Markarbetsträning

Träningen igår.

Kram Alexandra

Awsome

 
Om en timma ska jag vara i manegen med Priffe! dags för markarbete för tränare denna gången haha! Jag känner mig taggad och så himla glad att vi nu är på g på riktigt! Jag kommer antagligen fortsätta att träna med honom på söndagar, för att sedan med tränare komma på grymma planer för lilla P.
 
Jag har varit uppe hos honom tidigare idag, och busade med honom i hagen! han är så charmig haha, ni kommer få se en film sen. gjorde då alla hans grejer också, Mitt i mellan allt har vi varit på middag också... Hur nu vi hann det haha!
Men tiden går jag måste upp och börja göra iordning Priffe nu! Coolaste ponnyn i stan!
 
 
 
Emelie
 
 

Ladda ladda sa jag!

Har haft problem med att ladda upp filmen från träningen igår men nu går det åt rätt hål förhoppningsvis ;) Snart åker jag till stallet för andra gången idag, så sova hos Anna och Emelie och de ska träna så jag ska fota. :)

Kram A

Ute och busar! //Alex

Awesome dag!

Gårdagen var grym! Först när vi kom fram så gick vi och åt tacos. Sedan tittade vi på träningen som var just då och efter det satt vi och dödade tid medan de harvade manegen osv. Sedan började clinicen. Robin visade sin sjukt snygga 5-åriga hingst. Även Nellie och Felicia var med sina hästar. Tyvärr var vi tvungna att gå när det var tjugo min kvar eftersom vi skulle lasta ut Winnie osv. När jag red fram Winnie kändes han lite loj, inte riktigt med. Men i början av träningen gjorde vi mycket lydnas övningar och då kom han igång ordentligt. Sedan gick allt som på räls. Winnie och jag är verkligen i topp form nu. Det är så himla härligt att rida när det är så. Slutade med att hoppa en bana på 105 ungefär eftersom han gick så bra i torsdag så ville jag att det skulle kännas lätt för honom. Filmen kommer när den har laddats upp.
Kommer även två film klipp ifrån idag när jag red ut :)

Kram Alexandra

påååsk!

Nu var påskafton avklarad haha! Klockan är nu 03.34, kvällen har varit låång. Jag har varit med kompisar o.s.v darför tog jag Priffe tidigt i morse, kl 7 var jag vaken ock kl 9 gick jag upp till stallet! Imorgon (eller det blir ju idag) när vi vaknar kommer vi bara ta det lungt! Vid 6-7 tiden ska jag träna med Priffe. Jag ska kolla upp det ordentligt denna gången så allt stämmer haha! Men det ska bli roligt! Nåja jag är så trött att ögonen går i kors så nu ska jag sova! Jag taggar på att bli såååååååååååååå förkyl då vi åkte moppe fram och tillbaka en bra bit och jag skojjar inte, ni kan inte förstå hur kallt det var! Tänk er ett isbad serri! Usch det var hemskt, men är ännu inte helt varm! :( 
Men puss! 
 
Emelie 

Tosseryd!

Sitter nu på läktaren och dödar tid. Hahah!
Vi hörs under dagen!
Kram Alexandra

Godnatt!

Har haft en galen dag. Började med att vi cyklade till Alleby som tog ungefär 45 min. Var på alleby några timmar. Anna och Debbie var så duktiga! Sedan cyklade vi tillbaka, vi fixade allt i stallet. Anna red en storhäst mesans Emelie hoppade Otto. Och jag gjorde inget annat än att frysa ;) haha! Sedan gick vi bort till tork. Där fixade vi Winnies saker och sedan red jag ett pass där han fick sträcka på sig ordentligt! Anna följde med mig hem, hon ska med på träningen imorgon! Men nu måste jag sova är helt slut efter denna intensivas dag :)

Kram Alexandra

Bäbisponny!

Foto: Paula Holmqvist!

https://cdn1.cdnme.se/3852746/6-3/pic_5155cce2ddf2b3200bc8005c.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3852746/6-3/pic_5155cce2ddf2b3200bc8005c.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3852746/6-3/pic_5155ccf4ddf2b31fb2bae91e.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3852746/6-3/pic_5155ccf4ddf2b31fb2bae91e.jpg" class="image">

Godmorgon!

Ligger i sängen just nu, för en halvtimme sedan försvann Emelie ut för en spring tur. Fattar inte hur hon orkar. Haha!
Nu ska jag snart dra upp Anna eftersom hon ska iväg och hoppa pay and jump på alleby. Så mina första vakna timmar av dygnet kommer spenderas där och sedan ska jag rida Winnie. Och så ska jag fixa allt inför imorgon då vi åker till tosseryd och tränar! Kommer bli nice!

Nu måste jag dra upp Anna för vi ska vara i stallet om en kvart och ligger fortfarande i sängen :o hahah

Kram Alexandra

Ponnyn är grym!

Träningen var helt amzing!!! Helt galet vad bra han hoppade, men skriver mer om det imorgon för är hemma hos Anna och Emelie nu.

En bild från dagens fotografering! :)

Kram Alexandra

My awsome pony!

Det blev visst ingen träning för tränare, då det blev lite konstigheter. Men inget som stoppade mig för ett markarbetspass! Riktigt fin var han! Och jag var så stolt över honom! Min ridning var väll inte helt felfritt idag men men! Hästen är bäst!

Taggar!

Gud vad roligt det ska bli och träna med Priffe för första gången! Anna kommer följa med och filma hoppas jag! Nu står iallfall Anna och rakar bort den sista pälsen på Priffes mage (nej jag har inte gjort det än.....) hon är så snäll och gör det så jag kan hinna blogga lite, Jag känner mig väldigt säker på Priffe nu, jag vet hur han fungerar och vilka knappar man kan trycka på.
 
Så himla härligt med lov nu! Jag har grymt mycket planerat med kompisar och Priffe! Kommer INTE bli ett lugnt lov kan jag säga! haha :DJag har bestämt att jag ska bort till terrängbanan med Priffe dessutom, känner jag min ponny rätt så vet jag att han kommer älska det precis lika mycket som jag! Hoppa lite små stockar och galoppera genom vattnet! 
 
Men nu måste jag dra mig träning väntas! TAGGA! :D
 
 
Emelie
 

Hemma!

Har nu kommit hem från fotograferingen, blev riktigt fina bilder! Nu ska jag sova en stund för jag är helt död. Sov inte jätte bra inatt.. Om några timmar ska jag åka till stallet igen för hoppträning. Kommer bli najs!

Kram Alex

Så sant!

// Alexandra

Torsdag 28/3 2013!

Det är skärtorsdagen idag och sista dagen i skolan innan påsklov. Vad ska jag göra på lovet då? Först och främst ska jag varva ner. Är super stressad för skolan. Det var det mitt lilla utbrott igår handlade om, igår brast allt. Jag har kommit på att det låser sig på prov för mig. Iallafall de sista som har varit. Jag kan allt innan jag går in och sätter mig men när jag ska börja skriva så kan jag inget... Och igår orkade jag inte mer.

Igår hade jag jätte trevlig hemma hos Evelina. Hon och en till hade fixat en överrasknings fest för Sofie som fyller år idag. Grattis till dig kossan! :)
Idag har jag två lektioner så slutar halv elva idag. Efter det är det lov. Åker då till stallet med Paula. Hon ska fota mig och Winnie. Nya fräscha bilder. Efter det åker jag hem och hemma en stund tills jag åker till stallet igen för hoppträning. Känns som om jag inte har hopptränat på flera veckor men tränade för två veckor sedan. Och jag brukar bara träna varannan vecka så det stämmer.

Men på lovet så ska jag försöka hitta en ny metod att plugga på så det inte låser sig på proven. Jag ska vara i stallet och ha hur kul som helst. Och så klart ska jag blogga. :)

Vi hörs sedan!

Kram Alexandra

Hahahaha bilden döööörr!

Gokväll!

 
Det hade gått jättebra med Anna och Priffe idag! Så nu taggar jag antagligen träning imorgon! Skitkul ska det bli! 
 
Jag har som jag sa i morse haft en stallfri dag och det har ärligt talat varit nått utav det värsta jag gjort... Kalla mig hästnörd! nej men det var lite knasigt att inte vara i stallet, och jag saknar min häst efter en dag lixom.. Jag trodde aldrig jag skulle bli sån här och typ tjata om hur mycket jag gillar den hästen, brukar inte vara sån, men jag vet inte vad som hänt haha! 
 
Vad har jag gjort under denna stallfria dag då? Jo jag har varit med en av mina bästa vänner och bara chillat, käkat, ut och sprungit + lite styrka och solat o.s.v riktigt roligt med mycket skratt och gött tjöt! ( märks det att jag är göteborgare äller? Haha nu ska vi iallafall sova ( vi körde lite sleepover änna) men vi hörs imorgon! Komigen och ställ en massa frågor! Det finns inga dumma! Lovar! Haha 
 
 
Emelie

Winnsson!

Vill bara åka till Winnie och sitta i hans box och prata med honom. Vad hände med att jag mådde så himla bra imorse? Ucsh mår inte bra nu!

// Alex

Frågestund!

Nu kör vi en frågestund! Det var länge sedan! Vi kanske svarar i videoinlägg med svaren. Så fråga vad ni vill och skriv till vem det är!

Kram Emelie Och Alexandra!

Godmorgon 27/3

Håller med Emelie vilket väder vi har! Helt underbart! Sitter iallafall på bussen på väg till skolan nu. Det känns som om det kommer bli en bra dag om man inte räknar med kemiprovet. Aja det löser sig. Efter skolan ska jag till en kompis och ha det mysigt! Så Viktoria tar Winnie idag. Tack bästa syster!

Jag är himla lycklig just nu! Är pigg på morgonen är ett bevis på att jag lycklig. Är så galet taggad på livet att jag dör!

Vi hörs senare!
Kram Alexandra

godmorgon

vilken härlig morgon! seriöst sol och molnfritt! igår red jag Priffe i paddocken, och det gick verkligen inte. så pigg haha! ropade på Anna att så fick hon lina honom! det behövdes! hoppade sedan upp igen på en lite mer trött häst och lossade på honom i skritt och trav! det blev super. idag rider Anna honom för jag ska till en kompis! det blev känns jätte konstigt, och typ helt fel, men jag vet att Anna tar väl hand om min ponny!



nu ska jag snabbt hoppa in i duschen och göra mig ordning inför skolan! ha en bra dag! Emelie

Nästa tävling!

Nästa tävling är faktiskt div 1 omgång 1. Det är den 13 april. Så det är ganska långt kvar men på lördag ska vi åka och träna för Robin Ingvarsson. Det är den träningen Nellie Berntsson har fixat.
Men den 13 åker vi till Alingsås och hoppa LB förklass och LB lagklass. Ska bli himla roligt med lagtävling.

I båda klasserna ska jag rida snyggt och säkert men i förklassen tänker jag satsa lite mer i omhoppningen. Men ska rida ungefär samma som jag gjorde i helgen.

Kram Alexandra

Winnies schema v.13

Måndag: Red ut
Tisdag: Vila
Onsdag: ett lösgörande pass i manegen/paddocken
Torsdag: Hoppträning
Fredag: Rida ut
Lördag: Hoppträning i tosseryd.
Söndag: Skritta ut

Kram Alexandra

Idag och resten av veckan!

today ska jag antagligen rida Priffe i paddocken han behöver bli av med energi! Det märkte jag verkligen igår på promenaden! han som är 75% trafiksäker (han kan ffr bli lite skrajjsen eller typ ängslig) gjorde så att en bilist och mopedist var tvungna att stänga av motorerna!! då fattar man att sin häst har vårpirr i kroppen! När dom reagerar på precis allt och blir helt hoppetossiga! gudars!...
sen på onsdag blir det en lugnare uteritt och antagligen bio på kvällen,
och på torsdag ska jag antagligen träna med honom för tränare! riktigt kul! Härligt markarbete, tanken var ju att jag skulle hitta nån jag skulle träna dressyr för, men Anna kunnde inte vara med på den träningen med sin häst, och då kunnde jag typ ta hennes plats fast på markarbetet istället! suuuper!
han kommer säkert vara lite trött efter markarbetet, så jag kommer tömköra honom på fredag, det är så roligt att göra det, och jag gör gärna det om jag "rider själv" då man verkligen kan se från marken att han jobbar rätt och man får lixom se hela helheten från marken!
 
Lördag och söndag är uterittsdagar, för att jag sen på måndag ska rida i manegen med honom!
 
Jädrar vad jag lagt upp planerna för veckan för resten av veckan! det är gött!
Jag börjar verkligen känna att detta går åt rätt håll nu! Priffe OCH jag håller oss bort från skador (haha) och betygen höjs i skolan, trivs super med människorna i min omgivning, helt allmänt jävla glad!
 
Ha det gött!
 
Emelie
 

Outfit!

Tröja och byxor från missäy, väst från HM och skinjacka från Spanien.

// Alexandra

Tisdag 26 mars!

Om exakt två månader blir jag sexton ;)
Godmorgon!
Jag har haft/har en underbar morgon. Vaknade kl sju för att gå upp och plugga. Så har vart uppe och pluggat i 45 minuter. Samtidigt åt jag frukost och just nu ligger jag i min säng och ska snart hoppa in i duschen. Jag har sovmorgon om ni inte förstod det. Så himla skönt att inte behöva stressa. Ett stort plus är att jag har fått undan lite plugg. Under dagen kommer ni få uppdatering men inte säker på om det går efter jag har kommit hem för imorgon har jag kemi prov och en engelska inlämning. Hela kvällen kommer gå åt att plugga men det kommer komma upp inlägg under dagen. Winnie ska vila idag eftersom jag måste plugga så mycket jag kan ;)

Kram Alexandra

Seg som sirap!

 
Jag går änna mot strömmen och ska vara helt ärlig - Jag älskar måndagar! det bara är så! jag fattar inte varför typ hela instagram och facebook bombaderas av statusar som "fan inte måndag igen" o.sv. Jag är helt klart ett måndagsfan! 
 
vad har jag gjort idag då? Jag har haft det superduper kul med kompisar! Becka som äntligen kommit tbx från spanien har jag tjötat hål i huvvet på! sen gick jag en promenad med Emmapemma och hennes ponny Romeo (jag hade då en övertaggad Priffe med mig också) och mitt allt har jag även varit ute och sprungit! jag = grymmast!
 
Nu är jag iallafall suuper trött så jag ska verkligen sova nu! snacka om att jag kommer somna gott!
 
 
Emelie

LB Borås 24/3-13 fjärde placering

Vår!

Är på väg till stallet, solen lyser. Jag har studiedag och jag har min vårstall jacka, keps (som jag vann igår) och jag fryser inte!! Hoppas detta väder håller i sig. Idag ska jag och Anna rida ut. Ska bli jätte skönt!

Kram Alexandra

Borås 24/3-13

LC 0+0 fel! Sjunde placering
 
Vi hade beräknat ganska mycket fel med tiden så vi var där runt halv tolv och startade mellan halv fyra, fyra någon gång. Vi behövde inte stressa iallafall ;) När vi kom dit så tittade vi runt på anläggningen och sedan gick vi banan. Tolv språng, ganska lätt bana. Sedan kollade vi på alla b-ponnys och efter det så gick vi och åt lunch. Det var god mat men eftersom det vi betsällde inte var dagens lunch så tog det typ 40 min innan vi fick våran mat... Efter det gick vi upp till Winnie, vi tänkte att han skulle få en lååångg fram skrittning eftersom han hade stått i transporten flera timmar. Startade bland de sitsta men tog ut honom när D-ponnysarn började. Han fick en lång och go framskrittning. Sedan hoppade jag upp och vi gick in i ridhuset och började rida fram. Kände på honom att han hade stått och taggat i transporten. Han var väldigt lätt för skänkeln. Precis så jag ville ha honom. På fram hoppningen var han en gud. Hade bästa känslan innan vi gick in på banan. Inne på banan så stod han imot de tre första hindrena men sedan flöt allt på hur bra som helst. I omhoppningen så red jag säkert och vi dubbelnollade och fick en sjunde placering av 45 starter :D
 
 
 
 
LB 0+5 fel fjärde placering!
 
Eftersom han bara fick stå ungefär 20 min i transporten så var han fortfarande uppvärmd. Skrittade en stund och sedan tog jag trav och galopp. Gjorde mycket tempoväxlingar. Sedan gick vi upp till framhoppningen, tog bara några få språng och sedan skulle jag in på banan. Målet med denna rundan var att jag skulle rida snyggt och det gjorde jag, nollade grunden. Vi kom väldigt konstigt på första hindret i omhoppningen så fick ett stop där och så fick jag ett tidsfel också. Haha får alltid tidsfel ;) Men rundan flöt på super bra och det vara bara fyra stycken som kom till omhoppning så jag fick sista placeringen en fjärde plats. En mycket lyckad dag. Ni får LB filmen sedan eftersom pappa har den på sin telefon och den har inte kommit upp på videofyme än. Men fixar det så fort jag kan :D
 
Kram Alexandra
 

Lyckad dag!

Sjua i LC och fyra i LB! Skriver utvärdering senare!

Kram A

På g till Borås!

Nu sitter vi i bilen till Borås. Ska bara plocka upp min syster på vägen. Vi har gjort en spotify lista med låtar som taggar en som bara en. Men jag uppdaterar er under dagen :)

Kram Alexandra

Godmorgon alla!

 Nu är jag snart klar med utsläppet! har varit i stallet sedan halv 8, gett hästarna mat,fyllt vatten i hagarna, slängt på täcken,  och gjort alla Priffes grejer, nu väntar jag på att dom ska äta klart, så jag kan släppa ut dom också!
 
Vid halv 11 ska jag iväg med min bror och hans sambo till och hjälpa dom idag också med flyttningen! De flyttar från en lägenhet till en annan, och det tar så sjukt lång tid! men det är roligt haha! vi ska även till Ikea för dom ska titta på soffa!
 
Det kommer inte komma mycket update här idag heller från min sida, jag hinner verkligen inte, men ikväll sätter jag mig för att fixa tidsinställda inför veckan, bland annat, en liten uppdatering om vad jag hållt hus i helgen med bilder och kanske en film! haha
 
Men nu tar nog hästarna sina sista tuggor på maten, så puss haajjj!
 
 
Min underbara knäpphäst! <3
 
 
/Emelie
 
 
 
 
 
 

Dagen + massa skit! :) / A

Väntar på Anna!

Så himla gött väder. Red i paddocken och han var super fina. Väntar just nu på att Anna ska komma och hjälpa mig med sakerna inför imorgon :)

Kram Alex

Hjälp igen!

Kan verkligen inte bestämma mig, för typ hundrade gången eller något frågar jag er. Vilken bild tycker ni?
Skriv 1,2,3 osv. Bild ett är längst upp :)

Kram Alexandra

Lördag dagen innan tävling!

Gud vilken dålig fantasi jag har med tanken på rubriken ;)

Har vart uppe sedan sju typ. Har pluggat en stund och nu ska jag hoppa in i duschen. Efter det så ska vi åka och hämta min telefon och sedan ska vi in en sväng på myone och köpen en ny krubba till Winnie som tror att det är tredje världskriget eller något sådant bär han äter ;) Sedan ska jag fixa allt inför imorgon då vi åker till Borås och hoppar LC och LB.

Jag mår mycket bättre nu, har inte ont i halsen längre men låter som en kråka när jag pratar. Haha det låter faktiskt rätt så roligt ;) Ska bli skönt att komma utanför huset nu. I går fick jag nästan panik för jag var så rastlös. Så det passar bra att få komma iväg en sväng till stallet :)

Kram Alexandra

Bild från i somras när vi var och tränade hos Linn. 130 cm hoppar vi :)

AW Sporthorses!

Som ni vet så ska jag och Anna åka till AW i sommar! Vi kommer vara där v. 26. Jag tror vi kommer få lära oss massa och få många nya vänner. I veckan blev jag och Anna inbjudna i en chatt på kik. Först fattade jag inget men sedan förstod jag att det var flera som skulle till AW. Så nu håller vi på att lära känna varandra lite. Det är ett himla roligt gäng. Det går typ inte att lämna kik eller telefonen (Ipaden som det är i mitt fall, eftersom min telefon är på lagning, eller fick sms förut att den var klar så vi ska hämta den imorgon. Jippie) innan man har fått ett nytt meddelande. Jag tror vi kommer skapa oförglömliga minnen den veckan. Och nu är det under hundra dagar tills vi åker. När vi anmälde oss så var det 228 dagar så mindre än halva tiden kvar. Men innan det så är det massa kul så förhoppningsvis kommer tiden gå snabbt!

// Alexandra

De som står nedanför kommer jag tillbringa en hel vecka med! :D

Fredag 22 Mars 2013!

Hur mår ni? Jag mår bättre än igår men är hemma idag igen. Idag ska jag göra alla läxor tills nästa vecka och ta hand om mig själv!

Jag fick någon grej för mig att jag ska börja äta nyttigt. Istället för att ta godis, chips osv så ska jag ta en frukt eller något nyttigt. Och när jag har blivit helt frisk igen ska jag ut och börja springa. Så jag börjar med en nyttig frukost framför gossip girl.

Kommentera om det är något speciellt ni vill läsa om så kan jag skriva ett inlägg senare om det :)
Kram Alexandra

Lycka!

Dessa bilder ser man verkligen hur lycklig jag är!

Och sedan är det sommar bilder, jag vill verkligen ha sommar nu! Tack!
// Alexandra

Njut varje sekund!

Jag är en person som läser många bloggar. Nu har jag sätt att det är många som skriver att man ska krama om sin häst en extra gång innan man går hem osv. Nu ska nu få höra min version om detta.

Som ni vet så var vi tvungen att ta bort min katt nu i januari. Diesel som han hette, var en katt med väldigt mycket temperament ena stunden älskade han och bli kliad och nästa sekund kunde han bli jätte irriterad för man kliade på honom och riva en. (Emelie har vart med om detta många gånger) Men dagen innan pappa åkte in med honom så gjorde han så med mig och jag säger till honom rejält när han gör så för det är inte okej. Och sedan åkte jag till stallet och sov hos Bella på kvällen och jag tänkte att han skulle komma med pappa hem igen. Men det gjorde han aldrig... Så det sista jag gjorde mot honom var att bli sur på honom. Det känns i hjärtat när jag tänker på honom.
Så pussa på din häst en extra gång innan du går även om ridpasset inte har gått bra.

Men sen så ska man inte tänka hela tiden på att det kan hända något, för då kommer man inte våga göra något! Men man ska ändå vara försiktig med det man har och njuta varje sekund. Jag är så tacksam över att jag har en egen häst. Det är nästan varje ryttares dröm. Men sedan är det de som bara vill gå på ridskolan. Men jag älskar att ha egen häst och speciellt Winnetoo. Min fina kille!

Kram Alexandra!

Sjuk!

Vaknade imorse och mådde skit men tvingade mig till skolan för att göra ett prov. Men sedan orkade jag inte mer så jag åkte hem. Så nu sitter jag i min säng och tycker synd om mig själv ;)
Min älskade syster tar Winnie idag.

Men vi hörs senare!

Kram Alex

Nej vill inte!

Jag tror jag håller på att bli sjuk... Det känns som om jag är jätte torr i halsen och så hostar jag en massa och inte nog med det så fryser jag häcken av mig. Jag som ska tävla på söndag hoppas verkligen jag inte är sjuk då...

Iallafall så sitter jag och pluggar franska inför provet imorgon.. Ska bli skönt med lov om en vecka typ :) Under lovet så ska jag passa Marris sparris ;) haha! Men vi hörs någon annan gång! Hahahaha har så himla torr humor.

Kram Alexandra

Fem saker!

Fem saker

- I höstas trivdes jag inte alls i skolan, var hos kuratorn osv. Eftersom jag inte trivdes så skött jag upp allt som hade med skolan att göra och det har kommit ikapp mig nu. Men börjar få ordning på allt igen och trivs någorlunda bra. Men det är bara 93 dagar kvar.

- Jag hatar vårt väder nu, snön hänger i luften och det är svin kalt. Vill ha sommar nu!

- Jag har fått tillbaka mitt sug att blogga igen!

- Jag vill jobba med hästar, bilar eller media när jag blir stor! Hahahaha "när jag blir stor" Jag har så torr humor.

- Innan jag fick Winnie hade jag jätte dåligt självförtroende. Men tack vare allt snällt Linn har skrivit om oss på sin blogg så steg mitt självförtroende upp i himlen ;)

Ni får en extra

- Nästa lördag kommer jag vara med på den clinicen/träningarna Nellie Berntsson har fixat :)

Kram Alexandra

Dagen och allt därimellan!

Nu har jag varit duktig! en springtur + utfallsteg, Priffes grejjer  en härlig lång powerwalk med en superpigg ponny, det har jag gjort sen jag kom hem. :D 
 
Det nationella provet vi hade idag var super svårt, del 1 kunde typ slänga sig i väggen eller nått... Men jag kämpade på iallafall, försökte verkligen tänka! del 2 och 3 var annorlunda och jättelätta puh! Vi fick även reda på resultaten för de svenska nationella och det gick bra med två C på det muntliga och läsförståelsen, Dock vet jag att jag kan så mycket mer så glad på mig själv det är jag inte, det blev inte bättre av att jag bara fick E på det skriftliga, men jag har alltid haft lite svårt för skrift, det kanske ni märker på mina inlägg här? ibland kan det ju bli lite knasigt med hur jag lägger upp texten och det kan bli lite huller om buller!
 
Imorgon slutar jag super tidigt då sista lektionen med matte är inställd, (Glad Emelie) Så jag kommer ta hand om Priffe innan jag tar in hästarna, och då kommer jag ha jätte mycket tid till annat, ska defenitivt passa på att putsa allt läder!
Hästar tar så sjukt mycket tid och jag ÄLSKAR det! Att alltid ha något att göra mår jag bra av, oavsett om man knappt hinner med hälften ibland, känner nån igen sig? :D
 
 
 
 
 
 
Emelie
 
 

snygg ponny jag har!





Emelie

run for it!



Emelie

Winnies schema v. 12

Veckans schema för Winnie!

Igår: Vila

Idag: Har jag kvällsfodring så åker dit senare, ett pass i manegen. Ska kolla om pappa vill filma. Ni har knapp fått några filmer som jag rider dressyr på men ska kolla med pappa.

Onsdag: insläpp. Winnie får ett pass som är fortsättning på det vi gör idag. Mycket mjuk görande.

Torsdag: Förhoppnings vis kan jag hoppa lite inför söndag. Beroende på vilken tid jag är där.

Fredag: En sväng ut. Om det är fruset i marken går vi in i manegen efter vi har vart ute och skrittat.

Lördag: Rida ett ordentligt dressyr pass men massa lösgörande inför söndag.

Söndag: Tävling. Åker till Borås och hoppar på deras lokala hoppning. Hoppar LC och LB. I LC ska vi ha en snygg grund och sedan om vi kommer till omhoppning satsar vi lite mer. I LB ska det vara en snygg och säker runda i både grunden och om vi kommer till omhoppningen. Så det ska vara snygg och få en bra känsla.

Första filmen!

Oj när jag tittar på dessa filmer (Som jag äntligen hittat på datan) så der jag hur mycket bättre det blivit idag! även min ridning har förbättrats! längtar verkligen till att börja träna för tränare och utvecklas mera!
 
 
/Emelie

GBG hs!

Nu är det ca. 40 dagar kvar, och jag längtar jätte mycket till horse showen, men för en gångs skull längtar jag mer till att se alla tävlingar och andra tillställningar en till shoppingen som jag brukar.. Antar för att jag blivit en sådan spara av mig.. inte likt mig om man säger så! haha
Men jag menar det är ju världscup finaler och allt! jag älskar verkligen späningen när typ en svensk hoppar, det är som alla håller andan och om det blir en rivning hör man hela läktaren "neeeeeeej" haha eller om det bli felfritt så släpper alla spänning som en bomb! ascoolt! haha
 
MEN  jag är som jag är och har iallafall kollat ut lite grejer som jag vill titta närmare på eurohorse! Bland annat en sadelgjord, träns, en tjocktröja, shabrak och stigbyglar!
 
Hv - polo : En härlig tröja att ha på både sommarkvällar/ våren i stallet!
 
Dyon : Snyggt, snabbknäppen, grymt läder och inte farligt dyrt what more can i say? Med ett blingbling pannband blir det verkligen inte helt fel! Sen tycker jag om passformen på dyons träns såklart, att de tänkt på så mycket! likaså med tränsen från ps of sweden! hästen i första hand!
 
 
Hv-Polo : blått jätte fint schabrak, Jag har sett det på och tycker det verkar ha bra passform och kvalite någon som vet? Vill mast ha det för att det äe snyggt och blått.. jag älskar blått, helt såld i blått, royal blå<3
 
Soft up : Dessa ska jag antagligen bara kolla på, suktat efter dom länge men jag kommer få spara lite först. tycker om att det för en gång skull kommer ett par snygga säkerhetsstigbyglar! Självklart kommer dess också att gå i blå så småning om! hehe..
 
Sen ska jag bara ha en bra sadelgjord i bra material, svart läder och sådär svängd.
 
Emelie
 

Skit telefon!

Igår var min dag konstig, jag var typ glad samtidigt skit irriterad. Min nya telefon laddare gick sönder igen... Så igår lämnade jag in min telefon så nu har jag en xperia som jag inte fattar ett skit av medan min är på väg ner till Malmö utan mig ;) Har precis haft nationella i fysik. Är glad att jag fick fysik och inte kemi som Emelie! Hahahaha. Det gick helt okej.

Nu ska jag fixa lite inlägg som kan komma upp under veckan :)

Kram Alexandra

Min planering för veckan!

 
Idag: Ska jag ut på en låång härlig springtur! **duktig** Jag vet! Priffe ska bara få ta det lungt, promenad it is!
 
Onsdag: Insläpp i stallet, sen ska jag antagligen rida ut med Hanna, jag har enna saknat henne haha!
 
Torsdag: Manege time! let´s go :D jag drar med mig Anna för lite filmning! och är jag där när ingen annan är där, kan jag lägga fram lite bommar!
 
På fredag och lördag är det lite oklart en sålänge, för jag vet inte, men en i klassen har fyllt år så vi ska fira lite, men jag vet inte vilken av dagarna det blir... Men med Priffe kommer jag iallafall ena dagen rida i manegen och andra dagen ut.
 
Söndag: Chill, chill, chill! Speciellt om vi ska fira han på lördagen, då kommer det inte hända mycket på söndag, förutom att ta hand om min skrutt! Tror om vädret tillåter för lite tömkörning, blir det de! Annars kan ni kanske gissa vad jag kommer göra? Precis jag kommer rida ut haha! Men han är så rolig att jobba med ute, fast egentligen tror jag att det är jag som tycker det är roligare..Tror jag smittar av mig på Priffe, spelar ingen roll om det är i paddock, äng eller på ridvägarna! det går alltid super! Det är lixom så att jag och Priffe kommer befinna oss i manegen så mycket ändå såfort jag börjar träna för tränare, så då kan jag lika gärna rida ute nu haha! Priffe vet jag inte om han bryr sig så mycket, bara det händer nått så är han nöjd! :D
 
 
 
Emelie
 
 

Fyyyy!

I samband med att vi går igenom andra världskriget i skolan just nu, har jag nu tittat på pojken i randig pyjamas, det var nått utav det värsta jag sätt i hela mitt liv! Tårarna bara tryckte, jag var nära att stänga av filmen! USCH! För er som inte sett den, så handlar den om nazist-tiden med koncentrationslägren o.s.v. Jag kan verkligen rekomendera den men ändå inte! jag vill igentligen bara skriva att "TITTIA INTE" Hemsk film, men ändå, se den!
 
Förövrigt har jag nationellt prov i kemi imorgon, och jag är KÖRD! det är ett ämne jag fått kämpa mig igenom för att få ett E, - OCH SÅ BLIR DET DE PÅ DET NATIONELLA! tänk om det hade blivit typ biologi! herregud jag är grym!
 
Nu tänkte jag att jag för en gångs skull sätta mig och göra lite tidsinställda inlägg till veckan som kommer gå! Det gillas, det vet jag haha!
Skulle ni vilja se lite filmer från när jag provred Priffe föresten? Då skulle jag kunna fixa nya filmer till helgen så ni även får se hur det går i dagsläget! lite som en jämförelse? Ja det vet jag att ni vill det också! ;)
 
 
 
Emelie
 
 

Låten på repeat!

Låten är underbar, och kolla videon, den är så fin! Mobbning är något så oerhört hemskt, och det inkluderar nätmobbning!
// Emelie
 

Heeeeeeeeejjj!

det var ett tag sedan..... Men jag har haft så kul under helgen att jag inte fann någon tid.
Anledningen till att bilderna inte kom upp var för att jag andvänder bilderna i inlägg istället! Då blir det ovisade bilder hela tiden!
 
Jag har ridit en häst idag (Otto) och har nu Priffe kvar, Jag och Anna ska rida ut! Jag rider verkligen ut med Priffe hela tiden nu, Men det är så kul, bra träning (kondition bland annat), och inte minst bra för det mentala! riktigt bra helt enkelt!
 
Nu ska jag få i mig mat i magen, sen round 2 i stallet ;)
 
Emelie
 

Lördag!

Igår var det väldigt mycket blandande känslor... Gick och la mig runt två efter eventet (som var sjukt roligt) sedan skulle jag upp nio men vaknade av mig själv kl sju. Alltså för lite sömn... Men följde med Anna till tävling, hon och Debbie var så duktiga! :)

När jag kom hem så skulle jag sov ungefär en timme men då fick inte mamma och pappa väckt mig så jag har sovit sedan halv sex igår kväll till fem idag... Det är därför jag inte har uppdaterat något igår ;)

Hade tänkt att rida ut idag men så har det kommit mer snö under natten!! Vill verklig inte ha mer snö!!!
Kram Alexandra

Nu finns jag på Twitter också!

Det är så himla svårt att förstå.. Hahah lär väll mig med tiden hoppas jag ;)

Följ mig där @LineAlexandra

Kram A

gottar mig ;-)



har det Gött i skolan! jordgubbar är nått ut av det bästa som så jag var tvungen att köpa mig ett paket, mycket gott! /Emelie

Pepptalk!

// Alexandra

Fredag 15/3!

Halv mars har snart gått, tiden går så sjukt snabbt nu. Men vart är värmen? ;) Det är fortfarande svin kväll ute men aja sånt är livet.
Idag tar Viktoria Winnie för att jag ska på Barrys event! Kommer bli sjukt nice! Imorgon ska jag med till gp ponny kvalet . Tur att Anna bara startar en klass så vi åker dit rätt så sent så jag kan sova längre än jag trodde :)

Kram Alexandra

På tal om att tiden går fort, det är bara hundra dagar kvar till AW!!!! Awsome!

Klar!

Den har dagen har vart hemsk!! Usch, hoppas morgon dagen blir bättre. Började med att jag var allmänt grinig när jag vaknade och fortsätte så hela dagen och under dagen kommer jag på att vi har en inlämning som ska in i morgon. Och hade bara börjat på den så i stallet var jag i typ en halvtimme. Men äntligen är jag klar (Eller ska göra det sista imorgon på morgonen) Men nu ska jag sova. Är helt slut, känns som jag har vart helt slut nu varje kväll.

Hoppningen igår gick jätte bra även fast han var ovanligt pigg. Men gillade verkligen tränaren, och de vi träffade från laget var riktigt goa personer :)

God Natt!

Kram Alexandra

Foto: Felicia Holm

Underbart!

 
Två bilder sen idag, Finns många fler men dom kommer komma upp under dagen imorgon! Han var riktigt fin´som alltid haha! :D
 
/Emelie

Hej!

Hej på er! Vilket otroligt härligt väder det är i Göteborg idag! solen skiner och ingen halv storm! Även idag ska jag rida ut, Anna tar med kameran och klickar lite bilder. imorgon går jag en lång promenad med honom och på lördag ska jag se om paddocken tinat tillräckligt för lite tömkörning! Känns härligt!
 
Nu ska jag hur som helst städa upp lite i mitt rum och få i mig lite mat. jag kommer försöka blogg så mycket som bara går idag när det är studiedag och allt!
 
 
 
Emelie
 

På väg...

Till träningen nu :)

Kram Alexandra

Onsdag 13/3-13!

Godmorgon, ligger i sängen och gosar en stund nu innan jag ska gå upp. Igår efter jag kom hem från stallet så åt jag och pluggade och kl nio slocknade jag i min säng. Var hur trött som helst. Men nu är jag pigg och glad vaknade till och med innan larmet går. Det gör en dag mycket bättre istället för att vakna av ett pipande ;)

Idag så ska vi åka och hoppträna med laget. Ska bli himla kul att träffa lagkamraterna men också att få testa att träna för en ny tränare. :)

Kram Alexandra

Foto: Felicia Holm
En himla fin bild men jag är väldigt koncentrerad :) haha!

Winnie!

Red en stund i manegen gick varken bra eller dåligt men fick igenom honom till slut. Då slutade jag för kände mig nöjd när jag fick igenom honom. Efter ridpasset stretchade jag halsen på honom och sedan skulle jag göra så han fick sträcka ut ryggen så tar jag godis mellan fram benen på honom och helt plötsligt börjar han buga!! Hahah trodde han skulle ramla på huvudet eller något sådant! Ewe filma ska se om jag kan lägga upp den sedan. Linn hade lärt honom det för ungefär tre år sedan och han kommer fortfarande ihåg det.

Nu måste jag plugga inför mitt so prov imorgon!

Kram Alexandra
Foto: Felicia Holm

Hej!

Söt ponny!
Jag har äntligen köpt nya ridbyxor sen fick jag stövelstrumpor också! det var välbehövligt! Priffe fick även torv, spån, kraft och mineraler, så nu blir han glad haha! Tack mamma haha!
Nu ska jag iallafall upp och ta hand om honom också! jag har planerat en uteritt, han behöver få komma ut och sträcka lite på sig, det har varit en hel del paddock nu hehe! han är så rolig att rida för han är så posetiv till det mesta!
 
Puuss på er! /Emelie
 
 

Lunch

Är det värt det?

Planet för veckan!

Denna veckan kommer bli riktigt rolig. Imorgon är det helt vanligt först skolan sedan stallet och rida. På onsdag är det lag träning! Kommer bli kul att få träffa några i laget innan tävlingarna börjar! Sedan på torsdag är det samma som imorgon. På fredag tar Viktoria Winnie för då ska jag på Barrys event! Kommer bli grymt roligt!!! :D sedan på lördagen ska jag med Anna på tävling. Hon ska försöka kvala gp ponnyn, så jag ska grooma. Vi ska till holmegården. Är det någon av er som ska dit på lördag?? :)

På söndag ska jag bara ta det lugnt. :)
Kommer bli en grym vecka! Ne nu måste jag fortsätta med mitt pluggande!

Kram Alexandra

Godmorgon!

Har sovmorgon idag så sitter på bussen nu. När jag har sovmorgon vaknar jag alltid av mig själv eftersom jag är morgonpigg har vaknat runt sex halv sju varje dag den senaste tiden. :)

Idag är det inget stall för mig utan ska träffa en gammal kompis i stan och ta en fika. Har inte träffat henne sen i somras tror jag. Det ska bli mysigt!

Vi hörs senare!
Kram Alexandra

LB 4 fel!

Denna rundan är den bästa 1 m rundan vi har gjort tillsammans. Stoppet var helt och hållet mitt fel svängde upp honom för sent. Vet inte riktigt vad jag tänkte med då ;) Men är SUPER nöjd med denna rundan. :D

Kram Alexandra

LC 5 fel!

Inget vill samarbeta idag, fick hjälp med det jag skrev i förra inlägget men nu så dampar movie maker sönder så jag orkar inte mer... Så ni får filmerna var för sig.
I denna klassen var både jag och Winnie lite tröga, vi hade behövt taggas till mer tror jag, fick ett stopp och ett tidsfel. Helt okej runda men har gjort bättre rundor.

Kram Alexandra

Panik!

Blogg.se appen dampar för mig och eftersom mamma är sjuk har hon datan hela tiden typ men ska fixa filmen ikväll försökte förut men någon som vet hur man får in IPhone filmer på Windows movie maker?
Behöver hjälp!!

Kram Alexandra

Godmorgon!

 
Gud vilken härlig morgon, jag har städat rummet ätit go frukost och om 1,5 timmar ska jag ut på en springtur, varför just då är för att jag kommer springa en runda som tar typ 20 - 30 min och då springer jag förbi stallet, då kan jag passa på att luncha hästarna! Smart här!
Vid fyra idag ska jag upp till hästarna igen, med muffins till rebecka, så innan måste jag ju baka haha! inte nog med det ska jag försöka bli klar med lite läxor! lovely sunday!
 
Emelie

Bättre uppdatering imorgon!

Är helt slut, somnade framför tven när jag gjorde inlägget om tävlingen idag så ni får det imorgon. Men är super nöjd! :)
Nu ska jag sova!!

Kram Alexandra

På väg!

Nu sitter vi i bilen på väg till Lysekil! Hör av mig under dagen hur det går! :)

Kram Alexandra

Tävlingsförberedelser och kompismys!

Hallå där! Jag och Alexandra har hjälpt varandra med hästarna idag, och jag har haft så in i bänken kul! Jag kan ju säga att jag och Evelina gjorde bort oss lite grann... Aja tur att jag och Alex slapp vara kvar på tork, efter min och Evves vackra sång och tolkning av electro pop.. Vi som trodde vi var ensamma!


Nu ska vi iallafall sova snart! Tävling för Alex idag ju!
Kram Emelie

Lätt goaste låtarna nu!

// Alexandra

High on life!

Jag är så sjukt taggad till livet! Allt är perfekt, jag kommer typ spricka av glädje snart! Det typ bubblar inom mig. Jag är så himla lycklig. Den känslan jag har nu är den bästa känslan i världen.
Godmorgon förresten ;)
Att det är fredag gör ju saken bara bättre! Jag berättade mina planer igår så det är ingen idé att jag skriver det igen.
Ska försöka uppdatera med lite bilder kanske filmer från när vi fixar inför tävlingen :)

Ursäkta mitt utbrott men ni får leva med det! ;)

Kram den lyckliga Alexandra!

Våren är runt hörnet!

Idag har vart en fullspäckad dag, slutade fyra åkte till stallet. Emelie red Winnie idag för jag skulle inte hinna det innan hoppträningarna börjar. Tack Emelie! Det hade gått jätte bra :) Men stod och snackade med Ewe i ungefär 45 min och sedan fixade jag sakerna till två hästar. Costas är den hästen jag fixar ungefär en gång i veckan. Han är den gosigaste storhästen i stallet.
Imorgon kommer dagen också vara fullspäckad med skola och sedan ska jag till stallet och fixa inför lördag då vi åker till Lysekil! Ååå längtar! Anna och Emelie kommer följa med mig hem imorgon och sover här och på lördag åker dom med mig och hjälper mig! :)

Kram Alexandra

Glöm inte att ni kan följa mig på instagram så får ni lite mer "live" uppdatering. Alexandragustafssonn heter jag där! :)
Hästen på bilden är Costas och jag! :)

Hej!

Jag har haft sådär härligt mycket att göra idag, skrattade mig igenom en riktigt rolig skoldag, red Winnetoo åt Alex och nu varit uppe hos min sjärna, jag bara stog länge och borstade honom i boxen, hela hans bädd var vit av hans päls... haha! Nu hade jag som planer att kolla på en film för att sedan bädda ner mig och sova - Imorgon är det ju fredag, så härligt! Jag och min syster kommer sova hos Alex! (kanske gör vi första utmaningen?) Hade ni velat det haha!
Imorgon SKA jag verkligen komma ut och rida Priffe i skogen, Nu när han är såpass igång kan jag ta en härlig galopp! Föresten så har jag kommit i lite kontakt med tränare så nu j#vlar börjar allvaret, nu är inte bara hästen frisk och igång - nu ska vi även komma vidare, vilket är något jag vet att jag inte klarar själv med en ungponny, det är trots allt min första unga ponny! Så det är planen, att utvecklas tillsammans med hjälp av grymma tränare, för att ge mig och Priffe de bästa möjliga förutsättningarna till att nå mitt mål med honom som en okomplicerad ponny, med en bra grund kommer man längst, det kommer visa sig, jag lovar!
 
Nu börjar han sakta men säkert få tillbaka hans muskler och även bli mer musklad. Jag menar titta på hans rumpa, den har varit bra mycket kantigare! Min fina Priffe
Hahaha en sak jag la märke till nu på denna bilden är ju att ni får se hur organiserad jag är i stallet.... ja ni ser ju allt jag slängt i hörnet haha! Tur att jag alltid är så noga med att städa undan efter mig iallafall!
(ni kan ju ta och ignorera den väldigt fina rakningen runt magen o.sv. men han var faktiskt blöt haha)
 
Man ser även på denna bilden hur fin han är!
 
Emelie

16.18

Först och främst - kul att ni kommer med förslag på utmaningar, är bannimej taggad till vissa! haha
 
Nu ska jag ta mig upp till hästen, jag kommer att rida honom i paddocken, för att fortsätta med lösgörande i sidorna, han var så jobbig igår med det, så idag lär han vara mycket bättre efterssom jag jobbade mycket med honom igår då!
 
Ska även se till att magen rakas idag... har inte hunnit med det än! haha
lilla gossen!
 
Emelie

Utmaningar!

Nu hade jag och Emelie tänkt att ha lite utmaningar, ni skriver vad ni vill att vi ska göra och vi gör det! Det kan vara både med och utan häst. Men vi kommer ta säkerheten i första hand.

Så kom med massa förslag så kanske vi gör just ditt förslag. Om vi får in något bra får ni antagligen den första redan denna veckan.

Kram Alexandra och Emelie!

Bloggar!

Vill ni att jag ska kicka in på just din blogg?
Kommentera din blogg adress så kanske jag kickar och och om du har tur lämnar jag en kommentar :)

Kram Alexandra

Ridpasset 4/3-13

Hahah älskar Emelies kommentarer! :)

Längtar!

Jag är så himla taggad inför tävlingarna nu. Nästa tävling är faktiskt på lördag då vi ska till Lysekil och hoppa LC och LB.

Jag längtar att få gå upp tidigt, dra på dom vita byxorna och skjortan. Att inte kunna äta någon frukost för man är nervös. Åka till stallet när alla hästarna fortfarande äter morgon maten. Borsta av torven Winnie har på halsen för han har legat ner och sovit. Ta på transport skydden för att lasta honom.
Jag får typ en adrenalinkick av att tänka på de här sakerna. Ska bli så himla roligt den här tävling säsongen.

Är det någon av er som ska till Lysekil nu på lördag?

Kram Alexandra

Skönaste känslan..

Är när man ska sätta på alarmet men kommer på att man har studiedag idag. Det är underbart!
Ligger i min säng och ska kolla ett avsnitt av The O.C. Efter det ska jag plugga och sedan ska jag dra mig till stallet och rida Winnie. Ska även fixa några blogginlägg :)

Vi hörs!
Kram Alexandra

upp till hästen!

Jag har tvingat med min kompis till stallet som ska ta lite bilder med kameran! darför rider jag Priffe i paddocken! härligt!


Emelie

Tävling!

Hade det helt galet roligt hos Linn igår! Grattis ännu en gång Linn! :)

Idag ska jag åka med Ewe på tävling,eller vi är på väg nu. Så jag kommer befinna mig på Nordhallands Ridklubb. När vi kommer tillbaka ska jag rida Winnie i manegen. Har ridit ut två dagar i rad nu. Har vart så mysigt eftersom vädret har vart grymt! Vädret är jätte fint idag igen, hade gärna ridit ut igen men behöver rida igenom honom. Kanske rider i paddocken, jag får se!

Vi hörs!
Kram Alexandra

Evelina och Citizen får stå för bilden :)

bästa!











Emelie

På väg!

Sitter i bilen på väg till Linn nu, kommer blir nice!

Kram Alexandra
Här är min outfit:

Lördag 2/3!

Var i stallet tidigt idag, red ut. Så himla mysigt. Winnie skötte sig grymt men blev rädd för saker som han har gått förbi hundra gånger innan ;)

Nu har jag precis städat klart mitt rum och ska börjar fixa mig inför Linns 18 års party! Kommer bli grymt! Ni kommer få outfit bilder sedan när jag är klar.

Puss och kram
Alexandra

Priffe rakad idag!



han är snygg asså! Jag kommer raka magen imorgon då han bar blöt efter ettgryyyyyyyyyyyymt ridpass! / Emelie

Hejsan!

Hur är det med er? Med mig är det grymt, det är ju fredag!!
Slutar fyra idag efter det blir det att åka till stallet och ta en tur ut i skogen om underlaget tillåter oss ;)

Den här helgen kommer bli grym. Ikväll ska jag bara mysa med familjen och imorgon ska Winnie få nya skor och sedan på kvällen ska vi åka till Linns 18 års party. Det kommer bli najs! Sedan på söndag ska jag bara ta det lugnt.

Hoppträningen gick bra, Winnie är i någon period nu när han är super duper pigg i hoppningen och lat i dressyren. Men han hoppade helt underbart fint igår! :)
Vi hörs senare!
Kram Alexandra

RSS 2.0