Onödig fakta!


RYTTAREN:
Namn: Alexandra Gustafsson
Smeknamn: Alex, AG, Sandra osv.
Klubb: Nääs Ryttarförening
Född: 1997
Längd: ca 165 cm
Hårfärg: brunett
Tävlat som högst, hoppning: LB
Tävlat som högst, dressyr: LB:1
Hopp- eller dressyrryttare: hoppryttare


HÄSTEN:
Namn: Winnetoo
Smeknamn: Winnie, Toi-tuss, tussi-toi, bäbis, mammas pojk, älskling osv
Född: 2003
Kön: valack
Ras: import holland
Ursprung: Holland
Mankhöjd: 146 cm
Färg: skimmelskäck
Tecken: skäck fläckarna!


UTRUSTNING RYTTARE:
Hjälm: horse life
Säkerhetsväst: vet inte märke
Stövel/sko: Mountain horse, någon sko som jag inte vet märket på.
Handskar: Rockel och några andra, sedan har jag flera Mountain horse tjock vantar.
Skjorta: Någon från hööks
Kavaj: Animo
Spön: -
Sporrar: -

UTRUSTNING HÄSTEN:
Transport: -
Sadel: Zaldi och Wllington
Stigbyglar: Vet inte märket
Stigläder: vet inte
Träns: Ihopplockat
Bett: magic och ett hårt gummi
Hjälptyglar: martingal
Luva: -
Schabrak: (tävling) 3 HV Polo :)
Sadelgjordar: Vet inte
Benskydd: 3 olika svarta
Benlindor: John Whitaker och showmaster och någon mer
Ridtäcken: från Ullared
Täcken: (tävling) HV Polo, och ett från MyOne

Paddockunderlaget är SMASKENS!

Två hästar är klara för dagen! Priffe blev ett äventyr! Ramlade av honom två gånger, Han hade skött sig hur bra som helst! Lika mycket wow upplevelse som förra ridpasset, kanske mer idag, och OM jag var glad, Anna hade plockat fram lite bommar, så vi tänkte att vi kan ta lite galloppbommar. Det går bra i ena varvet, även över bommarna, Nästa varv, går bra sen sa det poff, han for iväg, bockade och hade sig.. Jag ramlar av i den VÄRSTA AV DEN VÄRSTA vattenpölen - såklart haha! fick väldigt ont, kunde inte riktigt andas riktigt heller, så Anna hämta hästen och jag kipade efter luft. Inget mer med det, pisseblöt som jag var hoppade jag upp i sadeln gjorde samma sak, och priffe densamma, jag låg och plaska i samma vattenpöl igen. ÅÅÅ nu stog jag och kokade över, jag var svinkall, och FÖRBANNAD, Anna fick hoppa upp på honom tills jag lugnat mig lite haha! sen ska jag vara helt ärlig vart jag lite skraj, Ärligt.. Mina fingrar blödde höften blödde, revbenen värkte ja gud vet vad. Efter att Anna hjälpt mig lite, hoppade jag upp igen, tog en gallopp över bommarna, BRA. travade av honom, sen fick Anna ta över, jag var tvungen att duscha ur mig all sand jag hade i håret ja ÖVERALLT, fick mig till och med en smakbit tror jag, Det knastrar gött! gick sedan upp till honom igen, snackade om allt med Anna, när vi gick hem skrattade vi mest om vad som hänt, jag har jätteont, men vafan, imorgon ska han longeras, Han kommer ha rejäl tränningsverk efter idag, men han får skylla sig själv, men jag får iallafall vara lite snäll mot honom. Sen på fredag ska jag upp i sadeln igen, Ett GRYMT pass i paddocken ska göras, sen i helgen blir det uteritter, om han skött sig på fredagen... haha!
 
Bobby gick det bra med! Kommer kanske lite filmer på det! :D
 
Nu ska jag dricka varmt och plugga, óch även fortsätta skratta med Anna om dagens äventyr, och jag lovar om han bockar så en gång till ska "mitt stubin" inte vara 3 meter långt, jag kommer säga till honom DIREKT! Bocka = INTE okej! respekt mannen!
 
´
/Emelie

Nästa "tävling"!

Nästa gång jag och Winnie åker ut är den 17 februari, då åker till gfrk. Dom har pay and jump. Det är frustrerande att jag bara kommer iväg på pay and jumper, men min pappa reser väldigt mycket så det krockar med tävlingarna tyvärr. Men får se det positiva på det hela och det är att vi får träna på att tävling och det ger färdigheter :)

Iallafall så ska vi hoppa 90 & 100 denna gång. Ska bli så himla roligt när tävlingarna kommer igång ordentligt. Jag är super taggad!!

Kram Alexandra

Work out!

Sitter och pluggar nu eller just nu bloggar jag men ändå ;)

Idag red jag ut med Berit i stallet. Marken var mjuk och solen sken. Kan det bli bättre? Det var så himla mysigt och Winnie gick med örona spetsade rakt fram hela tiden. Vi var ute i ungefär en timme, imorgon är det hoppträning. Ska bli kul! ;)

Jätte onödigt inlägg men det får ni leva med ;)

Kram Alexandra

Saknar min fina katt! ❤

Svar på en fråga!

Jag fick en fråga om hur jag lärt Bobby stegra, Och jag kan ju säga redan nu att JAG absolut INTE lärt honom att stegra, och jag skúlle aldrig få för mig att jag skulle lära några av mina hästar det!
 
Men nu är det så att Bobby är som sagt en gamal cirkushäst, Och från det kan han ett kommando för stegring, En låg stegring, där han ska väga stadigt på nästan vikta bakben. då gör han rätt,
Men sen visade det ju sig att när han kom, började han ställa sig HÖGT pga att han blev "arg" eller om han inte ville gå i en vattenpöl eller något sånt. det beteendet lärde jag bort på några månader, med hjälp av Anna (syrran, vi har alltid varit ett grymt team!) så då visste han tillslut skillnaderna med att man fick stegra på kommandot, Men INTE när "han blev arg". Trodde faktiskt aldrig att en häst kunde vara så smart att förstå sånt, med det funkade! 
 
Tycker annars bara det är idioti att lära sin häst att stegra, Hästar kan redan det naturligt, så det är dumt att "visa" för dem att då får andvända det också! Sen ska jag vara helt ärligt med att säga att det är ganska kul att ha en häst som kan det... (Dubbelmoral emelie?)
 
/ Emelie
 

Priffe kelgris!

aaaa!

jag är så sjukt trött på ALLA tekniska j#vla prylar! Lyckades krossa hela skärmen på telefonen idag.. så är det myvket stavfel i detta inlägget så är det för att jag knappt ser vad jag skriver. Jag försöker lägga upp en video här från videofy me, men det vill inte fungera som det ska! som pricken över iet så börjar min data slöa ihop totallt, Den är lika seg som sirap. USCH FÖR ICKE FUNGERANDE TEKNIK SKIT!




Kännde att jag behövde skriva av mig lite.. jag lägger upo videon imorgon istället, för Priffe är så söt! Annars SOV SÖTT<3 Jag kommer iallafall drömma madrömmar om ej fungerande telefoner och datorer haha!
/Emelie

Hjälp!

Jag kan inte bestämma mig vilken bild jag ska ha till IPhone skalet.

Har valt ut två bilder som jag gillar, vilken tycker ni?

Kram Alexandra

Min fina stjärna! ❤

yammi

Finns det bättre "håltimmamat" en makaroner, köttbullar, gurka, tomat och permasanost?? Nej det för det inte! time to äta! :-)





Emelie

Kungsbacka 27/1-13

Har sovmorgon idag så skrev det här imorse.
 
80 cm 8 fel!
 
Rundan gick så bra att jag slappnade av lite för mycket så dom två sista hindrena stannade han på. Märket att jag fick vara på honom dom två första sprången för att han skulle hoppa. Men annars tyckte jag det gick jätte bra. Mellan trean och fyran så skulle jag göra en halvhalt men det ville inte Winnie så han drog upp huvudet och ruskade på det så jag fick en smäll på näsan, men det var inget farligt. Hade glömt av det när jag hade hoppat klart hahaha.
 
90 cm Nolla!
 
Var tvungen att övertala honom till första hindret sedan flöt allt på hur bra som helst, hade kors galopp på något ställe men inget som störde oss. Är så nöjd med denna rundan, Winnie var jätte duktig. Har inte mycket mer att säga om denna rundan förutom att jag är jätte nöjd! :D
 
 
Kram Alexandra

tjoho!

håltimma på 2 timmar, jag brukar inte alls tycka om håltimma. Men idag satt det hur lägligt som helst! speciellt att det är tyskan som är inställd haha! :-)



Emelie

Orkar inte!!!

Hade skrivit klart allt om tävlingen igår men så dog datorn och allt försvann och jag är så himla lat så jag orkar inte skriva om det så hör det imorgon.

Har inte gjort något speciellt nu på kvällen. Har kollat Gossip girl och hjälp pappa med en sak.

Sedan har jag en fråga till er som har IPhone 5, jag har haft min i ungefär 3-4 månader och lås knappen är jätte konstig. Vissa gånger går den att låsa men andra får jag låta telefonen låsa sig själv och om jag lägger ner den i fickan trycker jag på massa saker som jag inte vill. Nu till frågan gör eran telefon det?

Kram Alexandra

Foto:paulasfoton.blogg.se

två hektiska veckor!

Säger förlåt redan nu! Denna veckan kommer att ha mycket låg uppdatering! har otroligt mycket plugg, + nationella prov vecka 2 st. Kommer känna mig relativt trött efter de två veckorna! Bobby åker på fredag kl ett dessutom, jag har håltimma just då så jag kommer aty gå hem, vara med när familjen hämtar honom, så jag sedan kan bryta ihop typ... haha! Priffe ska jag rida ut på hela helgen, få tänka på annat! kanske hoppa lite stockar borta vid terrängbanan! HA KUL! Jag kommer att behöva det! Hela veckan kommer jag att filma Bobby jättemycket!









/ Emelie

Svar:

Fick en fråga vart jag har köpt min förbygel det är på tre hästar som ligger i Kungälv ungefär!

Kram Alexandra

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3852746/images/2013/pic_51067174e087c30686ee014a.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3852746/images/2013/pic_510671a9e087c3064e6d1ce1.jpg" class="image">

Skola!

Ny vecka, två veckor och lov igen. Denna veckan händer inget speciellt. Det ända att se i fram imot är hoppträningen på torsdag men det ska bli skönt att ha en vecka där allt är lugnt, behöver verkligen det nu.

Idag ska jag fixa inlägget om tävlingen igår. Orkade inte göra det igår, gick och la mig kl åtta och somnade direkt och var helt död när larmet ringde.
Idag ska Winnie gå en promenad eller så rider jag honom ett lite lugnare pass får se hur jag känner mig efter skolan.

Vi hörs under dagen!
Kram Alexandra

Foto: Paulasfoton.blogg.se

Hahaha you saayyy whattt!

titta vad jag hittade :-\

En bild som Anna tog när Priffe hade kolik, här står han med dropp med B vitamin i och innan hade han fått krampnedsättande, lugnande och slang från näsan till magsäcken. Jädrar vilken fisknip han hade stackarn <3 Jag satt med honom nästan hela natten och gick ut på promenad i tio min en gång i halvtimman under natten, För jag var så rädd att han skulle få tillbaka koliken, Nu vet jag iallafall hur det är att sova tillsammans med en häst i en utebox!



/ Emelie

Wow

har precis ridit världens bästa ridpass på världens bästa ponny! Desutom hittade jag lite "knappar" för bromsen.. haha dessa har varit väl gömda. Men wow vilken känsla idag! Men för mig är det verkligen, ju sämre väder det är ju bättre blir ridpasset. och idag var det snöstorm typ haha!



han blev dessutom pisseblöt, precis som jag! älskart!! /// Emelie

Ponnyakuten!

Laddar upp inför ponnyakuten! ;)

Kram Alexandra

Nolla i 90! ❤

HOPPASHOPPASHoPpAs

tänk om... tänk om..... tänk om.... ÅÅ vad grymt det hade varit!!
 
 
Nu är jag lite hemlighetsfull av mig, Ni kommer heller inte få reda på vad jag menar med jag verkligen hoppas på att *******  säger ja till att ***** en ******! Är det någon som kan gissa på vad det ska stå? kan ju säga en ledtråd att det har med bilden att göra.+ att det är lika mång sjärnor * som det är bokstäver! Gissa på nu hahaha!
 
 
Det skulle vara så bra och så kul, så praktiskt och ASBRA!
 
Emelie

Sadeldjungel

Jag, pappa och mamma åker kanske in till svensk ridsport idag, om tiden räcker till. för att kolla på sadel till Priffe såklart. Jag får se om jag hittar någon, Jag behöver heller inte ha en jättedyr sadel än, då Priffe har tappat lite ryggmuskler och så efter all vila med småskador, Men nu när vi är på G igen, så kommer ju muskler sätttas igen, det går ju ganska fort efterssom han varit välmusklad innan, Så då kommer han förmodligen behöva ny sadel igen, så darför är det ingen mening att lägga flera tusen på en sadel och så ska han bara "växa ur den". men oavsett är jag är väldigt noga med att sadeln ska sitta PERFEKT. Vilken sadel det än är, Så så fort en sadel börjar ligga dåligt så ska den bytas ut. sån är jag...
 
Denna sitter ju så bra på honom, nåja den sitter på Bobby också.. :,) på tal om igentin, så har min häst en björnpäls, Jag får nog stå och rykta i timmar varje dag för att hjälpa honom och fälla av allt, Annars kommer han aldrig hinna blir av med all päls innan sommarn typ.... Så mycket päls har han, Hahaha så är det om man inte har täcke hela tiden på hästen...
..
 
Emelie

altså jag är nog kär, eller nått

 
e
ehm efterssom denna har samma pappa som Priffe, Betyder det då att dom är halvbröder??? ååååååååååååå men klart! Priffe har en vääääldigt snygg halvbrossa!! Det är rätt kul ändå, För att det finns ju rätt många eller väldigt många ponnys efter veronas gerswin (som är min absoluta favvohingst, och idag har jag en ponny efter honom hihihi) men iallafall, Priffe har ju då huuur många halvbröder och systrar som helst egentligen? + att han har en helbror! rätt kul att tänka på endå? wellwell nu ska jag titta vidare på snygga hingstar och avkommor hit och dit! Den näst bästa kvällsunderhållningen! / Emelie

Min lördagskväll!

Hej jag heter Emelie, Jag är 15 år och jag älskar att baka rosa muffins! typ..






Döööör vad goa dom är!!

Hejsan!

Godmorgon!
Vaknade runt tio och kollade några Gossip gril avsnitt, åt frukost och duschade och nu ska jag plugga men ville uppdatera er först.

Idag har jag insläpp och kvällsfodring. Så kommer tillbringa dagen i stallet efter allt plugg. Ska rida fixa alla saker sedan ska jag putsa allt inför morgon då vi åker till Kungsbacka och hoppar på deras banhoppsträning. Hoppar 80 & 90 igen. Förhoppningsvis bollar vi båda klasserna denna gången. ;) vi hörs under dagen :)

Kram Alexandra

Uppe med tuppen!

Nu sitter jag vid frukostbordet, fyller på tanke lite haha! Snar ska jag bege mig upp till stallet. Jag ska rida ut med en kompis. efter det drar jag och mamma till tre hästar för att lämmna tillbaka sadeln. Jag och pappa åker till svansk ridsport under veckan istället, förhoppningsvis hittar vi nån där :-D


/Emelie

Segt!

Det är jätte segt att slutat fyra på fredagar... Har även bild sitta lektionen. Inte det roligast ämnet heller. Just nu håller vi på med våran hobby och jag målar av Winnie!

Idag så ska Evelina hjälpa mig med att rida igenom Winnie ordentligt. Skönt att jag har världens bästa vänner som hjälper mig när jag behöver hjälp. ❤

Kram Alexandra

Hoppningen!

Hejsan alla söta!

Efter jag hade vart i stallet igår åkte jag hem till min syster och sov där, får sova en extra halvtimme när jag är där :)

Vi hoppade igår ju, hade galoppbommar som var på en volt och en kombination. Började med att trava över bommarna och märkte att Winnie var galet pigg. Så det blev mycket över bommarna för att få honom att vänta på mig och lyssna på mig. Fortsätter i galopp där han lyssnade utmärkt från redan första början.
Kombinationen var det först ett galopp språng i mellan två socker bitar och sedan två galopp språng till en oxer. När jag styrde upp honom första gången blev han helt hyper och ville bara springa så gjorde halt efter vi hade hoppat. Blev tvungen till att lägga flera volter innan jag ville låta honom gå på igen. Hahah han tyckte det var så kul.
Hoppade inte mycket ville bara få in bra språng inför söndag. Hoppade 95 cm som högst, var nöjd efter det. I slutet var han jätte lyhörd så var nöjd och hade fått honom dit jag ville. :)

Kram Alexandra

Foto: Paulasfoton.blogg.se

Natti




Med ett leende går jag och lägger mig efter en härlig dag! Imorron är det härliga fredag. Jag vet inte vad jag gör med hästarna imorgon, mer än att jag försöker hinna med så mycket som möjligt med dom tidigt på morgonen då jag börjar sent! :-D
// Emelie

Heeej alla glada!

Nu är jag klar med allt i stallet, Provade en sadel som vi köpte med idag, men den satt ganska dåligt. sadeln ska sitta "SMACK" . En rolig sak jag fick veta idag var att Bobby inte blir hämtad förens nästa fredag! Då har jag ungefär en vecka kvar med ponnyn som "min" lite kvalitet tid<3 Jag känner att om jag är sånhär när Bobby nu är såld, Hur f#n ska jag klara av Priffe, när det är dags för honom att göra en ny ryttara lika lycklig som mig? Puh gud vaf kräsen jag kommer att vara..... Men det är låångt tills dess, så nu ska jag bara njuta av de härliga åren vi har framför oss! <3


Emelie

Provridnings film!

Nu får ni filmen från provridningen av Winnie, jag tycker verkligen att man ser hur mycket vi har utvecklats :)
 
 
Kram Alexandra

3 hästar

Nu ska jag och pappa snart iväg och kolla lite sadlar till Priffe! så ikväll blir det sadelprovning haha! efter det ska jag rida Bobby. och EFTER det ska jag hem och mysa!



Emelie

Önskerubrik! Betydelsefulla bilder och texter till varför!

Denna har jag valt för att det här ridpasset var då nästan allt lostnade i dressyren för oss. Fick även många fina bilder på oss.
 
Detta var dagen efter Winnie hade kommit till oss. En av dom första första bilderna på oss tillsammans. Jag tycker den visar hur lycklig jag är.
 
Detta var våran första riktiga tävling. Behöver jag säga mer. ;)
Denna bilden säger mycket om våran utveckling tycker jag!
 
Utöver dessa bilder har jag bilder som jag älskar men dessa är det något jag kan säga om :)
Kram Alexandra

Godmorgon 24/1-2013!

Sitter och äter frukost nu, mums!

Idag är planen att först åker jag till skolan sedan åker jag till stallet fixar Winnie och Costas saker efter det ska jag titta på hoppträningen som är för Emma Emanuelsson. När träningen är slut hade jag tänkt att rida lite markarbete/hoppa. Har inte bestämt vad för övningar jag ska göra, men det kommer jag säkert på under dagen.

Jag har fixat två inställda tills idag för er :)

Kram Alexandra

Anna och Debbie hoppar 1.10

Min syster Anna och hennes duktiga ponny Debbie

Jag och Debbie travar

Jag, emelie rider på min syster Annas ponny Debbie! Riktigt kul! Väääldigt länge sen jag red henne :)

Göteborg horses show!

Biljetter bokade till söndagen, vilken/vilka dagar ska ni gå? :)
Ska kanske någon gång i veckan också men vi får se när det närmar sig :)

Kram Alexandra

Önskerubrik: Mina mål inom ridsporten!

Önskerubrik av Caroline
 
Mina mål inom ridsporten
 
Jag har som nästan många andra som mål att bli en så duktig ryttare som möjligt, tävla de lite högre klasserna o.s.v o.s.v. Men sen har jag en dröm tillsammans med min syster, Eller ingen dröm, ett mål och en framtid inom hästsporten. Ett tillridningstall med unghästutbildning! Att ta hem och/eller köpa hästar som fått en liten tuff start i livet. Att ge hästarna "en ny mer rättvis start i livet" för att sedan sälja dem till vad de ämnar sig bäst för - Tävlingsponny/häst eller familje ponny/häst. Som Bobby, han svalt på en cirkus fick aldrig komma ut i hage, var outbildad o.s.v Nu har han varit här i 1.5 år ungefär och är idag en helt undebar och till en viss del utbildad i både dressyr och hoppning, och om 2 dagar åker han till en familj där han förhoppningvis kommer att få leva livet ut, och ha det riktigt GÖTT, det förtjänar han!
Sånt vill jag hålla på med i framtiden samtidigt som man tar hem folks ungästar och rider in dem eller utbildar vidare hästarna åt dem, och även ta hem problemhästar. Det är min och min systers framtid!
 
 
 
Emelie
 
 
 

Instagram!

Glöm inte att följa mig på instagram!

Alexandragustafssonn :)

Skooola!!!!!

dags för lunch snart! Det ska bli smaskens, magen börjar kurra! Efter skolan ska jag och pappa antagligen till tre hästar för att ta hem lite sadlar för att prova på Priffe, Efterssom Bobby ska få med hans sadel, jag har ju har ju samma

sadel på dom. "min" älskade sadel! Snyft... haha ska även köpa hem lite mat till honom haha! :-)




Smiiiile/// Emelie

Bobby 22/1

 
 
Å jag kommer att sakna honom :/ 2 dagar kvar sen hejdå, Men jag kommer att få hälsa på honom om jag vill! :D
 
Copyright: Anna Adielsson
 
 

hej!

sorry för dålig bloggning! Bobby åker på fredag, Så jag lägger ganska mycket tid i stallet nu! Jag red honom bland annat idag, Det gick bra, Anna klickade några fina bilder. Dock skulle jag hoppa över ett dike, Det ville han inte! fick över honom tillslut då Anna kom med lite ledhjälp för han hade verkligen bestämt sig haha! Hoppade igen senare utan problem, Han behövde nog bara lite själförtroende! Haha!


Priffe blev det en långpromenad med istället. Då jag vill lägga lite mera tid på Bobby efterssom han bara är här i tre dagar till. Det är tufft... // Emelie

Skillnad!

Jag tycker min hoppsits har blivit mycket bättre sedan jag fick Winnie! Den bilden som är tagen utomhus är från första månaden med Winnie och den som är tagen inomhus är från förra helgen!

Det var ofta att jag inte vågade ge eftergift för att jag var rädd att hästen skulle dra iväg efter. Trodde det om alla hästar. Sedan tog inte Zirocco så mycket av eftergiften så då gav jag inte mer än jag behövde, men Winnie tar mycket och då får jag ge honom mycket också.

Kram Alexandra

Gör som Emelie!

Nu gör jag som Emelie och låter er sätta rubriken, så kommentera massa olika rubriker och så sätter jag mig och skriver.

Kram Alexandra

Härligt!

Priffe red jag ute på en äng idag tillsammans med min syster, lilla grå var som en visp på fyra ben först, Mycket pigg! Travade då runt lite på en volt, Sen tog jag en galopp!! GUD VAD HÄRLIGT DET VAR! Att galoppera på en lång äng med en suuperpigg ponny är nog det bästa som finns! Självklart bockade han, så lite fick jag allt ryta på honom och sätta mig tungt i sadeln! Jag vill inte ha en "Bockbert" till ponny hehe! imorgon gör jag samma sak fast lite mera jag hoppas Anna vill följa med och ta lite fina foton kanske..... jag får lägga in min charm... ;-)




ponnyn idag<3








./Emelie

Önskerubrik - Mina mål med Priffe under 2013!

Jag tänkte att jag ska göra ett inlägg om varje önserubrik ni ger som förslag, och lägga upp det varannan dag! Denna önserubriken har Carolina skrivit.
 
 
Mina mål med Priffe under 2013
 
I år vill jag först och främst se till att både ponnyn och jag håller oss friska! Annars har jag tänkt mig att få honom ordentligt riden på grunderna, jag ska hitta lite flera knappar o.s.v. Under första halvåret nu har jag tänkt mig att jag ska börja träna lite smått för tränare en till två dagar i veckan, blandat dressyr eller markarbete med mindre hinder. Resten av dagarna vill jag ha det kul ute på ridvägarna, kanke gå bort till terräng banan och rida lite i olika miljöer för att på så sätt få honom så okomplicerad som möjligt, Som är mitt slutgiltiga mål med honom, en lätt okomplicerad ponny man kan göra allt med, är ponnyn sådan anser jag att man har lyckats.
 
Sen hade det varit lite kul att börja hoppa mera för att kunna vara med i en pay and jump i början av sommaren, för att sedan resten av året få ännu mera rutin i själva hoppningen, då kan vi tillochmed kan hoppa de lite högre stockarna på terrengbanan till slutet början av hösten haha! Det jag anser är viktigast om man vill ha en duktig hopp ponny eller vilket som helst är en ordentligt riden ponny/häst från grunderna! Annars under hösten vill jag nog vara med på lite flera clearunder och kanske lite lokala tävlingar,även börja med lite mer "komplicerade" rörelser och banor, dock är mitt slutgiltiga mål under 2013 att få mer och mer rutin och en RIKTIGT RIKTIGT bra grundriden ponny, Jag har inga som helst uppsatta mål för vilka klasser jag vill komma upp till, brukar egentligen inte tycka om sådant, speciellt inte när jag har ungponny, och så tycker jag att man får någon slags press på att man måste ta sig dit, Jag vet inte hur långt tid det tar med Priffe men en sak är säker jag ska inte ha bråttom.
Inte bara att jag fått köpa en sådan undebar ponny, så har jag lärt mig MYCKET av Priffes gamla ägare, och jag har sugit åt mig precis allt av deras kloka ord, Och det bland annat tänker jag på ofta för att just få en så bra häst som möjligt, Vilket jag vet att jag kommer att ha!
 
 
Kommer ni på flera önskerubriker ni vill att jag ska skriva om? isåfall let me know ;)
 
Emelie

Älskling!

Världens finaste! ❤
Foto: paulasfoton.blogg.se

Vet ni vad jag tänkt på.....

 
.....Om jag skulle testa att knoppa Priffe! Bara för att se om det blir nått bra av det och för att se om han har tålamodet att stå stilla så länge. Han brukar ju kunna stå stilla sålänge jag håller på med något med honom... Haha värt att testa ändå?
Tor att jag gör färre lite större knoppar isåfall, så han ser lite biffigare ut hihi! Kanske ska jag göra det med tråd istället också? Jag får se.. Till helgen ska jag iallafall hursomhellst testa! Spännande :)
 
Dessa knopparna har jag åstadkommit ¨^^^^^^Och det var första gången jag knoppade!
 
Emelie
 

Godmorgon måndag 21/1-13!

Måndag idag igen, veckorna går så sjukt fort. Snart är det sportlov. Veckan innan har vi två svenska nationella prov. Ska bli skönt med lov igen haha!

Idag ska jag jogga Winnie i låg form så han får stärka ut ryggen. Efter det ska jag hem och kolla på film, vi ska ha läst ut en boken tills denna veckan och det kommer hjälpa mig att komma in i boken. Har sett trailern och har redan förståt mer av boken.

Kram Alexandra

Foto: Louise Eldlund!

Svtplay<3 emelie

Nu är det snart dax att titta på Ponnyakuten med en skål popcorn, Få se vilka duktiga ryttare som är med denna gången. Jag tycker det är lite starkt att faktiskt erkänna att man har ett problem om man ser på dem som verkligen HAR ett problem! Starkt, Jag själv hade aldrig viljat vara med i ett sådant program då jag hellre löser mina problem själv med mina ponnys och med hjälp av tränare. tycker att man ej behöver stressa då och jag tror att det blir lite bättre då. Se på Bobby.... Han har jag "fixat" själv! Usch vad konstigt det lät och dumt.. Men tolka det rätt! Tycker iallafall att det är MÅÅNGA duktiga ryttare med i ponnyakutens castingar och jag tycker det är starkt att man förstår att man behöver hjälp! Grymt.
 
Första och senaste säsongen tyckte jag var bäst Speciellt hon med ungponnyn (hette den casanova?) Efterssom jag själv är interesserad av unga ponnys och hästar och visste att jag ville ha en själv i framtiden, så tog jag mycket lärdom av den säsongen! Får se vart på "listan denna säsongen hamnar på"
 
Dax för avsnitt 2!
 
Läckerbams! Den hästen är HÄFTIG att rida! Ägaren hittar ni här - http://livetmedlacker.blogspot.se/
 
 
Emelie

Billdal 20/1-13!

Idag var vi iväg och hoppade pay and jump på billdal. En av dom bästa anläggningarna som finns. Dom har mycket bra tävlingar. Hinderparken är inte något att klaga på om man säger så.
 
80 cm Nolla!
 
Det var väldigt mycket förseningar, pga efter anmälningar. Så vi lastade ut ganska tidigt, men han fick en rejäl fram skrittning. Eftersom Paula rider på Billdal så kan hon uteritts vägarna så hon gick med mig en runda i Billdals park. Skit fina ridvägar. Paula tog även massa fina kort. Allt stämde inne på framhoppningen och jag la honom rätt på alla hinder. Tog med känslan in på banan och fick en klockren runda. ååå vad fin han var :)
 
90 cm 4 Fel!
 

även denna framhoppning gick skit bra, inne på bann ville Winnie springa förbi första hindert men då bestämde jag mig att han skulle över. Och hoppade gjorde han, hoppade tvåan perfekt men kommer mitt imellan två språng till trean och han hoppar av nära och då hinner han inte lyfta upp sig och river trean. Sedan flyter allt på perfekt.
 
Är så sjukt nöjd över dagen och Winnie, nästa vecka ska vi åka till Kungsbacka och hoppa på deras cr också. Då vill jag sätta nollan i 90.
 
 
Kram Alexandra

"en farlig häxbrygd"

Näthat. Jag vet inte vad jag kan yttra mig om på den här fronten, då jag aldrig egentligen varit utsatt av det, Mer en någon kommentar på denna bloggen, (Vilket inte tolereras här, vi vill ha en trevlig och positiv stämning hos oss! Men sen slog jag upp tidningen alldeles nyss. Göteborgspostens kultur och nöjes del. och hittade det här:
 
" Fler måste våga gå i närkamp med hatet på nätet."
"Mattias Hagberg skriver om "den tysta majoritetens" frånvaro
och de som trots allt kämpar mot intoleransen"
 
"Näthatet tar sig alltmer aggressiva och otäcka former"
 
"Det gäller att bemöta det organiserade hatet innan det fått ett
genuint fäste i det offentliga samtalet"
 
"Datorinspektionen vill göra det olagligt att kränka någon på nätet"
(Står på en bild i reportaget)
 
Det är några utdrag ur reportaget som är skrivet av Mattias Hagberg
 
 
 
Det andra utdraget tycker jag är skrämmande men sant! Jag tycker att det är helt absurt att man inte kan ha en öppen debatt på en blogg eller liknande utan att det ska dyka upp en kommentar som ligger åt det hållet som utdraget beskriver, Att man ska få uttrycka sin åsikt, har man all rätt till att göra, om man håller det på en mogen och "proffsig" nivå. Att till exempel skriva "jag tycker du borde ha det istället för det! Absolut inget illa menat, det hade nog varit lite snyggare enligt mig" tycker jag är skrivet på en mogen nivå, istället för att "Fan vad fult, du är kass på allt vad gäller blablabla" (Om man tar ett sådant simpelt exempel) sådana kommentarer är raderade innan jag ens hunnit läsa klart dem! (Så har vi gjort med de få hat-kommentarer vi har fått, tack och lov för att vi har sådana underbara läsare här!)
 
Utdraget angående bilden är jag lite fundersam mot? Är inte kränkande redan något olagligt? Det kallas Mobbning via media. Det de näthatspridare kanske inte tänker på är att de mobbas. En sak som oftast tas upp i alla skolor, vissa kanske har hört talas om OLWEUS, Många skolor samarbetar med antimobbnings organisationer som Friends och Olweus, Lärare ska hålla lektioner om just mobbning. Har ni inte lyssnat på dessa lektioner eller reklamfilmerna som gått/går på TV från Friends? Ni som känner er träffade av sådana här inlägg bör nog spetsa era öron lite på dessa lektioner. Mobbning är straffbart efter en längre tid!
 
Och sist men inte minst det första utdraget, Jag har aldrig på riktigt känt på det här med nätmobbning eller näthat, men jag har läst igenom långa kommentar konversationer i ren förskräckelse! Speciellt som kanske en del av er känner igen, detta med ponnyakuten, Usch vilken skit ni slänger på varandra, eller framförallt ett helt gäng mot EN person, "Det organiserade hatet" Vad finns syftet med att slänga så mycket skit på EN person, Att växa själv som många pratar om, För att se duktig ut? för att visa vem som bestämmer? Där sitter "ni" bakom era anonyma anklagelser och känner er stolta för att man kommit fram med sin åsikt på en låg, väldigt låg och omogen nivå varför just "jag" har rätt. Som nämnt innan, detta är inget jag blivit utsatt för, men för det tänker jag inte blunda, Jag  tänker "gå i närkamp" mot nätmobbningen precis som våra storbloggare, som jag tycker de ska hyllas för! Den här bloggen har NOLL TOLERANS MOT NÄTMOBBNING och annan mobbning! PUNKT SLUT.
 
Emelie Adielsson

Kontakt!

Fick denna kommentaren så ni får kontakt med oss enklast på [email protected], sedan finns vi båda på Facebook också.

Kram Alexandra och Emelie!

klar!

lilla grå och skäckbert är klara för dagen, Priffe var som jag misstänkte ett energiknippe med ett extra krutpaket idag! haha Bobby var bara ett energiknippe! Nu sitter jag och äter och ska snart upp och släppa in hästarna! sen är det bara en hoppträning ikväll som Anna sks vara med på, så jag ska titta på! :-) ses senare!



Emelie

Svaren på frågestunden /Alexandra

Gina Tricot Grand Prix!

Gina tricot har kommit ut med deras nya kollektion, finns mycket snyggt men detta är det jag skulle vilja köpa.Ni kan se hela kollektionen HÄR!
 
Skulle kunna använda det till både vardag och stallet. :)
 
 
Kram Alexandra

Jag är på moln! hihi

Detta var det gulligaste jag sett på länge! Tänk detta på en liten B-Ponny, eller varför inte vilken Ponny som hällst! Jag hade mer än gärna haft detta till Priffe!



Tränset finns att köpa på Hööks!

/Emelie

inget kul för mig

Jag kännde att jag är lite för krasslig för att sitta i en manege och kolla på när Alexandra tävlar idag, Så jag stannade hemma. Det räcker att vara i ett stall idag.. för övrigt tänkte jag att jag ska rida lite på ängen med Priffe! Han lär vara MYCKET pigg! hihi:-) men vi hörs genom dagen!



Jag tror han kommer vara ungefär sådär pigg... ^^^^^^^^^^^

Emelie

Godmorgon

Ska äta frukost så fort Bella har tagit på sig, sedan bär det av mot stallet där vi lastar Winnie och åker till billdal. Ska bli skit kul att komma ut igen. Kommer ha ett helt gäng med mig ;) Anna, Emelie, Bella, pappa och min syster. Skönt att få så mycket hjälp iallafall. Paula ska även fota så får nya bilder om dom blir bra!

Emma la även ut bilderna från hoppkursen som var förra helgen, på den här bilden lyckades hon fånga hela Winnies personlighet!

Kram Alexandra

Jan. 19, 2013

Hur tror hon att jag ska få plats och sova nu då..... Samma problem varje kväll! HAHA



Sen asså jag vet att jag har ett väldigt snyggt överkast ROOOSA! Det är en prinsessa på om någon undrar. Hur fräckt är inte det liksom? Dock sover jag godas om jag har my little pony överkastet... Jag erkänner.. HAHA! Nej men ni får sova så gott nu. så ska jag trängas med min katt och prinsessöverkastet... puh!
/Emelie

mina fina

jag är bara tvungen att lägga upp en bild på mina fina GULDIGA bralls, som jag så håller kärt! De är köpta på firucci lite efter jul, och jag älskar dom! jag har haft på mig dom idag när vi firat mamma! <3




färgen gör sig inte helt rättvis, ska ta ett bättre foto på dom i sinnom tid, Grymt snygga att matcha till en lite tuffare svart topp, och en pälsig skinnjacka! En del av min stil helt enkelt. hihi måste även inflika att Alexandra hatar dom hahah! Det gör nog lite darför jag gillar dem så mycket haha!

/ Emelie

Önskeinlägg!

 
När inspirationen och ideerna börjar tryta känns det tryggt att ha er bloggläsare att ta hjälp av, Ni som sitter och läser den här bloggen varje dag, eller kanske bara tittar in nu, Vad skulle du vilja se mer i den här bloggen, Skriv några "önskerubriker" om du kommer på nått som du skulle tycka vara lite interessant att se min syn på det eller om du kanske är nyfiken på något och vill veta, om mig, om Priffe eller Bobby! Fritt fram! Hjälp mig nu!
 
 
 
Emelie
 

Haha!

ska man vara stallkatt, Ska det göras med stil!



/ Emelie

Godmorgon!

Hur är det med er? Med mig är det bra förutom att det är svin kalt ute, -12 grader när jag kollade...

Idag är planen att jag ska åka till Kitas ekonomi skola runt tolv och efter det ska jag till stallet och ta in hästarna och fixa allt inför imorgon. Efter stallet ska Bella med hem till mig och sova här och sedan ska hon, Anna och Emelie med mig imorgon till billdal. Ska bli så kul att komma ut igen även om det är svin kalt ute ;)

Nu måste jag göra iordning mig, så vi hörs under dagen! :)

Kram Alexandra

dagens planer!

Hovis kommer och slår på nya skor på Priffe, Efter han fått nya skor, drar jag nog ut på en lite ridtur! sen är det samma visa med Bobby förutom att han inte ska ha nya dojjor! Annars ska vi i familjen bara fira mamma som fyller år idag! så det blir väldigt lugnt idag. Ni får ha det så bra så ska jag försöka visa mig så mycket som möjlgt idag!



Emelie

detta var mysigt!



En lite ridtur på min syster Annas ponny! (Debbie) hann jag med idag då Anna är sjuk:-(

/Emelie

Bästa!

Det här är dom två rundorna jag och Winnie har gjort bäst tillsammans. :)
 
 
 
Kram Alexandra

nu mot skolan!





Är så sjukt förkyld, Men jag vill verkligen inte missa nåt i skolan, jag får vila upp mig till helgen! / Emelie

Ang frågestunden!

Vill ni ha svaren i ett inlägg eller videoblogg? :)

Kram Alexandra

Fem saker ni inte vet!

Jag gör nästan alla inlägg på mobilen. Även dom lite längre, hinner nästan aldrig att sätta på datan förutom när jag ska uppdatera min brors lista.

Efter jag började blogga regelbundet har jag lärt mig att utveckla texter och stava bättre.

Just nu älskar jag att ha på mig min mössa. Hihihi!

På en veckan har jag kollat tre säsonger av Gossip girl! LOVE!

Jag vill tävla nuuuuu!


Kram Alexandra

Morning lovers!

Har matte nu såhär på morgontvisten, och det är sådär ganska hemskt.. haha!




Efter skolan ska jag få tag på hovis, Priffe behöver nya skor nu! annars ska jag nog tömköra honom i skritt eller gå på långpromenad. Jag kan inte göra så mycket annat för det är stenhårt i marken.. Vinter utan mycket snö, ställer bara till med problem. Det ska vara antingen eller! Jag älskar snö - men bara om det är mycket! hihi <3




Nu får ni ha en suuper bra dag / Emelie

Jan. 17, 2013

Babbel om inget! Haha!

Tävlingar!

Jag är så sjukt taggad på alla tävlingar som kommer nu. Jag längtar till att gå upp tidigt på morgonen för att dra på mig mina vita ridbyxor, skjortan och kavajen. För att sedan åka till stallet för att lasta Winnie och känna fjärilarna i magen. Det här året ska bli så himla roligt med Winnie. Vi ska bli ett tillsammans ute på tävlings banan.

Nu i början kommer det bli pay and jumper och clerrounder för min och Winnies del. Bara för att få in känslan tillsammans. Vi avslutade förra året med att gå nolla på bulycke, hade vart kul om vi fortsatte så detta året. Men man vet aldrig. Hoppningen går bättre än någon sin nu. Hoppas det kan hålla i sig tills alla tävlingar kommer igång.

Ska iväg på söndag och nästa är antagligen nästa söndag också.

Kram Alexandra

Fotografering

Har jag nämnt innan att Priffe är.. ja vad ska man säga, väldigt komplicerad att ta fina fotografier på... Här har ni i alla fall lite bevis på det! HAHA
 
Ja ni kanske förstår vad jag menar? Haha <3
 
 
Emelie

Gbg hs 2013!

Jag är en sådan person som lätt blir överexalterad över saker och ting, så vid den här tiden brukar jag sitta och planera in för gbg horseshow, Men nu är det ju så att den inte är förens i April, så det blir lite jobbigt för mig och så... Jag känner vad är det jag ska planera nu? Haha! Men den som väntar på något gott väntar ALDRIG för länge, Ser fram emot alla världscuper, och som alltid Shoppingen! Det är lite den jag planerar mest! Jag är en helt galen shopoholic, och jag kommer att ha riktigt svårt att hålla i pengarna nu när showen är så sent, det är ju nu jag brukar lägga upp listor och bilder på det jag ska titta lite extra på och köpa inne på mässan, Men jag får vänta helt enkelt! Kan ju köpa massa fina grejer till Priffe! <3

 

Mina absoluta favorit tävlingar är framförallt young riders cup, GP - ponnyn och gymkhanan! Och iår är det alla världsfinaler! Japp jag börjar koka över nu... Det är låångt kvar..

 

Vilka är era favoriter som är med alla år?

 

tävlingarna/mässan?

 

 
Emelie

Börjar närma sig!

AW kommer närmare och närmare för varje dag. Längtar så jag dör kommer bli awsome! Fått hem min AW tröja idag. Man fick en sådan om man anmälde sig innan jul.

Kram Alexandra

Inte bara hästtjej!

hjälper brorsan med rengöring av hans rallybil! Ojojoj... Andra hästkrafter! haha






visst tvättade jag fint! haha

Emelie

Ganska snabb asså!

shit klockan är halv 8 och jag har hunnit med allt jag skrev i förra inlägget! jag var ändå uppe i stallet ungefär kl 5, då har jag ändå mockat + mat till 3 hästar och ridit ut på Bobby och Promenerat med Priffe, på 2,5 timmar! Wow till mig själv typ? Då är man ändå väldigt effektiv eller? Hahah :D
 
Bobby var suuper duktig ute sjäv, så jag passade på att ta några "sträcka-på-benen" galopp på ängen med honom... Det uppskattades om man säger så, bara för att han är bra mycket grövre i modellen, så är han fortfarande jäääääääkligt pigg! Det förvånar mig lika mycket varje dag! Haha
 
Priffe, Min underbara lilla skitunge, var det inga problem med att gå i mörkret helt själv med bara mig, inga problem, vi gick till och med över ett litet dike, eller ja hoppade, ett dike som han fasansfullt protesterade mot förra gången (när han kom hit ungefär), men jag bytte taktik lite idag och då ville han tillslut hoppa över det själv! Super! Vill man ha en orädd ponny, tror jag det är bästa att man låter dem som unga utforska saker i sin egen takt, så jag helt enkelt hoppade över till andra sidan själv, så han fick gå kvar på "sin sida", och tur som jag har är han så nyfiken, och hoppade över själv tillslut! Då var han stolt, och jag* hehe!
 
Jag vet inte om det finns något mer typiskt för honom att alltid ha hö/halm över örat? Charmig ponny?
Hur lyckas han?
 
Emelie

Stallet

fullt upp här! 3 hästar ska fixas varav en promenad med Priffe och en uteritt på Bobby! Ska försöka vara snabb i stallet, för jag har en massa läxa att göra! Men det ska inte vara några problem, drar bara på mig maaassa varma kläder så jag slipper frysa! hihi




Emelie

Massa att göra!

Åkte till skolan idag även fast jag inte mår helt hundra men vill verkligen inte komma efter! En av mina uppgifter i svenska har inte kommit in till läraren, och jag hittar inte den så måste skriva om det...

Idag ska skynda mig till stallet efter skolan, för att fixa Winnies saker och även gå på en promenad med honom. Sedan ska jag och mamma åka till Pholhems gymnasiet och sjölins för att kolla på skolorna. Innan första februari måste våran sökningar vara inne. Måste bestämma mig snart.

Här är schema för resten av veckan:
Tisdag: Kolla på skolor!
Onsdag: Tävlings möte med Nääs!
Torsdag: Hoppträning!
Fredag: Slappa!
Lördag: kolla på Kitas gymnasium och putsa alla saker!
Söndag: Pay and jump på Billdal!

Winnies schema:
Måndag: Vila
Tisdag: promenad
Onsdag: lösgörande
Torsdag: Hoppträning
Fredag: Ett lugnt ridpass
Lördag: lösgörande
Söndag: Pay and Jump på Billdal 80 & 90 cm!

Kram Alexandra

Idrottsgalan!

nu är det inte långt kvar innan jerringpriset delas ut! heja silver sara! hahaha



/e

känslan...

....när man kom upp till stallet och mötes av en vrålhungrig "hoande" Priffe - jag fick en känsla av att jag var väldigt uppskattad när jag då sprang och hämtade mat till honom! hahaha
annars så bara stooooorryktade jag honom ala helkroppsskrubbning, Det tyckte han var skönt tror jag!







ÅÅÅÅÅÅ Vad jag gillar den hästen!! och jag har faktiskt haft honom i 151 dagar! sen den 16 augusti tills idag! Noolia's Pride<3

I matte boken!

Titta vad jag hittade i min matte bok! ;)

Kram Alexandra

Inte bra!

Känner mig inte frisk, snälla Emelie fixar Winnie idag. Nu är jag iallafall hemma för att vila upp mig. Vill inte bli sjuk. Ska göra massa roligt den här veckan, ångest!!

Jag kommer antagligen inte uppdatera er mer idag om jag inte blir bättre.

Kram Alexandra

Hahah big mama hand!

sista lektionen

sitter nu inför sista lektionen, Efteråt blir det att gå till stallet och antagligen rida Bobby. Jag kommer att försöka vara med honom så mycket som möjligt innan han flyttar till sina nya ägare, en familj i kungälv, Jag kommer få åka och hälsa på honom om jag vill, vilket jag är glad över. Men nu går vi in så puss!





E

oj vad trött!

jag kunde inte sova en blund inatt, ni vet familjen som kollade på Bobby bestämde sig för honom, så om exakt 13 dagar flyttar han till kungälv. Jag tyckte jag hade förberätt mig, att jag inte kände mig så ledsen. Men igår slutade inte tårarna rinna. Dagarna räknas neråt. imorgon är det 12 dagar kvar.






Min bästa vän!

next!

Ska snart till ett av de platserna jag spenderar mest tid av mitt liv på, ni kan ju gissa ;-)
Ska hjälpa min syster med Debbie tänkte jag! och sen kommer familjen som ska kolla oå Bobby tror jag! nej nu fick jag bråttom!



Ny dag, nya möjligheter!

Ursäkta uppdateringen igår, kom hem runt tre och var död så somnade tidigt igår.

Igår på kursen gick det sådär med Winnie han lyssnade inte riktigt så mycket som jag vill att han ska göra. Vi hade markarbete igår och idag ska vi ha banhoppning. Tyvärr så var det ingen som kunde filma igår på träningen. Men idag är pappa med så då ska ni få film. Hoppas även att det går bättre idag än igår. Nu måste jag åka till stallet så vi hörs senare antagligen!

Xoxo Alexandra

godmorgon!

 
Har äntligen kommit hem från en rolig kväll med kompisar, Jag och Anna var tvungna att gå hem så tidigt för vi har utsläpp i stallet! Så nu står hästarna och tuggar hö däruppe!
 
Det var visst idag familjen skulle komma och kolla på Bobby, det ska bli kul och interessant!
igår gick jag på en 40 minuters promenad med Priffe, och det var faktiskt riktigt skönt! lite kallt bara... åå Sommar bara kom! Jag längtar som 100000 till sommaren, jag fyller år, planer med Priffes gamla ägare.. Det ser jag nog mest fram emot, hihi! ut och busa med ponnyn! wow abstinens.
 
Men nu ska jag sova en liten stund innan jag ska upp och släppa ut hästarna också! :D
 
 
Han är inte lite charmig?<3
 
Emelie

plans

Nu ska det bära av till hööks, Priffe behöver lite nya grejjer!
En familj kommer och kollar på Bobby idag! ÅÅ en familj! Bobby som familje ponny PERFEKT! Många som tycker om han och tar hand om honom! Det gillar han!
Insläpp
party hos Matilda ikväll, då hon fyllt 15!
 
Det är lite som står på schemat idag! tiden som blir över sitter jag och skriver på ett inlägg, som kommer upp ikväll eller imorgon! Lyckas jag få ihop det bra, då vill ni nog läsa det! Min starka sida har inte varit att formulera mig i skrivft om vad jag känner!
 
Men nu blev det bråttom så puss!
 
 
Emelie

Gossip girl!

Nu när jag har sett klart alla avsnitt av One tree Hill så har jag börjat kolla på Gossip girl. Hur bra serie som helst! Ska kolla klart detta avsnittet sen ska jag sova för imorgon ska jag upp tidigt eftersom vi har hoppkurs denna helgen. Ingen sovmorgon här inte ;)
Vi hörs under morgon dagen!
Love Alexandra

Jan. 11, 2013

Hej fina ni! tyvärr har jag inte bloggat ett tag, och jag har heller ingen bra ursäkt heller. Jag ville ta det lite lugnt innan jag skulle tillbaka till skolan, samla lite krafter för att nu köra stenhårt denna terminen! Idag fick jag reda på lite nationella prov dagar, pulsen pumpar... jag är ganska nervös inför alla prov vi har då jag sätter stor press på mig själv och vill göra bra ifrån mig, puh!

En fin bild jag fått av en läsare! när jag och Alex fick varsin sån här, då blev vi glada! sånt uppskattar vi! POSETIV ENERGI!


Emelie!

Longera Winnie igår efter rakning! Damp ponny ;)

Rakning

Hihi

Skit ponny ;)

Foto: paulasfoton.blogg.se

Godmorgon

Hade sovmorgon idag. Skönt att ha det redan andra dagen i skolan. Fast slutar tio över fyra...

Idag är planen att Winnie ska rakas. Första gången hos oss eftersom vi inte har vart ute på tävlingar eller han har inte blivit svettig. Sedan har han redan vart pigg så det har inte behövts innan. Men nu ska vi ut och tävla nästa vecka och då måste han vara snygg ju ;)

Ikväll ska jag svara på frågestunden också så det får ni imorgon :)

Kram Alexandra

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3852746/images/2013/pic_50ee6a8bddf2b365bbda5a29.jpg" class="image">

Godmorgon

Hade sovmorgon idag. Skönt att ha det redan andra dagen i skolan. Fast slutar tio över fyra...

Idag är planen att Winnie ska rakas. Första gången hos oss eftersom vi inte har vart ute på tävlingar eller han har inte blivit svettig. Sedan har han redan vart pigg så det har inte behövts innan. Men nu ska vi ut och tävla nästa vecka och då måste han vara snygg ju ;)

Ikväll ska jag svara på frågestunden också så det får ni imorgon :)

Kram Alexandra

Hej kära ni!<3

jag mår forfarande relativt dåligt, men är absolut på bättringsvägen!

Jag är så himla mottaglig för allt som har med att bli sjuk att göra, det beror dels på mitt dåliga matintag! Jag är otroligt kräsen, Men om jag någonsin vill vara frisk längre än en månad, så har jag insett att jag måste börja äta ordentligt! jag börjar bli ett benrangel!

å Anna kom ner med Priffe efter att hon tömkört honom, så jag fick hälsa på honom. och OM jag blev glad att se min priffmaister<3




Emelie

Sista chansen!

Nu är det sista att ställa frågor på frågestunde, det gör du HÄÄÄÄRRRR!!
 
Kram Alexandra

Ren Winnie?

Tror Winnie vill få fram sina fläckar nu ;)

Ändrade planer!

Det blev inget pass i manegen eller paddocken utan jag och Anna red ut i mörkret. Vi hade världens goaste pratstund. Vi dampade även sönder.

Imorgon börjar skolan igen, så måste egentligen sova nu men aaa. Winnie kommer få nya skor imorgon och en uteritt igen. Det är så skönt när det inte är hårt i marken längre, då kan man rida var man vill. :)

God natt världen och vi ses imorgon!
Kram Alexandra

Man blir sugen! - MAAAMMMAAAA!



Emelie!

hej

jag har åkt på influensan eller något.. darför uppdateringen från mig. tänkte att jag upplyser det till er, medans jag har lite ork! Ha det!



Vilken?

Jag ska köpa ett sådant egen designat IPhone skal men kan inte bestämma mig för vilken bild. Så nu får ni hjälpa mig!

Vilken tycker du?

Kram Alexandra

Vad händer?

Jag har alltid sagt att jag är morgon pigg, men nu under lovet har jag vaknat mellan halv tio och halv elva varje dag nästan. Jag brukar vakna runt halv åtta i vanlig fall. Men det har iallafall vart skönt att sova ut ordentligt inför denna termin som börjar imorgon för min del.

Det ska bli skönt att komma igång med rutinerna igen. Den här terminen måste jag jobba på ordentligt för att höja mina betyg. Min sista chans för att kunna välja gymnasium. Ska även ut och springa två gånger i veckan för att få upp min kondition. Om jag får upp den så kommer jag höja mig i idrott och det är ändå lätt för tjänade poäng.

Idag är planen att sitta med lite plugg och åka till stallet där jag ska rida ett pass i manegen eller paddocken om den inte är för blöt.

Kram Alexandra

Mycket skillnad på den där magen!

 
 
 
Det är helt sjukt vad fin han är i kroppen idag. Muskler har kommit fram och ja.. fett har försvunnit! haha!
En mycket posetiv förändring!
 
 
Emelie
 

ponnymys!<3



Emelie

Det står stilla!

Ena dagen kommer jag på massa bra inlägg, medans nästa vara helt tom på ideér? Det händer just nu inte så mycket överlag, Skolan börjar imorgon, Jag kör på samma visa i stallet!
Jag gillar faktiskt att skolan börjar, om jag ska vara helt ärlig. Skönt att få lite rutin på det hela, Sånt är jag ganska pedantisk med, att saker och ting sker på mitt sätt, som i stallet, Jag vill ta det på mitt vis, gör alltid sakerna i speciell ordning, och om det blir några konstigheter vill jag gärna lösa det på mitt sätt. På så sätt är jag ganska egen av mig.
Darför har jag väldigt svårt att överlåta saker till någon annan som jag kan ta hand om själv. Skulle aldrig någonsin kunna ha någon typ av medryttare på mina hästar. Jag får ett stänk av nervositet när någon annan har hand om Bobby nu. Det känns jobbigt att jag måste släppa honom, åt Sara. Allt jag har gjort på Bobby, känns som borta! Han har börjat bete sig som "gamla" Bobby. För han är ju van vid mitt ridsätt, och att jag är så bestämd och envis. Tyvärr har Sara släppt efter mot honom, och då har han tagit över. Jag hoppas att det löser sig. Det tar ju ett tag att rida in sig på honom skulle jag kunna tänka mig. Det är ju bara det att Bobby har ett sådant "försprång" nu.  
 
Jag har fortfarande Bobby 3-4 dagar i veckan, Jag ska ha honom fram till torsdag nu. (Tjohooo!) Så det blir att rida igenom hela honom, När han väl inser att jag inte släpper efter mot honom, då skärper han till sig, Och blir min guldponny!<3
 
 
 
Emelie

Installera

Håller på att återställa våran dator för den är hur trög som helst. När installationen är klar så ska jag göra mer kvalitets inlägg.

Hoppträningen igår gick både bra och dåligt. Winnie var super pigg och glad. Allt gick jätte bra och helt plötsligt får Winnie något damp ryck och börjar kicka jätte mycket. Han lyssnade inget, men det var bara att låta honom kicka typ två varv och sedan var det inget mer med det. Han hoppade så ruskigt snyggt igår. När vi satte ihop alla övningar så var han med på alla hjälper jag gav honom. När vi skulle hoppa sista linjen som var på lång sidan drog han gärnet hahah. Men han lyssnade skit bra ändå. Tyvärr så filmade pappa väldigt konstigt. Jag hoppade ett hinder och han stängde av. Han gjorde så på alla hinder. Så ni får tyvärr ingen film....

Vet att det är många som börjar skolan idag. Jag börjar på onsdag hihi. Det är bara för vi har två studiedagar innan vi börjar så egentligen skulle vi ha börjat idag.

När börjar du skolan? :)

Kram Alexandra

Det är ju bara att slå till!

 
 
http://www.starrider.se/
 
Var med och tävla själv hos
http://darios.se/?p=36204#comments
 

Bilder jag inte kan välja mellan!

 
Alla bilder jag har valt har som en "historia" bakom eller ett minne. Jag tycker om att ha de så, för varje gång man går förbi bilden får man ett leende. därför har jag så svårt att välja mellan dessa! Jag har bara en plats kvar i mina tavelramar,
Bilden där Priffe hoppar, vill jag ha för att det var en rolig uteritt, och att det är sååå Priffestyle! "Hans små busiga rävar" bakom öronen och raketbränsle där bak, Det tycker jag man ser i den bilden
 
och samma sak i den första. nyfken, busig och vaken! dessutom var jag och han på sådant ståålande humör den dagen! haha :D
 
Så vilken 1 eller 2?
 
Emelie

Diss

Jag hade verkligen ingen aning om att Animo tillverkade schabrak också? Trodde de bara tillverkade utstyrslar till ryttare. Dock när jag såg schbraket tyckte jag inte alls det var snyggt, Ser lite ut som något man själv kan göra i slöjden, med lite tid, Speciellt om de ska ta ett sådant saftigt pris, Detta schabraket ligger på hela 1579:-
 
Hade kanten varit pararell med det sydda i schbraket, hade det nog varit lite bättre, Men Animo är ju kända för att ta ut svängarna lite.. Tycker att det ger ett lite slarvigt intryck av den "ojämna" kanten.
Har de gjort många fler schabra innan? Vet någon det?
 
 
 Emelie

Stallet!

Är på väg till stallet just nu, har insläpp kl 3. Ikväll blir det hoppträning.
Igår var Winnie super fin i början och sedan blev han jätte flum om man säger så. Han sprang runt och tittade på allt men han lyssnade även på mig. Hahah den ponnyn kommer med överraskningar varje dag. Får se vad det blir idag ;)

Efter hoppträningen ska jag se om jag får upp provridnings filmen. Har försök i flera dagar men pappas telefon vill verkligen inte samarbeta. Blir så frustrerad när inget vi samarbeta. I-lands problem ;)

Nu ordbajsar jag bara, så vi hörs sedan!
Kram Alexandra

Jan. 06, 2013

Nu har jag plockat bort alla bildee jag hade på Debbie i mina tavlor på mitt rum! Det är Priffe som kommer få pryda dem! så jag kommer behöva er hjälp sedan med vilka bilder jag ska ha på honom, jag har redan valt ut några. så om ni minns någon speciell bild jag lagt upp här på bloggen,

ta er tid och släng in en kommentar om vilken
annars kommer jag att lägga ut några ikväll som ni får välja mellan! :-)





E

Upp till hästarna små!

Nu ska jag och min syster upp till de små liven, även idag tömkör jag Priffe. Jag har en känsla av att jag bara kommer bli bättre och bättre på det! Haha! Han kan redan det jättebra! Jag ska se om Anna vill filma lite! :D
 
E
 

Varför får hästar och ridning får mig att må bra!

 
Jag har hållt på med hästar i hela mitt liv. Jag har bott granne med gården vi står med våra egna hästar i dag, i hela mitt liv. Då har det liksom fallit in naturligt, att det just är hästar som jag håller på med idag! Och jag vet inte riktigt, om det har att göra med att jag aldrig fick en egen ponny förens 3.5 år sedan som gör att jag brinner för just den här sporten, så mycket som jag gör idag.
Jag och min syster har alltid kämpat för att få vara i stallet så mycket som möjligt, sen vi kunde gå ordentligt ungefär. Vi var där uppe i stallet, och gjorde alla grejerna till ALLA hästarna i stallet! Snacka om att de som stog innackoderade gillade oss! Haha ! Vi städade alltid klinist rent i stallarna, och hjälpte till att ryckta på hästarna. Vi stog även alltid och dreglade över paddock staketet när någon red! Hade vi tur fick vi skritta och trava av deras hästar, Vi hade tur ganska ofta! under all denna tid tog vi även hand om storhästen Melina, som vi även red på,  Vid nått år hade vi en sommarponny vid namn Linus. och efter den sommaren började jag och Anna på ridskola. Så vi har verkligen hållt på med hästar i hela våra liv. Men jag brukar säga att vi bara ridit i de åren vi haft egna hästar. Man lär sig så otroligt mycket mer på att ha egna hästar. på det har vi lärt oss att RIDA ordentligt, med hjälp av tränare, men faktiskt har vi lärt oss otroligt mycket av oss själva, och av att vi stirrat oss blinda på andra som ridit! Att rida på ridskola är ingenting mot att ha egen häst, utan bara en liten liten liten bit på vägen.
 
Jag och min syster med Melina! (Jofa hjälmar... KLASSIKER!)
 
Att hålla på med hästar får mig att må bra både fysiskt och psykiskt. Framförallt fysiskt.
Undertiden som Priffe råkat ut för sina oturståg, har jag väll inte varit så glad och även mått lite dåligt, efterssom jag gillar han så mycket! Så igår när jag såg hur fint han gick när jag tömkörde honom, kände jag hur jag hade lyckorus i hela kroppen!
 
Att veta att jag varje dag har en underbar häst att gå upp och ta hand om gör mig lycklig! Att varje dag få känna sig samspelt eller att faktiskt få veta att de är egna individer, gör mig lycklig, Jag föröker tänka så mycket som möjligt på hästen och hur den tänker, och på så sätt komma väldigt bra överens!
 
 
Emelie
  

ÅÅÅÅ

är nu påväg till lisebergshallen för att se när BÄSTA trillingsyster spela innebandy match! Det är så kul att få träffa Alva igen! efterssom hon bor i blekinge! ( vi är inte trillingar på riktigt) haha! nej mrn gud vad roligt det ska bli!:-D



Emelie

shoppat lite tidigare idag!

 
Nya dojjor, och även ett par lackboots till Priffe. Tycker de verkar hålla bättre än vanliga boots som bara är neopren. de jag köpte idag, har ju en hårdare utsida!
 
Emelie

Jan. 05, 2013

Tog mig i kragen och tömkörde Priffe själv idag, utan hjälp av Hanna! brukar ju inte vilja var ensam, då jag är ganska duktig att trassla in mig i ALLT och även haft svårt för vilken töm jag ska ta i! Men det gick suuuuuper, och Priffe skötte sig galant! Dock tappade jag tömmarna en gång...... inte bra! hehe tur att han var så snäll och är!

kännden verkligen att jag vill få igång honom nu, och då hjälper det inte med uppskjutnan tömkörningslektioner, så det var bara att våga! haha




ord!



Frågestund!

Nu får ni chansen att fråga mig, Alexandra vad ni vill! Så fråga på!

Kram Alexandra

Stan!

Igår var jag i stan och fixade mitt pass och shoppade även några saker. Köpen en skjorta och BH från hm och ett skärp och en sjal från missäy.

Kram Alexandra

morsningkorsning

 
Så tidigt upp nu på morgonen! Ska upp till stallet, för att tömköra Priffe. Han såg väldigt fin ut i traven igårkväll när jag sprang lite med honom, Men jag kollar imorgon också, Annars tar jag mycket skritt och lite trav. Jag ska vara noggrannare med att sätta igång honom från marken nu, med tömkörning, och longera med inspänninger och liknande! För att han ska lägga på sig muskler på ryggen och rumpan! ja överrallt! Han har tappat mycket av de muskler han hade, under tiden han gått så lite. och ni vet ju varför?
 
Under de två dagar som gått har jag ridit igenom Bobby, Så idag ska Sara, som halvfodervärden heter rida ut på honom, Jag hoppas att han inte beter sig lika illa igen. Jag har ju fått bråka som f#n med honom, meen det tog inte lång tid innan han förstog att han hade mig på rygggen, så då har han gått suuuuper!
Men det känns lite jobbigt, att han blir den "gamla Bobby" efter hon ridit, Men jag förstår, det tar ett tag att rida in sig på en häst, speciellt honom, Men hon har tyvärr givit honom ett finger, så han har tagit hela handen, och kör med henne.
 
 
 
 
Emelie

RIP

Världens finaste katt! ❤

En del av träningen från igår!

Jan. 04, 2013

om 2 timmar ska jag till frisören, viilket jag inte har lust med, då jag fakriskt är nöjd med mitt hår nu. Haha! sen blir det en snabbis i stallet, göra grejerna, rida Bobby och fixa med min Sjärna<3

blir mycket mobilbloggning idag, uppdatering med bilder, ska se om Anna vill filma när jag rider Bobby också! :-)

God natt!

Hoppas ni har haft en bra dag! Det har iallafall jag :)
Vaknade med min bästa vänner och sedan bar det iväg till stallet. Fixade iordning allt innan vi lastade och åkte till Linn för att träna.

Träningen gick både bra och mindre bra. Men för mesta del gick den bra. Började med att hoppa fram på två räken och sedan en oxer. Det gick super bra. Tills vi skulle hoppa ett av räkena och kraschade in i hindret typ. Efter det litade inte Winnie på mig så han hoppade inte över det räket, tillslut fick Linn hoppa upp och känna lite på honom. När jag hoppade upp igen gick allt hur bra som helst. Efter ett tag hoppade vi lite omhoppnings svängar. Winnie gasade på i full fart och jag hängde med :) Jag älskar att träna för Linn. Hon kan Winnie utan och innan men hon förstår hur jag tänker också. Dom träningarna jag har haft för Linn har vart dom mest lärorika träningarna.
Just nu taggar jag och Winnie för tävlings året 2013! Men det viktigaste är att vi har kul tillsammans :)

Kram Alexandra

God morgon!

Morgon pigg som jag är så har jag redan vaknat medan dom andra ligger och sover.
Igår kollade vi på film och hade det jätte mysigt, tyvärr så hade jag jätte ont i magen så jag inte orkade vara vaken för jag hade sådana smärtor. Jag somnade runt elva framför tv och vaknade när filmen slutade då jag gick och la mig i sängen och somnade om. Sedan vaknade jag runt fem igen och då hör jag Evelina och Emelie som ligger och snackar. Pratade lite med dom och så somnade jag om igen.

Idag ska jag till stallet runt halv tolv för att fixa alla grejer och sedan ska jag packa Winnies saker för vi ska åka till Linn och träna idag. Har inte tränat för henne sedan i slutet av sommaren. Det ska bli riktigt roligt att träna för henne igen. :)

Kram Alexandra

lägesuppdatering

jag har fått lite uppdatering om Priffe, och Hanna tycker det verkar som om han är väldigt stel, antagligen för att han stått och spänt sig under en längre tid med tanke på fyrverkerier. Men tycker att vi ska in och göra en friröntgen på honom. då det varit så mycket.
det skullentydligen också vara att han växer?

ännu syns det ingenting, han är inte svullen, ingen puls. och samma sak att han haltar ibland. Anna har iallafall masserat honom med liniment, och han hat fått på sig ett varmare täcke.
själv tror jag fortfarande att det är em sträckning!


Emelie

det blev visst slösa... haha



NÄÄS Ryttarförening!

Detta året kommer jag och Winnie tävla för NÄÄS! Har frågat lite folk som tävlar för den klubben och dom tycker är bra och dom satsar på sina ryttare. Det ska bli kul att tävla för dom.
 
"Alexandra Gustafsson på Winnetoo, Tävlar för NÄÄS Ryttarförening. Varsågod att rid!"
Dom orden låter bra i mina öron :D
 
Är det någon av er som tävlar för NÄÄS? Vad tycker du om klubben?

Hejhej

Idag har jag en nästan stallfri dag! Anna gör grejerna till Priffe, Jag ska bara upp dit senare och kolla om Priffe har puls, för i så fall kan det ju vara hoven som spökar, Har han inte puls, är det troligtsvis en sträckning, och då ska jag massera in lite liniment!! Jag har allt fått bra tips av er! Sen ska jag även göra en lång och noggrann ryktning på honom! Han är så smutsig! Haha! :D
 
utöver detta vet jag inte om jag ska dra in till stan en stund, eller om jag ska stanna hemma och göra klart min uppsats och plugga lite! det är liksom Duktig-slösa-slösa-duktig, vad ska man välja! haha! Vi får se! :D Ni får iallafall ha en fortsatt trevlig dag! :D
 
 
Emelie

Mina löften för iår!

♥ Fokusera på posetiv energi, Blicka framåt och glömma att 2012 endast hade en höjpunkt, Priffe♥ Annars har det i stort sätt varit mitt värsta år någonsin! Det jag kommer vilja minnas av 2012 var att Priffe kom, Min ögonsten, Och mitt allt! ÄRLIGT! Detta är mina sista rader om 2012 - nu 2013, som startas med att ponnyn är mystiskt halt, jättekul... Posetiv energi var det ja...Det finns de som har det värre. Jag får tänka så.

 

♥ Jobba upp mina betyg, inför bigbig framtids drömmar!

 

♥ Satsa på bloggen!

 

♥ Ta mycket bilder, jag ska kunna kolla i mina bildmappar och ha massa bilder. De säger mer än 1000 ord!

 

♥ Få en massa kunskap, lära mig mer i hästväg! Jag har fått en dille på det! Sitter och läser faktareportage en efter en! Jag snappar upp mycket ur dem! En hel del övningar för både hästen OCH en själv!

 

 

Emelie

 

God Morgon!

Har vart uppe sedan sju för att jag fick en tandläkar tid halv 8 på ett LOV! Det var bara att bita tag i det sura äpplet och ta sig upp ur sängen ;) Tänderna var iallafall fina :)
 
Idag ska jag rida och efter jag har vart i stallet ska jag och många av stalltjejerna hem till Bella och ha en riktig tjejkväll med massa mys och skratt. Vilket jätte onödigt inlägg. 
 
2013 har fått en helt underbar start och kommer fortsätta awsome förhoppningsvis. I måndags var Anna, Emelie och Evelina hemma hos mig. Vi åt och dansade hur mycket som helst. Sedan firade vi in det nya året med en skål och underbara kompisar. Igår så var vi i stallet och efter det åkte vi och åt pizza.
 
Idag kommer även ett inlägg om vilken klubb jag ska tävla för detta året. :)
 
Kram Alexandra
 

Hjälp mig!!

 Priffe har klantat till det igen eller något,( Eller jag denna gången, rättare sagt) Han är mystiskt halt på frambenet, han är inte svullen, inte varm och jag ska kolla imorgon om han har eller inte har någon puls. Ena sekunden haltar han inte alls, och andra så är han halt, Det syns mest om jag springer långsamt med honom, Och det är som om han haltar till i vissa lägen, när han vänder sig om eller skrittar, Det konstigaste är ju att han kan vara helt "frisk" ena sekunden och andra halt.. 

Vad kan det vara? Vet nån?

Jag tror att det är en sträckning, då jag släppte honom i paddocken, och det fanns lite isplättar kvar, men jag ställde plaststolar på dem så han inte skulle gå där, men han brydde sig inte om dem.. Så han halkade till en gång, och sen så var han ju rätt galen och hoppade och stojjade, så det är ju lätt att sträcka sig när man inte är ordentligt uppvärmd heller, för  har han sträckt sig, tar jag på mig det, då jag innan jag släppte honom,  inte värmde upp honom ordentligt! (Fan!) 

Jag kommer avvakta i nägra dagar, och om det inte blir bättre kommer jag att vilja åka in till vetrinär med honom, och typ göra en genomkörare på hela honom...Jag börjar bli lite trött på detta!

 
E

 

godmorgon!

startar 2013 med att åka och lunchfodra hästarna! haha :-D
åker kanske tillbaka till Alex igen efteråt! Men vi får se! haha Hoppas alla kommer ha ett grymt 2013 !



E
RSS 2.0