Betar

Wihooo!

25 dagar kvar till AW! Har räknat ner sedan vi anmälde oss och då var det 228 dagar och det känns som om det har gått skit fort så 25 dagar är inget problem ;)

Igår var jag på övningakörnings kurs hela kvällen därför uppdaterade jag inte er. Så nu ska bara några papper skickas sedan får jag börja köra.

Idag har vi goaste dagen i skolan, på matten ska vi spela brännboll och sedan ska vi tömma våra skåp och lämna in nyckeln. Sedan ska vi äta lunch med klassen istället för so lektion :)
Tror jag rider ut på Winnie idag.

Kram Alexandra

Kolla ponnyn!!!

Hoppträningen!

Jag har ju missat totalt att berätta hur det gick på hoppträningen igår, så jag gör det nu istället! Haha
Han var så duktig så, På uppvärmningen har jag aldrig varit med om en häst som var så stel i vänster.. Han tog inte tygeltaget ens en gång, Fick lite smått panik och kollade om det var nått med bettet, men inte alls, Så jag lossade en massa på bettet, för det var som han bet fast i bettet? Men det blev 1000x bättre tillslut, då han riktigt lossnade haha! Själva hoppningen är han ju grym! Min hoppsits är förjävlig, Jag har inte själv hoppat på jättelänge, Men jag kommer nog in i det snart haha! xD Anna tog så fina bilder som jag kommer visa till helgen för då får jag dom av Emma! (Anna fotade med Emmas kamera)
 
Hur som helst var jag jättenöjd, Och oavsett om det blev lite konstiga språng här och var blandat med flera helt perfekt språng och lite bockningar från en glad häst, så kunde jag inte sluta le, (ungefär som första gg jag satt på han haha) Men jag var så glad över honom, att han klarade alla linjer så bra som han gjorde! Det var faktiskt liite knixigt, Herregud min häst är helt otrolig! Och jag slutar aldrig förvånas över honom haha! :D
 
 
 

Måndag!

Har smällt gårdagen och nu taggar jag om för en tävling nästa vecka i Uddevalla där jag hoppar LB+ och LA. Kajsa kanske kommer och hoppar också! Bästa Kajsa!

Denna veckan kommer jag göra mina sista saker som avgör mina betyg. Idag har jag haft sista springningen i gympa och det är den som har tryckt ner mitt betyg men det kändes bra idag.
Har gjort mitt sista nationella idag också.
Känns som allt går hur fort som helst! 15 dagar till skolavslutningen nu, är taggad som bara den på denna sommaren som kommer bestå utav mest häst. Har även smidigt planer med Kajsa och Carro. Längtar!

Kram Alexandra

Funderar på att köpa denna i stort format och hänga upp!

May. 27, 2013

redan på bättre humör!

fick nu veta vad jag fick på kemi nationella och jag är godkänd + nån del av provet fick jag A! högsta betyg lixom!! :-P:-P:-P



en Priffe lika glad som matte just nu haha! /E

Fan...



känns inte så bra, men det är bara att plugga till omprovet....IMORGON! panik typ! / E

LB Ale-jennylund LB, 26/5

En av de sämre rundor vi har gjort, kom precis utanför placering. Hade inget bra flyt men ponnyn ställer upp ändå!

Kram Alexandra

Världens finaste

Idag var vi inte på topp men snygga iallafall! Resultat kommer sedan.

Kram Alexandra

Foto: Annie Olsson

Ändrade planer!

 
 
Jag ska vara med på min första riktiga hoppträning för Augusta idag!!! Guuud vad kul! Nu taggar jag till 100000x :D
 
Emelie
 
 

Överraskningskalas för Alex! :D

Tyvärr tog jag inga bilder när Alex kom eller sånt men lite under den kaotiska förbereddelsen klickade jag lite, Det var verkligen kaos haha! Högexplosiva ballonger, ljus som brann ner för fort som vi fick byta i sista sekund, hann inte tända alla då, Emma och Bella skulle hålla massa ballonger för att kasta på Alex när hon kom, dock levde dom ett eget liv och flög lite hejvilt men vad roligt det var! Haha

Detta är lite av vad jag hållit på med under morgonen som gått och nu ska jag upp till min häst! :D
 
/Emelie

Igårkväll!<3

Finns det nått bättre sätt att spendera kvällen på egentligen, Roliga människor och vid havet med en engångsgrill som brasa haha?! hur som helst så var det mycket mysigt!
 
 
Jag känner att jag inte funnit nån tid till att blogga alls, Men jag tänkte i alla fall på er bloggläsare när jag bestämde för att ta med kameran igår! Visst e jag snäll! :D
 mer uppdatering kommer komma under dagen! :D
Emelie
 

16 år imorgon!!

Släkten!

Om en timme kommer min släkt på pappas sida och firar mig, mamma sida bor i Norge så det blir lite jobbigt för de att komma!
Denna dagen har jag inte haft mycket tid över, vaknade runt åtta och åt en god frukost sedan började jag plugga sedan åkte jag och pappa på lite ärende, sedan hem plugga och äta för att åka till stallet där jag har fixat allt inför imorgon. Och nu har jag varit hemma i en halvtimme och har hunnit duscha. Detta är första gången jag har satt mig ner för att titta bloggar osv. Både jag och Winnie är taggad inför imorgon. Laget ligger tvåa just nu så hoppas verkligen det går bra för laget imorgon också! Nu måste jag tvätta mina benskydd. Sedan ska jag fixa i ordning mig.

Kram Alexandra

Hoppträning 23 maj 2013

Fredag, jippie!

Näst sista fredagen i skolan för mig. Sista fredagen som jag är 15. På söndag fyller jag år! Så himla skönt.

Hoppträningen igår gick hur bra som helst, ponnyn är grym. Hoppade en oxer på 130 eller 135. Trodde det var 120 innan Anna sa att det var antingen 130 eller 135. Men j*vlar vad ponnyn hoppar. Film kommer senare idag. Känns så sjukt bra inför söndag.
Idag blir det en lugn uteritt. Hoppas vädret håller i sig hela dagen så det är lika fint när jag rider.

Kram Alexandra

Hemma!

Har vart hemma i en halvtimme typ, åkte hem innan hoppträningen så ska äta lite nu och sedan ska jag städa badrummet.
Har inte tränat på en månad då min träning blev inställ som ni kanske minns. Så idag blir det film! Älskar att träna! :)

Kram Alexandra

Söta bilder!

Har håltimme just nu, så vi åkte hem till Paula. Hittade lite fula bilder från när hon fotade mig och Winnie i mars.
 
Och en seriös också!
 
kram Alexandra

Check

Klar med tyska boken man skulle skriva om sig själv. Det blev faktiskt snyggt när jag hade med bilder och sånt. Nu väntar kemiboken på att öppnas, jag fattar inget i kemin men måste verkligen försöka! Tror det blir det sista inlägget idag så vi hörs imorgon!

Kram Alexandra

Förresten tycker jag alla ska gratta Wilma som blir 13 år idag! :)

Dränks...

I plugg, vi hörs när jag är klar med allt...

Kram Alexandra

Onsdag 22/5!

Godmorgon!
Vaknade med en go känsla, denna dag SKA bli bra. Gick upp en halvtimme tidigare för att plugga lite extra inför mitt sista so prov i nian. Helt sjukt vi har nio skoldagar kvar och den ena är klassens dag och den andra är det betygsättning på. Så det är resten av denna veckan och nästa vecka som är ordentlig. Och jag är sjukt motiverad.

Winnie ska trimmas i 60 min, mycket sidvertsrörelser så han blir mjuk och fin inför imorgon då vi har hoppträning.

Kram Alexandra

Med en klump i....

.....magen bestämde jag mig för att låta Priffe vila idag, dels för att åskan kommer och går, och jag är rädd för åskan, tror seriöst jag kommer dö (ja, jag är 16 år och lika rädd för åskan som en treåring) och sen för att regnet öser ner, och jag vill inte att Priffes mugg ska bli helt bakterie påhoppad av all lera och vatten/smuts som kommer komma på, Jag kommer istället gå upp senare idag för att göra vanliga "mugg rutinen" med vatten och potatismjöl istället. Det känns bra, men efterssom jag ska träna på fredag, känns det inte bra att han kommer få vila idag också, igår longerade jag bara honom ju ;( Jag måste då rida lite försiktigt imorgon och sen rida på lite mer på torsdag och sen på fredag träning! Inte bra upplägg och jag har ju så mycket att träna på, men vi kommer igång nu iallfall sålänge det inte åskar..... 
 
 
UTSRÅLINING!!
 
/Emelie
 
 
 

@linneasplace!

Jag och my buddy har precis varit ute och kört lite moppe, efterssom hon är en sån grym vän så hjälper hon mig
lite med förberedning för min uppkörning imorgon, nu känns det mindre nervöst, men välkommen ångest.. Haha! 
 
barnen på skolan var lika jobbiga idag om inte värre haha! menmen bara några dagar kvar. jag har tänkt vara litensocial mot Linnea nu så vi hörs sen! :) 
 
 
/ emelie 

Bloggar vs kända ryttare!

Detta inlägget skulle kommit upp för några veckor sedan men har inte orkat skriva klar det! Hahah.

Efter Gbg horse show har jag tänkt en sak, det här med kända personer. Tror Johanna Grant skrev något om detta också men är inte säker.
Jag gick förbi Douglas Linderlövs autografskrivning, det var mycket folk men sedan när Nellie Berntsson hade var det JÄTTE mycket. Samma med någon annan känd ryttare som jag inte kom ihåg vem det var. Varför är vi så fixerade av dessa kända blogg personerna?
Jag tror att det är för att vi kan känna igen oss mer i deras liv än världsryttarna. Alltså att tex Nellie, hon går i skolan, hon rider 6 dagar i veckan, hon pluggar som de flesta andra ungdomar men hon har sin blogg som är en av de största i Sverige, det är så för att hon är unik och gör allt med driv och på sitt eget sätt. Medan världsryttarna lever på att rida, de tjänar sin pengar så. De rider 7 dagar i veckan men flera olika hästar varje dag, medan bloggare lever ett vanligt "Svensson liv". Bloggare är helt vanliga personer men offentliga.


Hur tror ni det är? Stämmer det jag har skrivit enligt din åsikt, om du tycker annat dela gärna med dig! :)

Kram Alexandra

Jag, Winnie och Linn!

Detta är underbart!

Jag har så mycket tankar, funderingar och ideér i mig just nu så jag vet inte vad jag ska ta vägen, det känns som om jag spricker om jag inte får skriva av mig snart, det skulle dock bli ett så långt inlägg så ingen skulle orka läsa det men om jag drar kort om nån grej iallafall så får jag lite utlopp för mina tankar haha
 
US - Torslanda ridklubbs egen ungdomsektion spm ÄNTLIGEN  fått lite fart, shit är så taggad till att verkligen göra det bättre för ungdomarna på klubben, lära känna nya människor, och varje möte vi haft hittills (två haha) har sprudlat med energi och ideér!
 
Priffe - You know it ;) Pratat med Chritstian, lagt upp grymma planer, Jag struntar i alla som säger till mig att jag borde ut och tävla CR NU med honom, jag vet att vi inte är redo alls. sommaren kommer då kör vi, till hösten är det tävlingar som gäller om utbildningen går åt rätt håll, jag ska även starta honom i dressyr! tanken är ju faktiskt lite fälttävlan så småning om så han måste ju vara vid dressyrstaket också haha! kommer få grym hjälp av tränare på vägen, Allt ska bli perfekt med P, och jag vet nu mer hur jag ska rida honom, hur hans veckor ska se ut, Jag har fått mer kött på bena helt enkelt.
 
Skolan är snart slut, vilket betyder sommarlov, massa planer med andra ord, sommarjobba är inklämt också, Kompisar, sommarkvällar, party, hästen framförallt hästen, familjen och lediga dagar som absolut tåls att få nya inplanerade grejjer, Älskar att ha mycket inplanerat, att få känna en gnutta stress eller att ha saker att göra hela tiden!
 
Alexandra fyller år ska fira henne har jag bestämt! :D
 
Bloggen! You will see säger jag bara!
 
Det var lite av vad jag tänkt på de senaste dagarna, andra grejer som jag känner mig taggad för är klassresan, klassfesten, börja träna i hoppgruppen med P, helgen som ska spenderas med goa vänner, grilla vid havet bland annat, skolan blir bra, födelsedag - kommer önska mig en bra dator, det kommer gynna bloggen. mitt rum ska få en liten makeover igen tänkte jag. massa i huvudet, vet inte om jag kommer koka över snart? haha
 
 
 

Hej

Har redan vart i stallet och haft en lektion. Kreativ? Kanske! Hade sovmorgon och har ett stort so prov imorgon så åkte och fixade Winnie nu på morgonen, han vilar ju idag så åker direkt hem efter skolan. Skönt att ha det fixat. Så det som står på mitt schema idag är plugg! Ska försöka fixa lite blogginlägg för imorgon.

Kram Alexandra

Smutsiga ponny!

SÅ J#VLA TRÖTT!

Barn, herregud vad det tar på krafterna! Jag har haft prao hela dagen och jag ska ha det under hela veckan, och av nått konstigt vänster hamnade jag på en förskola/skola, Jag praoar i 2:a klass, men får även ta hand om mindre barn, och att bli dragen runt hela skolan i armarna när barnen slåss om min uppmärksamhet, samt massa höggljudda ungar det är jobbigt,  HERREGUD säger jag bara! massa cred till förskole lärare som står ut med detta varje dag haha! Sen måste jag erkänna att det är ganska roligt och dom får en att skratta! 
 
Efter praoen drog jag och en kompis till gymmet, det gör ju inte att man blir piggare direkt... men det var skönt. sist men inte minst har hästen blivit omhändertagen och longerad, Han skötte sig så bra, och för första gången på länge bestog inte hela paddocken av ett enda stort spöke, utan han rulla på¨där lugnt och harmoniskt! *stolt*
 
 
Bjussar på en av dessa underbara bilder på mig och damp-becka, vi ligger på ungefär samma nivå tror jag? haha nej men hon är nog en av planetens roligaste människor och en av mina närmsta vänner! My big sis!
 
Efterssom jag kör på samma visa imorgon med praon (hoppar gymmet) sen hästen lär jag vara lika trött imorgon! haha härliga jobbiga ungar, det är bäst för min fyrbenta unge att han är duktig så jag åtminstonde kan få slappna av lite haha! men det är han alltid (nästan alltid) ändå! <3
 
emelie

Ute och går

Mitt minne tog slut så det jag skulle säga är att på lördag är det lösgörande inför söndag då vi åker till Ale-jennylund och hoppar Lb och La! :)

Kram Alexandra

pikeér!

Nu när värmen kommer så känner jag att det är dags för mig att köpa in lite nya tröjor att rida i, Jag har typ vuxit ur alla tröjor som jag har till stallet! En sak som är ett måste för mig är att tröjorna ska vara ljusa i färgen ett undantag är dock orange haha men det blir så varmt med mörka färger, sen vill jag ha tyg över axlarna, som säkerhetsskäl och för att jag så lätt bränner mig. Pikeér är ju självklart det snyggaste och bästa enligt mina kriterier, så jag får nog dra med mig mamma eller pappa till en hästaffär snart.... xD
 
Dessa skulle sitta bra i värmen utan tvekan. verkligen dags att köpa in!
 
 
 
 
 
 

Hej

 
Idag har varit en slitsam men rolig dag, Börjar med att följa med på tävling sen arbetsdag i stallet och nu är det dags fixa Priffe också. Jag ska longera honom hade jag tänkt, Han ha vilat i några dagar då hans mugg blossa upp lite och han ville inte riktig sträcka ut benet pga. att det stramar i "såret" då, Men nu har jag skippat allt vad medicinska grejer heter och körde på massa vatten och sen potatismjöl på, Tror ni inte att efter två gånger med denna metod har det blivit 1000 ggr bättre? Hoppas det fortsätter åt rätt håll! Men nu ska jag till huliganen hör sen!
 
 
Emelie

VARMT

Nu ska jag ta mig upp till Priffe i värmen, Jag ska fixa hans mugg, och sen kanske jag ska spola av hela honom när jag ändå håller på haha. Sen ska jag till Jenny och Läcker, Jag kommer få sitta i en överhettad buss bara för att Anna inte ville köra mig på moppen, till bulycke suuuuurt! men jaja!
 
 
 

Solat!

Helt underbart väder så nu har jag pluggat ute så har solat samtidigt, imorse var jag och pappa på naturnära och köpte en hink, en höpåse och spån. Åkte till myone för jag skulle köpa shampoo till Winnie men de hade inte det jag ville ha... Nu ska jag äta och packa klart allt sedan åker jag till stallet där vi fixar allt inför imorgon och sedan åker vi hem till Evelina och hon och Emelie ska göra middag. De är hemlighetsfulla så vet inte vad det blir ;) nu måste jag äta hörs sedan!
Kram Alexandra

Nu är det krig!

Emelie vs Linnea! HAHA xD
 
 
 
Emelie
 

SUMMER FEELINGS!

 
Äntligen har vi öppnat upp poolen! Det är så härligt, Man kan gå i shorts och svala tröjor utan att frysa! Finns det nått bättre än sommaren? :D
 
/Emelie

Tråkigt!

Varnade er i början av denna veckan att jag inte kommer ha något att skriva om. Eftersom jag bara har ridit Winnie en gång denna vecka och då red vi ut och hade det mysigt! Imorgon är det tävling för Evelina och Winnie, det har sett jätte fint ut när hon har ridit honom även om han inte gillar när hon sätter honom på rumpan, haha då blir han sur och drar upp huvudet och drar iväg, hahah knäppa häst!

Idag var det även ett år sedan jag fick Winnie! Min underbart fina ponny!

Kram Alexandra

Hallå hallå!

 
Haft massor att göra, så därför lite dålig bloggning, Kommer igån snart!
 
Tränade ju för christian i förgår och det gick jättebra, nu går det verkligen framåt, jag vet vad jag ska jobba och träna på, snackade lite med honom om hur jag ska gå vidare med Priffe, fick då hjälp med hur jag skulle lägga upp veckan och har lite mål uppsatta för nån månad framöver (fattar ni eller jag har satt upp mål... Inte likt mig) Det är bland annat, galoppfattningar! De ska sitta i från både halt skritt och trav, Det kräver också att han alltid ska vara framme för skänkeln, Börja hoppa med honom mer, Han är lixom 6 år nu ochm det är dags att höja ribban lite, nu ska han lära sig massa nytt, vi var redo för det haha, Allt ska ske i Priffes takt (fast jag får nästan sakta ner hans tempo egentligen haha) det ska inte vara stress, men ändå sätta lite fart! Härligt, Ut och kolla massa nya miljöer o.s.v ska också göras! Here we go!
 
Jag ska bland annat åka och hälsa på bjässen på bilden över på lördag, Han fyller år haha! Har jag tur kanske jag kan få sitta lite på honom och kanske ta några språng? Jennyyyyy? :D
Många har fördomar mot sånna som läcker, men guud det borde man inte ha! Han är en så go och duktig häst! hihi Jag har allt en liiiiten crush på nordisar och dölehästar haha! ;)
 
Emelie

Trotsade

Jag trotsade allt inklusive mig och åkte till stallet, just nu sitter jag på våran bänk utanför stallet och lyssnar på musik. Ska snart ta ut Winnie och borsta på honom sedan ska han få beta lite gott gräs. Mums!

Kram Alex

Check!

Klar med 3/4 inlämningar, nu ska jag stor städa mitt rum. Skönt att jag inte mår så dåligt så jag måste ligga i sängen hela dagen utan kan få saker gjort. Mår bättre nu än vad jag gjorde förut.

Kram Alexandra

Sjuk

Igår när jag kom hem gick jag nästan och la mig direkt, och när larmet ringde förut mådde jag inte alls bra så stannar hemma idag.. Har inte tid att vara sjuk nu, hatar att vara sjuk man kan inte göra något allas, har insläpp idag men ska se om någon annan kan ta det, för det är inte så smart att jag åker till stallet när jag inte mår bra.
Så om ni har något speciellt ni vill att jag ska skriva om så kommenterar så kanske det kommer upp här idag.

Kram Alexandra

kommit hem!

Spontan gjorde lite tacos som mellanmål, man får ju ladda upp inför träningen!
Nu ska jag dock baka till US mötet imorgon, jag var dum nog att ta på mig det jobbet haha! gör det simpelt - kladdkaka it is! Jag får nog göra 10 styck eller nått, senast Mathilda bakade gick det åt som smör! ;)
 
 
 
Emelie
 

Idag

 
Jag hann verkligen inte blogga igår, jag gjorde klart 3 inlämmningar som måste vara inne nu.
 
Idag ska jag träna för Christian, ska skutta runt och dressyra lite haha! :´) Han kommer vara jättepigg, i know him!
 
Nu sitter jag i skolan, vi har elevens val nu så jag gör lite vad jag vill haha! Jag slutar dessutom vid två idag så jag är hemma ganska tidigt, Sååå härligt!
Priffe är verkligen så jädra fin, Smälter lite när jag ser honom haha! :D
 
/Emelie
 
 
 
 

Tisdag!

En dag närmare sommarlovet, har lång sovmorgon idag och som ni vet är jag morgon pigg och inte kan sova länge så jag vaknade två timmar innan jag skulle gå upp. Det bästa sättet att vakna på utan larm. Har pluggat en stund och ska fortsätta med det. Jag har bara 16 skoldagar kvar. Det är sjukt, nästan två veckor. Sedan är det ju helger och sådant. Men 15 dagar i skolbänken och en idrottsdag. Underbart! Men under dessa dagar så ska vi få in fem prov och två muntliga nationella och fyra inlämingar/redovisningar inte konstigt att skolan kör slut på oss ;)

Nu måste jag fortsätta att plugga!
Kram Alexandra

Hej!

Idag har jag inte haft en bra dag.. Är super trött imorse var jag så trött så det kändes som om jag skulle spy. Det bästa med denna dagen var att pussa på världens bästa ponny, Winnie! Han betyder så sjukt mycket för mig! Denna veckan kommer vara rätt seg, ska bara rida en gång. Men skönt att få lite ledigt. På lördag ska allt fixas inför Winnies och Evelinas dressyr tävling på söndag. Sedan på kvällen ska Evelina och Emelie gör middag till mig och Anna, haha! Kommer bli riktigt mysigt!

Kram Alexandra

Winnie och Evelina i lördags :)

May. 13, 2013

May. 13, 2013

Ramlat av Priffe haha!

 
Som vanligt är detta något man kan skratta åt  efter ett tag, men i stundens hetta vart jag riktigt arg på honom.
Jag hoppade som sagt med honom idag och det var tydligen mer än roligt samtidigt som det var spöken överallt på ena långsidan av paddocken, så jag var redan lite småirriterad på honom, för att han inte vill gå där. stundtals gick det jättebra iallafall och jag hoppade en bana med honom på 40 - 50 cm haha jag är sååå nojjig med att höja hinderna med Priffe, jag vill att han ska vara suuuuuper säker på det först, sen var det faktiskt första gången jag hoppade en ihopsatt bana! Men det gick väl bra! sen övade jag lite på en kombination på 16 meter, efter hinder B fick han nått stolleryck hoppa upp i luften  och jag låg efter en millesekund på marken, då drar han iväg och springer bort till hästarna vid hagarna. DÅ var jag förbannand på honom när jag hämta han, Han ska bannimej inte kasta av mig, med mening för att han vill bort till dom andra hästarna. ajjabajja! Jag hoppade upp, och red honom i en halvtimma i intensiv trav och gallopp, hoppade kombinationen igen, spänd som en fiolsträng till en början, antar för att jag var lite spänd också då jag var lite arg, men när vi började jobba med varandra så blev det bra. hoppade kombinationen bra, kom lite nära på hinder A, men det löste han snyggt!
 
(bilden är inte från idag)
 
Imorgon ska jag iallafall göra lite samma sak, får se hur det går!  Jag tycker det är väldigt kul när han verkligen tar för sig och vill hoppa, men han ska fortfarande lyssna på mig!
 
/Emelie
 

hoppelihopp!

Jag körde på väldigt blandad ridning igår kännde jag haha, det blev både en uteritt, lite dressyrarbete och några språng! Han skötte sig galant! Idag är tanken att jag ska hoppa med honom i paddocken hemma.
 igår tyckte han det var jättekul att hoppa lite studs, men det känndes som han mot hindret bara drog, Man känner på hela honom att han verkligen vill! Sen föresten ser ni hur lätt han har för avstånd? Det är helt sjukt! Mamma stolt typ hihi! :D
 
 
 <
 
Emelie

Godmorgon alla!

 
Jag är pigg, glad och j#vligt förkyld, så jag rullar ;)
Snart är det dags att sätta sig i bilen mot trafikskolan. idag ska nog bli lite roligare. Och jag träffade en asgo tjej där igår dessutom. Jag är oftast alltid positiv till nya bekantskaper, och Hanna var riktigt trevlig, och bjuda på sig själv kunnde hon haha! Vi bokade iallafall körningen tillsammans idag, och det gör allt mycket roligare såklart! :D
 
Jag har inte hunnit göra några inlägg tills idag, men jag ska försöka ta mig tid, Jag har ju ingen telefon för tillfället, så det är bara från datan jag kan uppdatera er, men det funkar! :D
 
Emelie
 
 
 
 
 

Tanum Ridklubb!

Nu är jag på väg till tanums Ridklubb efter fem timmar sömn. Kom hem runt ett inatt efter en grymt rolig kväll hos Sara. Jag följer med Emma som ska tävla. Heja heja! Så nu vet ni vart jag befinner mig idag ;) Är sjukt trött iallafall, blev lite lite sömn inatt, men är man häst tjej så är man!

Kram Alexandra

finally @home!

Puh! Nu är jag alldeles slut efter 7 timmar teori! Massa plugg nu dessutom. usch haha. Men imorgon är det iallafall körning, så det ska bli roligare än idag! haha Nu ska jag hursomhelst ta fem minuter på lilla visan. när jag vaknar igen ska jag gå upp till Priffe!
 
vi hörs senare, mina ögon går i kors -,-
 
Emelie
 

Ja men tagga bildbomb på min snygga ponny!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
jag kan inte se mig mätt....
 
Emelie

Ny dag nya möjligheter!

Hej!
Tycker synd om Emelie som är på moppekurs. Den är lång tråkig, haha!
Igår precis innan jag skulle hoppa 110 så kom hon som ropade in oss till banan fram till mig och sa att hon tycker jag red Winnie grymt! Då blev jag så himla glad! Att så få ord kan göra hela ens dag! Allt slit jag har lagt ner nu i ungefär ett års tid har äntligen lönat sig! Om exakt en vecka har jag haft Winnie i ett år! Det är sjukt hur fort tiden har gått!

Idag ska Evelina rida Winnie. Eller hon ska rida honom hela nästa vecka förutom två dagar då jag ska rida ut en och så ska han vila en. Efter stallet åker Evelina hem till mig och där gör vi i ordning oss för att åka på tjejmiddag hos Sara, en gammal barndoms vän. Det är så planen för denna dagen ser ut.

Foto: Annie Olsson

Moppekurs nästa!

 
Jag är lite seg av mig och tar moppekortet ett år senare en alla andra haha! Men jag har inte insett förens nu hur skönt det är att ha. Så från 9 till fyra ska jag sitta på en kurs... seeeeegt är förnamnet! På söndag samma sak, fast lite körning också. Det blir inga problem, Jag har ju åkt lite på min moppe här hemma haha!
Jag trodde först att jag skulle vara hemma vid 7-8 tiden, men nu kommer jag ju vara hemma vid halv 5, så då gör jag alla Priffes grejer + att jag tömkör eller rider ut med honom! det blir perfekt! Men nu är det dags för mig att sitta av 7 timmar i en lektionssal för att lyssna! GÖTT
 
 
Emelie

Filmer från idag!

 
Emelie är inte den bästa på att filma ;) Men är sjukt nöjd över dagen även om han var stark som en oxe :)
Kram Alexandra

Det här gick ju bra!!

Ja! Jag vet att min häst är snygg!

Vi har hittat min hästs svaga punkt haha! /emelie

Nu drar vi! :D

Nu går jag Alex och Anna till Göteborg horse park Vi har även med oss Annie Olsson som agerar fotograf, hon är verkligen suuper duktig på att fota som nämnt innan. och är förövrigt en riktigt go tjej! hennes blogg kommer ni in på http://anniesphoto.webblogg.se/ där!
 
 
 
 
Emelie

Han är så tjusig så!

Ett urval av bilder som Anna klickade på mig och Priffe idag. Han skötte sig så bra så! Vill ni se flera? :D
 
Emelie

Film tips!

Igår hade jag inte mycket för mig så kollade på tre filmer tror jag det var. Så om ni vill ha tips på romantiska filmer tycker jag ni ska se:
 
1. Safe haven

Katie flyr till den lilla staden Southport för att fly en mörk hemlighet som ligger i hennes förflutna. Hon blir vän med sin granne, Jo och möter stilig, Alex Wheatley chef för en lokal närbutik, och hans barn, Lexie och Josh. Alex hustru hade dött i cancer några år tidigare.

Katie och Alex börjar en romantisk relation. Lexie accepterar omedelbart Katie, medan Josh är initialt resistent, tro Katie att vara sin mors ersättare, men så småningom accepterar henne också. Samtidigt, Kevin, en Boston polis, söker för Katie med sin auktoritet som polis, och smider rapporterar att hon är en efterlyst mördare. Alex ser hennes bild på polisstationen, konfronterar Alex Katie och lovar att skydda henne oavsett vad. Underbar film!

2. A walk to remember

När ett spratt på fellow gymnasieelev Clay Gephardt går fel, populärt men upproriska Landon Carter hotas med utvisning. Hans straff är obligatoriskt deltagande i olika aktiviteter efter skolan, såsom drama klubben, där han tvingas att interagera med lugn, snäll och bokliga Jamie Sullivan en tjej som han har känt i många år, men till vilka han har sällan någonsin talat. Deras olika sociala status lämna dem ifrån varandra, trots deras nära fysisk närhet.

När Landon har svårt att lära sig sina repliker frågar han Jamie om hjälp. De börjar träna tillsammans hemma hos henne efter skolan. Landon använder Jamie för hennes hjälp med pjäsen, och behandlar henne kallt när hans andra vänner är runt. Men eftersom han tillbringar mer och mer tid med henne, är han förvånad över att hon är långt från den person han trodde att hon var, och börjar att ifrågasätta vem han verkligen vill imponera.

Under uppspelning, förvånar Jamie Landon och hela publiken med sin skönhet och röst, och Landon kysser henne på scenen. Efteråt försöker han att komma närmare henne, men hon upprepade gånger avvisar honom. Snart därefter,så förnedrar Landons vänner Jamie offentligt genom att förändra ett fotografi av henne och placera huvudet på kroppen av en lättklädd kvinna. Landon konfronterar ilsket hans tidigare vän, stansning honom och offentligt med Jamie. Efteråt, Landon och Jamie börjar en relation där Landon ägnar det mesta av sin tid till henne. Han upptäcker att hon har en önskelista, och syftar till att göra alla hennes ambitioner går i uppfyllelse, som att ta henne till en statlig gräns så att hon kan stå på vardera sidan av linjen och därmed vara på två ställen samtidigt.

 I den sista sträckan av filmen, erkänner Jamie till Landon att hon drabbas av leukemi och har slutat att svara på behandlingar. Landon blir upprörd i början, och Jamie berättar anledningen till att hon inte tala om för honom att hon går vidare med sitt liv och med den tid hon hade kvar men, sedan Landon hände och hon blev kär i honom.

3. A cinderella story

När den unga flickan Sams pappa dör tas hans café över av Sams styvmamma Fiona som tvingar henne att jobba där, då får hon också öknamnet "Caféflickan" i skolan. Samtidigt chattar Sam oavbrutet med en kille från hennes skola, med hemligt namn. På höstbalen stämmer de träff och allt i Sams värld förändras när killen med den hemliga mejladressen visar sig vara skolans populäraste kille Austin Ames. Finns det någon chans för Sam att bli ihop med honom, hon är ju bara en nörd som jobbar på café? Austins före detta flickvän Shelby gör också allt för att livet ska bli botten för Sam.

Dessa är mina tre favoriter just nu. Helt underbara!

Alexandra

Önskerubrik 4 - 5 saker ni inte vet om mig!

Känns som om jag gjort miljoner sånna här genom alla mina dagar (där lät det som om jag var typ 87 åt gammal haha xD) Så jag har riktigt svårt att komma på några, men nu när denna rubriken är önskad så får jag lägga lite extra sting på den och verkligen ge ut riktigt roliga grejer om mig som ni inte vet!
 
1. Jag har prestationsångest. otrolig sådan. Första gången jag INTE kännde mig illa till mods efter en prestation var efter jag provridit Priffe, Jag vet inte varför, men det känndes nått så otroligt bra, och jag kännde att det skulle kunna bli så jäkla bra! och efter ett halvår med massa jobbigheter, då blev det ju riktigt bra!! :D
 
2. Jag oroar mig lätt för saker.  
 
3. Jag kan få ett väldans temperament!
 
4. Jag sover alltid med en vattenflaska på nattusbordet, ifall jag vaknar och är törstig, jag kan inte sova med öppet fönster, känner mig jätte otrygg då, och sen så har jag jättesvårt att somna om jag inte hör mitt akvarium bubbla, jag älskar det ljudet. mina kompisar som sover över hatar det dock haha! 
 
5.Mitt tålamod är x10000, enda gången mitt tålamod tar slut på mindre en en sekund är när jag är hungrig. Annars kan jag vänta ut saker i evigheter, vilket är bra med unga hästar
 
 
 
Emelie
 
 
 

Del 2

en dag av 365

Priffe ska trimmas i paddocken nu på morgonen kanske att jag går bort till manegen, jag har inte riktigt bestämt mig än. Annars har jag ingen anning om vad jag ska göra idag. Som vanligt spenderar jag nog hela dagen i stallet. Vad gör hästtjejer på fredagskvällar? jo vi är i stallet haha!
 
Igår red jag ut på en lite taggad ponny. jag vet inte hur mycket han skuttade runt och tyckte allt var jättekul! ni skulle sett hela serien av bocksprång upp för en galoppbacke. Jag som bara sitter och skrattar borde egentligen säga till honom, men det är så kul att han besitter på så mycket energi och glädje, har inte mage ett ryta på honom då haha! xD
 
 
 
Emelie

Bästa sättet att börja dagen med:PW

Godmorgon!
 
Jag hade klockan på sju och gick ut och tog mig en powerwalk. Det är det bästa sättet att starta dagen på. Var ute i ungefär 40 min. Planen för idag är att jag ska göra mig iordning för att åka till stan och shopppa med min bror och mamma. Sedan ska jag åka till stallet för att fixa Winnie. Sedan ska jag, Annna, Emelie och Annie(En grym fotograf) rida bort til göteborgs horse park för att hoppa pay and jumpen. Fast det är bara jag och Anna som ska hoppa. Sedan när vi kommer tillbaka så har jag kvällsfodring, så kommer inte vara hemma förrens sent ikväll. Men jag älskar att ha massa att göra, till en viss gräns.
 
Bild från när jag var på ghsk förra gången.
 
Alexandra

Dagens ridtur!

 
 
Priffe var en mycket glad häst under dagens ridtur haha!
 
Emelie

Önskerubrik 3 - framtidsplaner!

Jag vet att jag redan gjort ett inlägg om mina framtidplaner, Jag vill gå klart gymnasiet, få grymma betyg, blogga som bara den, sen efter gymnasiet ha ett jobb vid sidan av ett projek, som antingen går käpprätt åt helvete eller som går precis som planerat, Jag och min syster har redan börjat med detta. Det är såklart att som jag skrivit förut, att utbilda unga hästar och ponnys åt folk, eller till försäljning men även köpa in eller ta hem lite mer eller mindre problemhästar för att ge dem en mer rättvis nystart, att kunna sälja en häst som haft det svårt till, ett hem med mycket kärlek är nått utav den bästa känslan som finns, självklart tänker jag på Bobby lite grann här. från att ha svultit på en cirkus till att nu vara på ett långvarit hem hos en westernryttare som heter johan! det känns jättebra! Jag vill alltså även efter gymnasiet gå lite unghäst utbildningar, jobba på lite stall här och var, för att sedan kunna starta ett eget tillridningstall tillsammans med Anna som går runt! 
Jag vill jobba med hästar, och jag vill ha hästar i mitt liv så länga jag lever, mina föräldrar har sagt sedan jag först ville hålla på med hästar, att "om några år är du interesserad av nått annat" Ack så fel dom hade, jag kommer aldrig sluta hålla på med hästar, även om jag skulle hamna i rullstol skulle jag kommit på ett sätt att få hålla på med hästar, punkt slut! Jag kommer en dag stå på min gård och vara stolt över mig själv för att jag hållit så hårt i min dröm! att få hålla på med hästar, antingen på hobbynivå, som mitt jobb, eller som elitryttare who knows? på en liten gård eller stor gård, med att föda upp unga hästar eller som den ursprungliga planen och den jag tänker sträva efter,  ett tillridning och utbildningsstall! När jag tittar på hästar till salu skriver jag alltid in unghästar, eller som sökord, problemponny, Jag vill ge dessa ponnyer och hästar en annan chans. sedan kunna sälja dom till vad dom ämnar sig bäst till, som rid/tävlingshäst eller som hobbyponny kanske! 
 
Just nu vill jag lägga hur mycket tid och pengar som helst för att bli bättre och bättre, jag vill utvecklas mer och verkligen bli riktigt riktigt duktig med hästar, jag kan mycket nu, men jag kan alltid bli bättre och jag tänker sträva efter att få den där perfekta sittsen, perfekta ridningen och den perfekta kunskapen. Jag vill utvecklas och bli bäst!
 
Allam dessa planer har jag tillsamman mednh                      
 
 
 
 
Jag längtar så efter att få kicka igång tävlings säsonger med Priffe, och kommande storhästar ungponnyer, men även att få hjälpa andra ryttare med deras hästar, eller hjälpa hästar som hafte det tufft, kanske även hjälpa hästar med deras ryttare också! sånna fall finns ju haha! :D
 
Emelie
 
 
 

Tuppen är uppe med mig!

 
Jag är så trött, på uttrycket "uppe med tuppen" så jag bytte ut orden lite hoppsan!
 
Jag har hur som helst utsläpp i stallet nu, när jag ändå är däruppe passar jag på att fixa alla grejer, och när Priffe ätit upp sin frukost, vilket brukar ta evigheter och år för honom, så tar jag med honom en sväng ut! Hoppas det regnar! (ni läste rätt) Jag älskar regn, det är mysigt och man får 100000x mer grejer gjort när det regnar + i kanten är att det är det roligaste vädret att rida ut i! massa regnkläder, och man vet att hästen blir blöt oavsett och då kan man passa på att galoppera genom massa vatten, bara för att det är kul haha! xD
 
Det blir så fint ute dessutom om det regnar och sen blir det sol. vattenpölar, inte dammiga paddocker, knoppar på träden slår ut! Efter regn kommer solsken!
 
Men nu vill hästarna ha mat så vi hörs under dagen!
 
 
Igår var jag dessutom på naturnära (foderhandlare här) och rådfråga om nått foder med mer fett i, för om ni ser på bilderna ser han rätt insjunken ut vid höftbenen och längst med buken/ryggen, Så jag fick med mig lusern med extra olja i, det hette nått annat men det kommer jag inte ihåg just nu. Så nu får Priffe istället Hippo Alfa grow (mer protein) ,, lusern som han får fett ifrån och så får han vitaminer, efterssom jag inte har ett komplett foder nu. får se om han lägger på sig massa nu! 
 
Emelie

Hard rock café

Nu ska jag göra i ordning mig för att fira en i klassen som blir 16 idag. Vi ska äta och hade det trevligt på hard rock café ikväll. Så kom precis ut ur duschen och nu ska jag sminka mig. Imorgon är vi lediga! :)

Vi hörs sedan!
Kram Alexandra

Del 1 frågestunden!

Önskeinlägg 2 - Vad som gör mig ledsen

Jag kör på lite kontrast mot igår och skriver om vad som gör mig ledsen, och det är helt klart utan tvekan när hästen skadar sig och när vänner sviker!
 
För att inte tala om vilken jobbig period jag hade med Priffe det första halvåret, med mugg, sårskada, sträckning 1, sträckning nr 2,  kolik, ögoninflammation och hovböld mm. Från att nästan aldrig ha haft en skadad häst till att få allt på ett och samma halvår och att i samma svepa få reda på att Bobby skulle säljas, det var en riktigt tuff period, även fast Priffes oturskador inte var några skador han kan få men av i framtiden så var det otroligt jobbigt! Jag la det mesta på mig själv och trodde det var mitt fel, Jag är en otroligt känslig person när det gäller nått som ligger varmt om hjärtat, det känndes som det var mitt fel, och när han sträckte sig riktigt illa i bakbenet, så han inte ville röra på det, och folk i stallet började prata om att dom trodde det var patella, då bröt jag ihop totallt, jag la mig bokstavligen talat och grät på marken. Det var som tur va bara (bara och bara) en sträckning när det kollades upp. och sen när han fick kolik och jag gick med honom i paddocken och han bara FÖLL ihop,det känndes som om jag puttade upp honom själv samtidigt som jag skrek att han skulle resa sig, tillslut kom vetrinären efter att han fallit ihop ytterligare 3 gånger! det var sjukt läskigt! när allt var lugnt fram tills nyår och jag tänkte att 2013 skulle bli mitt och Priffes år, då kom sträckning nr 2, 5 dagar efter nyår eller nått, då visste jag inte vart jag skulle ta vägen! Det som var jobbigast var att nya grejer dök upp gång på gång, jag minns att jag alltid höll räkningen från dagen han var bra tills dagen då nått nytt skulle dyka upp rekordet var en vecka. tills julen när Priffe var frisk ett bra tag, och jag låg hemma och var magsjuk, det var lite så jag och Priffe rullade, var han sjuk var jag frisk och tvärtom... men peppar peppar nu har han varit ren och suuper fräsh ända fram till nu och jag är lyckligare än någonsin, och jag ångrar mig inte en sekund att jag valde min guldponny!
 
Sen vänner som sviker en när man behöver dom som mest, var precis det som hände under priffes oturshalvår, Personer som jag hållt så nära mig, som egentligen borde stöttat mig genom allt som hände med Priffe även om det inte var så allvarliga skador förutom koliken, strödde bara salt i såren, de undrade vilken ponny jag hade köpt egentligen, och sa att han var rent ut sagt dum i huvudet, (Priffe stog väldigt mycket så han hade mycket energi) De ville och uppmanade mig att sälja Priffe och ta Bobby istället, för att de hellre ville ha kvar honom än Priffe i stallet, Varje dag fick jag höra en massa skit om Priffe. Jag tog självklart åt mig, jag hade ju hittat min drömponny, varför såg ingen annan det?
 Mina betyg sjönk nått så otroligt mycket i skolan, jag var trött och fick problem med att äta. som jag sa - jag är otroligt känslig och tonårig av mig (haha), så jag tog otroligt HÅRT med allt detta! Idag har varenda en av de personerna som strödde salt över öppna sår bett om ursäkt, de har berömt mig för vilket jobb och för vilken fin ponny Priffe är nu, och det glädjer mig nått så otroligt mycket, och personerna som är så mycket äldre än mig, som sjönk nått så otroligt mycket i mina ögon, är nu dem som hjälper mig mest nu, och stöttar istället! Det gör mig glad! Nu är jag nog än av världens mest välmående tonåring, som självklart har mina dagar haha men det tillhör med att vara tjej och tonåring right? :D
 
Med denna långa text vill jag med andra ord förklara vad som gör mig ledsen. Jag hade bestämt att aldrig skriva detta på bloggen, men jag måste säga att det känns otroligt skönt att fått sitta här och skriva av sig allt detta! Det lixom lättar upp lite oavsett om det var ett bra tag sedan nu, och jag trivs verkligen med personerna uppe i stallet nu, det är som det ska vara att ha häst, riktigt jävla roligt, Jag tycker det är kul att gå upp till stallet, för ett halvår sedan tog det emot att gå upp dit, jag hoppades alltid på att ingen skulle vara där, för jag ville inget höra.
 
Denna bilden togs några timmar innan Priffe ramlade på berget han står på här, och fick ett djupt sticksår in i kotan, antagligen av en liten pinne.
 
Priffe när han hade kolik, där vart jag lite bättre till mods, när jag visste att det var lugnt med honom, och att han hade fått krampnedsättande, så jag visste att han inte hade ont, det var den värsta men mysigaste natt någonsin, att få sova i hans box var skitmysigt haha!
 
Hans små rakade rutor som han hade lite här och var, på halsen för att kunna ta sprutor och dropp,  två på bakbenen för att lättare kunna rengöra två sår, och ett på kotan på frambenet, för sårskadan han hade.
 Jag var sjuk och Priffe frisk, Anna hade precis tömkört honom, Anna gick hem med honom så jag kunnde hälsa på honom. (vi bor grannar med stallet dår vi står, lyxigt va?)
Priffe på ale djurklinik
 
Gud vilket klagoinlägg detta blev, brukar gärna inte skriva sånna här deepshit, men ärligt, det känns ganska bra att fått skriva av sig! :D Jag hade ju kunnat skriva en lång tacklista till mina vänner som jag har för att dom var grymma och hjälpte mig under tiden, men ni vet vilka ni är!
 
Emelie
 

Sista rycket nu!

 
jag har en och en halv vecka på mig att plugga på och göra klart allt detta! shit! Men nu kör jag haha!
 
Emelie

Hemma!

Har nu kommit hem från stallet/anna och Emelie. Hade en jätte mysig stund med dem. Satt och tjöta länge och hade hur roligt som helst.
Nu sitter jag på våran altan och lyssnar på musik medan min bror grillar. Helt underbart! Just nu njuter jag av mitt liv så sjukt mycket!

Kram Alexandra

Galet vilken väder!

Fy vilket underbart väder vi har! Sjukt varmt. Klarade inte av att ha skinjackan på mig så var tvungen att ta av den, och det hjälper inte om luftkondinerigen är sönder på bussen, så man dör utav värme slag. Men det är underbart med värme!
Nu när jag kommer till stallet så ska jag fixa allt till Winnie. Han vilar idag. Sedan ska jag och Emelie svara på frågorna. Vi hörs senare!
Kram Alexandra

Underbart!

 
Det ända som saknas är att poolen ska vara uppvärmd! Värmen i luften är ju redan fixat!
 
Jag älskar verkligen den här årstiden! :D
 
Emelie

sommar!!

 
Sitter just nu och äter samtiditg som jag bloggar och gör skisser till ny header hit till bloggen! multitasking check!
 
Anna och min kompis Erika har varit här ett tag, de har haft lång rast Passade då på att sola en hel del! haha tagga att bli brun även fast jag har sveriges sämsta pigment men whatever! haha :D
 
Det där med att jag skulle städa mitt rum gick inte alls bra, det ser bara värre ut än vad det gjorde, så jag gav upp... haha! Tog fram kameran och fotade lite sommriga bilder istället! Det var mycket roligare!
Jag har ingen feber längre så jag har jättemycket energi!
 
 
 
 
Emelie
 

Önskeinlägg - vad som gör mig glad!

Det finns så otroligt mycket som gör mig glad, det kan vara allt från att titta på en bild, till en otroligt bra träning!
Om man tänker i häsväg nu när detta ändå är en hästblogg så är det verkligen ett grymt ridpass som gör mig gladast eller när t.e.x Priffe kommer springandes mot mig eller efter mig i hagen, den känslan är så härlig. När man känner att med sitt kroppspråk kunna signalera till Priffe att han ska komma o.s.v och han fattar det, då känns det som att man kan snacka med ponnyn haha! xD
 
 
 
Många i min omgivning märker verkligen när ett ridpass eller träning har gått bra för mig och Priffe, för jag bli nästan hyper och kan prata oavbrutet om precis allt, Det kan Alexandra intyga. Men vem blir inte glad när det känns som om allt sitter? Ibland kommer jag på mig själv med ett stort leende på läpparna efter ett bra ridpass eller ett sånt ridpass som bara börjar i katastrof, men man känner att man löser det snyggt med hästen, då får jag ofta frågan av personer i stallet, "har det gått bra idag eller?" Just för att jag gått och dratt på smilebanden haha!
 
Sen är ju det en självklarhet att man blir glad när man märker vilka otroligt grymma bloggläsare vi har på denna bloggen, Inte en enda elak kommentar så långt ögat kan se, bara massa posetiv stämmning och peppande kommentarer! Man får tacka och buga för det för det uppskattas verkligen!
 
 
knasar mig med bästa beckis efter ett grymt ridpass!
 
Sen är glada människor ALLTID en källa till glädje, klarar inte av energitjuvar längre haha! :D
 
Emelie
 

Home!

 
Jag är hemma idag igen, inte riktigt bra än, och imorgon ska jag iväg och spela volleyboll egentligen, med skolan, men det kan jag inte vara med på, vilket är jättejobbigt! Jag älskar ju det!
 
Idag tänkte jag få ordning på mitt rum, det behövs verkligen! Jag började igår litegrann men fortfarande en massa kvar haha
 
Idag ska jag upp till stallet är planen dessutom + bort till Alexandra för att svara på frågestunden tillsammans, så förhoppningsvis kommer svaren upp idag eller imorgon!
 
Uppdatering kommer under dagen!
seeya!
 
 
Emelie

4 saftiga inlägg väntas komma upp varje dag under fyra dagar från och med idag, alla vid 11.00, Det är inlägg om önskerubriker. I 3 av dom släpper jag verkligen tyglarna lösa och skriver ärligt, ett inlägg är det härligaste jag gjort, det är lite med deepshit, men som verkligen var skönt att skriva av sig. önskerubrikerna är
vad som gör mig glad
vad som gör mig ledsen
mina framtidsplaner
5 saker ni inte vet om mig.
det är dom jag skrivit nu och lagt på tidsinställt nu i fyra dagar, hope u like it!
 
Fortsätt komma på grymma grejjer ni vill jag ska skriva, det var kul och jag tror ní kommer tycka det är bra läsning! , blir det fler kommer jag nog dock lägga upp ett inlägg i veckan! Kom med fler ideer! :D
 
 
 
 
Detta är nog min mest charmiga bild jag har på Priffe. Ni som träffat honom, förstår nog vad jag menar, han är den mest nyfikna, sociala och påträngande ponnyn som finns! haha :D ♥
 
Emelie
 

Pay and jump!

Igår kväll så tittade jag på lite tävlingar framöver. Och så såg jag att Göteborgs häst sportklubb ska ha en pay and jump nu på fredag så anmälde mig till den. Så då hoppar vi 100 cm och LA höjd 110 cm. Ville gärna komma ut och hoppa LA höjd innan lagtävlingen, men skulle inte ha kunnat eftersom pappa är bort rest och Viktoria känner sig inte helt hundra på att köra släpet än. Men nu kan jag rida dit som uppvärmning. Det blir perfekt! Tar ungefär 20/30 min att rida dit. Så på fredag kväll kommer jag befinna mig på Gbg horse park som stället heter.

Kram Alexandra

Mys!

Har precis kommit in från en mysig promenad med mamma. Vi tog en promenad på 40 min. Kände att jag var tvungen att komma ut efter en intensiv timme med matte räknade. Nu sitter jag och pratar med Emelie, vi smider lite planer för bloggen! Det kommer bli grymt!
Vad tycker NI vi kan göra bättre bloggen? :)

Kram Alexandra

Bild på mina underbara tvillingar!

Ni bestämmer rubriken!

 
Jag känner mig verkligen riktigt bloggsugen nu för första gången! haha Jag kommer lätt på olika inlägg, och jag försöker verkligen ta mig tid till bloggen, jag har börjat ta med mig kameran upp till stallet, egentligen till dom flesta ställena jag är på, just för att kunna bjuda er på nya bilder! min data har jag fixat, så den är inte lika konstig längre, Jag dammsög fläkten, rensade upp bland filerna + att jag lät virusprogrammet kolla igenom datan!
 
Men för att kunna bjuda er på mera uppdatering, så får ni allt hjälpa mig lite! Ni får kommentera lite olika rubriker jag ska skriva om + att jag ska kolla tillbaka lite bland kommentarerna för att fullfölja andra önskerubriker jag har fått som jag aldrig gjorde! Låter det bra? :D Så kom igen och skriv vad just NI vill läsa om nu närni har chansen igen! :D
 
 
Jag blev lite förvånad över mina otroliga kunskaper med fantastiska Paint! *host*
 
Emelie
 

Anmälda till våran debut i LA!

Som rubriken säger, vi är nu anmälda till våran först LA. Detta är sista omgången av DIV 1. Det är på Ale-jennylund den 26 maj. Fyller även år då. Blir 16 år. Så om 20 dagar startar vi våran första LA. Ska verkligen bli hur roligt som helst. Det är även den tävlingen som är närmast planerade, för den klubb tävlingen vi skulle ha på lördag är inställd... Kanske åker ut på någon Pay and jump innan men får se.
Winnie och Evelina ska tävla dressyr den 19 maj i munkedal. Dagen efter jag har haft Winnie i ett år.
Kram Alexandra

Sjukling, tandläkarbesök och veckan

 
Jag har varit hemma hela dagen, och jag kommer vara hemma imorgon med, så jag har det ganska chill. Anna hjälper mig med Priffe, och idag fick han även sina tänder kollade! Han har en vargtand som ska dras till sommaren, för den var så liiten och veterinären/tandläkaren hade inte dom verktygen med sig. Annars var tandstatusen bra, lite raspning bara så vart det klart ;) Men han måste vila i 3 dagar från att ha bett i munnen såklart, så jag kommer promenera med honom imorgon (jag har nämligen bestämt mig för att vara frisk då haha) nej men jag måste verkligen upp till min häst, saknar han ju, och så ska jag promenera med honom på onsdag, tömköra på torsdag, och på fredag hittar jag på nått annat. Jag hade först lagt upp ett annat veckoschema för honom, men efterssom tänderna kollades idag fick jag ändra det totalt! :D
 
 
Emelie
 

Min kalender!

 
Ni vet jag köpte en kalender som man kunde designa själv? Jag har fixat den nu! Såå fin och personlig. dom första "sidorna" är som plastfickor, där i har jag lagt bilder som betyder mycket, likaså dem på bilderna! :D
 
 
Emelie

I'm back!

Nu är jag tillbaka! Jag har haft otroligt mycket i skolan, och har i tre veckor framöver. Ni får förstå om jag inte uppdaterar varje dag.
Gårdagen var helt underbar! Tyvärr så fick jag bara film på förklassen.. Men han hoppade ännu bättre på lagklassen. Nääs laget jag var med i kom trea precis utanför placering. Det var inte riktigt Nääs dag. Men det var min dag! Vi vann med nästan två sekunder snabbare än tvåan i båda klasserna. Och det är många duktiga ryttare med. Ne jag ångrade mig, det är sjukt duktiga ryttare med. Alla rider så kontrollerat och fint! En stor applåd till er!
Winnie var så otroligt snygg i kyro settet. Med pannbandet!

Kram Alexandra

Skolavslutningen = ohästigt inlägg!

 
Tack mamma! hehe! Skorna är ju så jag! **SPARKLING**
Nu ska jag bara hitta en klänning till avslutningsfesten på kvällen också! :D
Klänningen och skorna finns på Nelly.com
 
Emelie

LB förklass! Lilla Edet! Vinst! 5/5

Ni får lägga huvudet på sne för att se! Hahah! Kändes hur bra som helst!

Grymmaste ponnyn!

Nya stövlar!?

Mina ridstövlar börjar bli lite försmå i foten och dom är för korta för mig sorgligt nog, så jag har börjat kolla på lite nya dojjor. Dock kommer jag nog inte införskaffa mig ett par nya förens till sommaren, för jag kan ha dom nu bara att dom är förkorta, foten funkar ett tag till haha! sen behöver jag spara ihop lite pengar först dessutom! Dom jag har nu är dem som är på bild längst ner till vänster. Dom gillar jag jättemycket. De Niro och Pioneerna är jättefräcka, dom blir det nog inte haha, tycker bara dom är urläckra! men jag vill hellre ha mer en "ridstövel'
Sen har jag tänkt lite om man inte skulle skaffa sig ett par chaps? sånna är ju hur sköna som helst!
 
Vilka skulle ni välja??
 
 
 
Helst hade man ju egentligen velat ha alla men då hade jag fåt spara väldigt länge haha!
Emelie
 

Noolia´s Pride

 
Fina killen!

Skillnaden : augusti 2012- maj 2013

 
 Detta var första gången jag red Priffe! Jag hade nog redan bestämt mig för honom där dessutom hehe! Men det känndes så himla bra helt enkelt, med honom och med familjen Asplund! :D Kunnde inte blivit bättre, Det ända som kunnde bli bättre var min ridning och Priffes utveckling, efter några månaders uppehåll fram och tillbaka från och med femta dagen jag hade honom pga småskador tills i slutet av januari har det nu bara gått UPPÅT! Det känns grymt och ni kan ju se lite hur det blivit i videon nedan! Den har dom flesta redan sätt för ett tag sedan men det är så vi jobbar nu, Och med hjälp av mina tränare kan det nu bara bli bättre! Jag ska dessutom börja hoppa med honom på söndagar också, eller typ varannan söndag tror jag det blir! Jädrar vad taggad jag är med den här ponnyn! Han har verkligen vilja, han är otrooligt lättlärd och sen har han självförtroende!
 
Emelie

Sjuk

Det bli ingen tävling för mig idag, elller tävlingsgroomer. Jag ligger med 39 graders feber..  så Alex och Anna får klara sig utan mig.
/ Emelie
 

helt slut i huvudet!

 
Jag har varit igång sen 7 i morse tror jag, Jag har hunnit beta av en massa inlämningsuppgifter typ 3 stycken! sista rycket nu innan betygen sätts liksom! Fixat min egna häst, hjälpt Anna med Debbie, städat mitt rum och hjälpt mamma med tvättstugan, knoppat Winnie och sist men inte minst, fixat lite tidsinställda inlägg tills imorgon! Mycket dator och en hel del tänkande har gjort mig som spaghetti i huvudet! haha
 
Nu ska jag i alla fall in och äta, tror ni jag har hunnit med det idag eller? två mackor sedan kl 8.. Inte bra alls!
 
Emelie
 

Debbie fix! :D

Emelie

det var kallt!



Linnea och jag i havet igår Jao... årets första dopp är avklarat haha!!

Emelie

Hej hej!

 
Fullt upp med inlämningar till skolan och tävlingsfix hjälpare till Anna haha! Ska även bort för att hjälpa Alex knoppa Winnie ikväll! Han blir så fin i sina små "ärtknoppar" (Han har liten man) haha Söten!
 
Igår kväll var jag vid Kippholmen och hade det mysigt med några kompisar!, men nu sitter jag här med en väldans förkylning, För jag skulle tvunget bada! Det är jag och min knäppis kompis som gör sånt! Det var lixom bara vi som vill bada? undra varför höhö? Föresten ni som inte vet vad Kippholmen, så är det ett badställe haha! Hur som helst hade jag kul!
 
Jag sitter nu vid min pappas dator och bloggar och kommer få göra det ett tag, för nu har jag varken en telefon, eller en speciellt fungerande dator.... Jag ä lite utav en teknik marodör, inget jag är speciellt glad för! Jag är bara så himla klantig. men hur som helst har jag inte mycket bilder här efterssom det är pappas data, så ni kommer få en hel del bilder i repris ett tag! hehe :D
 
Emelie
 

Ses senare!

Jag kommer ta en liten mini paus fram till någon dag i helgen. Vi hörs!

Kram Alexandra

Godmorgon!

 
Idag är det ingen vanlig skoldag som väntar, utan jag ska till Skatås motionscenter här i Göteborg för att orientera, det är skitkul. Men jag hoppas på att inte komma bort typ....jag har ju iallafall en karta haha!
Jag har nu iallafall suttit med reseplaneraren på västtrafiks hemsida (tacka gudarna för den) kollat vart det ligger o.s.v.
 
*gääsp*
så morgontrött är jag! Jag vill bara gosa ner mig i täcket och sova i sådär en timma till, enda gångerna jag inte är särskillt morgontrött det är på helgerna, för då vet man att inte skolan väntar höhöhö ganska vanligt eller?
 
nej nu måste jag skynda mig!
 
 
Emelie

Träning!

Vilken träning! helt otroligt välbehövlig, Vet precis HUR jag ska jobba honom nu istället för att bara jobba honom, om ni fattar? Priffe har höga bakben, och jag måste verkligen få honom på bakbenen, genom högre form, Han jobbar tydligen bäst i den högre formen, (då menar jag inte höghög form, ni kommer se på filmerna senare vad jag menar hehe) han får mycket bättre rygginverkan då, istället för den låga formen jag ofta har honom i galloppen, då studsar bara hans bakben lixom! Jag vet inte om ni fattar ett skit vad jag menar, men huvudsaken är att jag fattar!  Christian förklarade BRA mycket bättre för att få mig att förstå, jag förklara kanske inte lika bra haha!  Det gick iallafall bra och jag är jättenöjd!
 
 
 
 
 
 
Emelie
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0