En trött, men duktig priffe :)

Nu när ja rider honom har Anna redan ridit, så han är trött, det är därför han ser lite slö ut , kram kram

Feb. 27, 2013

Anna fick rida Priffe idag, jag tänkte jag skulle plugga. Det slutade med att hon red honom i i 45 min, Mycket trav blev det haha, jag hoppade upp lite i slutet och han var inte lite trött och svettig! egentligen hade jag inte behövt hoppa upp på honom, men han såg så fin ut när Anna red, att jag inte.kunde motstå! Anna filmade lite, så det kommer ett litet klipp, dock var han väldigt trött, så han var lite slapp i slutet!Emelie

Hej!

Idag har varit en riktig Alexandra dag. Slutade 12 idag för vi hade ingen so. Åkte till stallet och fixade allt. Winnie var jätte jobbig att rida idag... Gjorde det bästa av det och slutade när det kändes som om det lossnade. Imorgon är det hoppträning så får hoppas det går bättre för oss då.
Efter stallet åkte jag hem och gjorde mat och lyssnade på hög musik! Sedan var det plugg och så hoppade jag i badet som en paus och nu ska jag plugga en stund igen. Kommer inte kunna uppdatera imorgon eftersom telefonen fortfarande inte fungerar och mamma har med datan när hon är iväg så kan inte göra något inställt. Men kanske uppdaterar innan jag drar mig till heden för att åka skridskor och sedan vidare till kviberg där vi ska spela volleyboll. Nu måste jag plugga så vi hörs kanske imorgon annars hörs vi på fredag :)

Kram Alexandra

Jag saknar dig ♥

 
Tiden har gått så fort, jag minns inte ens vilken dag du åkte, eller hur länge du varit hos din nya familj och levt som den kung du är! tror det är snart 3 veckor sedan.
 
Bobby. Den hästen jag lärt så mycket och den hästen jag lärt mig så mycket på, Det är sjukt vad jag saknar honom, Jag kunde göra allt på honom. Det ända jag vill är att hälsa på honom just nu, få borsta, mysa och rida honom igen. Jag hoppas så fort tiden räcker till att det blir ett besök i kungälv, Min fina fina Bobby - snart kommer jag!
 
 
 
 
 
 
 
 
♥♥
 
Emelie

frukosttajm!

ni vet den där känslan, när man har så bråttom att man vet att man inte hinner äta frukost för man tror att man börjar kl 8? Så kännde jag idag tills Anna sa att vi börjar halv 9! Jag var bara tvungen att göra en riktig go frikost, nu när jaf helt plötsligt fick så mycket tid!hej där!

 
Idag visste jag inte vart jag skulle ta vägen, Jag red Priffe i manegen och inget var som det skulle. Blev bara hård i handen och sur på honom, ändå var det inte hans fel.. Fick då hjälp av en där, brukar inte vara ett så stort fan av när folk lägger sig i, i min ridning, men att hon frågade om jag ville ha hjälp, och då sa jag självklart ja, för det behövde jag, Och gud så bra det blev! Red runt med ett leende kan jag säga! Man lär sig aldrig något om det bara går bra hela tiden, Man behöver de där "dåliga" passen för att nånting någonsin ska bli bra, för att man får något att träna på, och något att be om hjälp för! då får man oftast väldigt mycket kunskap på vägen! helt klart!
 
 
Vi fick en fråga om vi kunde filma våra stall, och visst kan jag det! (jag har ju lovat det förr) Men kommer att göra det till helgen när inga är där, och hästarna ute i hagarna. Vet ju inte vilka som vill vara med på våran blogg lixom haha! Så det kommer att fixas! promise ;)
 
/Emelie

Tack!

Det var en läsare som tipsade mig om ett ställe där man kunde köpa jätte billiga laddare så nu har pappa beställt en rosa laddare till mig :)
Tack för tipset!

Kram Alexandra

Inte bra!

Nu när uppdateringen skulle bli så bra så går min laddare till telefonen sönder och eftersom Apple har bytt laddare till femman så har vi ingen annan sån laddare hemma, så kan inte ladda min telefon och det betyder sämre uppdatering.... Men ska försöka fixa inlägg dagen innan. Men nu vet ni anledningen om jag inte bloggar så bra. Men försöker så bra jag kan! :)

Kram Alexandra

Winnies Schema!

Måndag: Dressyrträning
Tisdag: promenad/skritta ut
Onsdag: fortsätta öva på det vi gör idag på träningen
Torsdag: Hoppträning
Fredag: rida ut halva och resten i manegen
Lördag: Paula kommer och fotar!
Söndag: manegen

Detta är Winnies schema för den här veckan!

Nu kör vi!

Både jag och Emelie är överens om att vi måste skärpa oss! Man kan säga att vi har haft ungefär en veckas blogg paus. Även om det har kommit upp inlägg ibland men det räknas inte, dom har inte varit genomtänkta eller intressanta. Men nu ska vi köra ett race och få upp statistiken igen, få igång er att kommentera igen.

Är ni med oss eller? Nu kör vi!

Kram Alexandra

Skulle kommit upp tidigare men inget ville samarbeta!

23 feb

 
Snart ska jag gå upp till stallet, för att rida Priffe i manegen, först en liten uteritt i fina vädret dock med bästa Emma, Anna och  Alex, Under dagen som gått har jag hunnit komma hem från Linnea och pratat med Maria (Priffes gamla ägare) haha! alltid lika roligt.
 
Jag måste se till att någon filmar idag, jag vill ju visa er min fina ponny haha!  Sålänge får ni har det super! :D
 
Bild från i sommras
 
Emelie
 

haha fail!

vi skulle ju se skräckis, men vi glömde leg/pass för att visa att vi var över 15, så vi såg en annan film, beutiful creature! Den var bra, inte så överdriven som typ twilight! haha, nu fortsätter vi kvällen med irene huss, saft och nerbäddade i sängen!
/ Emelie

Härliga planer inför helgen!

 
Ikväll ska jag på bio med underbara vänner, vi ska se på skräckfilm, hur dum var jag att säga ja? haha! Nåväl innan bion som förövrigt börjar vid nio tiden, Ska jag och Anna bort till manegen och rida igenom våra ponnys! Jag på Priffe och Anna på Debbie haha! efter det ska vi vänja P vid rakapparaten, som han var skitduktig med igår, Tog faktiskt några "drag" på honom, och det kommer inte vara några problem att raka honom inte!
Snart är det dags för mig att ta kontakt med lite tränare, så det passar fint att ha honom rakdad då, han svettas som en gris.. haha
 
På lördag kanske ha tacokväll med Linnea, Melodifestivalen it is! haha Priffe ska gå i manegen.
 
söndag ska det nästan bara ta det lugnt, Priffe ska rakas och ridas, även då i manegen. och om han ska rakas, är det gosetäcke på som gäller... Jag brukar vara en sån som "fryse jag fryser hästen" tills Priffe ala vildhäst, de i stallet undrade varför Priffe inget täcke hade på sig? hehe Dock har han gått med täcke ett tag nu efterssom vädret har varit så konstigt, från sol till regn på bara en sekund typ, så då fick han gå med täcke hela tiden istället..Nej nu känner jag att jag skriver iväg på allt annat så tilbaka ----> Priffe ska altså gå manegen i tre dagar, pressa honom lite lugnt och få honom genomriden, på måndag ska jag och Anna på lång skritt tur, han lär ju ha lite träningsverk efter tre dagar manege!
Under hela nästa vecka, ska jag rida ute/manege. Det är så kul att han börjar komma igång lite, att vi börjar komma igång! super! 
 
Å hade det inte varit kul om jag testade att knoppa honom när han är nyrakad, bara för att jag kan liksom, och för att Priffe har märkt hur gött det är att bli ompysslad, att han står och sover i stallgången nu förtiden! livsglada livsnjutaren, DET är så Priffe! Nej men jag ville ju göra det förra veckan men tiden räckte inte till, det kanske den gör nu haha!
 
/Emelie
 

Matte prov!

Sitter och taggar för matte prov nu. Vi har om rymdgeometri. Det är det ända roliga i matten... Hoppas det går bra!

Jag har inte haft lust att uppdatera. Är fortfarande inte helt frisk, och direkt efter stallet pluggar jag. Vi har väldigt mycket i skolan nu. Men jag ska skärpa mig. Behöver även lite hjälp om vad jag ska skriva om. Så kom med förslag nu!

Kram Alexandra

stallet

Priffe ska ridas! hörs sen! /Emeliemåste faktiskt också tillägga att detta var den bästa tisdagen någinsin! slutade tidigare så hann göra plättar och allmänt glad dag!

True shit!

Kram Alexandra

guldbrallorna på!

längsta skoldagen under veckan ska tas igenom.. Det ska nog gå! tur att man har goa vänner! haha Jag har en massa plugg att ta igenom senare idag, en hel faktauppsats + en egen uppfinning
och uppsats till den, allt detta till tekniken imorgon! tjoho.....! Sen ska Priffw ridas i manegen också, idag är han nog lite trött, men förhoppningsvis väldigt mjuk! hörs senare!
/Emelie

jag hjärta dig!

 
Red som sagt i manegen idag. aaammmaaajjggaaadd vilken ponny mot slutet! I början var han spänd och hoppetossig! Jag verkligen satt och gjorde lösgörande till tusen, volter, ställa böjja, övergångar och tempoväxlingar. Allt för att få honom och slappna av och lyssna på mig! Det fungerade kan man säga! när han släppte så tänkte jag att jag antingen skulle avsluta när det gick så bra, som egentligen är min hederskod haha, men jag bestämde mig för att pressa lite extra, så jag verkligen får ut nått utav det hela, när han ändå jobbade på så bra! rygg och rumpmuskler CHECK! <3
 
 
 
Emelie

Planering!

Jag har lagt upp ett litet schema för Priffe under resten av månaden, det innebär manegeridning och en hel del uteritter, inget mer märkvärdigt! Jag kommer att gå till manegen idag, direkt efter skolan, jag får se hur mycket folk det är därinne, Men jag fick mig ett litet tips av en läsare, så det ska allt lösa sig!  
 
Jag hoppas verkligen marken tinar upp snart så man kan ut och galoppera också, nu får man hålla sig i skritt och trav, Priffe tycker det är så kul med härliga uteritter, racerponnyn! Längtar!
 
 
Iallafall så fick Priffe stå igår, så tar det ganska lugnt, Han ska gå stadigt, runt och vara framme för skänkeln, OCH tillbaka, Mellan hand och skänkel helt enkelt! haha, Jag brukar faktiskt sätta upp lite mål innan jag ska rida ett pass, tycker det är mycket roligare en det där med långsiktiga mål, Usch på dom! haha! en dag i taget lixom! en annan sak är mål i framtiden, men att sätta upp mål för vilka klasser man vill komma upp i under året, blää! press, onödig press!
 
Emelie
 
 
 
  

DÖR!

jag är övertrött, klockan är halv 10, och detta i vanliga fall min natthumor, så jag har precis skrattat så jag dött... Emeliehumor.......

Gfrk 17/2-13 90 & 100 cm!

Ingen lust!

Är så himla förkyld, det rinner ur ögonen på mig osv. Så vill bara sova nu...
Så skriver lite snabbt om tävlingen bara.

90!
Ett stop. Vet inte vad som hände det bara tog stopp. Winnie backade väldigt mycket mot hinderna men jag red verkligen så är nöjd!

100!
Ett ner. Galet bra runda! Rev b hindret i kombinationen. Det var väldigt tajt så det blev ett halvt för lite galoppsprång. Så Winnie hann inte hoppa upp sig men rundan flöt på skit bra!! Han är grym!
Är jätte nöjd med dagen! Filmen kommer snart! :)

Kram Alexandra

Härlig tävlingsdag!

 
Nu är jag gött tävlings sugen! Både Anna och Alexandra med ponnys var jätte duktiga,
 
Jag får sådan sjuk inspo till att verkligen träna med Priffe nu, lära honom en massa nytt, och bli en riktig grymmeponny! Jag måste bara vänta tills paddocken tinar likaså ridvägarna....
Jag har ju manegekort, men jag kan inte utnyttja det riktigt så som jag vill, Darför att när det är för mycket folk (vilket det är) Blir det ingen ordentlig ridning på honom ändå! Massa att titta på, och jag har märkt att det kokar över i huvudet på honom om han kommer mellan två hästar, eller om det kommer en häst i galopp bakom eller bredvid honom. Jag måste öva på det, med tanke på framridningar i framtiden, men man behöver kanske inte börja vänja honom när det är hundra pers där inne typ! Jag kan börja lite försiktigt kanske? haha!
 
 
Så Priffestyle....
 
Emelie
 

svar på frågor!

Hejsan! Jag bara undrar vad Priffes hela namn är? Var är han uppfödd? Kan du inte berätta lite om hans stam?
Skulle vara jätte schyst om du svarade på dessa frågor!

P.S älskar er blogg!
 
 
Jättekul att du gillar våran blogg! Tack
 
Priffes hela namn är Noolia´s Pride, Han är uppfödd här i sverige, Och han är efter Veronas Gerswin,
 
Han har ingen dålig farsa min häst! Vill ni veta mer om Veronas Gerswin är det bara att söka på hans namn, och skriv gärna in rp 136 också, Då kommer det mer upp! då kan ni även kolla resten av Priffes stam på hans pappas sida!
 
Priffe är uppfödd i sverige.
 
Han är allt för go!
 
Hoppas du fick svar på dina frågor Maja!
 
Emelie

Jobbat!

Den har dagen har varit fylld med saker.

Åkte som sagt till Myone men hittade bara ett par tyglar i rätt storlek och färg men dom var svin dyra. Tänker inte lägga så mycket på ett par tyglar får antagligen beställa på internet eller något annat ;) Efter det åkte jag till Anna och Emelie och hade skit kul. Filmade när dom red. Fick även film på när Anna gjorde upphopp och flög över på andra sidan. Hahah dog av skratt då!

Sedan åkte jag och Anna bort till Winnie medans jag hade insläpp fixade Anna Winnies saker efter det så skulle jag rida. Han var pigg och ville dra iväg några gånger men fick verkligen använda magmusklerna för att han inte skulle dra iväg. I slutet gick han super fint och kände mig nöjd inför imorgon:)

Efter stallet var det plugg tills melodifestivalen. Mamma hade gjort jordgubbar doppat i choklad. Mumma! Har precis rengjort Winnies benskydd, så imorgon får han ny tvättade skydd.
Taggar inför imorgon!

Kram Alexandra!

Godmorgon!

Hejsan, hur är det med er? Jag är själv väldigt förkyld och i torsdag hade jag feber.

Kom hem i torsdag på morgonen men det blev ju mitt i natten för oss eftersom USA ligger sex timmar efter Sverige. Så gick och la mig det första jag gjorde sova i fyra timmar ungefär och kände att febern försvann. Åkte till stallet på kvällen för att ha hoppträning. Winnie var galet pigg!! Som ni kanske såg på videon. Texten jag skrev kom inte med men han var som en studsboll men är nöjd med mig eftersom jag gjorde det bästa av situation.
Igår så var jag i stallet och träffade Bella och Emelie L vi hade mysigt. Dampade som vanligt. ;)

Idag så ska jag åka till Myone nu för att köpa nya tyglar. Dom jag har är förlånga så behöver ett par nya. Efter det ska jag till stallet och hjälpa Anna att fixa Debbie och sedan ska hon hjälpa mig med Winnie. Imorgon åker vi till gfrk och hoppar cr med våra små ponnysar. Jag ska hoppa 90 & 1 m. Hoppas det går bra :)
Är det någon av er som ska dit imorgon? :)

Kram Alexandra

New york in my heart! <3

Hoppträning 14/2-13

underbar dag!

efter en riktigt härlig dag i skidbacken vill jag bara hugga av mig fötterna... pjäxor är inte särskillt bekvämt! Dan har iallafall varit skitkul, och vi har varit smått galna, så jag tror alla som jobbar på Alebacken kommer känna igen oss när vi antagligen kommer tillbaka nästa helg, iallafall dom som jobbar vid skiduthyrningen, Helt sjukt, vi såg några killar i backen ( jag tror alla fattar) fick lite kontakt osv, men vi hann aldrig fram till dom och prata för dom hann åka, så jag och Matilda sprang då till skiduthyrningen, för att se om vi kunde få deras namn, självklart, haha, gud vad dom skratta åt oss!
- man fåtr visst vara med om mycket som skiduthyrare! Sa den
ena! haha Fick iallafall tag på dem och snackat lite! skitkul verkligen! haha,

Förövrigt när vi kom hem, tog jag hand om P, det blev en mysig skrittrunda med Lisa och Anna, Priffe är en helt otrolig häst altså! han går först, jag kan rida ut ensam på han, man behöver intw direkt begränsa sig med honom, kunnde inte hittat en bättre ponny! <3


Emelie

Världens bäst vän<3

Tack Alexandra!

Emelie

Finaste ponnysarna!
charmigt?<3

Emelie


Alla ♥ dag planer

 
Nu har jag precis varit i stallet och gjort Priffes grejjer + att jag hittade en såndär hästboll igår, så vi slängde in den till Priffe och Debbie, och gissa vad dom gjorde! - ingenting, haha Dom luktade på den, blev lite skrajja, Priffe försökte se om den var ätbar.. Inte mer reaktion än så.. Dom tyckte det var roligar att "hänga" med mig och Anna! ♥
 
Förövrigt idag, ska jag och Anna till frölundatorg med bästa Matilda! mysigt!
efter det drar jag och Matilda kanske och tränar idag igen,
 
vid typ 4-5 tiden ska jag rida ut med Priffe som förövrigt gick bra i manegen igår, Jag ÄLSKAR den ponnyns galopp! inte ett enda bakut språng som resulterar i korsgalopp, så mjuk och rund! Jag rider ut ensam med honom idag, för han är så cool ponny så det brukar gå riktigt bra, får hoppas på det idag också! haha det blir nog en liten galopp om underlaget på ridvägarna tillåter det också, Sen tror jag att jag ska börja vänja honom vid klippmaskin, han svettas som en gris, Han har ju inte den bästa kondisen nu, och det ihop med en björnpäls är inge bra, Det blir så dumt om jag går hem i kylan från manegen med en blöt häst i princip,
 
Sen kanske Matilda sover hos mig ikväll, vi ska ju på äventyr imorgon haha! så då ska det även packas! roligt! ;D
 
Emelie
 
 
 
 
 

Priffmaister<3

Idag när jag rider Priffe i manegen ska jag verkligen tänka på att koncentrera mig, och att få en stadigare hand. Mina händer följer lätt med i alla rörelser jag gör, mest i traven, ska försöka få "bort" händerna och armarna från mig i övrigt haha! Jag ska göra lite galopparbete med honom idag också, säkerhetsväst PÅ! haha nej men alvarligt, han är en pigg ponny om vilade igår, alltid lika kul! Han har ju vilat och stått väldigt mycket sen han kom så då har han fått en väldigt svag galopp, så han hoppar och studsar med bakbenen (han byter till korsgalopp/rätt) Men ju mer jag galopperar ju bättre blir det, Han har de ju i sig! Jag ska faktiskt ut och galoppera mycket på rakt spår när isen har försvunnit, Bara för att det är så kul med honom, och jättebra träning!
 
 
Emelie

planerar ett litet äventyr!

Jag har sovit över tsm med Anna hos Matilda henne hittar ni på nattstad.se/matildaaeeriksson
vi har haft en riktigt härlig kväll, som började med att vi var ute och åt och sen hade det gött hemma hos henne! Nu sitter vi och planerar lite roligheter tills på fredag! spännande! Efter ska jag och Matilda kanske in och träna lite, så jag tar hästen ikväll, antagligen rider jag sent i manegen! :-)


Emelie

New York!

6.5 h

Idag har jag varit i stallet sammanlag 6.5 h först när jag red Citizen, och sen fyra timmar att rida Priffe, fixa alla grejjer och rykta igenom två hästar! Nu dags för lite mat och sen en varm dusch!Emelie

el classico öronbild!

Det blev lite ridning på evelinas helt sjukt fina ponny Citizen, häftig häst det där, Ny ska jag äta lite för att sen upp och rida min fina Priffe! mysig uteritt med Anna står på schemat!Citizens öron är ewe i bakgrunden, Fiffigt! /Emelie

VÅR!

Så snygga kläder! Tänk er något av de med en bellstaff jacka över! Blir galen så snygg!
 
Längtar verkligen till våren nu!
 
Kram Alexandra

Hej!

 
 
 
Allt i stallet är klart utom hästen! Priffe kommer jag rida sent i manegen med Anna. Det är mindre folk därinne då, Och det blir ingen ridning alls om man ska hålla koll på alla andra, och minst sagt en häst som vill det också. Jag ska träna på att rida bland många, men jag har ingen lust att göra det fjärde gången han är därinne haha! :D Anna måste filma lite, så ni får se hur det går för oss på dagens ridpass!
 
Men nu ska jag ut och springa om en timma ungefär, Måste smälta maten först haha! under tiden ska jag städa upp ordentligt i mitt rum och plugga lite matte :D Puss!
 
 
Emelie
 

en fråga till er!

Ni vet jag frågade er om vilka som hade egna hästar eller gick på ridskola o.s.v, nu undrar jag vilken gren i ridningen ni utövar eller kör ni alraound? Fälttävlan.hoppning.dressyr eller kanske gymkhana och Natural horsemanship? skulle vara kul att veta! :-)Emelie

Haha!

Läste detta inlägget och kan säga jag sitter nu på hotellet i New york! Det var igår flygplatsen var avstängd ;)

Kram Alexandra

yummy!

Efter den minst sagt onyttiga bussresan känns det riktigt gott med lite fruktsallad och vaniljyoggi! bästa kvällsmaten! om inte frukost, lunch och middag också haha!Emelie

vilken dag!

Jag har haft det otroligt bra i skåneland med underbara vänner! Dock hade vi sätt fel på programmet för ungdomens dag på flyinge, så det blev ingen Alexandet Zetterman haha! Men det var, fälttävlansclinic, ponnygalopp, duellhoppning,häsbesiktning, voltige, fyrspann, gymkhana, working equitation, tömkörningsclinic, rundtur och en dressyrclinic, altså väldigt mycket och lärorikt! Min favvo var fälttävlansclinicen och hoppduellen! Jag har vaken sedan fyra imorse tills nu! känner mig rätt mör med sammanlagt ca. 6.5 -8 timmars bussresa dit och hem! shit. (Varför jag inte bloggat var för att internet dog på telefonen.)

lite bilder från idag! /Emelie

Favorit blogg hästar!

Några av mina favorit blogg hästar!
 
Chuck!
Vad behöver jag säga? Han är verkligen snygg och grym! Sedan rider Carro honom grymt! :)
 
Stella!
Mumms på den lilla ponnyn. Galet fin har hon blivit, ska bli kul att se Smilla på henne nu efter Nellie! :)
 
Chaboukie!
Så himla tråkigt att han inte finns längre, men kolla på bilden vilken ponny! SÅÅÅÅÅÅ himla fin! :)
 
Kram Alexandra

Nu åker vi!

godmorgo n

nu sitter jag här och väntar på att bli upplockad, klockan är fem, vi ska till flyinge ett gäng tjejer och titta på en clinic av Alexander Zetterman! Skitkul! dock var det lte segt att komma upp kl 4 haha! :-) men ni får ha det jättrbra jag kommer blogga under dagen! Puss!emelie

Tiden rinner ut i sanden!

Helt galet vad fort tiden går nu. Dagarna består av att gå upp, skolan, stallet, hem, äta, plugga och sova. Det är ungefär så min dagar ser ut. Sedan någon gång där i mellan ska jag blogga.
Imorgon har jag ingen aning om hur jag ska få ihop min dag...
Först är det skola, svenska nationella igen. Sedan slutar jag fyra kommer till stallet fem. Ska rida och fixa allt. Säga hej då till mina vänner osv. Sedan ska jag hem och packa. Efter det ska jag fixa lite blogg inlägg inför dom dagarna jag är borta. Städa rummet. Så säger förlåt för min uppdatering redan nu (även fast den inte har varit bra dom senaste dagarna heller)

Winnie var helt underbar att rida idag. Han såg ut som en riktigt dressyr ponny! Ååå ryser så fin han var! Min fina ponny! ❤
Kram Alexandra

Godnatt!

 
precis kommit ut från duschen, mjukis kläder på och allt känns asum! Hästen är riden, började ute gick sedan in i manegen! Piggelin!
 
 
 
Emelie
 

Sommar och vår!

 
Skorna och Jackan är ju sjukt coola! Skorna höll jag i förra året, men jag köpte dom aldrig, iår me really want! På vårkanten stuprörsjeans och min bruna skinnjacka, sommaren brunbrända ben och ett par balla shorts till! Härlig inspiration. Emelies stil CHECK!
 
Allt kan du hitta på Nelly.com

Älskade klasströja och dagens!
Ja det står kåta på tröjja men tittar man riktigt nära står det kåta bodde samerna i! haha klassisk "Hej jag går i nian humor" hahaha!/ Emelie

NYC!

Nu är det inte långt kvar!
Kram Alexandra

bara stackars mig! Haha

Anna red Priffe idag, så han fick lite motion iallafall! Fossingen är bättre inte konstigt jag har ju tagit tabletter, Imorgon gör jag ett nytt försök att rida Priffe! rider ut efterssom jag slutar tidigt! Hoppas på fint väder!Gosegris<3

jaha....

Det blev en kort stallvistelse för mig idag, Jag har blivit sparkad av en annan häst i stallet när jag satt på Priffe! Jag är dock glad att sparken träffade mig och inte han, Men det gör så sjukt ont!!! jag kan inte gå överhuvudtaget, så Anna fixar resten med Priffe, imorgon får foten vara bra, Kroppen läker under natten eller? så nu sittet jag hemma och klagar och gormar mig haha! gud det var längesen jag grät såhär mycket! huhu stackars mig och min ponny som inte blev riden idag!!!!
Emelie

Nyttig!

Kram Alexandra

Nationella!

Är på väg till skolan nu, vi ska ha vårt första nationella prov. Mår inte alls bra men tvingar mig till skolan för att göra provet. Har inte varit i stallet för att försök bli bättre men mår fortfarande skit illa... Men ska iallafall till stallet idag för jag har insläpp och så måste jag rida Winnie. Jag får typ abstinens när jag inte har varit i stallet på några dagar.
Hur ska jag klara mig nästa veckan när vi åker till New york? Tror jag klara mig ;) vad ska ni göra på sportlovet? :)

Kram Alexandra

Priffe<3Jag satte på mig stoooorjackan, gick bort till manegen med Anna och Lisa, longerade honom och sen red i skritt och trav. Han svara inte bra på skänkeln, gjorde darför lite övergångar, imorgon riden jag i paddocken med mål att ha honom ordentligt framme för skänkel mellan handen. jag och Anna masserade honom lite när vi kom tillbaka med liniment, mest för att Priffe tycker det är sååå skönt att bli masserad vid muskulaturen runt korset, desutom är han lite stel, så der bådar gott! :-) /Emelie

Klockan börjar närma sig 6

Jag går upp till stallet vid 7 tiden någon gång, Jag och Anna tänkte rida hästarna sent i manegen idag, För att vara ensamma, Tänkte att jag skulle longera Priffe innan jag rider. Manegen är ju faktiskt fortfarande lite främmande haha! longerar jag innan blir han av med både energi och förmodligen tänker på annat och "känner" in stället lite haha! bäst att hålla honom i rörelse så han inte rullar sig.....!
 
Imorgon har jag första natinella provet, det är svenska läsförståelse. ojojoj börjar kännas i magen, Jag och min provnervositet haha! Förövrigt har jag sjukt mycket i skolan, darför blir bloggen lidande, Jag skulle vilja lägga ner så mycket mera tid här, men det går tyvärr inte nu, ingen inspo, ingen tid och inget roligt händer för tillfället, Alls! Livet rullar på, morgon-skola-hem-stallet-plugga-sova och så börjar det om, Jag skulle vilja bryta det mönstret nu, Men det blir på lovet, för då kommer jag ha riktigt kul och vara ute på lite äventyr och framförallt - Kunna rida i dagsljus!
 
. Jag hoppas att Anna kan filma Priffe lite idag kanske, så får ni se nått kul iallafall! (a)
 
 
Bobby har det bra, Han har skött sig än sålänge. Jag saknar honom, Men det var rätt att sälja honom! Jag kunde fått honom om jag velat, men jag och han var klara, Jag lärde mig inte mer av honom, Nu ska han lära upp en liten flicka på sitt lilla udda vis! Shit hon kommer bli tuff, Efter Bobby klarar man de flesta hästarna, Nu är det dags att lära sig tillsammans med Priffe! Han och Jag, men Bobby är speciell, alltid!
 
Emelie
  

rätt go ändå!

Om plan A inte fungerar, ta't lugnt! alfabetet har 28 bokstäver till. om inte plan Ö fungerar heller, Ta alfabetet baklänges då!Emelie


My star! 🌟

Visste ni att..

Jag verkligen älskar att måla och rita! Jag målar med vanliga akvaryl pennor, blyerts, olje målningar och jag har ett eget staffli! Jag är bäst på att göra lite mera "tecknade filmer" figurer, Är inte så jätte bra på att måla verklighets troget, utan mer "barnsligt" Jag skulle göra mycket för att lära mig rita så ordentligt med verklighet i bilden, Tänk att kunna lära mig måla av Priffe!
 
Och bara för att jag skriver detta nu (som tidsinställt) ska jag ta fram lite papper och penna för att måla lite haha! :D
 
 
Eller vänta nu
Fuck perfection! HAHA!
 
Vill ni veta en till sak jag verkligen avskyr utan att överdriva att ha en tågrels i mun! Tandställning gör ont, det är grasligt + att allt fastnar! Jag har faktiskt fastnat i en kudde... Do not ask!
 
Emelie
 
 

Börjar jag bli sjuk?

Tror jag börjar bli sjuk, mår inte alls bra. Har inte sovit bra på flera nätter så det hjälper inte att jag är så trött heller. Får se om jag orkar med skolan. Är där nu iallafall.

Uppdateringen kommer inte vara bra från mig idag!

Kram Alexandra
Blogghäst puss!

Sveriges väder....

Det är så jobbigt att "vädret aldrig ska bestämma sig" Det var fruset och typ fjorton minus, sen kom det plusgrader i en vecka och man började få hopp om vår, allt smälter och vanligt regn kom, Sen frös det på igen och nu duggar det typ is ute???? Det är anledningen till att jag skaffade manege kortet... haha när man äntligen fått igån hästen fryser det på igen lixom, och efterssom det varit varmt innan och regnat har det blivit is på ängarna, Så nu är det slut på allt vad oförberedd vila på ponnyn på grund av ostadigt väder som reulterar med is *andas** Punkt haha!
Emelie

Åherre... Jag har en knäpp ponny!

Jag gick bort till manegen som sagt, Men jag red honom inte därinne utan bestämde mig för att bara promenera runt där, då han var jätte fjompig och nyfiken, så jag kännde att det är lika bra att han får kolla på allt i sin takt! Och jesus min tid vad han tyckte speglarna var spännande! Haha han stog och spexade och hade för sig..
Självklart var han lite på tårna och så vidare till en början, Men när jag gått med honom där inne ett tag, tror ni inte hästen lägger sig ner för att rulla sig?? Det är någonting jag märkt med Priffe på nya stället, att så fort allt känns bra vill han rulla sig..... När man byter hage, han får stå i någon annans box, eller som idag i manegen! Jag bara utbrister
- NEMEN Priffe! Du kan inte rulla dig hääär!
De andra i manegen bara skratter, eller
-Titta på ponnyn! haha
Jag märkte lite på honom tidigare för han började skrapa i marken o.s.v och så fort jag vänder ryggen till när han stog stilla (för jag pratade med Evelina och Anna) så passar han på! Den hästen altså!
 
 
Emelie

manege!

Nu ska jag iväg och rida Priffe i manegen, får se till att inte åka av idag.... men jag kommer att ta det lugnt efterssom det är första gången han är därinne! :-)Emelie

tack syster!

Vilken fin överraskning jag fick av Anna! hon har skrivit ut två bilder på Bobby och lagt in i tavelramar som nu så fint pryder mitt rum! :-)

Emelie

På väg!

Nu är vi på väg till Jönköpings fälltrittklubb, dom ska ha en regional dressyr. Heja Bella!
Är det någon av er som ska dit idag? :)

Kram Alexandra

early in the morning!

Ska nu upp och mata hästarna, Becka släpper ut dem senare. När jag kommer tillbaka, ska förmodligen löpardojjorna på, om det inte är för kallt ute, har inte kollat det än! haha Sen förövrigt ska jag sitta och plugga och rida Priffe.
 
Imorgon är det måndag, EN vecka kvar till LOV! Det är lycka, och mycket behövligt! å vad jag kommer kunna blogga massor och vara med kompisar, + spendera massa tid i stallet, rida ut med Priffe när det är ljust ute! Härligt!
 
 
 
Emelie
 

Feb. 02, 2013

Kolla så fint den nya sadeln ligger på Priffe! och visst är der snyggt med dom blåa compositi stigbyglarna! Ska rida Priffe imorgon i sadeln första gången! den är asskön och mjuk, + att den ligger som en smäck!

Nu ska jag bara skaffe att par svarta stigläder! jag hade bara bruna haha! /Emelie

Cause nothing could ever, ever replace you! ❤

Planer!

Godmorgon alla fina!
Idag ska jag städa mina rum. (Sover i min brors rum medans han är och har det skönt i Asien och därför har mitt rum blivit som ett bomb nedslag för att jag inte är där inne förutom när jag byter om )
Efter det ska jag göra ALLA läxor till nästa vecka. Har även två nationella prov nästa vecka. Så massa plugg blir det idag. Men ska bli skönt när allt är klart. När det är klart ska jag åka till stallet och ta in hästarna även rida Winnie sedan ska jag hem till Bella och sova där för jag och Evelina ska med henne till Jönköping imorgon där hon ska tävla. Jag och Ewe kommer vara dom bästa gromarna som finns ;)

Vi hörs under dagen! ❤
Kram Alexandra

Den här söta hunden var det Paula menade med vitt stort fluff, visst är han söt!!?

härlig kväll igår!

Hur mår alla fina bloggläsare? själv mår jag faktiskt bra! Det var nog bra att jag gick på tjejkvällen, Det var kul att tänka på annat. Bobby kommer leva som en kung hos nya familjen, kingsizebox och hage! perfekt! :-)
Bilder igår

Mysigt // Emelie

ingen bloggning för Emelie

Hej, Anna här, Emelies syster, idag åkte Bobby, usch vad jobbigt det va! Emelie mår väl inte så jättebra, så hon kommer inte blogga idag, får se hur hon mår imorgon, kan tänka mig hur jobbigt det måste vara, att lämna sin bästa vän i någons annans händer och säga adjö! Men ... man får tänka positivt han kommer ha det jättebra och han kommer säkert stromtrivas och det är en jättegosig familj, och Emelie får åka dit hur mycket som helst och hälsa på honom!
 
bilden är från imorse, en sista skritt tur.

Lerum!

Hej!

Alexandra bad mig att uppdatera. Idag blir det inget stall för Alex utan snälla Ewe tar Winnie idag.

Kommer ha sjukt kul idag! Tillsammans med kompisar och en stor vit fluffboll!! Alexandra sa den bästa kommentaren förut när vi gick en ganska lång bit till Toras hus, "ute och vandrar i Lerum".

Love, Paula!

Godmorgon 1/2-13!

Redan första februari, tiden går så sjukt fort. Då blir det sommar fortare, det är bra men med Winnie vill jag att tiden ska gå långsammare för det går så himla bra nu! Vill verkligen njuta så mycket jag kan. Hoppträningen gick super bra! För ett halv år sedan var det grunderna vi behövde öva på men nu är det små detaljer. Min tränare sa att hon tycker det ska bli himla kul att följa mig och Winnie detta året. Hon sa även att hon tyckte vi hade utvecklats enormt den tiden jag har haft honom. Eller iallafall jag, Winnie kan sedan Linn hade honom. Ni ska få filmen när jag kommer hem ikväll eftersom filmen finns på pappas telefon och igår orkade jag inte fixa den.

Idag är planen att rida ett pass i manegen eller paddocken om den inte har fryst inatt...
Måste också säga tack för att ni kommenterar super bra, dom senaste dagarna har det nästan varit kommentarer varje gång man loggar in här! Det värmer verkligen jätte mycket! TACK! ❤

Vi hörs under dagen!
Kram Alexandra

RSS 2.0