag hade fel haha! :D så skriv med namn nästa gång! :D
 
 
Emelie

Vart tog dagen vägen?

Gud vad fort denna dagen har gått! Jag har pluggat och varit i stallet och haft insläpp och så har jag ätit en god middag. Har inte riktigt smällt gårdagen än. Världens bästa ponny! Har kollat på filmerna flera gånger och kommer inte på något jag kan göra bättre! Helt sjukt hur bra det gick!
Nu taggar vi om till nästa vecka! :)

Emelie skrev inlägget om någon som hjälpte/skrek på sina barn när de rider. Kom också att tänka på det. Har inte hört så mycket innan som igår och ändå kollade jag inte på så många.

Kram Alexandra

Bästa laget!

HJÄLP MAMMA.... eller?

 
På tävlingen igår var det en sak jag reagerade nått så sjukt mycket på, och det var alla ryttarinnor på läktaren som red åt sina barn som var på banan. Det var allt ifrån smackningar, till rena rama hopplektioner som kom ur halsarna på dem. och jag vet inte men det slutade mest i katastof ändå, känndes som barna blev jätte förvirrade när de inte fick rida själva, jag hade själv sagt ifrån om nån skulle stå och skrika på läktaren vad jag skulle göra, vad lär man sig på det. Låt barnen komma underfund med hur dom ska göra själva. ärligt det är inte till så mycket hjälp av vad jag så idag! Det är dessutom baaara pinsamt haha
 
Någon som sett detta förut på tävlingar också?
 
Förresten nu har jag inte jättekoll på tävlingsreglerna då det var länge sedan jag själv tävlade, men får man ens hjälpa personen som är inne på banan? rätta mig om jag har fel, men jag har iallafall fått för mig att det är så! haha
 
Detta var hursomhelst en liten rolig grej som jag uppmärksammade igår, tycker det var mest charmigt och skrattretande, men som samtidigt gjorde mig liiite små irreterad haha!
 
 
 
 

Alingsås 13/4-13 DIV 1 OMGÅNG 1!

Förlåt för att detta kommer upp så sent men har haft massa att göra innan, så äntligen kunde jag sätta mig ner att skriva detta!
 
Dagen har varit awesome! Alla Nääs ryttare är jätte trevliga och snälla. Alingsås har en fin anläggning med koll på allt. Det var inget strul eller något allt flöt på bra!
 
LB A:0 A:0 Förklass 0+0 Fel Andra placering!
 
Vi tog ut honom en bra stund innan jag skulle in på framhoppningen så han fick en lång framskrittning. När han får det blir han som bäst, tycker jag. Till slut fick jag gå in på framhoppningen, tog en galopp i varje varv och taggade upp honom. Sedan kom jag på lilla några gånger. Hoppade sedan räcket där jag la honom stort varje gång vi hoppade, vet inte varför det blev så. Hittade ingen annan bra avsprångspunkt, så det fick bli bra. Hoppade oxerna några gånger. När jag skulle ta oxern en sista gång så hoppade vi av HUR stort som helst, jag slängde mig fram för att ge eftergift men det gick bra!
På banan så red jag helt otroligt bra (om jag får säga så;)) Han var som alltid lite tevksam mot de första hindrena men det löste sig. Idag så satsade jag i omhoppnigen. Det ledde till en andra placering med 1 sekund från ettan. Men som tur var att ettan också var från Nääs.
 
LB A:1 Grundomgången 0 fel
 
Jag kom med i ett av lagen och jag var sist ut i laget. Om jag nollade var laget i omhoppning. Tänkte ganska mycket på det när jag red fram, men så fort jag kom in på framhoppningen hade jag glömt av det. som tur var! Hoppade inte jätte mycket på framhoppningen. Hoppade tills han kändes bra. Gick in med en grym känsla på banan. Lägger upp galoppen i ett bra tempo. GRYM runda! Allt stämmde. Vi nollade. Man hörde hur alla nääs ryttare höll andan när man hoppade ett hinder och sedan när man landade släppte det ut luften. Eftersom jag nollade gick laget till omhoppning.
 
Omhoppningen 0 fel och VINST ind!
 
Alla ryttarna i mitt lag hade nollat så kom överrens med lagledaren att jag skulle satsa, det var inget att förlora bara att vinna. Så jag gick in med tanken på fart och tryck i galoppen på honom, la upp en stor och rund galopp. Vi hoppade grymt på alla, var i på A hindret i kombinationen så i B hindret kollar jag bak om bommen ligger kvar och det gjorde den. När jag är på väg ut hör jag att jag gick upp i ledning!! Och det var två kvar, alltså sämst trea. Sedan hörde jag en bom som åkte ner, och en som fick sämre tid än mig! Jag hade vunnit klassen! Och hon som vann förra klassen kom tvåa i denna så vi bytte plats. Laget kom också på en andra plats med två sekunder efter borås som vann! 
 
Är helt sjukt nöjd efter dagen! Jag red grymt idag och ponnyn var på topp!
 
Nu taggar vi om till nästa helg då vi åker till Billdal och hoppar LB och gör debut i LB+5. Ska bli himla roligt! Någon som fotade idag? Eller någon som vet någon som fotade?
 
Kram Alexandra

Emelies humor!

Jag slår vad om att dom flesta redan sett denna video, Gud vad roligen den är, första gången jag såg den skrattade jag hur mycket som helst! helt onödig, helt konstig, helt överdriven och helt klart såå min humor!
 
 
 

Sinnessjukt!

Berättar mer när jag kommer hem! :) 
 
kram Alexandra

På väg!al

Nu är vi på till min syster för att plocka upp henne, sedan åker vi vidare till Alingsås! Var jätte nära att vi inte kunde åka då han har fått en spark i hagen igår. Han hade ett sår på vänster fram. Men det såg värre ut än det var. Vi var i stallet tidigt för att springa med honom och se om han var fräsch eller inte. Men han var bra så nu är vi på väg! :) 
 
vi hörs under dagen med resultat! 
 
Kram Alexandra 

tävlingsgroomare idag!

Min syster och Alexandra ska tävla div 1 idag med Nääs laget. Jag följer med som tävlingsgroom. Gud vad Alex och Anna står i tjänst till mig när jag ska ut och tävla med Priffe haha! hela eftermiddagen gick åt att fixa inför idag, jag knoppade både Debbie och Winne och hjälpte Anna med diverse tävlingsförberedelser.
 
Vi är uppe tidigt då vi ska vara i allingsås kl 8 idag, så vi kommer faktiskt äte frukost i bilen. Pappa kommer fixa frulle när vi är i stallet och fixar det sista inför lastning och avfärd haha! :D Tänk vad ens föräldrar ställer upp för oss, hur mycket pengar dom spenderar, kör en hit och dit. Jag är verkligen tacksam för att just mina föräldrar är just mina!
 
Jag gjorde lite inställda inlägg igårkväll så ni har lite att läsa om medans vi är borta! ;)
 
 
 
Emelie

Heeeeej

Hejsan hoppsan fallerallera!!
VAS HAPPENIN' ?

Hejsan!

Hej, hur är det med er? Fredag idag. Grymt! Slutar fyra som jag säger varje vecka haha. Efter det blir det stallet då jag ska fixa allt inför imorgon. Evelina ska rida Winnie. Han kommer vara grymt bra genomriden imorgon. Jag älskar allt syssel och puzzel dagen innan tävling. Winnie ska få knoppar och han ska tvättas också. Han kommer vara såååå snnnyyyggg!

Kan man inte vara bäst kan man alltid vara snyggast!

Kram Alexandra

Hoppträning 11/4-14

Idag var han galet på och taggad. Så fick lägga flera volter och göra massa halter innan hindrena annars hade vi kommit alldeles för fort in på men jag är nöjd över hur vi löste det tillsammans istället för att vara emot varandra. Han hoppade himla fint!

New in!

Jag var i stan med Linnea igår, jätte mysigt! fick med mig en tröja, skärp, kalender, ögonbrynspenna, och nivea refreshing toner, som jag vet är jättebra, jag måste vara så noga med min hy, för annars skulle jag se ut som en pizza i ansiktet haha! tvättar alltid ansiktet och sen återfuktar med niveas toner, eller nått liknande!
 
 
Emelie

En hel del snabba fakta!

 
* Jag älskar min nya moppe.. haha! det är en peugot speed fighter 2 för er som fattar hahaha!
* Jag stänger aldrig av min dator.
* Jag ska till falsterbo horse show för första gången i mitt liv iår
* Priffe kommer numera alltid travandes eller galopperande till en i hagen
* Priffe ligger och sover i hagen helt utsräck jätteofta, det känns bra att han känner sig så trygg!
* Jag kommer att sommarjobba iår, och känner mig faktiskt taggad till det!
* Mina planer för sommaren är heelt assuum, och jag vill verkligen hälsa på Priffes gamla ägare, som är en helt underbar familj
* Jag gillar skolan, men INTE tyska och matte! intalar man sig att skolan är kul, så blir det så!
* ´Jag har en lista med 100 saker att göra innan 2013 är slut tillsammans med en av mina närmsta vänner!
* jag är kontrollfreak med min häst! och har oerhört svårt att ta hjälp av andra, för jag vill ha full koll på allt, så att åka på klassresa och ge ansvaret för Priffe till någon annan är det svåraste jag gjort någonsin!..
* jag önskar jag kunde fotografera duktigt
* Jag älskar chailatte
* att shoppa står mig väldigt nära haha...
* Jag har tyvärr gjort sönder så många telefoner bl.a. iphone o.s.v att jag idag kan glömma om att få en ny av  mamma och pappa. utan jag måste köpa telefoner själv tills jag lyckas hålla en telefon hel i ett år. förra höll i 2 månader... Jag tycker själv att det är jättejobbigt att jag inte kan hålla ordning på telefoner
* Jag blir nästan aldrig sur, men klarar inte av att bli orättvist behandlad
* Jag tycker själv att jag har ganska mycket civilkurage
* mitt tålamod tar aldrig slut, men om jag är hungrig. Prata inte med mig förens jag fått mat haha!
*  Jag försöker träna så mycket det går och äta rätt, dels för jag älskar att röra på mig, och för att må bra i framtiden och nu.
* Jag har aldrig problem att träffa nya människor, men jag kan bli blyg i början, men när jag känner mig trygg bland dom jag är med, är jag den som garanterat bjuder mest på sig själv, skojjar inte.
* jag lyssnar alltid på musik i hörlurar innan jag ska sova
* Trotts att jag och mina syskon Anna och Mattias bråkar ofta, skriker och gapar och kallar varandra dumma saker, så betyder dom allt för mig, jag tror inte jag hade klarat mig utan min bror och syster. Det finns inga som jag skrattar så mycket med, tills man ligger på golvet och kipar efter luft efter ett galet skrattanfall, för att nästa dag vara som katt och hund. syskon kärlek <3 
 
Jag hade ingen bild på oss alla tre menmen
 
 
 
Emelie
 

Glöm inte!

Glöm inte av frågestunden, http://emelieoalexandra.blogg.se/2013/march/fragestund.html#comment

Fråga om allt möjligt!

11 april!

Godmorgon!
Sitter just nu på bussen på väg till skolan. I skolan idag ska vi på teater och våran lärare visste inte ens vilken vi skulle på, hahah bra jobbat! Efter teatern åker jag till stallet och mockar, gör maten och städar toaletten innan hoppträningen. Jag älskar att träna lika mycket som jag älskar att tävla. Så det ska bli himla roligt att träna idag. Och när man har världens bästa häst gör det inte att man älskar det mindre heller. Winnie gör verkligen min vardag så mycket lättare. Fina ponny!

Idag är jag helt naturel utan smink eller något sådant, just me! Jag älskar att gå utan smink. Det är så himla skönt och allt går så mycket snabbare! Nu fick ni ett inlägg med mycket positiv men det behövs!

Kram Alexandra

Dagens ridpass!

Orkar inte...

Jag har sjukt mycket i skolan denna och nästa vecka så min uppdatering kommer inte vara den bästa men ska försöka så bra som det går. Min dag ser ut såhär varje dag:
Skola
Stallet
Hem
Äta
Plugga
Sova

Och så går det om och om igen. Händer inget jätte roligt just nu, men till helgen ska jag tävla igen så då kommer ni få filmer. Har också hoppträning på torsdag men har ingen som kan filma då eftersom min pappa är sjuk... Krya på dig pappi! ❤

Säger även godnatt med detta inlägg!

Kram Alexandra

Uteritt med Anna!

Kram Alex

seee aloong!

 
Nu drar vi och kollar på mopparna, vi tar stora bussen så vi får plats med två moppar, om vi nu bestämmer oss för dom som vi ska kolla på haha! Det är som om jag skriver att vi ska kolla på ny häst nästan haha! Men hallåååå jag bor och lever med en motorfamilj, om inte en hel släkt egentligen, så jag måste nog erkänna för mig själv att jag tycker att motorsport är liiiiite kul (herregud skrev jag det precis) Men jo lite intresse har man väll. Tänk om pappa läser detta, Vad glad han skulle bli ^^ haha! Vi hörs!
 
 
 
För att blanda in lite häst, får ni denna bilden på mig och Bobby, detta var samma dag som han åkte till sitt nya hem, det var lite jobbigt. Men jag vet inte om jag berättat att han nu inte ägs av familjen som köpte honom av Stina och mig, utan har nu fått komma tillbaka till Johan som Stina köpte honom av! Jag är väldigt glad för det, för Johan tar hand om Bobby som kungen han är! Roligast av allt var att han hade blivit helt paff av hur Bobby såg ut när han John köpte tillbaka Bobby. Stina berättade då om mitt arbete med honom, så idag med hans nya kroppsform, är han en riktigt grym westerhäst som svänger på en femöring, och han tycker det är så kul!
 
Emelie
 
  

Jag är frälst

 
2.5 timmar Bob marley i sträck, låtarna är så sjukt goa, Jag tror jag har hittat min riktiga musik stil, Men jag tycker bara om att lyssna på hans musik, när man är på det humöret, Go och glad lixom! 
tänk en varm sommarkväll med grillat och gött sällskap och musiken,shit vilken livsnjutare jag är!
saknar och längtar till sommaren så jag tror jag spricker snart!
Alla som vill ha sommar räcker upp en hand!
 
Emelie

Brandövning + Nationella!

Just nu har vi brandövning, hade precis gjort klart det muntliga svenska nationella. Idag blir det uteritt med Winnie eftersom han vilade igår. Just nu har jag inga idéer att skriva om så kom gärna med förslag!

Kram Alexandra

Heej alla fina!

En sån har fin dag har jag varit på bio, hoppsan lite vardagskul mellan varven, dock vet jag inte hur kul det var haha Vi såg lixom Mama. Den där nya skräckfilmen. helt sjukt roligt! Varför får man en sån kick av att medvetet och självvalt skrämma upp sig själv så mycket? Riktigt roligt har jag haft det med mina underbara vänner Linnea och Matilda ( http://nattstad.se/matildaaeeriksson ) <--- Besök hennes blogg! sen var bästa sis med också
 
Nu på kvällstvisten har vi haft lite snack med mamma och pappa, så vi ska iväg imorgon och kolla på varsinn ny moppe till mig och Anna, sen har vi dessutom bokat tid för moppekurs för lilla mig. (gjorde inte det när jag fyllde 15 för snart ett år sedan haha) det var bara Anna som tog då. Men nu ska lilla rädda jag smyga upp till stallet för att pussa Priffe på mulen, en i stallet var så snäll och hjälpte mig med hans grejer! men jag klarar mig inte att vara heelt borta från stallet en dag ens? Hur ska det gå på klassresan. haha?
 
 
 
 
Emelie

Ett ord: GRYMT!

Var inne på Linns blogg och läste detta inlägg: http://linnolsson.se/?p=14365#comments

Fy vad rätt hon har! Det var helt klockrent!

Kram Alexandra

Winnies schema!

Måndag: uteritt/vila
Tisdag: beroende på vad han gjorde igår uteritt/vila
Onsdag: dressyr i paddocken/manegen
Torsdag: hoppträningen
Fredag: lösgörande
Lördag: Div 1 omgång 1 i Alingsås! LB och LB hoppar vi!
Söndag: ett lugnare pass så han får sträcka ut sig!

Kram Alexandra

ta ansvar för gudars!

Det jag tänkte skriva av mig om lite nu har nämnts förut, bl.a. i ponnyakuten (där detta verkligen visade sig på castingen)  och det är när föräldrar köper ponnys till sina barn när dom inte ens klarar av dom, och oftast klarar föräldrarna inte heller av det!
Det gör mig arg, ja uppriktigt arg, och jag tycker även väldigt synd om hästarna. En sak är om man har kunniga föräldrar eller kanske syskon som kan hjälpa en. men annars tycker jag att det är skrämmande. Jag kommer vara såå noga när jag säljer Priffe, det ska vara rätt tjej eller kille, som kan sin grej eller som kommer ta hjälp för att utvecklas! En häst måste ridas och tas om hand rätt. det kräver ett stort ansvar!
 
 Det här med ouppfostrade hästar och ponnys. seriöst det är nått så sjukt stort djur vi har hand om, att inte kunna leda sin häst för att den drar o.s.v vad gick fel egentligen? Det är något jag lägger ner otroligt mycket tid med Priffe, stanna när jag stannar, lyssna på mig, "bröstar" jag upp mig och går mot honom ska han backa av, det är jag som bestämmer! och så är det, allt fungerar på marken, Man måste tänka som hästen och vara flockledaren, inte mamman man kan trottsa mot och göra vad man vill heybabberiba! det är då man måste söka in till ponnyakuten haha! nej men det är darför det borde tänkas egenom noggrant innan man köper häst till sitt barn tror jag (vet jag) om man inte är en hästkunnig förälder själv eller pratat med nån som SKA hjälpa din son/dotter, sen kan man i vilket fall även köpa den perfekta första ponnyn, som oftast står i annonser om den är, men det är kanske trend att man inte ska kunna klara av sin häst och att man ska ha den svåraste coolaste hästen så man kan prata sen om hur pigg och galen hästen är??  katastrof. Låt de ryttare som vet vad dom håller på med ta dessa hästar istället!
 
jag både stävar efter så bra ridning som jag bara kan och att jag vet hur jag uppfostrar min ponny, han lyssnar bra på mig! varför kan inte alla ha det så? hur svårt kan det vara att säga till hästen om den drar iväg, man måste vara tuff bland hästar, annars slutar det inte bra om man nån gång har den oturen. sen ska man aldrig vara elak utan TYDLIG.
 
När dessa bilder togs (det var typ när jag fick honom) hade jag inte jättemycket koll på vart jag hade honom kan jag säga, det vet Alex som tog bilderna, idag är det helt annorlunda som sagt. Men det ligger mycket arbete bakom det med Priffe, han är svår i hanterningen då han LÄTT kör över och tar över om man låter han. Och fungerar det inte som det ska på marken kan det inte bli bättre när man sitter på hästens rygg sen. Det har faktiskt med hur mycket hästen litar på dig, och det kommer den göra om du är "flockledaren" Gud vad fjantig jag låter men det är ju sant eller hur???!!  Jag fortsätter jobba med Priffe varje dag med övningar för bättre kommunikation med Priffe, till och med i stallgången ska han lyssna på mig, kalla mig petig och sträng, men det behövs på honom, dock kan jag bli lite mammig med honom, vilket egentligen inte är så bra med Priffe, då blir han nått så otroligt klängig, kryper typ upp i knät på mig känns det som haha!   
 
 
sen är det så att det ABSOLUT VIKTIGASTE ÄR BERÖMMET, och att ge dom kärlek! det lär dom sig mest på!!
 
Det jag vill få fram med detta är att man kanske borde tänka till lite och se till att allt fungerar som det ska, jag tror att olyckor skulle minska och en stallvistelse skulle bli så mycket trevligare för ett barn om den hade en ponny den kunde lära sig på, då tror jag även kvaliten på all ridning skulle bli mycket bättre överlag.
 

Hello beauty!

 
E

Titta på honom!

 
Visst är han nått otroligt fin, hans utsrålning, wow vilken ponny jag fick tag på haha!
 
/Emelie

vad händer???

Det sämsta jag kan göra är att dricka te och äta precis innan jag ska gå och lägga mig, så varför gjorde jag det idag... Nu kan jag verkligen inte sova. Klockan börjar närma sig 1 på natten och jag ligger och lyssnar på gamla reggea låtar av Bob Marley.. Vafan hände där egentligen? Fast egentligen låtarna är rätt chill ändå, Man känner sig nästan dåsig av dom och typ "men hallå livsnjutaarrrn"  fem låtar har jag hunnit lyssna igenom b.l.a Don´t worry be happy suuper härlig låt haha och nu lyssnar jag på get up stand up DEN är ball!
 
Asså gud fattar inte att jag skriver detta, Emelie lyssnar på reggea kl 1 på natten? nåväl nu ska jag släcka ner ALLT men hörlurarna är kvar i öronen med musiken på! haha gud jag börjar få en crush på reggea musik, kommer man drömma om jamaica inatt eller hawai kanske?  Kanske ska sommna först...
 
el klassiker, vem har inte hört?
 
 
 Detta är ju ändå den goaste haha!
 
 
 
Emelie

träning!

Priffe var väldigt trött idag på träningen, antagligen för att veckan som gått varit ganska intensiv för honom. Men vi gjorde iallafall lite roliga övningar.
Veckan som kommer nu ska vara lugn för honom, jag startar upp med promenad imorgon och på tisdag vila, sen tömkörning på onsdag, uteritt på torsdag, och vila på fredag. (jag gillar och lägga upp scheman för veckan haha) På lör och sön har jag inte hittat på nått än, Jag vet inte om jag ska vara med på markarbetet denna vecka, utan går kanske bort till terrängbanan med honom och rider där som lite omväxling, kanske kan bli en galopp genom vattnet! Gud vad Priffe hade gillat det, bara att få galoppera ute gör att han blir överlycklig! haha :D
 
 
Emelie

Ändrade planer!

Blev att jag åkte och kollade på Emmas hoppträning. Så sitter på bulycke och kollad på träningarna! :)

Kram Alexandra

Ett grymt ekipage som jag kommer möta fler gånger ;)

Klar!

Nu är det färdigt städat i rummet, nu blir det plugg en timme innan Emma kommer. Idag har jag vart effektiv!

// Alexandra

Hahaha dog när jag hittade denna i mitt rum! Emelie är konstnären! :')

Städar!

Hej, ursäkta uppdateringen, och det ska stå internätet och inte internatet som jag skrev i andra inlägget! Hahah!
Har redan vart i stallet och nu städar jag mitt rum eftersom min bror kommer hem snart och jag måste flytta upp! Rensar lite kläder och sånt. Ikväll ska jag och en saknad kompis kolla på ponnyakuten tillsammans och imorgon börjar skolan igen. Tillbaka till vardagen, nu kom mamma och sa att jag måste fortsätta städa så vi hörs sedan!
Kram Alexandra

Strömstad!

Hej, internatet är inte alls bra här i skogen! Hahah har ingen aning vart jag är! Det enda jag vet är att jag sover i Evelinas mormors sommarstuga. En jätte mysig stuga. Igår efter stallet åkte vi hit och hade super mysigt. Jag och Evelina gjorde videoblogg men vi hann aldrig lägga upp den innan vi somnade.

Om ungefär 45 min ska vi åka till Strömstads ridklubb och där kommer vi vara nästan hela dagen. Kommer vara riktigt kul. Senast jag var i Strömstad tävlade Evelina Winnie i dressyr! Kom ni ihåg det? :)
Ne nu måste jag hoppa upp!

Kram Alexandra

Evelina och Winnetoo!

GOO

 
Så chill låt! hört den x-antalgånger, så kommer så tröttna på den snart, men goo är den! haha
Emelie

TackTackTack!

 
Det är verkligen jätteroligt att vi får så mycket fina kommentarer och att läsarna på våran blogg är helt enkelt awsome! Våran statistk höjs och antalet kommentarer bara ökar! keep it up!
 
Tack!
 
Vi kan passa på att påminna om frågesunden som ffr är igång. den avslutas när vi känner för det haha!
 
 
Emelie och Alexandra 

tjollahopptjollaheltjollahoppsansa!

Precis kommit hem, och ska nu sätta mig för att skriva klart en faktauppsatts som jag knappt börjat på som ska lämmnas in idag. tjohej! jag försöker komma på saker jag kan göra bara för att dra på skrivandet typiskt.. Efter jag är färdig med den och att den lämmnats in ska jag upp till lilla P, fixa iordning honom och sen ska han få en väl behövlig och välförstjänt vila. Nu tagga skriva faktauppsatts yeey!
 
 
Emelie
 
 

Dagen + lite annat!

Min kväll igår var lugn och skön! Kollade filmer och chattade med de som ska till AW. Helt galet roligt gäng. Gjorde upp lite planer för idag.

Först nu ska jag göra klart min matte läxa, sedan ska jag duscha och äta osv. Sedan ska jag packa lite för efter stallet åker jag med Evelina till Strömstad och sover i hennes mormors sommarstuga tror jag det var! Vi åker upp idag efter som det tar ganska lång tid att köra och så vill vi kunna sova längre imorgon. Imorgon ska vi heja/hjälpa Torslandas div 1 dressyr lag som tävlar på Strömstad rk. Det ska bli himla mysigt! Uppdateringen kommer inte vara jätte bra imorgon...

Nu måste jag sätta igång med läxan så vi hörs!

Kram Alexandra

Min kväll!

Min kväll kommer bestå av att se björnbröder 1 och 2. Jag älskade de när jag var liten har inte sätt dem på länge och så hittade jag en av låtarna som är med i filmen här om dagen!

Vi hörs kanske senare!

Kram Alexandra

Utmaning 2

Musik!

Jag älskar musik! Det gör mig så sjukt taggad. Jag kan ligga i flera timmar och bara lyssna på musik och tänka! Det är underbart!
Men nu vill jag ha tips på bra låtar som man taggar till på? Så kom med tips! :)

Kram Alexandra
Bjuder! Ser ut så just nu, alltså ny tagen bild!

Finisen!

/Emelie

Charmigaste jag sett på länge! haha!

Tror jag dör lite! Jag har nått så otroligt kul med ungen som gör alla konstiga men helt klart seriösa miner på bilderna här ovan, men jag kommmer inte ha det så mycket länge till då hon smärre kommer ta dö på mig för att jag lägger upp dom här, men jag vet att hon gillar mig ändå död som levande haha!
Jag vet också att vi är så otroligt snygga och ja vi är helt STENSERIÖSA på dessa bilder, och vi kommer sattsa på modellandet,
Nej men detta är verkligen en helt vanlig dag i stallet för mig! Jag har riktigt roligt, och en stor del av att hålla på med hästar är att man får så mycket vänner och kontakter på vägen. Mina vänner som jag lärt känna genom hästar är dom som står mig närmast helt klart!
/Emelie  
 

Lyxfrulle och dagen!

Känslan att kunna sitta ute och äta frukost i t-tröja och inte frysa!så grymt härligt! Snart ska jag och Anna upp till stallet, jag ska rida ut med Priffe och Anna tar med sig kameran. Så det kommer bli massa fina vårbilder! Sen ikväll blir det disneykväll med Becka förhoppningsvis! Men nu ska jag och Anna dock fortsätta med vårat "städryck" och få iordning på våra rum haha!
 
Emelie

Följer strömmen!

Fråga vad ni vill!

http://ask.fm/Alexandragustafsson

Kram Alex

4 april 2013

Hej, hur är det med er? Mig är det bra med iallafall.

Gårdagen var underbar. Först hoppade vi på morgonen och efter det var jag ute och sprang. Sedan var jag med Anna och Emelie hemma hos dem. Vi dampade sönder. Emelie hade hackat upp sig på en mening, Anna flög av stolar. Haha bara lite av det som hände hemma hos dem. Sedan åkte vi till stallet igen. Jag tog in hästar och efter det började vi städa mitt skåp, det behövdes verkligen. Vi flyttade runt en hylla i skåpet så jag fick bättre plats. Jag kom på efter vi hade städat att vi skulle ha tagit före och efter bilder men nu får ni bara efter. Sedan var jag tvungen att åka hem. Men vi hade sjukt roligt igår. Fick även med mig ganska mycket hem som ska tvättas eller som inte behövs nu.

Idag är planen att min kusin ska komma till stallet. Ska bara rida ett lugnt pass på Winnie efter som han var grym igår.
Vad hände med statistiken igår? Den flög upp i taket. Men det gillar vi!

Kram Alexandra

Emelie och Priffe hoppar oxer!

Vi hoppar 140 cm!

Hahah ignorera mig när jag skriker efter hahah! Den känslan var galen! ❤ // Alexandra

Utmaning 1 del 2

Hurtig!

Först red jag ett grymt pass på Winnie! Vi hoppade 138 cm. Galet! Ponnyn är grym! Nu har jag vart ute och sprungit. Nu sitter jag på Anna och Emelies altan och chillar ska snart tillbaka till stallet för att mocka och göra maten och sedan ta insläpp. :)

Kram Alexandra

https://cdn1.cdnme.se/3852746/6-3/pic_515c099addf2b35a236a4147.jpg" class="image">

Vilken snygging!

 
 
 
 
 
Tack Hanna lindström för grimman som passade Priffe perfekt i färg och text *host*host*
 
Det är bra att kunna knoppa, om man får sånna här presenter som tack haha! :D
 
/Emelie

gårdagens shopping!

nämen hej underbara blå! Adielsson ponnysarna kommer bli så fina!
 
Ridhandskar.. det behövdes, men är dock inte ett fan av andvändning av det, så tog dom som var minst känlsa av att ha på sig ett par. Mina händer spricker typ när jag rider så det är darför jag måste andvända det.
 
 Sen ett par supergoa gummityglar!
 
Fick även med mig ett grimmskaft men hur kul är det, det behövdes bara. Sen var min syster så snäll och köpte gummiband till mina stigbyglar, jag har inte orkat göra det för jag har bara känt att jag ändå ska köpa ett par nya på gbg hs! haha :D
 
/Emelie
 

Först utmaningen del1

Jag (Alexandra) fick lite panik så jag klarade inte av det men Emelie var grym! Del 2 kommer!

Kram Alex Och Emelie

Godmorgon 3 april!

Har precis vaknat och ska snart bege mig till stallet. På schemat idag står hoppning. Ska hoppa lite med ganska många men det ska bli kul, sedan ska jag vara i stallet och fixa massa nödvändiga saker sedan kanske jag springer en sväng, behöver komma igång igen. Och klockan tre har jag insläpp så kommer vara i stallet flera timmar idag :) kanske tvättar Winnie också. Får se haha. Vi hörs under dagen!

Kram Alexandra

Apr. 02, 2013

På vägg till stan!

Är på väg till min syster och ska hämta upp henne sedan åker vi och fikar innan bion. En riktig syster dag! Mysssss!

Kram Alexandra

Oseriös bild från igår!

Dagen

Gick upp runt åtta och åkte till stallet, red ett grymt pass på Winnie. Mycket galopp, det behövdes. Efter det kom Anna och Emelie och så åkte vi till den ny öppnade Hööks i bäckebol. Jätte fin byggnad och allt var fräscht. Köpte bara nödvändiga saker. Nya tyglar eftersom de jag har är för långa. Sedan köpte jag ett silvrigt pannband för det jag har till dressyr tränset är lite för litet. Haha har jag inte som är bra eller? ;) Nu ligger jag hemma i min säng och lyssnar på musik. Ska snart räkna lite matte faktiskt. Även fast det är lov men behöver det. Ikväll ska jag på bio med mina systrar. Vi ska se This is 40 tror jag den heter. Ska bli mysigt!

Vi hörs senare! Puss!
Alexandra

Shopping!

// E och À

Tack!

Vill bara säga tack till alla ni som tror på mig och Winnie. Och största tacket till familjen Olsson som gav mig chansen att ta över världens finaste ponny! ❤ TACK!

Kram Alexandra

Nedräkning!


12 dagar till DIV 1 omg 1, ska bli så himla kul med lagtävling.

25 dagar till horse show. Ska gå fredag eftermiddag med Anna, Emelie och Evelina. Ska bli så mysigt att gå med dem! Ska gå på söndagen med min syster också :)

Om 47 dagar har jag haft Winnie i ett år. Galet vad fort tiden har gått.

Om 55 dagar blir jag sexton.

Om 71 dagar är det sommarlov! Ska bli himla skönt!

Om 83 dagar rullar vi mot Skåne och AW!! Kommer bli galet!!!

Om 785 dagar blir jag 18!!

Kram Alexandra

Apr. 01, 2013

Hade en grym kväll igår. Så himla mysigt! Jag och Emelie gjorde några av utmaningarna. Så det kommer ni få under veckan. Nu sitter jag i bilen till min farmor som fyller år idag. Grattis till henne.

Winnie vilade idag.

Kram Alexandra

5 snabba

* Det är 25 dagar kvar till horseshowen och jag taggar jättemycket
 
* Priffe var superduktig igår, men i början helt överladdad och jättepigg, Han lugnade sig tillslut som ni ser på filmen haha!
 
* Det är dags att byta header till en vårigare, eller hur?
 
* Frågestunden är fortfarande igång så komigen och fråga! vad vill ni veta, släng bara in en kommentar! :D
 
* jag tycker att ni kan klicka er in på http://bortins.blogg.se/  För att det är en bra blogg med fina bilder och att min grymma vän driver den! bra blandning med hästar och övrigt! :D
 
 
Emelie
 
 
 
RSS 2.0