Film tips!

Igår hade jag inte mycket för mig så kollade på tre filmer tror jag det var. Så om ni vill ha tips på romantiska filmer tycker jag ni ska se:
 
1. Safe haven

Katie flyr till den lilla staden Southport för att fly en mörk hemlighet som ligger i hennes förflutna. Hon blir vän med sin granne, Jo och möter stilig, Alex Wheatley chef för en lokal närbutik, och hans barn, Lexie och Josh. Alex hustru hade dött i cancer några år tidigare.

Katie och Alex börjar en romantisk relation. Lexie accepterar omedelbart Katie, medan Josh är initialt resistent, tro Katie att vara sin mors ersättare, men så småningom accepterar henne också. Samtidigt, Kevin, en Boston polis, söker för Katie med sin auktoritet som polis, och smider rapporterar att hon är en efterlyst mördare. Alex ser hennes bild på polisstationen, konfronterar Alex Katie och lovar att skydda henne oavsett vad. Underbar film!

2. A walk to remember

När ett spratt på fellow gymnasieelev Clay Gephardt går fel, populärt men upproriska Landon Carter hotas med utvisning. Hans straff är obligatoriskt deltagande i olika aktiviteter efter skolan, såsom drama klubben, där han tvingas att interagera med lugn, snäll och bokliga Jamie Sullivan en tjej som han har känt i många år, men till vilka han har sällan någonsin talat. Deras olika sociala status lämna dem ifrån varandra, trots deras nära fysisk närhet.

När Landon har svårt att lära sig sina repliker frågar han Jamie om hjälp. De börjar träna tillsammans hemma hos henne efter skolan. Landon använder Jamie för hennes hjälp med pjäsen, och behandlar henne kallt när hans andra vänner är runt. Men eftersom han tillbringar mer och mer tid med henne, är han förvånad över att hon är långt från den person han trodde att hon var, och börjar att ifrågasätta vem han verkligen vill imponera.

Under uppspelning, förvånar Jamie Landon och hela publiken med sin skönhet och röst, och Landon kysser henne på scenen. Efteråt försöker han att komma närmare henne, men hon upprepade gånger avvisar honom. Snart därefter,så förnedrar Landons vänner Jamie offentligt genom att förändra ett fotografi av henne och placera huvudet på kroppen av en lättklädd kvinna. Landon konfronterar ilsket hans tidigare vän, stansning honom och offentligt med Jamie. Efteråt, Landon och Jamie börjar en relation där Landon ägnar det mesta av sin tid till henne. Han upptäcker att hon har en önskelista, och syftar till att göra alla hennes ambitioner går i uppfyllelse, som att ta henne till en statlig gräns så att hon kan stå på vardera sidan av linjen och därmed vara på två ställen samtidigt.

 I den sista sträckan av filmen, erkänner Jamie till Landon att hon drabbas av leukemi och har slutat att svara på behandlingar. Landon blir upprörd i början, och Jamie berättar anledningen till att hon inte tala om för honom att hon går vidare med sitt liv och med den tid hon hade kvar men, sedan Landon hände och hon blev kär i honom.

3. A cinderella story

När den unga flickan Sams pappa dör tas hans café över av Sams styvmamma Fiona som tvingar henne att jobba där, då får hon också öknamnet "Caféflickan" i skolan. Samtidigt chattar Sam oavbrutet med en kille från hennes skola, med hemligt namn. På höstbalen stämmer de träff och allt i Sams värld förändras när killen med den hemliga mejladressen visar sig vara skolans populäraste kille Austin Ames. Finns det någon chans för Sam att bli ihop med honom, hon är ju bara en nörd som jobbar på café? Austins före detta flickvän Shelby gör också allt för att livet ska bli botten för Sam.

Dessa är mina tre favoriter just nu. Helt underbara!

Alexandra



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0