Genomriden ponny!

 
 
Jag bestämde mig för att verkligen rida igenom Priffe idag, så jag gjorde iordning honom och gick iväg till manegen. Han har så mycket lättare att koncentrera sig därinne och vi var själva dessutom, kunde inte bli bättre! Och JISSES vad han gick! Jag la mycket fokus på att få igång bakbenen, tempoväxlingar och övergångar, jag gjorde även galoppintervaller, Det tyckte han var jobbigt haha! Han gick vekligen så bra! och OM bakkärran kom igång! De kändes super och det var välbehövligt! Synd att ingen var där som kunde filma haha! Det ska bli kul att rida honom imorgon! då tror jag att jag går till manegen igen faktiskt, men lägger kanske fram lite bommar!
 
Emelie
 

Lätt en av årets bästa vecka!

Sitter just nu i bilen på väg hem från AW, årets bästa vecka! Sitter och gråter som en liten gris. Jag har träffat så underbara människor, vänner för livet. Några av dem ska komma till Göteborg nästa vecka men jag är inte hemma då... Ni ska få massa bilder och utvärderingar när jag kommer hem.

Kram Alexandra

115 bana

Världens bästa ponny, jag kan rida bättre men är jätte nöjd. Fick över honom till slut (alltså över vattengraven;))

Vill inte...

Jag vill inte hem imorgon. Det är underbart här!! Uppdateringen kommer bli bättre när jag kommer hem igen!

Kram Alexandra

Utveckling!

Tänkte visa lite skillnad som har hänt detta året jag har haft Winnie. Detta är en film från provridningen dne 1 maj 2012. Om ni bara vill se hoppningen så spola till slutet av filmen.
Jag skäms så mycket när jag ser den video så jag kan inte kolla på den haha.
 
Detta är från vår senaste tävling i uddevalla LA.
 
Jag tycker jag har utvecklats väldigt mycket detta året som har varit. Vad tycker ni?
 
Kram Alexandra

AW

Finaste!!

 
 
Alla bilderna är fotade av http://anniesphoto.webblogg.se/
 
 
 
 
 

Bäst nu!

Lyssnar på denna låten 24/7 nu, har bara ett ord för den: GRYM!
 
 
kram Alexandra

nu!

Jag har ju inte bloggat på ett tag så tänkte dra lite hur jag har det just nu!
 
Priffe har just nu lite ont i benet tyvärr nej men han har ett sår från ett balltramp som inte är helt ok just nu, Så han tycker inte det är så roligt att gå när det stramar så mycket i såret, men smörjer man in med maaassa helosan innan man rider är det inte så farligt eftersom det mjukar upp så mycket, så det funkar bra, ändå har han vilat några dagar nu ska jag skritta honom, jag smygtravade lite med honom idag ock på min skritt tur, och han gick faktiskt bra! Efter jag ridit sköljer jag av med massa vatten och tar papperstrasor och gnuggar rent lite, sen typ alsolsprit liknande vätska sprutar jag på och sist mirakelkuren - potatismjöl, Det suger upp all vätska så det är torrt = bakterier inte trivs och sen håller det även lite bakterier ute men det kommer ändå in syre så man inte sluter tätt runt såret som många salvor och sånt gör, det ändå är att det gör det väldigt torrt och det är då det stramar i såret, (det sitter ju verkligen såå dumt och han trampade sig rätt rejält) men såfort man slänger på mjukgörande salva så travar han utan att markera, eftersom det inte stramar då...
men förhoppningsvis läker det lika snabbt som ett annat sår, när jag gjorde såhär.. det är så dumt dock att det är denna årstiden nu. det är så svårt att hålla bakterier borta i värmen..
 
Själv jobbar jag på som vanligt och allt annat rullar på! :D
 
 
 
 
 
 
 

AW!

Igår kom vi fram runt halv två, började med att ställa in Winnie och Debbie. Sedan var det bara att packa in allt. Det är sjukt hur mycket grejer man ska ha med sig. Sedan var det ett möte om vad som skulle hända denna vecka osv.
Sedan var det mat och efter maten red vi ett pass för Stenfan Sjögren! En så länge är han en jätte bra tränare. :) Nu ska vi gå och fodra våra hästar sedan är det dax för ett ridpass för vissa medan vi andra har teori :)

Kram Alexandra

Packt inför AW!

Allt är inte ner packat än :)

Svar:

Fick en fråga av Linnea.
Svar på guldfynd:)

Kram Alexandra

En dag kvar!

Sjukt imorgon vid denna tiden är vi på väg till AW!

Jag har redan varit iväg och handlat godis som jag ska ha med mig. Snart ska jag ut och övningsköra med pappa. Sedan blir det vidare till stallet för att skritta ut Winnie om vi inte blåser iväg. Ska packa klart allt och fixa videobloggen om vad jag har med mig. Igår så var det fullt ös medvetslös. Haha hade mycket att göra och lyckades fixa allt som jag hade tänkt att göra.
Hoppas jag hinner med allt som ska göras idag också :)

Kram Alexandra

Glad midsommar!

Sjukt varmt ute idag, fuktigt. Vet inte vart jag ska ta vägen för att hitta ett svalt ställe idag. Jag har redan städat mitt rum och vart och hämtat sadelskåpet jag ska ha på AW. Vet att det är mycket tjat om AW men det är det som händer i mitt liv just nu. Hade tänkt och göra en videoblogg om vad jag har packat med mig till Winnie. Det är inte kul att se vad jag har med mig.
Ska åka till stallet om en halvtimme ungefär. Där ska jag börja packa till Winnie med Anna. Hon ska hjälpa mig och jag ska hjälpa henne :)
Sedan så ska jag hem, mamma och pappa ska ha gäster och jag ska ingenstans så kommer bara vara hemma.
Det är mina planer för idag. Juste jag och Anna blingade våra hjälmar igår.
Min är till vänster och Annas till höger!

Kram Alexandra

Hehe!

// Alex

Godmorgon!

3 Dagar kvar, galet!
 
Idag så kommer dagen gå i ett, om några timmar ska jag åka till Myone och köpa det sista inför AW. Sedan ska jag till stallet och fixa allt där, Evelina ska rida Winnie. Det är så himla skönt att jag kan slänga upp henne ibland för hon är så mycket duktigare på dressyr än jag så hon hjälper mig verkligen att rida igenom honom ordentligt. Tack bästa Ewe. Jag ska även börja pusta mín hopputrustning, kommer inte använda den mer innan aw så varför inte putsa när jag har tid. Ska även börja lägga ner små grejer i en hö påse så det blir lättare att packa på lördag när jag får sadelskåpet. Igår packade jag klart det jag kunde av mina saker, det är sjukt mycket grejer som ska med, och sedan ska allt till hästen med också.
 
Detta är vad som händer idag, nu har jag även börjat med två inställda inför nästa vecka, men ni kommer så klart få live uppdatering också :D
 
Kram Alexandra

AW!!

Onsdag 19/6 2013

4 dagar kvar!

Jag försöker få tag på Anna men inget svar... Ska hem till henne nu på morgonen men är rädd att hon ligger och sover, får åka dit och väcka henne då, haha! Hon ringde precis när jag skrev detta. Vi ska ta det lugnt och bara ha det mysigt. Sedan ska vi åka och hämta hennes stövlar som har varit på lagning. Ska även rida.

Kram Alexandra

AW!

Hejsan!
Måste komma igång ordentligt nu. Inte bara ett vad jag ska göra inlägg per dag utan mer djupa. Om ni vill ha bättre uppdatering kan ni följa mig på instagram där jag heter Alexandragustafssonn (med två N på slutet) och ni kan följa mig på Twitter där jag heter Linealexandra :)
Har börjat packa inför AW och det är kaos har ingen aning om vad jag har packat! Kommer få ta ut allt igen och börja om men det tar jag någon annan dag, haha!

Idag har jag haft en underbar dag, runt ett åkte jag till Anna och vi hade mysigt. Sedan gick vi till hennes stall och fixade allt där sedan åkte vi till Winnie, fixade honom och sedan red Anna bort honom till Debbie medan jag gick. Sedan red vi ut på en jätte mysig barbacka tur. Imorgon blir det ett pass i manegen eller paddocken :) varannan dag rider vi ut och den andra rider vi i manegen denna veckan. Och på söndag åker vi!!! Tror inte någon fattar hur taggad jag är! Fyra dagar kvar nu om man inte räknar med idag :D

Just nu rensar jag min telefon så jag kan ta massa bilder nästa vecka och då ska ni få masa live uppdatering :)

Kram Alexandra

Så här är det för mig just nu:

Jobbat!

Jag har helt glömt att säga vad jag sommarjobbar någonstans, så jag gör det nu istället haha nej men det är på en lunchrestaurang som serverar sallader och sån där nyttig mat haha! och jag blev förvånad över hur mycket jag fick göra!? Trodde typ att disken skulle be my Place, men jag fick fixa maten, och i princip göra allt  som man kan göra på en restaurang haha! Nu ska jag upp till Priffe och fixa hans grejer och sen hem och göra nada! jag är jätte trött för jag vaknade titt som tätt inatt, så det ska bli skönt att ta det lite lugnt!
 
 
Emelie
 
 
 

Bilder från förra söndagen!

 
Hahaha fick dessa bilderna av en tjej som heter Lovisa Haahr från min senaste hoppträning för Augusta, Och min lilla ponny har då minsann sina egna idéer ibland! Denna träningen gick lite halvbra, jag ramla av och lite sånt.. Det var sista rundan som gick lite kaos, Alla började gå ut från manegen, och jag fick hojta till att jag inte hade hoppat banan än, så jag blev lite stressad och gjorde inte jättebra ifrån mig. O.s.v. men innan gick det superbra! Vatten mattan var lite läskig dock - ni ser ju språnget över det hindret haha!
 
Sen har han ju självklart riktiga goldmoments! Han har verkligen hoppningen i sig! avstånd och superlätt för att byta galoppen över hindren verkligen ALLT! Så duktig! självklart behöver vi få lite struktur på det hela, öva, öva och öva, han blir mer stadig ju mer jag hoppar! Jag ska även börja löshoppa honom nu, så han får testa lite själv också!
 Det som är bra med Priffe är att han har så lätt för att lära och har lätt för sig! det är superbra, och sen att jag trivs såå bra med Priffe! Jag har verkligen hittat MIN ponny!
 
Emelie
 

hej alla lata ungdomar utan sommarjobb <3

 
 
Jag kände mig så vuxen igår när jag sa att "imorgon är det första dagen på jobbet", men idag när jag skulle gå upp tidigt på morran insåg jag dock att det är bättre att känna sig som en lat tonåring istället och bara ligga kvar i sängen.. haha Jag får hoppas att jag överlever "volvotrafiken" så inte både jag och moppen blir kvaddade.. men det ska nog gå bra!
Nej gud klockan bara springer iväg! måste kila!
 
Hästen är lika tjusig som vanligt!
 
Emelie
 
 

han är verkligen min MONGOPONNY! xD

Känslan när Annie lägger upp denna på facebook och skriver "din häst räcker ut tungan åt mig" så dog jag lite... Titta så glad han ser ut! haha! så charmig är han :,)
 
Det är såklart Annie Olsson som har tagit bilden! ;D
Emelie

MALTA BITCHES!

 
Den 12:e juli drar jag och min kompis Linnea med hennes familj och en familj till, till Malta i två veckor, Emelie Adielsson ska resa utomlands och lämna sin häst hemma?? hur gick det till? KOMMER INTE KLARA DET!
Priffe ska ändå dra vargtand och få två veckors semester för det, så då passar det in jättebra att resa just då men ändå.... Jag kommer ha så kul i Malta och jag längtar, men jag har sjuttioåtta klumpar i magen för att lämna min häst..... Anna kommer få se efter honom varje dag så han är i trygga händer, Jag blir så retad i stallet just nu för att jag är så nervös för lämna Priffe, men jag har ett sånt kontroll behov över honom, som en överbeskyddande morsa!
 
 
 
!
Kompisar i nio år! det känns lite sjukt, och nu ska vi utomlands tillsammans! Let´s do Malta osäkert!
 
 jag kommer verkligen ha jätte roligt, och jag kommer självklart klara att lämna Priffe hemma även om det känns lite jobbigt (töntig hästägare i know) Jag ska sola, bada och busa på kvällarna med alla vi unga som ska med haha! Äta gott och ha det gött!
 
 

Emelie
 
 
 

Dagen

Tjeena de var ett tag sen!
 Dagarna rullar på, imorgon börjar jag sommarjobbet, cashen rullar in haha!
 
Idag har jag och Alexandra varit borta med våra halvknäppa ponnysar vid terrängbanan, hoppa lite stockar, och gå i lite vatten. Annie var också med och fotade! Priffe hoppade på som bara den, när vi skulle gå ner i vattnet blev det dock lite komplikationer med två hästar med humör och egna viljor, Priffe fick jag i vattnet tillslut, och sen kändes det som om han bara ville vara i vattnet! haha 
Jag fick lite Flashbacks från när jag provred Priffe, när han gick ner i vattnet och doppa halva ansiktet i vattnet, precis som han gjorde när jag provred! haha
 
Bilderna som Annie tog ska andvändas i en ny header! tjohoo! Äntligen kommer vi göra bloggen lite somrig haha! :D
 
 
 
Emelie
 
 

En vecka kvar!

Om exakt en vecka rullar transporten med Debbie och Winnie i mot Skåne. Längtar så sjukt mycket!

Just nu ligger jag i Annas säng och väntar på att hon ska vakna, det kommer sluta att jag väcker henne. Igår åkte jag hem till Anna och Emelie och sov där. Vi hade det så mysigt, även om mina ben är sönder klottrade av Emelie. Red även ut barbacka på Winnie med Anna.
Idag är planen att jag ska rida ett ordentligt pass på Winnie sedan ska jag hem eftersom min syster kommer hem från Rhodos :)
Nu måste jag väcka Anna, så vi hörs!

Kram Alexandra
(Min ben är inte så smala, det är en konstig vinkel!)

Sommarlov!

Jag vet inte vad jag ska göra när jag har lov, blir så rastlös. Jag ligger i sängen halva dagen sedan åker jag till stallet, gör inte så mycket mer. Men om en vecka åker vi till AW och allt det ska förberedas. Så halva veckan kommer gå åt att fixa allt. Vädret har inte vart så bra så man har inte kunnat vara ute.

Igår efter stallet åkte jag hem till Emelie och Anna och var där en bra stund och hade det mysigt. Har inte så stora planer idag heller. Haha någon som har tips på vad jag kan göra? Kom med massa förslag!!

Kram Alexandra

Dagens träning!

Det var en super träning verkligen! Tränade på at han ska vara alert för min skänkel, ridas inom ramen och få bakbenen under sig, som vanligt just nu, och det går bara bättre och bättre. Stundtals gick han verkligen KLOCKRENT! Det är så skönt att få mer "kött på benen" för mig, Jag vet vad jag ska göra med honom när jag rider själv hemma, jag känner honom bättre, vet hur mycket jag behöver vara på honom och framförallt så vet jag hur jag ska lägga upp mina ridpass med honom och vad som behövs göras, Just nu är det väldigt mycket att han ska få respekt för min skänkel, han ska bara fram fram, fram för den!
 
Priffe är en häst med mycket egen motor, han är alltid pigg och busig, Men han är lat! Hur går det ihop haha? Nej men han tycker att jobba på rätt sätt tar på krafterna och han slipper gärna undan arbetet och hoppar runt som en liten stolle istället,(inte bokstavligen men nästan) Sen så stundals så kommer han in i sån koncentration och bara går som han ska, tills det börjar bli lite jobbigt, och där måste jag verkligen pressa honom att keep going liksom! Han orkar, man får bara påminna honom om det haha!
 
 
Emelie
 
 
 

Det rullar på, sommarlov och så!

 
 
Jag har precis kommit hem från en springtur med Becka! Man känner sig så duktig så haha xD Under dagen som gått har jag gjort Priffes grejer också.
Kvart i fyra ska jag träna för Christian, får se hur det går nu när det blåser så mycket, hela paddocken brukar vara ett enda stort spöke då.. Det gäller verkligen att han är koncentrerad på mig, då brukar det gå bra! 
Men nu ska jag in och göra banan pannkakor med kokos! Finns inget godare haha! :D
 
 
 
 
Emelie

Niornas bal 2013

Undebara 9D1! Det har verkligen varit upp och ner i denna klassen, tjejbråk, tuffa tider o.s.v. men på nått sett tror jag att vi bara blivit mer sámmansvetsade av det! och jag tycker verkligen om klasskompisarna och jag vill verkligen hålla kontakten med några av dom!
my best homie!!
 
 
Dagen man längtat efter så länge kom tillslut! Att sluta nian! Idag har jag i princip sovit och pratat i telefon, balen var ju faktiskt igår... Men jag hade inte tanke på att blogga då! Festen var helt otroligt kul, dansde tills man hade ont i fötterna, ni ser ju mina skor.. dom åkte av väldigt fort, Maten var super god och vet ni vad? Lokalen vi var i var själva BERG 211! Så jädra ball lokal är det!
 
Nu väntas ett långt sommarlov och sen är det gymnasiet som gäller! TAGGA
 
//Emelie

Grattis!

Grattis på bröllopsdagen mamma och pappa!

Kram Alexandra

Vad har hänt sedan sist?

Hej, hur mår ni? Jag mår super bra, livet rullar på.
 

Vad har hänt under tiden jag har vart borta?
 
Förra onsdagen hade vi niornas bal, en grym kväll.
På nationaldagen var vi iväg och tävlade, bästa tävlingen vi har gjort om man räknar med känslan. Fick två ner i LB+ men hade grymmaste känsla, kom helt fel på näst sista hindret. Men Winnie hoppade grymt och jag kände att jag red bra. Framhoppningen till LA var det kaos. Vi kraschade räcket och fick bara ett bra språng, gick in med en dålig känsla på banan. Men vi går in och NOLLAR vår andra LA, blev tredje placerad där. Jag började nästan gråta så glad jag blev. Känsla här var bättre än i LB+. Även den första tävlingen på gräs.
 
Jag har gått ut nian och har sommarlov. Jag har lite panik över att jag inte vet vad som händer till hösten. Den 26 juni får vi reda på vilken skola vi kom in på. Alltså när jag är på AW.
Jag har haft grymma dagar i stallet med mina underbara kompisar. Jag och Emelie har haft bloggmöte, ska även försöka ha det någon gång i månaden.
 
Vad händer nu framöver?
 
Idag så är det hoppträning. Imorgon ska nya bilder till headern fotas av bästa Annie. Så förhoppningsvis får vi den nya snart. I början av nästa vecka ska jag kanske ut på äventyr, berättar mer om det senare. Nästa vecka ska jag börja packa till AW. För på söndag nästa vecka åker vi till Skåne för att vara där en vecka. Helt underbart. Bara 10 dagar kvar. Ni kommer få live uppdatering därifrån. Några dagar efter jag har kommit hem åker jag och mamma till Rhodos.
Det är lite av det som händer i sommar, men har mer planer :D
Gammal bild!
 
Kram Alexandra

SOOOL!

 
 
Så härligt att bara ligga och dega check! Emelie
 
 
 
 
 
 
 

Ett snabbt hej!

Snart kommer bloggen dras igång ordentligt. Med ny header, massa nya bilder osv. Jag och Emelie hade typ bloggmöte igår. Kom på massa grymma saker!

Men vi hörs lite senare! :)

Kram Alexandra

Nalkas hoppning!

 
Ikväll väntas hoppträning med Priffe! förhoppningsvis sköter han sig lika bra denna gången som han gjorde förra! Då var jag så stolt över ponnyn! Han bara lär sig och tar in alla intryck han får så lätt så det är helt otroligt! Jag längtar till tävlingsbanorna!
 
 

Vart vi spenderade gårdagen!

Som ni ser på bilderna var det fullt sjå på hemmaklubben igår! Vi i Us hade anordnat både ett lotteri och fotocenter! Det var skitkul samtidigt som det ger ett litet klirr i us-kassan! :D
 
/Emelie och Alexandra!

Det går bra asså!

Pluuugga!

Såå tråkigt! Fattar inte varför jag inte tog kortet när jag fyllde 15..... Jaja inte mycket att göra åt:)

E

Stallet!

Jag och Alexandra är nu i Torslanda stallet, Alex fixar Winnie och jag tittar på! Hon ska rida honom i manegen och ännu en gång sitter jag på en pall fast pluggar! Tagga klara moppeprovet! Men nu måste vi gå! Ciao;)

/ E och a

Allt är så bra!

Jag har haft det så himla bra nu asså! solen steker, igår kväll var jag och grilla med några kompisar, Dock lite ångest över lite grejer hahaha! :,) Men under dagen var jag på Torslanda fesivalen med Mamma och Pappa, Vi käkade på resturang, och jag fick med mig en långklänning hem! Tack mamma haha! :D
Jag har myst med min underbara ponny som jag ska dra till havet och bada med imorgon! Han kommer tycka det är så kul att galoppera i havet. Hoppas jag i alla fall.. haha 
Dessutom får jag snart ny telefon vilket ska bli superskönt! äntligen en fungerande telefon! kommer kunna blogga mer då, med tanke på blogg.se appen fungerar mycket bättre på iphone! :D Jag ska verkligen vara försiktig med denna för en gångs skull! :D
Juste jag badade i havet igår också, jag var så feg med att hoppa i att en tillslut puttade i mig haha! Det brukar bli så.... haha får se om Priffe behöver övertalas imorgon eller om han bara går i! Det tåls att spekulera om haha! :D
 
/emelie
 
 

Andra LA rundan tillsammans! Nolla och tredje placerad! Uddevalla 6/6

Haha ignorera att jag pratar massa med honom!

LB+ 8 fel! Uddevalla 6/6

Grym känsla, hoppade så otroligt bra!

Hej!!

 
Internet här hemma har varit lite off så darför har jag intr kunnat blogga, men nu så! 
 
Jag har varit på klassresa ju, det var nog det roligaste jag gjort i mitt liv! jag, linnea, matilda och Anna skapade kaos vi låste in oss i vår stuga och kasta vattenballonger på folk som gick förbi från klassen, jag och Matilda smet ut på natten, det sluta med att vi fick gömma oss i en bastu, man fick inte vara ute efter 23 haha men det sket vi i haha! Nej men det var sjuk kul och jag vill åka på klassresa sådär 20 gånger till haha! 
 
Vad hände med priffe när jag var borta då? Jo suuper duktiga Ewe red ju honom, hon som tävlat Winnietoo i dressyren, hon är så duktig och det hade gått jättebra för dom! Jag blev så glad att hon ville hjälpa mig, och det var inte sista gången hon fick rida Priffe! 
 
Nu ska jag vara social med linnea som jag är med nu innan skolan, första lektionen är inställd och det är så gött! :) 
 
 
// emelie 

Tar lite ledigt

Vi hörs när jag är på humör igen :)

Kram Alexandra
(Emelies internät har gått sönder)

RSS 2.0